איזה פחד

Lovable Stray

New member
../images/Emo5.gifאיזה פחד

אחותו של החבר שלי מצאה חתלתול לפני חודש והביאה אותו הביתה. הוא הצטרף לאחרים (שלא מתעניינים בריצ'י בכלל) ועד עכשיו לא היו בעיות - אומנם החמוס חי רק אצלנו בחדר אבל כשאנחנו רוצים לאוורר הדלת נשארת פתוחה ואחנו שמים מחיצה מעץ כדי שהוא לא יצא. מכיוון שהגור מריח כל מיני דברים מעניינים בפנים הוא מדי פעם קופץ אלינו לרחרח. עם ריצ'י היו לו יחסים דיי אדישים, הוא ניגש להריח אותו, ריצ'י מריח אותו חזרה, החתלתול מביא לו כפה והולך. היום הבאתי לריצ'י ולחולדות עוף מבושל והגור בטח בא בעקבות הריח (הוא נכנס בערך חצי שעה אחרי שהם סיימו לאכול), הכל כרגיל הוא נכנס, ריצ'י הסתובב אליו ופתאום בלי שום אזהרה מוקדמת החמוס רץ לקראתו וננעל על הצוואר שלו
נבהלתי כמו שלא נבהלתי המון זמן, קפצתי וישר ניסיתי לנער אותו מהחתול והוא עזב. מסתבר שכנראה הוא לא נשך חזק מכיוון שלחתול לא ניראה ממש אכפת והוא המשיך לנסות להתקרב אליו. הוצאתי את החתול מהחדר אבל אחרי כמה דקות הוא קפץ שוב, הפעם החזקתי את ריצ'י וליטפתי אותו, חשבתי אולי הוא נבהל ממנו או משהו אבל הפעם היה אותו דבר - הוא רץ לתקוף את החתלתול ואפילו קפץ על המחיצה כדי לרדוף אחריו. טוב, לא ציפיתי לתוקפנות כזאת, במיוחד כשהוא הסתדר לו רע עם כלבים קטנים והיה כ"כ אדיש לחתולים מקודם... זה רק מלמד שלא תמיד בטוח להשאיר חמוסים עם בעלי חיים קטנים אחרים, אפילו שהם מסתדרים :-\ מזל שזה קרה כשהייתי בחדר.

Lovable Stray

New member
אין מצב :-\

כשהוא משחק עם חמוס או עם כלב הוא לא הולך ככה בפראות על הצוואר. לא יודעת מה קרה לו אבל זה היה ממש מפחיד. אין מצב שזה בגלל העוף, נכון?

Sweet Fantasy

New member
אמרת שזה

היה אחרי שהוא סיים לא??... אם לא זה יכול מאוד להיות קשור אם זה בחיים לא קרה ודווקא שהיה עוף ולפי מה שהבנית בעבר ריצ'י קנאי בקשר לרכוש שלו (כולל אותך)

Lovable Stray

New member
אני התכוונתי

אולי זה עורר בו איזשהו חוש ציד או משהו, כי הדרך בה הוא התנהג היתה כאילו הוא ישר ראה בו טרף וניסה להרוג אותו. אני תמיד אומרת שאוכל מסויים לא משפיע על ההתנהגות (לכל אלה שטוענים שבשר נא גורם לתוקפנות) אבל... לא יודעת, הגור כבר חודש כאן והוא בחיים לא הגיב ככה. יש סיכוי שאכילת עוף והריח של הבשר עורר בו משהו? ריצ'י התנהג ברכושנות כשהוא היה מיוחם, עכשיו בכלל הייתי בקצה אחר של החדר, לא חושבת שהוא בכלל שם לב אלי :-\ הייתי רוצה לדעת מה גרם לזה, אני מבינה שחמוסים הם טורפים אבל הוא אף פעם לא צד שום דבר או ניסה... הוא תמיד כזאת פדלאה, רק לישון ולאכול... בכל מקרה, אין יותר מפגשים עם חיות אחרות לריצ'י

Sweet Fantasy

New member
לא הבנת אותי

התכוונתי שהוא היה רכושני לאוכל בלי קשור אלייך (זאת הייתה דוגמא) לא נראה לי שהוא ראה בגור טרף ממש לא זה גם לא משהו שהוא היה צד אם היה צריך לצוד .. זה לא מכרסם\אפרוח משהו בסגנון זה טורף כמוהו האפשרות היחידה היא שהוא ניסה להגן על מה ששלו

Lovable Stray

New member
חמוסים לא צדים רק מכרסמים ואפרוחים

הם צדים כל דבר שהם יכולים בלי קשר. אם הוא היה מגונן על משהו, הוא לא היה רץ אליו ברגע שהוא נכנס לחדר לדעתי

WTR

New member
מזל שהיית שם...

יש לי שאלה "הוצאתי את החתול מהחדר אבל אחרי כמה דקות הוא קפץ שוב, הפעם החזקתי את ריצ'י וליטפתי אותו" מי קפץ שוב? קפץ על מה/מי?

למעלה