צמיגי Schwalbe Albert UST - בעיה?

efishams

New member
../images/Emo5.gif צמיגי Schwalbe Albert UST - בעיה?

שלום, ברצוני להתייעץ עמכם בנושא (בעית) ביצועים עם צמיגים הנ"ל, לאלו מכם שצברו נסיון עמם. לפני כשנה, כשנזדמן לי להחליף את 2 הצמיגים באופניים שהיו ברשותי דאז (Haro Shift R7) הותקנו 2 הצמיגים הנ"ל. לאחר 2 רכיבות שטח הגעתי למסקנה כי הצמיג מאכזב עד מאד מבחינת אחיזה בשטח (שבילים מהודקים, דרדרת, בתנאי קיץ יבשים). האכזבה היתה כה גדולה (בפרט יחסית למחירם), עד כי החלטתי להשיבם לחנות ממנה נרכשו ולהחליפם בזוג מסוג אחר. לא מעט הופתעו מהטענה שהעלתי, כשהאצבע המאשימה הופנתה לעבר לחץ צמיגים גבוה מדי, בו בחרתי לנפח את הצמיגים. עברה שנה, והאופניים הוחלפו ב- Stumpjumper Expert 2007. כאשר הגיע העת להחליף את הצמיגים המקוריים, שוכנעתי ללחכת שוב על ה- Schwalbe Albert UST 2.25. גם כאן, הופתעתי מרמת אחיזה נמוכה, המתאפיינת באיבוד אחיזה מיידי ומהיר, בעיקר בציר הקדמי. ניסיתי להתאים את לחצי האויר, אך לשווא (דופן הצמיג זועקת "הצילו" בעומסים ובסיבובים). מורגשת פגיעה במעטפת הביצועים של האופניים. האם קיימים טיפים שאוכל לקבל מבעלי נסיון עם הצמיגים הללו, כדי שאוכל להפיק מהם את המקסימום (לא מעטים מהללים אותם, ורק אני מאוכזב??) כיצד ניתן לשפר את האחיזה, בעיקר בציר הקדמי? לצורך ההשוואה, הייתי מאד מרוצה מרמת האחיזה שסיפקו צמיגים מסוג Specialized Adenalline Pro (המקוריים של הסטמפי) ו- WTB Wierwolf. אשמח לשמוע תגובות בנושא. אפרים.

gradar

New member
../images/Emo201.gifהיי אפריים

היי, ראשית גילוי נאות, אני משווק של שוולבה ויש לי אינטרס מסחרי בנושא (אחרי שעברנו את זה....) טענתך מוזרה לי, גם מנסיון אישי וגם מנסיון של רוכבים אחרים האלברט דווקא זורח בקייץ. ראשית לחצי אוויר, האם הצמיגים מורכבים כטיובלס? במידה וכן ל"א בקדמי צריך להיות כ-30 PSI עד 35PSI בהתאם למשקלך ובאחורי + 5PSI. דבר נוסף הייתי בודק את כיוון הבולמים (סאג,קומפראשן,ריבאונד) שכן לעיטים קרובות הרגשת אבדן אחיזה מגיעה דווקא מכיוון בולמים שאינו תקין. בנוסף וזו הארה כללית, מה עם תנוחת רכיבה נכונה ? (יותר מדי משקל על הקדמי או מרכז כובד גבוה מדי) אני אשמח לרכב איתך (אני רוכב כ-3 פעמים בשבוע בשהם/בן-שמן) לצורך בדיקה וכיוון של כל הנאמר. ובסיכום, יכול להיות שהצמיג לא מתאים לך ואתה לא מתחבר אילו ואז או שאתה צריך צמיג אחר (יותר אגרסיבי) או אפילו יתכן שאתה דווקא תרגיש יותר בנוח על צמיג של יצרן אחר (עניין של הרגשה אישית). אתה מוזמן גם לצור עמי קשר טלפוני לשיחה/ תאום רכיבה/ עזרה בכיוונים וכל נושא אחר, הטלפון יועבר במסר. בברכה, ה-רדר

efishams

New member
gradar

ראשית, תודה על הרצון לעזור ועל העצות בנושא. אכו בחנתי את השינוי בהתנהגות, בהתאם לרבאונד של הבולם הקדמי. מדובר ב- Fox TALAS 2 RL 100-140. הסאג מכוון כראוי (כ-20 אחוז שקיעה בעומס סטטי). כמו כן, ניסיתי לשנות את מידת העומס, הפועל על הציר הקדמי. הדבר לא השפיע במידה רבה, מה גם שעם הצמיג הוקדם האחיזה הייתה מצויינת באותם התנאים. כפי שציינתי, אובדן האחיזה הוא פתאומי, מפתיע ומוקדם, ולא הדרגתי. הדבר פוגע בתחושת הבטחון. כמו כן, הדבר בא לידי ביטוי בשינויי כיוון קלים, בעת דהירה בירידות, על גבי שבילי עפר מהודקים. תיקוני כיוון קלים עם הכידון, במהירויות אלו גורמים לכך ששומעים כי הצמיג כבר מגיע מייד למגבלות האחיזה. משקלי כולל הציוד הוא כ-90 ק"ג. קיבלתי עצות מלא מעט אנשים להפחית את לחץ האויר לכ-28PSI (ואף עצה שהתקבלה מ- TREK חבר הפורום הייתה ל- 18PSI מפתיעים!). האם הדבר לא עלול לגרום לקריסת דופן הצמיג בעומסים? נדמה כי אכן הצמיג הזה הוא "עוף מוזר", בעל דרישות מעט חריגות ללחץ אויר נמוך (מה שגורר גם בזבוז אנרגיה בעת דיווש?). מה דעתכם?

gradar

New member
כמה הארות:

ראשית קשה לכוון למקור הבעיה בהתכתבות (כמו ללמוד לרכב בהתכתבות..) למרות המלצת יצרן למינימום 30 PSI ניתן לרדת (אני בכ"א לא הייתי יורד מתחת ל-20PSI) רק בזהירות, ביחוד אם החישוק אינו מיועד לטיובלס, דופן נמוכה. ד"א לא להתעצל, לבדוק עם מד לחץ, לא לנחש. אין קשר בין לחץ אוויר ליכולת גילגול, הפוך, יותר מדי לחץ אוויר גורם לצמיג לקפץ ופוגם בגילגול (טעות נפוצה). לאור משקלך, ומשקלי, ואולי סיגנון רכיבה שמשתמע כאגרסיבי הייתי שוקל צמיג קדמי יותר רחב כדוגמאת בטי 2.4. זה גם שילוב הצמיגים שאני רוכב עימו מזה כשנתיים (אלברט2.25/בטי2.4) ואני לא בדיוק הרוכב העדין בחבורה. לגבי כיוון הבולמים מעבר לסאג יש גם קומפרשן/ריבאונד ויש בולם אחורי שהכיוונים שלו משפיעים גם על התנהגות הקידמי... שוב אני מציע רכיבה/מפגש, תבוא ננסה לעזור. ה-רדר

efishams

New member
הערכה ותודה

grader, המון הערכה ותודה על תגובותיך המפורטות. אאמץ את עצותיך, ואנסה להתאים את לחץ האויר, כפי שציינת. אשוב לדווח בפורום על התוצאות, בלי נדר. אפי.

nintense

New member
סוס מנצח לא מחליפים...

אני לא מבין איך שיכנעו אותך לרכוש שוב צמיגים שכבר התאכזבת מהם ... היית מרוצה מצמיגים אחרים, תשאר איתם. לחץ סביר לצמיגי UST 2.2 הוא כ 30PSI - 35PSI, אם אתה לא מצליח לקבל את הביצועים הרצויים בלחץ הזה, כנראה שהם לא בשבילך.

efishams

New member
צודק...

אך נשים לרגע בצד את נושא האכזבה והנסיון החוזר, ונתמקד בהיבט הטכני. אני די תמוה שלא מעט רוכבים משבחים את יכולות הצמיג, אך אני מאוכזב. עם יד על הלב... אם הייתה לי אפשרות להחזיר שוב את הצמיגים, ללא ספק הייתי בוחר שוב ב- WTB Wierwolf.

OR TSD

New member
השאלה היא תמיד מי הממליצים...

וכמה ניסיון יש להם עם צמיגים אחרים. בדיוק כמו שתוכל למצוא ב- MTBR, אנשים שנותנים את הציון הכי גבוה למוצר שנמצא ברשותם פחות מחודש(שכמובן שלא תיקח את חוות הדעת שלהם ברצינות) גם כאשר אתה מבקש חוות דעת ממישהו, רצוי שתבדוק כמה נסיון יש לו בנושא. כל הכבוד לתגובת היבואן, באמת ראוי להערכה. טיפ קטן,גם הוור וולף של WTB הוא לא כזה להיט (ואני מוכר אותם) הייתי ממליץ לך לנסות צמיגים מבית היוצר של KENDA,MAXXIS,INTENSE. אני אישית גם די סולד משוואלבה, אבל כל אחד והחיבור שלו. שיהיה בהצלחה.

menzib

New member
בתור אחד שהשתמש גם ב

שוואלבה, WTB, מקסיס, וכדומה, אני יכול להגיד לך שעבורי, משקל נטו כ100 ק"ג, האלברט 2.25 UST הוא הצמיג האחורי האולטימאטיבי, ואני כבר בחמישי שלי. כמובן בתלות בתנאי ארצנו, המדורדרים, סגנון רכיבה (אצלי אגרסיבי), משקל הרוכב ולחצי האויר (מאחור 30 PSI) וכל זאת במחיר ובמשקל נתון, אקיצר עלות/תועלת. בתור קדמי יש פתרונות יותר טובים, לא שהוא רע, הוא לא זורח. וזה בדיוק מה שאני אוהב אצלו בתור אחורי, כי שם אני רוצה משהו שמתגלגל ובעל חוזק אמינות ועמידות דפנות שישא את ההתעללות שאני מביא לו ולא יאחז מדי. בקדמי בו אני רוצה את מירב האחיזה אני רוכב עם הביג בטי, הביג ארל של בונטרגר ובאופני המפלצת במיניונים הכבדים והאגרסיביים, יש עוד אפשרויות טובות. אגב בMBA האחרון האלברט UST 2.25 UST (ולא אחיו הגדול הFAT ALBERT הרגיש מידי לטעמי ללחצי אויר) קיבל חוות דעת מצוינת. אני יודע את זה הרבה זמן, ולדעתי מי שנותן פייט יפה כאחורי זה רק המקסיסים אבל שם אתה משלם על משקל. נצל את המחווה היפה של גיא (גילוי נאות, חבר טוב ומי שהכיר לי את השוואלבה, אבל לא הייתי רוכב עליהם רק בגלל העובדה הזו). רכבתי על הWTB WW ואהבתי אותם מאוד בזמנו, אבל כאחורי האלברט יותר טוב. כקידמי אני חושב שהWW יהיה עדיף באחיזה בסיבובים בגלל הTHREAD שלו...

efishams

New member
לחץ אויר

כפי שכתבתי, אני מתרשם כי לחץ אויר נמוך יגרום לאלברט לשפר את ביצועיו. אני חייב לציין ש- 30 PSI מאחור לרוכב במשקל נטו של 100 ק"ג נשמע כשילוב מפחיד... אעדכן בתוצאות. תודה על התגובה.

menzib

New member
אחשלו...שילוב מגניב

אני פחות קופץ, לקפיצות רוצוי 35PSI, הצמיג חזק בטירוף יחסית למשקלו ולפרופילו. ולגבי פרדיגמת הלחץ הגבוה כבר תארו לך את הטעות הנפוצה. הצמיג בלחץ נמוך יותר ונכון (אה פה זה קצת טריקי) יתגלגל יותר טוב. אפילו בעתונות הכתובה דברו על זה. MBA לפני שני עותקים - מאמר לגבי סטיגמות שיש להפריך.

roirosenthal2

New member
נכון חלקית בלבד - לחץ אוויר

הלחץ אוויר האופטימלי תלוי מאוד בפרופיל הגלגל - יש גלגלים שלחץ גבוה עושה אותם מהירים יותר ויש כאלו שזה לא ממש משנה להם בנוסף זה תלוי בתוואי שטח - וכאן הנתון גם תלוי במשקל הרוכב צריך שהצמיג ידע לקלוט את השטח מבלי לקפצץ עליו ולאבד אנרגיה, מצד שני לא צריך צמיג שימרח על השטח לחלוטין אחד המבחנים שאני זוכר דיבר בכלל על צמיגי כביש ועל רמת כיפוף הסיבים בהם.. אך בכביש הניואנסים הרבה יותר משמעותיים מאשר בשטח שכן פרופיל הצמיג חלק ולא עם קוביות בצורות משתנות והתוואי שטח הינו חלק בשטח הדבר הנכון הוא להתנסות עם כל צמיג חדש במספר לחצים שונים ולדעת להתאים לחץ אוויר לתוואי השטח - דרכי כורכר/סינגלים/דרדרת/דשדש...

menzib

New member
אמרתי...קצת טריקי../images/Emo8.gif

ואולי בקומונת AM תעזור לשרשור על הDHX עם הלינק לאותו אתר אנימציה שאני הצלחתי למצוא לו רק תחליף עלוב?

efishams

New member
../images/Emo176.gifחזרה מהשטח עם עדכונים

עפ"י ההמלצות שניתנו בשרשור, החלטתי לבדוק את הנושא בשני כיוונים: 1. הפחתת לחץ האויר. 2. שינוי זוית הרכיבה לצורך הסטת מרכז המסה יותר לעבר הציר הקדמי, וגם לצורך הפחתת מרכז הכובד. לאחר שצפיתי במספר תמונות שבהן צולמתי מהצד במהלך רכיבה, החלטתי להסיר 3 טבעות הגבהה מהסטם (כ-2 ס"מ). להזכירכם מדובר בסטמפי אקספרט 2007. ההחלטה נבעה לאחר שהבחנתי כי זוית הרכיבה זקופה למדי, מה שכנראה הוביל לחוסר איזון בחלוקת העומס על שני צירי הגלגלים (עומס נמוך מדי על הקדמי). כמו בן שההנמכה בוצעה ב-3 מדרגות, כדי להתביית על הזוית הטובה ביותר לטעמי. התוצאה: אמנם לא ביצעתי רכיבת שטח אגרסיבית, אל מ-2 רכיבות שביצעתי עד כה, סף האחיזה בציר הקדמי אכן עלה ושופר, מה גם שהכניסה לפניה נעשתה מיידית יותר, ועימה השתפרה תחושת ההיגוי. עניין השפעת לחץ האויר המופחת לא נבדוק, אך בלי נדר אשוב לעדכן בקרוב. תודה לכל העוזרים בנושא.
אפי.

efishams

New member
עדכונים סופיים

לאחר שלחץ האויר הופחת בהאתם להמלצותיהם של חברי הפורום, הורגש שיפור באחיזה. עם זאת, לטעמי הצמיג עדיין אינו מספק את רמת האחיזה והבטחון הגבוהות שלהן ציפיתי. תודה לכל העוזרים בנושא. אפרים.

למעלה