s h i r k u s h

New member
../images/Emo5.gif

החברים שלי סה"כ אחלה, בד"כ מסתדרת איתם די טוב, צוחקים ביחד, נהנים ותומכים כשצריך, אבל כבר שנים יש משהו שחוזר על עצמו שכשהם כולם ביחד הם ממש צוחקים ויורדים עליי ומדובר בחברים שלי מהחטיבת ביניים, כלומר 6 שנים ואפילו טיפה יותר. הם צוחקים על חיי האהבה שלי (או יותר נכון חוסר חיי האהבה), על התפקיד שלי בצבא (טוענים שבגלל שאני משקית חינוך אני אהיה מורה בעתיד וכו' ואמרתי להם הרבה שזה נורא מפריע להם, התעצבנתי עליהם, אמרתי להם בשקט, ביחד עם כולם, לחוד וזה פשוט לא נפסק כל עניין הירידות. התרחקתי מהם די הרבה אבל כל הזמן כשמנסה להתקרב (כי מה לעשות הם חשובים לי ולא מסוגלת פשוט למחוק אותם) הם מתנהגים ככה אליי. מה עושים?

orlyt

New member
תפרצי בבכי...

נשמע שאת כל הדברים הסבירים כבר עשית, דיברת איתם ביחד, דיברת איתם לחוד, ואף אחד לא מבין. הדחף הראשוני הוא לומר לך לשלוח אותם לכל הרוחות ולמצוא חברים חדשים, אבל אני יודעת שזה לא עובד ככה, אז לא צריך למחוק אותם בבת אחת, אבל תוך כדי גם לפעול להגדלת המעגל החברתי שלך. לפעמים כניסה של גורמים חדשים לתוך קבוצה משנה בה את הדינמיקה השאלה היא האם רק עלייך צוחקים או שזה מין קטע כללי כזה בקבוצה שיורדים על כולם, כי אז זה לא עושה את זה יותר נעים, ועדיין זכותך לא לקחת בזה חלק ולדרוש שלא יצחקו עליך, אבל זה גם מראה שלא מדובר במשהו נגדך אלא בסגנון שכזה.

s h i r k u s h

New member
זה קטע כללי כזה...

זה בד"כ אותו בחור שגורם לכולם להתחיל לרדת עליי וזה מעצבן ומשפיל כי הם עושים את זה ליד אנשים אחרים ואומרים דברים ממש לא במקום לפעמים, כך שבקיצור ממש נשבר לי מהם אבל לא רוצה להתנתק מהם כי סה"כ אנחנו חברים טובים ובד"כ כשמעירה הם מפסיקים (אבל אז חוזרים לעשות את זה שוב).

s h i r k u s h

New member
כי הם שם בשבילי כשזקוקה להם...

כי כשבאמת צריכה תמיכה הם שם בשבילי, מחבקים ומעודדים.

מוּסקט

New member
את מוכנה ללכת

מאוד רחוק ולוותר על הרבה כבוד עצמי בשביל חיבוק פה ושם. אני רק יכולה לשער שכמו שהם לא רציניים בהבטחות שלהם לגבי הירידות עליך, הם גם כנראה לא רציניים בתמיכה שהם נותנים לך. אמנם החיבוק לכשעצמו עוזר לך, אבל את לא שמה לב, או מוכנה להעלים עיין ולא לראות, שהוא מגיע מאנשים שבשוטף מזלזלים בך.

dana2909

New member
אם זה אדם אחד שמתחיל

ולא עוזר כשמעירים שזה לא טוב לך, ופוגע בך. ואת לא מעוניינת להפסיק להיפגש איתם, התשובה זה לרדת עליו. להכנס באמ-אמא שלו. רק מה? אני מניחה שבעקבות זה, הבחירה האם לא להפגש איתם כבר לא תהיה בידייך. יש אנשים שכדי להראות יותר טוב יגרמו לאחר להראות ולהרגיש רע. תחשבי אם שווה לך להיות זה שבצד הנפגע.

האגס 1

New member
ואם זה הנזק שייגרם -

האם לטווח הרחוק זה דבר רע??? אולי זה אומר עד כמה הם באמת חברים. אומנם שירי תישאר כך לבד, ובטח תעבור תקופה בלתי נסבלת, אבל גם אם היא תישאר עם החברים האלה - ברור מעל לכל ספק שיהיה עליה למצוא חברים חדשים. בעצם, הזמן לעשות זאת הוא כבר עכשיו, עוד לפני שהיא רבה איתם. האנשים שהיא תכיר מעתה - יהיה עליה לבחום היטב את אמינותם ואת נאמנותם כחברים - וזה דבר הלוקח זמן, כ ךשיצירת הקשרים הזו לא תהיה מהירה. כלומר - צפויה לה תוקפה הדורשת זהירות, פרגמטיות ואורך רוח.

למעלה