הערה מאבא

natalynataly

New member
../images/Emo5.gifהערה מאבא

שבוע שעבר ההורים שלי ביקרו אותי אחרי תקופה ארוכה שלא היו אצלי, שמחתי. .... כפי שסיפרתי לכם, לפני בשלושה חודשים התחלתי ללמוד לנגן על קלידים. אף על פי שאני יחסית מתקדמת יפה ומהר... עדיין זוהי נגינה של מתחילה.... אמא שלי התעניינה בנידון, ומיד בהתרגשות התישבתי ליד הקלידים להראות שאני כבר מצליחה לנגן מנגינון אמיתייות.... טוב, מוצארט אני לא. אבל בכל זאת, ציפיתי למילה טובה. משהו בסגנון "איזה יופי, כמה יפה הספקת ללמוד בזמן כזה קצר... " או אפילו "נחמד" סתמי כזה... אך במקום זה, אבא שלי אמר "אני יותר מדי אוהב מוסיקה כדי להיות מסוגל לשמוע את זה" מה אגיד.... נעלבתי. אני לא ילדה קטנה - ובכל זאת נעלבתי אני יודעת שאבא שלי מעולם לא פירגן לאף אחד, גם לא לעצמו - ובכל זאת נעלבתי אני יודעת שהוא לא רצה לפגוע בי - ובכל זאת נעלבתי אני יודעת שזאת עובדה שאני מנגנת יפה יחסית לזמן שאני לומדת (לבד) - ובכל זאת נעלבתי אולי הילדה הקטנה שבי עוד ציפתה לאישרור שלו. למילה הטובה שלו... לא יודעת לנתח. למרות שאני אומרת לעצמי, שזה מה שהוא וזהו - עדיין נעלבתי. מה עושים?

kung fu

New member
תלוי בקשר שלכם ובמידת הפתיחות

שלו. אפשר להגיד לו: "אני מנגנת נפלא. אני מבקשת שתשמור את הדיעה הזאת לעצמך" או להגיד לעצמך: "איני מאמינה למילים שלו" או להגיד לו את האמת: "זה מעליב. אני רק לומדת לנגן. לא ציפיתי לתגובה כזאת ממך" או לעבוד עם הכאב שלך... ויש עוד המון אופציות אחרות. תלוי בך, בתהליך שלך וכו'......

natalynataly

New member
נראה שלשנות אותו אין סיכוי.

אין טעם לנסות בכלל. זה רק יביא לי כאב. הכיוון שלי הוא בהחלט לעבוד על עצמי, להפיק מזה את המיטב. רק שלא יודעת כל כך איך.

kung fu

New member
אם הכיוון שלך הוא לעבוד עם עצמך

אז את יכולה פשוט לשלוח לעצמך אהבה
או פשוט לחבק את הילדה הקטנה שבתוכך שרצתה אישור ואהבה מאבא שלה
או משהו אחר בכיוון......

../images/Emo24.gif

חבקי את הילדה הקטנה שבך ותאהבי אותה, היא פגועה לא מהיום זאת צלקת מהעבר שאם את רוצה את יכולה לרפא היום, יש לך את הכח ההבנה ואהבה לרפא את הפצע

mimeli

New member
מחזקת את הדברים של מתבוננת../images/Emo45.gif

אגב, אני מכירה "תרגיל" כזה.. נושמים עמוק, נכנסים לרוגע. מתחברים לילדה הקטנה שבך.קודם..רק מתבוננים.בת כמה היא? מה היא עושה? איך היא מרגשה?שמחה ומשחקת? או בודדה בפינה ועצובה? כועסת? להתבונן בה בלי שיפוט. ואז אפשר לשאול אותה אפ אפשר להתקרב, לחבק, לנשק. אם היא רוצה עזרה..מה היא רוצה..אולי חיבוק? אולי תספר מה מציק לה? אולי היא זקוקה למילות חיזוק? לפעמים יכול להיות שהיא רק רוצה שתהיה איתה וזהו. וזה בסדר.אז פשוט נהיה על ידה, נשלח לה אור ואהבה. אחרי זמן מה אפשר לשאול אותה אם זה בסדר להפרד. אם כן, נשלח לה אור, נחבק אותה ונגיד לה מלות אהבה ונפרד. לעט לעט נחזור אל עצמנו לגוף שלנו.. תרגיל זה עזר לי כמה פעמים להגיע לשורש של איזה בעיה... בהצלחה! סימון.

natalynataly

New member
תודה. הכרתי את זה בלי הקטע של הסוף

כך שבעצם אם איני נפרדת ממנה - אני נשארת תקועה באמצע. טוב. תודה. אעשה זאת שוב...

גם אני עשיתי שימוש בתרגיל...../images/Emo142.gif

כמה פעמים, בעצם כל פעם שאני נתקלת "בפצע" / פחד / עצב או כל דבר אחר ששייך לעבר שלי, אני חוזרת אחורה לילדות וממלא את החלל בהמון אהבה.

mimeli

New member
ועוד משהו..

כשלמדנו בקורס שלנו על התרגיל, המורה שלנו הציעה לנו "להישאר" עם הילדה שלנו למשך שבוע." תחשבו שיש לכם עוד ילדה קטנה אחת בבית בזמן הזה, שזקוקה לתזומי, טיפול ואהבה. פשוט מדי פעם תכנסו אל תוך עצמכם ותבדקו מה שלומה, תתיחסו אליה, תחבקו אותה.." מגיעה לה, אחרי כ"כ הרבה שנים של הזנחה, לידההקטנה שלנו, לא? סימון

למעלה