פחדים אצל ילדים

מיכלי37

New member
../images/Emo51.gifפחדים אצל ילדים

שלום לכולם, אני חדשה בפורום והייתי מעוניינת לקבל עיצות לגביי בני בן ה-שש וחצי. הוא פוחד מהמון דברים. למשל:ללכת מהחדר לסלון(יש לנו בית מאד קטן), כלבים, חתולים,חושך, כשאנחנו הולכים ברחוב הוא תמיד נצמד אליי ודואג שלא אלך לפניו אלה, תמיד לידו. יכול להיות שהביטחון העצמי שלו גם נמוך ולכן הוא מפחד מדברים? יש לי גם בת קטנה יותר ממנו(בת ארבע) ואיתה אין לי בעיות כאלו.תודה על תגובותיכם

הקורנת

New member
שלום!

הכי חשוב שלא תזלזלו בפחד שלו, למשל אם הוא יאמר לך שהוא פוחד ממפלצת מתחת למיטתו, אל תאמרי לו שזה שטויות ואין כלום מתחת למיטה, כי זה לא יעזור הוא מאמין בזה מנקודת מבטו, חשוב שתוכיחי לו באמת כי אין מפלצת מתחת למיטה על ידי זה שתחפשי אותה יחד איתו מתחת למיטה, אולי אם תוכיחו לו שלפחדיו אין כל בסיס אולי בטחונו העצמי יעלה יותר.

לאה_מ

New member
ואולי עדיף לשאול אותו איך הוא חושב

שאפשר להתגבר על המפלצת הזו - לא לנסות להוכיח שהיא לא קיימת. חשש מהעלמות של ההורים אפשר לפתור בקלות על ידי כך שלא נעלמים לו - פשוט אומרים לו לאן אתם הולכים, גם אם זה רק לחלק השני. אשמח לשמוע עוד דוגמאות כדי לנסות לחשוב יותר לעומק.

מיכלי37

New member
../images/Emo39.gifעוד דוגמאות

לא מדובר פה רק על פחד ממפלצות וכאלה, הוא לא אומר שהוא מפחד ממפלצות, מפחד מהחושך, מלהיות לבדו בחדר אפילו עם טלויזיה דלוקה על הערוץ של הסרטים המצויירים. ובחוץ הוא מפחד מכלבים(טוב, הרבה ילדים פוחדים) וגם מחתולים? מנמלים, הוא הולך לידי ברחוב צמוד אליי. יש לציין שחוץ מהליכה לגן או עכשיו לקייטנה, הוא נמצא איתנו. אני כמעט ולא עוזבת את הבית בלעדיו או גם ללא הילדה. בקיצור, רוב הזמן הוא איתי או עם בעלי. זהו, מקווה שנתתי לך עוד חומר למחשבה

לאה_מ

New member
ואיך אתם מתמודדים עם הפחד הזה

בחיי היומיום שלכם? אתם משתדלים להענות לו? באמת לא להשאיר אותו לבד? ללכת לידו ברחוב? אני שואלת, כי יש לי הרגשה, שאם הצורך שלו בנוכחות שלכם יסופק, הפחדים האלה ילכו ויעלמו. או שאני טועה?

מיכלי37

New member
../images/Emo142.gifאת בהחלט טועה

כי, כמו שציינתי במכתב הקודם, אני נמצאת איתו רוב היום. חוץ מהזמן שהוא בגן או בקיטנה כרגע. אני גם עובדת עד הצהריים כך שלא חסר לו זמן איתי או עם בעלי שמגיע בסביבות 18.00

לאה_מ

New member
מה קורה בגן? בקיטנה?

הוא הולך בשמחה וללא חשש? איך הוא מתנהל שם במהלך היום? אולי תנסי לשוחח עם הגננת ולראות אם היא שמה לב לאיזו חרדה מוגברת שלו - אם ההתנהגות החרדתית באה לידי ביטוי רק בבית, אולי הוא שם לב שהוא לוחץ ככה על איזה כפתור אצלכם?

תּמר

New member
יכול להיות שיש לו דימיון מאד מפותח?

ולכן כל דבר נראה לו מאוד מאוד מפחיד? בכל מקרה, נראה לי שאם הפחדים האלו מפריעים להתנהלות נורמלית שלו ושלכם, כדאי ללכת לייעוץ מקצועי (ויכול להיות שעדיף לעשות זאת בלעדיו, לפחות בהתחלה)

למעלה