!

shockito

New member
בשנה עם 29 בפברואר יש 366 ימים../images/Emo22.gif

סורי, הייתי חייב

מכושפת15

New member
בפעם הראשונה

אני ממש מחכה ליום הזה, השנה אני כבר לא חושבת על הצום, התפילות ובית הכנסת וההרגשה שקרובים יותר מתמיד לבורא עולם ישכיחו ממני כל מחשבה על אוכל.. אני לא יודעת להסביר את כל הההתרגשות שלי מהיום הזה, בפעם הראשונה יש לו משמעות מיוחדת עבורי.. אתה צם? כן אם לא, למה? אם כן, למה צריך לצום? קודם כל כדי לכפר על העוונות שלנו וסיבה נוספת היא להתרחק ככל האפשר מהגשמיות ולהתחבר לנפש, להידמות כמה שיותר למלאכים שלא צריכים למשל אוכל ושתיה ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אני אבקש מאמא, ומכמה חברים שאני מרגישה שפגעתי בהם השנה מי צריך לבקש סליחה ממך? האמת שאני לא יודעת.. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? יום כיפור לא שולל בקשת סליחה במשך כל השנה.. ההפך, יותר טוב להביע חרטה ולבקש סליחה מיד לאחר המעשה.. אבל יום הכיפורים הוא יום בו אנחנו עומדים מול בורא עולם וכל עוד נביע חרטה אמיתית ונרצה בתשובה הוא סולח לנו על החטאים שעשינו במהלך השנה. אך כאשר עושים עברה בין אדם לחברו צריך את מחילת החבר לפני שתהיה כפרה מהשם.. זה ממש לא קשור לאווירה, חוץ מזה, עדיף מאוחר מאשר אף פעם.. אז זאת הזדמנות טובה לבקש סליחה אם לא יצא קודם..

כיפור

אתה צם? אם לא, למה? אם כן, למה צריך לצום? צמתי כבר 3 שנים ברצף- אבל השנה אני לא מתכוונת לצום- למה? כי אני טסה בצאת כיפור. אני אהיה יותר מידי בלחץ. ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אני כן יכולה- מאבאמא שאני משגעת אותם כל הזמן! מי צריך לבקש סליחה ממך? אממ האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? להתנצל בכל זמן נתון. צום קל למי שצם! גמר חתימה טובה וחג שמח!!

Rose131

New member
^^

אתה צם? אם לא, למה? אם כן, למה צריך לצום?בעיקרון לא, אולי אני סתם אנסה כי כל שנה אני מנסה כדי לראות אם אני מצליחה, מתוך שעמום בעיקר
ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? כלמיני אנשים. מי צריך לבקש סליחה ממך?כלמיני אנשים. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? תכלס יש את הקטע של לנצל את הקטע שכולם אומרים סליחה ולהגיד סליחה אבל החוכמה היא אשכרה להתנצל ולהתכוון לזה אחרי המעשה ולא כי יש איזה משהו עם הגורל שלך^^

Are You In

New member
אממ..

אתה צם? אם לא, למה? לא. אני לא מאמינה בדברים האלה. ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אם הייתה מבקשת סליחה ממישהו זה היה מההורים שלי מי צריך לבקש סליחה ממך? כמה חברים.. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? לבקש סליחה מתי שצריך. לא חושבת שצריך את יום כיפור בשביל זה.

shiratel

New member
סליחה...

אתה צם? אני מתכוונת לנסות, כן. אם כן, למה צריך לצום? למרות שצריך להתנצל באמת כל יום, פעם אחת בשנה צריך לרכז את כל החטאים ליום אחד ולכפר בפני אלוהים. ובאמת שזה לא קל, אבל אני די בטוחה שאנשים יכולים לעשות דברים יותר קשים מזה. ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אני מתארת לעצמי שאני חייבת להרבה אנשים התנצלות. אני פשוט לא זוכרת
אבל אני מכפרת בעזרת הצום. מי צריך לבקש סליחה ממך? אני יודעת...? מי שמרגיש שהוא צריך, מוזמן. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? אין כזה דבר לדחות ביום כיפור, כמו שיערה אמרה הרעיון הוא שמתנצלים כל השנה, אבל פה אלוהים אוסף את כל החטאים במרוכז וצריך לכפר עליהם (או משהו בסגנון).

Under the GUN

New member
אם פגעתי במישהו פה - סליחה ../images/Emo9.gif

אתה צם? לא אם לא, למה? כי אני לא מאמין בה' ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אני לא מחכה ליום כיפור - אני אומר כשצריך מי צריך לבקש סליחה ממך? 2 אנשים מאוד מסויימים האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? לא בכל זמן נתון, אלה כשאני מבין שטעיתי ושהשני צדק

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני מרגישה חריגה פה

אתה צם? צמה ושוכבת כמו פדלאה כל היום. הרגלתי את עצמי בשנה האחרונה לשתות 12-15 כוסות מים ביום ואני חושבת שאני הולכת לאכול אותה הפעם... ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? ביקשתי סליחה ממישהו ברגע זה :$ מי צריך לבקש סליחה ממך? אף אחד האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו? לא נראה לי. נו, כשעושים משהו תבקשו סליחה ולא חצי שנה אחרי כשזה נראה כאילו אתם בכלל לא מתכוונים
או פשוט להתנצל בכל זמן נתון?

dcohn

New member
אוקיי בלי חפירות..

סליחה אם פגעתי במישהו, אני מניחה שעשיתי את זה לגמרי בלי כוונה, ולכן אני מתנצלת. למי שצם- שיהיה צום קל.
למי שלא- אז תהנו או משהו.
אני אישית לא צמה [סובלת ממיגרנות- באמת שלא כדאי..] חתימה טובה...!

dan the man

New member
באיחור...

אתה צם? כן אם כן, למה צריך לצום?כי ככה צריך מזה למה כי אנחנו מתנהגים כמו חארות במשך שנה שלמה ושמים זין על הכל אז יום אחד בשנה צריך לטהר את עצמך (אני נשמע כמו איזה מיסיונר אבל שיהיה ). ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? רק מההורים ומאחי ואולי מחברים ממש קרובים כי לך תידע איך אנשים מבינים אותך מי צריך לבקש סליחה ממך?באמת שלא אכפת לי אם אף אחד לא יבקש את המערכות יחסים שלי עם אשנים אני עושה עם עצמי האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? כל אחד איך שבא לו...אבל יום כיפור נותן לך את ההזדמנות לבקש סליחה לא רק מעמצמך אלא גם מאלוהים..(ומכל מי ששכחת לבקש ממנו במשך שנה שלמה) אם בא לכם להוסיף- בכיף. :] לא בא.

P i x i e s

New member
טוב, אני../images/Emo9.gif

מממ אני לא צמה. הייתה שנה שצמתי בשביל הניסיון, אבל שמעו, אני לא מאמינה בזה. (באלוהים כמובן שכן, אני פשוט לא מאמינה בדרך של לצום כדי לכפר על חטא. אני תמיד מתנצלת כשצריך וכשאני מבינה שאני טועה. איש איש באמונתו יחיה
). לגבי הסליחות. הייתי מבקשת סליחה מאמא ואבא שאני קפריזית ושקשה לדבר איתי בבוקר, בצהריים ולכל שעה יש את הבעיות שלה בעצם. (מה אני אעשה, מיגרנות.. אין עם מי לדבר). הייתי גם מבקשת מהם סליחה על זה שאני חוזרת מאוחר בלילה ומשקרת קצת, שאני מסתירה קצת, כמו כל אחד.. הייתי מבקשת סליחה מכל החברים, סתם ככה כי אני אוהבת אותם וכי אני לא מתכוונת לפגוע. :) סליחה מהמורה לכלכלה שאני מבריזה מהשיעורים שלה, למרות שאני במילא אפרוש אז אני מקצרת את הסבל לשתינו. סליחה מתום על זה שאני עושה פרצופים ועושה דברים מטומטמים, שאני קטנה ממנו בשנה וחצי וצריכה לשקר על הגיל שלי בכל מקום שאנחנו הולכים אליו ושאני לא ממש טובה בזה, סליחה שאני מקנאה, פשוט סליחה על כל פעם שביאסתי. וזהו, נראה לי שאלה ההכרחיים. אני לא אגיד "סליחה לכל מי שפגעתי בו", כי כמה שזה לא יהיה ילדותי, יש אנשים שפשוט had it coming. הגיע להם שאפגע בהם כי הם פגעו המון. יש אנשים שצריכים לבקש ממני סליחה, אבל אין לי כוח לפרט. גמר חתימה טובה לכולם וצום קל

Gadook

New member
בוקר טוב.

אתה צם? אם לא, למה? אם כן, למה צריך לצום? אני לא צמה, מעצם זה שאני לא רואה בצום משהו שיעיף את החטאים שלי. אני מאמינה ולא חושבת שזה מה שיעזור. אני גם לא אומרת שלא עשיתי שום דבר לא בסדר, אני פשוט מתמודדת עם זה בדרך בין אישית. ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אני לא באמת אתחיל לזרוק שמות
אני יודעת שכשאני פוגעת באנשים, אני מתנצלת בלי קשר ליום, אז אין לי ממש כרגע. אולי מבן אדם אחד שפשוט לא יוצא לי לדבר איתו. מי צריך לבקש סליחה ממך? ישנם כמה. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? לפי דעתי זה מיותר לחכות, לחלוטין. צריך להתנצל כשזה מרגיש נחוץ ולא כי יש יום דתי שדורש את זה. אם בא לכם להוסיף- בכיף. :]

© h i l a ©

New member
לא צמה

אתה צם? אם לא, למה? אם כן, למה צריך לצום?כבר יצא לי פעמיים רצוף (לא יומיים, הכוונה שיום כיפור אחד צמתי ואחרי שנה שוב) לצום ואלה בעצם היו הפעמים הראשונות והאחרונות שיצא לי לצום. צמתי רק בשביל ההרגשה שהצלחתי פעמיים ולא פעם אחת. לפי דעתי זה מטומטם להעשות יום מיוחד לזה, אנשים שמגיעים למסקנה שעשו משהו רע צריכים לדעת מה לעשות בנוגע, אז יום כיפור זה הדבר האחרון שיעזור להם ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) לא יכולה? מממ... לא זכור לי.. אני מקווה שאין מישהו כזה מי צריך לבקש סליחה ממך?3 אנשים, אולי יותר.. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? חלק מהתשובה למעלה, לא צריך יום מיוחד לסליחות, כשאתה מבין שעשית משהו רע, פשוט תלך לאותו אדם ותגיד לו שאתה מצטער, לא חייבים לחכות כ"כ הרבה זמן לזה, זה טיפשי...

למעלה