../images/Emo5.gif../images/Emo53.gif

מהיום ולנצח לא אוכל את מה שאכלתי היום. בינתיים מה אפשר לעשות על מנת להקל על התחושה שהבטן מתהפכת כמו שייקר? מהצהריים אני מקיאה. אכלתי טוסט יבש הערב, שתיתי חליטת נענע והבטן כואבת ולא מתנחמת.

טאוֹ

New member
האם יש לך בבית חליטות נוספות?

אם כן, הייתי ממליץ על קמומיל, ואולי אפילו עוד יותר על שומר. שני אלה ידועים כמקלים על קשיים והפרעות בעיכול עם גזים ועוויתות מעיים, כאבים בקיבה שמלווים בתחושת שובע ונפיחות, בחילות, שיהוקים ושאר ירקות... תרגישי טוב, יקירתי.

גם חליטת מרווה יכולה להיות נפלאה

המרווה עוצרת את שצף הקצף... ואפשר לנסות גם גרניום לימוני... חשוב בעיקר לשתות, כדי להחזיר נוזלים לגוף, אבל כדאי גם להוסיף תפוח או בננה אם תוכלי- כדי להחזיר את האשלגן שיצא עם ההקאות. יש בבתי המרקחת מי אשלגן- במידה ואת לא מצליחה לאכול כלום- כדאי לשתות... תרגישי טוב יקירה...
תמי

freearth10

New member
ואולי

הבטן כלל לא צריכה להתנחם, אלא דווקא לשמוח על השינוי המבורך?
מאיה

אדומה2

New member
יקירה

לא הייתי ממשיכה עם הנענע, אולי דווקא הכנסה של אנרגיה קרה היא לא הדבר הנכון כרגע. תנסי בקבוק מים חמים כדי להרגיע, תשתי מים בלגימות קטנות כדי לא להעמיס. תה ירוק אולי עדיף, או תה רגיל עם טיפה לימון כדי שיהיה יותר טעים. להמלצות פחות הוליסטיות אך עדיין אפקטיביות לא פחות- קולה יכולה להרגיע בטן מתהפכת, וגם קלבטן- אם אין חום. תרגישי טוב!

שמש א

New member
אכלת ../images/Emo60.gif ?

אני בעד לשתות מים, לשתות ולשתות ולשתות..

ytiger1

New member
../images/Emo91.gif

לפי הרפואה הסינית, כנראה שמה שאכלת הוא בעל אנרגטיקה חמה ולחה, לכן עדיף לשתות דברים עם אנרגטיקה קרירה ומייבשת. נענע אמנם מייבשת, אך חמימה באנגטיקה שלה, לעומת המנטה, שהיא מייבשת וקרירה.... כמו כן שומר וכמון ידועים כעוזרים/ מונעים בעיות עיכול ( תה זרעי שומר, וכמון באוכל) רפואה שלמה

yamit23

New member
../images/Emo24.gif מקווה שאת כבר מרגישה יותר טוב../images/Emo39.gif

נשמע כמו מה שעבר על חלק מהמשפחה שלי,

כולל אנשים במקומות שונים בארץ שלא נפגשו בכלל...

תודה לכם

אחרי הקאות בלתי פוסקות, בלילה הקודם הצלחתי לישון קצת, ובמשך היום הייתי בעיקר עייפה והיו כאבים משונים אבל לא חזקים. זה מוזר איך ערב אחד מרגישים ממש זוועה, וערב אחרי הכל חוזר לקדמותו. זה התחיל בארוחת מולים טעימה והסתיים בשאלה ששאל אותי בן זוגי: מה פתאום אכלת מולים? עוד יש לי מה ללמוד בנושא, ומסתבר שלא די בלהקפיד על אכילת מאכלי ים בעיירות חוף בלבד, צריך לוודא שמדובר בעונה הנכונה. וגם להסתכל על הצבע של מה שמכניסים לפה... בקיצור, מדובר בתופעה שכיחה למדי וכולם פה מכירים אותה די טוב. חוץ ממני כמובן, אבל עכשיו גם אני מכירה. לגבי חליטות השומר והקמומיל - קיבלתי את הרושם שהן לא ממש משפיעות על הקיבה עצמה, אלא יותר על המעיים. האם אני טועה? במנטה בחרתי כי הבנתי שיש לה יותר השפעה על הקיבה, אבל גם כי פשוט הרגשתי צריבה ותחושה של חום, ורציתי שתתקרר (אגב, חשבתי שגם מנטה וגם נענע מקררות, אני לא מכירה את הטענה שהנענע מחממת. מה ששתיתי היה בכל מקרה מנטה. הלוואי והיה אפשר למצוא כאן נענע...) אני חושבת שכמו אחת העצות שקיבלתי במסרים, היה עדיף לא לאכול כלום ולהסתפק בשתיית לגימות קטנות מאוד של מים חמים, אבל תחושת החום וחוסר הנוחות בקיבה גרמו לי לחשוב שאם אוכל זה יירגע, ואת המים ממילא הקאתי. לעולם לא אגע יותר במולים, אבל אני מנסה גם ללמוד מכך להבא. מן הסתם אם אוכלים משהו מקולקל, צריך לחכות שהגוף יסלק אותו, ואני שמחה שהקיבה שלי מקיאה ישר ולא מספיק חזקה על מנת להכניס את זה לגוף. מצד שני, אני עדיין מחפשת דברים שיכולים לעזור בפעם הבאה שארגיש כך, ויהיו בשליפה. כי כשחולים קשה מאוד לחשוב בהיגיון...

אני חושבת

שעצם העובדה שהקיבה שלך הקיאה ישר את מה שלא היה לה טוב- זה סימן שהיא חזקה ומתפקדת ולא להיפך, כפי שכתבת... אם היא לא הייתה חזקה, היא הייתה נותנת ל"רעל" להמשיך הלאה לשאר הגוף- אבל היא הייתה מספיק חזקה להיות שומרת ראש נפלאה ולא לתת לזה לחדור הלאה, למעיים ולהיספג בדם... כל הכבוד לה! יש לך יופי של קיבה חזקה ורגישה!! רק בריאות יקירתי! ו- "לא עוד מולים"...
תמי

0 אור 0

New member
אני חושבת שיש לך תחושות נכונות ואת צריכה

ללמוד להסתמך עליהן - אם הרגשת שאת זקוקה לנענע /מנטה וזה הרגיש לך טוב לאחר השתיה, אז מן הסתם זה עזר. אני אישית כן שתיתי נענע בכאבי בטן מסוגים שונים שהיו לי, ומכירה גם את המצב שריח הנענע לא עושה טוב - ואז פשוט הולכים למשהו אחר.

שמחה לשמוע שאת חשה בטוב

איפה זה כאן ? מהיכן את כותבת ? חוץ מזה, טיפ קטן, אם אין באיזור שלך מרווה, תחזיקי במטבח צנצנת קטנה של מרווה מיובשת - אני חושבת שתמימה המליצה לך עליה - מצויינת לקיבה, גם סתם אם יש מעט תחושה של כבדות לאחר ארוחה (לא סתם הבדוואים שותים תה "מרמריה" אחרי כל ארוחה). מקווה שלא תזדקקי ...
שבת שלום, הילה

למעלה