על האורך

../images/Emo52.gif על האורך

לאחר כל השנים שאני (כיום לאחר קריאת הפורום מבינה) מחמירה מאוד את האנדו אצלי (ללא דיכוי בכלל בין טיפול לטיפול, שחלקם לוקח כמה חודשים בין טיפול לבא אחריו, עם המשך טיפולים, תקופה ארוכה עם דיכוי קצר בלבד ו/או צטוטרייד (ופעם גם סופרפקאט), כבר לא זוכרת מתי היה לי דקא ארוך) הגעתי למסקנה שלאחר הטיפול הנוכחי (ששוב אני עם דקא קצר) אדכא עצמי ל- 3 חודשים ואז אתחיל טיפול חדש. כן, כי קשה לי להאמין שטיפול זה יצליח ובנוסף עושה טיפול של PGS, אבל רק במקרה של 5-6 עוברים (דבר שקשה לייצר אצלי) הדבר כרוך (חוץ מהרבה כסף, יחסית) בפגיעה בעוברים, כך שכנראה לא יהיה מה להחזיר. ולמה אני עושה זאת, כדי להיות בטוחה (גם ככה התחלתי את התהליך) שאכן העוברים שמחזירים מצויינים, כמו שתמיד בהחזרות נאמר לי....רוצה לסיים זאת ולהמשיך הלאה.. אם כך, אכן מסתבר שאני מרעילה את העוברים. בהתאם לכך יש לי שאלה, איך זה קורה שלאחר דיכוי של תקופה ארוכה יותר, יכול להיות מצב של אי הרעלה, שהרי ההדבקויות תמיד שם ולפעמים גם הצ'יסטות, מה גורם בעצם להרעלה? ובמה עוזר הדיכוי בעצם ההרעלה? עוד שאלה, אף פעם לא עשו לי בדיקת דם CA-125, איך ניתן לעשות אותה? ממי מבקשים? האם יש קשיים בלקבל אותה? אמנם אני יודעת בוודאות שאני אנדואית, אבל מעניין אותי לדעת (אם זה ניתן בכלל) אם אכן החמרתי מאוד את המחלה. קשה לי להעריך זאת, כיוון שמבחינת המחזורים אצלי, הם שונים כל כך אחד מהשני בעיקר מבחינת כאבים, לפעמים הכאבים החזקים יותר בעצם הם בזמן הביוץ.. ובכלל מחזור אחרון, אני שבד"כ בעלת מחזורים ארוכים ויחסית מדממים מאוד, היה מחזור שאף פעם לא קרה לי, דימום חלש יותר, אבל המוזר יותר שנגמר לאחר יומיים וחצי.. שוב, סליחה על האורך...

כמה תשובות שמחה'לה

1. הפניה ל CA 125 את יכולה לקבל מרופא נשים. או מרופא משפחה. המשמעות של הבדיקה היא לא אבחנתית, אבל אישזהו מעקב. צריך לעשות אותה בערך ביום ה10 למחזור, וכמה שבועות אחרי תחילת דיכוי (כדי לראות אם הוא עובד). יתכן ויערימו קשיים בהפניה לבדיקה ()ויש איזשהו הגיון כי מה זה יתן) אבל מקווה בשבילך שלא. 2. אנדו היא מחלה פתלתלה שבה הכל יכול להיות. גם הריונות ספונטניים, גם תסמינים שונים ומשונים. 3. עצוב לי נורא לחשוב שאת עוברת טיפול ארוך ומסובך (ועוד עם נסיעות מטורפות) עם כזו גישה.
. על כל פנים, ויכולה להעיד מנסיוני, שדיכוי של כמה חודשים (במקרה שלי 2 ומשהו, וגם זה כי לא הסכים לתת לי יותר) העלים את הכאבים, העלה את כמות הביציות, את אחוז ההפריות ואת איכות הביציות. (עכשיו רק נשאר לראות עוד משהו קטןןןןן) בהצלחה.

ר ו מ י ה

New member
שמחה'לה ../images/Emo24.gif

יקרה , קודם כל דיכוי ארוך לנשות האנדו' הוא מבורך וישנם מספר מחקרים שמראים עלייה סטטיסטית ברמת ההריונות לאחר דיכוי של לפחות שלושה חודשים. חבל שאת זו שהגעת למסקנה הזו לבדך, ללא הדרכה וליווי רפואי מתאים, אך בהכרותי עם ביה"ח בו את מטופלת אני יודעת שהדגש על נושא האנדו' הן ברמה הכירורגית והן בהתייחסות הולמת בטיפולם כמעט שלא קיים. טיפ נוסף שיכול לסייע הוא שימוש בסטרואידים מסוג דקסמטזון או פרדינזון. אומנם, מדובר בניסיון אמפירי אבל ישנם רופאים אשר גורסים שהסטרואידים יכולים לסייע בשני היבטים- א. שיפור איכות הביציות ב. אחת הסברות טוענת שגוף של אישה עם אנדו' עלול להילחם בעוברים המוחזרים משום שהגוף רגיל להילחם בגופים זרים (כגון נגעי אנדו'). סטרואידים מחלישים את המערכת החיסונית דבר המפחית את המלחמה בעוברים ומסייע להם להשתרש. שוב, מדובר בסברה בלבד, אבל בעיני שווה לנסות. מעבר לזה קיבלת תשובות מדאראמאסלה. מחזיקה לך אצבעות ומייחלת להצלחתך

טשומפי

New member
בהצלחה

מצטערת שלא עניתי לך קודם... אני מקווה מאוד שהטיפול הזה יהיה הטיפול המנצח. ואז לא תצטרכי לחשוב על להיות בדיכוי כי התיי בדיכוי טבעי למשך 9 החודשים הבאים. במקרה שלא (אבל זו בהחלט לא אופציה כי החודש הזה יהיה החודש שלך) כשאני עשיתי טיפול אחרי דיכוי של כמה חודשים, הטיפול עבר הכי בקלות והתגובה היתה הטובה ביותר. אני מקווה שגם לך הדיכוי יעזור. בהצלחה טשומפי.

למעלה