דחוף

לימור789

New member
../images/Emo5.gifדחוף

בעלי החליט להפסיק לפרנס אותי ואת הבן שלנו היום תקבלי מחר לא מחרתיים אולי אני רוצה לתבוע אותו למזנות למי אני פונה שמעתי על ארגון נעמת אשמח אם תעזרו לי

נעמ"ת, אכן היא כתובת זמינה ומהירה

גם ברשות המקומית יש עובדות רווחה. לפחות למתן סעד ראשוני. מאד תלוי אם אתם חיים תחת קורת גג אחת, האם את עובדת,האם הוא עובד, מה גיל הילד- כל אלו שיקולים לקביעת גובה סכום ההשתתפות שלו בכלכלה. אבל האחריות שלו היא לתרום לכלכלת הבית- למעט מקרים של פסדי דין נדירים, ולאחר דיון משפטי. ברמה ראשונית הוא מחוייב במזונות,ואם אינו משלם,יש דרכי אכיפה, ותשלום זמני דרך חוק ביטוח לאומי.

מזונות

מצרפת פירוט לענין חיוב הבעל לתשלום מזונות האישה ומזונות הילדים מתי יש להגיש את התביעה? (מתוך http://www.odnet.co.il/Subj_01.htm#5) מומלץ להגיש תביעת מזונות בהקדם האפשרי וזאת כיוון שהחיוב לשלם מזונות מוטל החל מיום הגשת התביעה. חשוב לדעת כי ניתן להגיש תביעת מזונות מבלי להגיש תביעת גירושין. את כל יתר התביעות יש להגיש לפי הצורך למשל: אם רוצים לקבוע אצל מי יישארו הילדים- יש להגיש תביעה להחזקת ילדים, ואם יש צורך ורוצים לתבוע מזונות- יש להגיש תביעת מזונות. חשוב לדעת כי בכל שלב ושלב של ההליך המשפטי קיימת אפשרות לנהל מו"מ בין הצדדים ו/או לנהל הליכי גישור ו/או להגיע להסכם גירושין. ***** כמו כן, ניתן לפנות ללשכה לסיוע משפטי באזור מגורייך אשר מספקות סיוע משפטי לאנשים בעלי הכנסה נמוכה או החיים מקיצבאות הביטוח הלאומי בלבד. עוסקות בעיקר בדיני אישות, לא בנושאים פליליים. מצרפת רשימה אילת יותם 3 טל. 6326077 - 08 אשדוד בנין הפורום טל. 8527876 - 08 באר שבע היכל המשפט, התקווה 5 טל. 6470360 - 08 חיפה יבנה 26 טל. 8660750 - 04 טבריה הפרחים 3 טל. 6720261 - 04 ירושלים בית הדפוס 12 6541305 - 02 רמת גן בן גוריון 38 טל. 6100810 - 03 נצרת עילית היכל המשפט, קרית יצחק רבין טל. 6087684 - 04 קרית שמונה בנין סחר תל-חי, כיכר צה"ל טל. 6940960 - 04 תל - אביב דרך פתח תקווה 55 טל. 5681200 - 03

barak007

New member
מתלבטת .......את כנראה כבר החלטת

א. לא ברור בכלל עם מדובר במזונות טענתה של אורלי היא כי "..........בעלה החליט שלא לפרנס אותה" ב. לפני שאורלי מתחילה לנדוד ולפצוח בהליכים ,צריך לבדוק ולברר האם בכלל פנתה לבעלה,אולי ישנה סיבה ספציפית נכון לעכשו המקשה עליו (מצב המשק ה"מזהיר",תורם נכבדות לבעיות כאלו). אם התשובה לא נעוצה במקרים שהזכרתי,יכולה אורלי לפנות אל לשכות הייעוץ של נעמת ולקבל יעוץ ראשוני ואף הפנייה ספציפית. אם התשובה כן נעוצה בעובדות שצוינו,גם "בגץ" לא יועיל הרבה, ואז יהיה צורך (פרקטית) להגיע להסדר עם הבעל !?

היא שאלה - אני עניתי

"אני רוצה לתבוע אותו למזנות למי אני פונה" את כל השאר ועל כל השאר היא תחליט בעצמה

התשובה הייתה ישירה לשאלה

השואלת , לימור, טענה כי בעלה החליט להפסיק לפרנס אותה או לפחות אינו בטוח לגבי המחוייבות שלו בפרנסה "אולי מחר ומחרתיים אולי בכלל לא". היא שאלה על חיוב מזונות היא קיבלה תשובה לשאלתה.

למעלה