!

P i x i e s

New member
../images/Emo52.gif!

מחר כבר ערב יום כיפור, אז בואו נדבר על זה קצת.
אתה צם? אם לא, למה? אם כן, למה צריך לצום? ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) מי צריך לבקש סליחה ממך? האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? אם בא לכם להוסיף- בכיף. :]

זונע

New member
לא מבקש סליחה מאף אחד...מה אני בחורה

סתם...אבל לצום זה לדעתי מיותר, אם פגעת במישהו אז לך תבקש ממנו סליחה...מה צריך לצום. אני אישית לא צם...אני אסע על אופניים.

שרון710

New member
גמר חתימה טובה../images/Emo9.gif

אז ככה- אני צמה, אבל לא בגלל מסורת או שאני מאמינה שככה אני אכפר על החטאים שלי... האמת שאין סיבה מיוחדת שאני צמה. אולי בגלל שהמשפחה שלי צמה ואולי סתם בשביל לאתגר ת'צמי
ממי הייתי רוצה לבקש סליחה? אם הייתי צריכה לבקש סליחה ממישו הייתי עושה את זה בלי שום קשר ליום כיפור. אני לא חושבת שצריך יום מיוחד בשביל לבקש סליחות. לדעתי האישית זה דפוק רצח. איזה מין חינוך זה? לחכות ליום אחד בשנה כדי לבקש סליחה? אני חושבת שאדם צריך לבקש סליחה כשהוא עושה משהו רע ולא לחכות עם זה שנה שלמה. מי צריך לבקש סליחה ממני? מי שחושב שהוא פגע בי, מוזמן
גמר חתימה טובה
ותבקשו סליחה כל השנה. אל תחכו ליום הזה.

המ

היהדות לא אומרת לך להתנצל רק ביום הזה. חבל שאת לא מבררת לפני שאת כותבת "איזה מן חינוך זה" ביום כיפור הקב"ה חותם את הדין עפ"י המסורת, זה למה כדאי לך שלא יהיו לך עוונות על כף המאזניים. אבל את יכולה וצריכה לבקש סליחה כל השנה

Snow fairy

New member
לא צמה.

אני לא מחוברת ליהדות בכלל אז נראה לי קצת צבוע לצום. אממ... לבקש סליחה? לא יודעת, יש כמה שאני צריכה לבקש מהם אני מניחה, אבל אני לא מצליחה לחשוב עכשיו... אף אחד לא -צריך- לבקש סליחה ממני, מי שרוצה שיבקש אם הוא חושב שיש לו סיבה. ולהתנצל בכל זמן נתון! להתנצל ביום כיפור זה מאולץ ומאעפן.

עידכון:

כל מי שהייתי צריכה לבקש ממנו ביקש ... חסר רק 1 ... שהוא יודע שאני כזו ודווקא הוא לא יבקש סליחה, בעסה לו .

אפשר לענות על זה כשאלון?

אז... אתה צם?כן אם כן, למה צריך לצום? לא יודע המחנכת שלי בשיעור חינוך נתנה נקודה למחשבה...בצום הזה אתה דיי עושה חשבון נפש עם עצמך לבד וחושב על כל השנה שעברה.. ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אנשים שאני לא מדבר איתם כבר ודיי פגעתי בהם... סליחה. מי צריך לבקש סליחה ממך? ממני? הרבה..לא סתם אה לא יודע. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון?לבקש סליחה בכל יום ובכל שעה זה טוב...אבל יום כיפור עושה את זה למשהו יותר מיוחד אני חושב. ובאמת עכשיו. סליחה אם פגעתי במישהו כאן,או שנפגע ממשהו.

gurke

New member
המממ ../images/Emo10.gif

יש לי המון אנשים לבקש סליחה מהם... אז לא נפתח את זה פה. אין דבר כזה "לא יכול לבקש סליחה". זה לא קיים. לפי דעתי לא צריך לדחות ליום כיפור, זה מפגר. לעומת זאת, אני כן חושב שזה מאד יפה שיש יום שאתה יושב עם עצמך וחושב במה היית לא בסדר, ומבין את זה. זה עוזר לבן אדם להיות יותר טוב. אני לא צם..כי פשוט לא. אני לא שומר מצוות.

© h i l a ©

New member
../images/Emo45.gif

לשבת עם עצמך ולהבין מה לא עשית בסדר באמת עוזר בהרבה, בתור אחת שעברה את "התהליך" לפני שנתיים חחח

FartherAway

New member
צם. ../images/Emo9.gif

גם לא משתמש בטלויזיה, מחשב, טלפון וכד'. רק אור ואולי מקלחת - כי את זה אני באמת צריך. אני צם ושומר על הנ"ל לא מחיבור ליהדות או משהו כזה. אבא מאז ומתמיד צם, ובכלל כל הצד שלו, אז אני מכבד אותו. חוץ מזה, נחמד לא לאכול יום אחד בשנה.
אני מבקש סליחה בכלליות, אלא אם יש מישהו שפגעתי בו ממש בנושא ספציפי כלשהו. אז סליחה לכל מי שפגעתי בו השנה.
תמיד צריך לבקש סליחה ולסלוח, לא רק ביום כיפור.

Aline In Chains

New member
הממ?

לא צמה, לדעתי זה מפגר. וסליחות, אני כבר בכל זאת אבקש. במיוחד ממנו, אני מקווה שיסלח לי.

sky darkens

New member
יום כיפור.

צם, וכי יש לי את הסיבות שלי. סליחות. באמת שאין לי כח לזה עכשיו.

L i O r K u S h

New member
מממ..צמה../images/Emo189.gif

וגם לא משתמשת בחשמל...אני לא אהיה בבית בכל מקרה... לא יודעת למה...אולי זה הקטע שמסתובבים עם החבר'ה וכולם צמים.. יש מעין אווירה כזאת נעימה.. התחלתי שנה שעברה והיה נחמד...לא היה לי קשה :] אני אנסה...אם אני אקבל איזה כאב ראש או כאב בטן רציני(קורה לי הרבה גם ככה) אני אשבור ת'צום...אני לא צכה להרוג את עצמי
לא חושבת שיש מישהו שאני צכה לבקש סליחה ממנו...אם היה מישו שהייתי צכה לבקש סליחה לא הייתי משאירה את זה ליום כיפור. אין מישהו מסוים שצריך לבקש ממני או הייתי רוצה שיבקש סליחה...אני לא נפגעת הרבה... אם יש מישהו שמרגיש שהוא פגע בי מוזמן.. אין לי בעיה... צריך לבקש סליחה בכל זמן שהיא מתבקשת..יום כיפור זה רק אם באלך לכפר על משהו מסוים שמסיבה כזאת או אחרת לא עשית את זה קודם.. צום קל ומועיל

המ ../images/Emo163.gif

אתה צם? אם לא, למה? אם כן, למה צריך לצום? לא. מי שמאמין-מוזמן לצום. ומי שלא-זה מנקה את הגוף ודי כיף. ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אני לא חושבת שאני אבקש ממישהו ספציפי, אם יש אנשים שאני מרגישה שאני צריכה להתנצל אני אתנצל בכל יום אחר בלי שום קשר. מי צריך לבקש סליחה ממך? מי שרוצה. בכללי-אבא כי הוא היה מגעיל אליי ויצר ריבים. שאר לא יודעת ולא כזה אכפת לי. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? האמת היא שלדעתי יום כיפור זה סתם תירוץ, הרי לא כל האנשים באמת מאמינים בזה. מי שאשכרה מחכה ליום כיפור כדי לבלוע את הגאווה-לדעתי זה חבל, וכדאי לעשות את זה לעיתים יותר תכופות. זה פותר בעיות והרבה.

kordilia snake

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo190.gifעונה ../images/Emo9.gif אתה צם? אם לא, למה? לא צמה גם כי אני אתאיסטית וגם כי באופן כללי אסור לי. ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? לא יודעת מי צריך לבקש סליחה ממך?לא יודעת האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון?לדעתי צריך להתנצל בכול זמן נתון או מתי שאתה מרגיש שלמישהו מגיע לקבל ממך התנצלות.

B a m b o o k

New member
......

אתה צם? אם לא, למה? אם כן, למה צריך לצום? אני צמה. בגלל החיבור שלי לדת, הקשר ליהדות, ובגלל סבא. וזה לא-למה צריך לצום... אלא-למה את\ה צם\ה? ממי היית רוצה לבקש סליחה ואתה לא יכול? (או בכלליות ממי תבקש סליחה) אין דבר כזה. תמיד אפשר מי צריך לבקש סליחה ממך? אממ לא עולה לי אפחד.. אבל אני בטוחה שאם מישו ירצה לבקש ממני סליחה הוא יבקש. האם באמת יש סליחות שצריכות להיות ביום כיפור? ז"א, האם מבחינתך עדיף לדחות סליחות ליום כיפור בגלל האווירה או משהו או פשוט להתנצל בכל זמן נתון? צריך לבקש סליחה מתי שרוצים, ולא לחכות ליום כיפור-כי ככה אמרו. כי זה סתם בולשיט... אני אומרת סליחה מתי שאני מרגישה שעשיתי משו רע ולא נכון...

מישו22

New member
תקשיבו

שאומרים שצריך לבקש סליחה זה לא על משהו ספציפי במיוחד, כאילו זה גם אבל בעיקרון זה על דברים שעשיתם כל השנה העלבתם מישהו ואפילו לא שמתם לב בגלל שזה היה בציניות וחשבתם שהוא לא יפגע, דיברתם לא יפה למישו או להורים למורים או לכל מי שאתם מכירים ויש לי ממי לבקש סליחה ואני צם כי אני דתי ומאמין שיום כיפור זה יום שאלוהים מכפר על כל העבירות שעשינו טוב מי שרוצה להיכנס לזה יותר לעומק אז במסרים

RakTsarot001

New member
הממ.

ביום כיפור אני לא יושבת ודנה עם עצמי במה עשיתי לא בסדר, פשוט כי אני עושה את זה במשך כל השנה. אז זה לא משנה לי במיוחד. יום כיפור בשבילי הוא שחרור. שחרור מלאכול, מלשתות, מלשבת ליד המחשב, ובכלל מלהתנהג כרגיל. לא הייתי קוראת לזה ענישה עצמית, זה סתם בטלנות. D: אני לא נוהגת לבקש סליחה בימי כיפור. אם אני מרגישה שאני עושה משהו שהוא לא בסדר אז אני מבקשת סליחה מיד ולא מחכה ליום המסכן הזה. ואם אין לי שום סיבה, טוב, אז אני לא מבקשת. ואם זה לא הובהר, אני צמה. בלי הנחות כאלו ואחרות. גמר חתימה טובה. :]

למעלה