ארנונה

33נמי

New member
../images/Emo5.gifארנונה

קיבלתי בשעה טובה את החשבון הראשון. מישהו יכול להסביר לי בטובו למה אני משלמת 28 שקל עבור אגרת שמירה? (האם גם בערים אחרות גובים אגרה זו?) איזה חשבון קיבלתי, אמאל'ה.....
רשמו לי גם שהנכס שלי גדול בכ 20 מ"ר יותר ממה שידוע לי. כמה מחשבים בדר"כ לשטח המשותף בבנין (יכול להגיע לכדי 20 מר' לכל דייר?)

אמץ

New member
אגרת שמירה

מותר לכל רשות לגבות עבור זה. זה אמור לממן את ניידות חברת השמירה שמסתובבות בעיר בעיקר בלילה. האם זה יעיל??? לא יודע.

ע זי

New member
את החלק היחסי בשטח המשותף מחשבים

על פי הגודל היחסי של הדירות בבניין. לדירה בשטח 150 מ"ר יתווסף פי שניים שטח משותף מאשר לדירת 75 מ"ר באותו הבניין. השטח המשותף כולל לובי, מדרגות, מחסנים משותפים אם קיימים, חדר אשפה, ואולי עוד.

אתה צודק. וזה נורא מרגיז ../images/Emo46.gif

בדירה הקודמת ששיטחה למגורים היה 80 מטר, התווספו השטח של חדר המדרגות, החניה, חדר האשפה, ומה שבסופו של דבר היינו צריכים לשלם היה על 102 מטר. לא יודעת אם החישוב הזה קיים בערים אחרות, זה נורא מרגיז

סיגל 31

New member
הדירה שלנו היא 120 מ"ר

ואנחנו משלמים עבור 160 מ"ר!!! הבנתי שמודיעין היא בין הערים היקרות ביותר מבחינת הארנונה. למה? לא יודעת. הייתי מצפה מעיריה שגובה כל כך הרבה כסף מתושביה שתעשה משהו עם הכסף...אבל כנראה שלא פה...

33נמי

New member
למה לא עושה?! ../images/Emo4.gif עושה ועוד איך...

מי ממן את המתנפחים שניתנים בחינם בהפנינג פעמים בחודש בחודשי הקיץ?
אנג'ל- נכון ששיבחנו כבר פעם את העריה על כך?....

לבדוק טוב טוב

כדאי ללכת למחלקת ההנדסה בעירייה ולקחת תשריט (אני חושב שככה כותבים את זה) של הדירה ובו מצויין על מה בדיוק משלמים ארנונה. בזמנו היו הרבה כתבות על כך שנעשו הרבה מאד טעויות בעניין חישוב גודל הדירה לחישוב ארנונה.

סיגל 31

New member
חשבנו לעשות את זה אבל

צריך לחשב גם שטחים ציבוריים וזה כבר יותר מסובך... אצלנו מדובר במגדל של 19 קומות עם שטחים ציבוריים גדולים מאוד

yoelth

New member
"שיטת מצליח"

מחלקת הגבייה של עיריית מודיעין אוהבת להשתמש "בשיטת מצליח". על-כן כדאי מאוד בפעם הראשונה לבדוק טוב טוב את החיובים. תוספת שגוייה תרדוף אתכם לעד....לנו הוסיפו בזמנו מרפסת מקורה של 6 מ"ר שכלל לא קיימת....

reuthal

New member
המרפסת שלי לדוג' בכלל לא מקורה אבל

בגלל ש4 מטר מעל יש מרפסת אחרת גובים ארנונה, לחברה שלי יש פי 5 ויותר שטח במרפסות שלה (שלי רק 6 מ"ר) אבל לה לא גובים ארנונה עליהן כי היא קומת גג- אז למרות ששמש תמיד יש בקיץ וגשם תמיד נכנס בחורף (ובין לבין השכנה ה#$&$% מלמעלה זורקת לי זבל בכוונה- ובדקתי את זה)- מישהו החליט שאני משלמת על זה כמו על חדר- איפה ההגיון???

גם אצלנו על דירת 85 מטר משלמים 102

מטר, אז התקשרתי למוקד העירוני ואמרו לי שיש איזשהו קריטריון שלפיו בודקים לדוגמה חצי מחסן חצי חניה מקומות משותפים וכאלה. לא חושבת שיש הרבה מה לעשות, חוץ מלהתעצבן כל חודשיים מחדש ולשלם את הסכום הנקוב.

אותי מפתיע איך הסכום משתנה כל חודש

ולא מתכוונת לנספחים שבחשבון (מים, שמירה וביוב), אלא לארנונה עצמה. היתכן והבית גדל בלי שארגיש?

למעלה