meindelbium

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo53.gif

מחר אישתי לעתיד הרחוק מגיעה לביקור כל הדרך מפ" מפ"ת הרחוקה עד למודיעין עיר "העתיד" אני צריך רעיונות לדברים לשים ברקע יש הרבה דיסקים של אבי היקר, ויש לי גם כמה וכמה אני מודע לכך שזה דומה שרשורור של הניבלונגים על פגישה ראשונה...אבל זה קצת שונה מדובר כאן על משהו טינאייג'רי יותר המלצות מכל-הבא-ליד ולא, אני לא רוצה את "Can You FeeL The Love Tonight?"
מראש

meindelbium

New member
וגם שאלה קטנה...

אני כמעט בטוח ש- Alabama Song הוא לא של הדלתות במקור...השאלה של מי הוא כן? אני צודק? ואם כן אז של מי השיר במקור?

ברטולט ברכט וקורט וויל

המחזאי האנרכיסטי ברכט, ו-וויל שהיה מלחין את השירים למחזותיו, השיר הוא מתוך אחת מהמחזות של השניים, לא ידוע לי איזה.

LadyG

New member
Oh Show Us The Way To

The Next Whiskey Bar ..... עלייתה ונפילתה של העיר מהגוני של ויל וברכט כפי שכבר אמרת. וזוהי בעצם יותר אופרה ממחזה. ללוטה לניה הזמרת הגרמניה, שהיתה אגב אשתו של של וייל יש ביצוע מופלא לשיר הזה. וכמה מילים על המחזה: העיר מהגוני (הדמיונית כמובן) נוסדה ע"י שלשה נוכלים המקימים בה גן עדן לכל הדברים המתועבים: הימורים, מין מדזמן, זלילות וכו'. מכיוון שברכט היה דעתן לא קטן, הוא אינו חוסך שבטו ויורד על החברה האמריקאית שיש בה את כל התחלואים עליהם מדברת האופרה. ואיזה מזל שהדורס עשו ביצוע נפלא לשיר הענק הזה וכך לפחות הוא ישרוד עוד שנים רבות.

HelterSkelter1

New member
../images/Emo32.gifאת מבינה בווייל?

כי אם כן, אשמח לקבל פרטים כלליים על "אופרה בגרוש" (האם יש גירסא באנגלית ולא רק בגרמנית? וכו'). תודה

LadyG

New member
מעט מאוד...

אופרה בגרוש נקראת באנגלית The Threepenny Opera ואם תעשה חיפוש בעזרת אחד ממנועי החיפוש תמצא המון אינפורמציה באנגלית על הפקות שונות שהועלו למחזה הזה (באנגלית כמובן). קצת פרטים על האופרה בגרוש. נכתבה עי וייל וברכט ב- 1928 (קצת לפני עליתה ונפילתה של העיר מהגוני) וזהו בעצם עיבוד ל"אופרת הקבצנים" של ג'ון גיי. וכרגיל ברכט המושחז פה לועג לחברה הבורגנית. ואם במוסיקה עסקינן השירים היותר ידועים מאופרה בגרוש הם מקי סכינאי וג'ני כלת שודדי הים.

John LennonS

New member
הנה:

led zeppelin - stairway to heaven love - את כל האלבום השלישי...(זה פשוט אבלום טוב מידי) beach boys - wouldnt it be nice mamas and papas - california dreamin doors - the end, end of the night, love her madly, riders on the storm(זה ממש נשמע שיר רומנטי לדעתי) zombies - a rose for emily, maybe after he`s gone, beechwood park - רומנטי מאוד..., time of the season... janis joplin - maybe, maybe, maybe, piece of my heart dark side of the moon - כל האלבום...אם אני לא טועה יש טענה שאומרת שזה האלבום שלצליליו הכי הרבה זוגות עשו את ה"הוקי פוקי"(אז תלוי כמה אתה חרמן באותו ערב...)

ThE RhythM

New member
the end? ../images/Emo5.gif

father i want to kill you, mother i want to....... אחח, לאב איז אין די אייר

John LennonS

New member
אז שייותר על

the end ואם כבר אמרת אז שישים את love is in the air... שיר חמוד...חחח

MajorWinters

New member
בטוח שזה הדארק סייד?../images/Emo19.gif

כי אני הבנתי שדווקא בWISH. אני אישית יכול להבן למה... הרבה יותר רומנטי, SHINE ON, הוא בשביל הפורפליי והטיזינג, ואחרי זה ההמשך...

meindelbium

New member
תודה לכל חברי הפורום../images/Emo24.gif

היה נהדר המוזיקה עשתה את זה? אין לי ספק שהיא עשתה חלק נכבד ולכם יש בזה חלק נכבד תודה לכם אנשים

meindelbium

New member
כאן אישתו לעתיד מדברת.

בסוף זה shine on you crazy diamond אוההה. ולא, לא קורה כלום מהמון מקרוני עם פסטה :) (ואח שלו הרביץ לי, רומנטי הלא כן?)

meindelbium

New member
הייתי צריכה לכתוב "אישתו לעתיד"

הוא סתם מעצבן אותי ומתעלק לי על הצוואר ^_^

למעלה