...לקחת אחריות...

ש ד מ ה

New member
../images/Emo5.gif...לקחת אחריות...

היי חברה... היו היה ....עניין עם הקטנה שלי.... היא הלכה לחברה וחמדה בלשון עדינה את בקבוקון הבושם שלה..ללא רשותה כמובן.....לאחר דין ודברים היא הודתה בכך שנטלה אותו ללא רשות.. לאחר ההלם הראשוני...הסבר ממצא בנושא.."השאלת" חפצים שלא לנו, הוחלט להחזיר את החפץ בליווי התנצלות...גם אם העניין לא קל, וכך היה הלכתי עימה לבית הספר קראנו לילדה הצידה והפשושה שלי ...גימגמה מעט בתחילה הושיטה ידה עם הבקבוקון ופתק הסליחה ...הסמיקה והתנצלה. החלטנו שהיום תשב בבית ותחשוב על המעשה... יחד עם זאת הבהרתי לה שיחד עם זאת שאני רואה את המעשה בחומרה רבה אני ...חושבת שהיא ילדה אמיצה מאוד שהסכימה להרים את הכפפה ליטול את החפץ להחזירו, ולהביע התנצלות...אם כל האי נעימות שכרוכה בכך, ועל כך אני מאוד מעריכה אותה. אגב....אני זוכרת מצעירותי מקרה בו "נטלתי" חפץ שמאוד מצא חן בעיני וכאשר אמא של החברה באה לברר...כמובן הכחשתי, וכאשר אימי גילתה את התרמית..חטפתי מנחת ידה כהוגן..... מאז לא העזתי ליטול מאומה ויש בי סלידה מ...שקרים...אבל...יחד עם זאת באותו רגע גמלה בי ההחלטה שידי לעולם...לא תורם על איש...ובטח שבטח לא על ילדי..... זו לא הדרך

vered4

New member
בת כמה הילדה?

מעניין שגם אני לא העזתי לשקר לאמא שלי או לגנוב. ניסיתי לחשוב מה היה בחינוך שלי שגרם לזה שהענין יהיה לי כל כך ברור ולא הצלחתי להבין. גם אני מתלבטת, איך להעביר את המסר שזה שחומדים משהו, זו עדיין לא סיבה לעשות משהו בקשר לזה.

ש ד מ ה

New member
הילדה../images/Emo25.gif המתוקה בת 7

ילדה מדהימה באמת.... אני מאמינה בה מאוד וחושבת שהיא פשוט מעדה... המצחיק שאפילו לא ידעה מה מכיל הבקבוקון חשבה שזה מים, לכי תדעי מה התחולל בראשה באותו רגע, העיקר שהיה בה היכולת לומר תאמת בזה אני רואה הצלחה...ושמחה, שהיא חשה שיש למי לפנות וניתן לומר הכל גם אם זה חורג מהנורמות.

bimbo.

New member
שדמה... ../images/Emo140.gif

ילדתך ראויה להערצה. זה אומץ לב מאין כמותו להחזיר את החפץ ולהתנצל. מעטים המבוגרים שהיו מוכנים ו/או מסוגלים לעשות את זה. כנראה שהבקבוקון היה נחמד והיא פשוט לקחה. אני בכלל לא יודעת אם ניתן לקרוא לזה גניבה. תמסרי לה בשמי הרבה

AYELET1

New member
אני מצטרפת להערכה על האומץ../images/Emo45.gif

מביך ביותר יש סיכוי רב שארוע מבי כל כך ירתיע בפעם הבאה לקחת כל בקבוק או חפץ שימצא חן

yossi_gu

New member
קרה לי לפני שנה

נעלמו לי אוזניות בחדר כושר לאחר כמה זמן מצאתי אותן (זהות לחלוטין), שאלתי את האחראי והוא אמר שזה בטח שלי על האוזניות היתה מדבקה קטנה ועלובה. לא ייחסתי לכך חשיבות עד שהבנתי שארבעת האותיות חסרות המשמעות הן שם של מישהו. היה מאוד מביך אבל כמובן שהחזרתי לו. הוא היה המום מעצם ההחזרה ובעיקר מזה שאחרי שהשתמשתי בהן כשבועיים העזתי להודות והחזרתי. ועל זה נאמר: פאדיחה לא נורמלית

yalyul

New member
אמיצה מאין כמוה, הקטנה

שדמה, בימבו כתבה ובצדק שילדתך אמיצה יותר מהרבה מבוגרים. לדעתי הגבת בדיוק כמו שצריך . ביקשת ממנה גם אם זה קשה - להתמודד עם מעשיה אין לי ספק שכעת היא הפנימה את משמעות לקיחה ללא רשות. בדרך כלל זה קורה אצל ילדי הגן, אצל הקטנה שלך זה הגיע קצת באיחור... כל הכבוד לקטנה ולך על תגובתך

למעלה