לי, ושאלה...

hifly

New member
ואתה סומך על המוכר??

מעולם לא חשבתי שנותנים למוכר לעשות הרצה,אגב הוא גם עושה טסט פלייט? חשבתי תמיד שמגיעים לשטח עם הטיסן החדש,קושרים את הזנב לטמבון של המכונית,ומבצעים הרצה,שלושה,ארבעה,מיכלים,ויאללה לאויר עם תערובת עשירה בשתים שלוש הטיסות הראשונות.. כניראה שטעיתי,והיום המוכרים עושים הרצות למנועים,למדתי משהו חדש. אמיר

noam weissman

New member
הרצת מנוע..

אמיר בלי להכנס להכללות על המוכרים (יש ויש) אני מסכים אתך בקשר להרצה. אבל למה לקשור את הטיסן לטמבון... הרי על הרצפה גם עם יש שטיח אדום המנוע אוכל אבק, חול וכל מיני דברים לא טובים. לא עדיף על מעמד או אפילו להחזיק את הטיסן ביד גבוה מהלכלוך...

hifly

New member
הי נועם בקשר להרצה

כייון שאני מטיס מאז ומתמיד על אספלט אז לא היו לי בעיות עם חול וכו,נכון שעדיף על מיתקן כזה מעל הארגז או דומה,אבל אין לי כזה,ואני כבר שנים מתכנן לבנות...........ולא יצא לי עד היום :) אמיר

לגבי הרצה, מכייון שזהו מנוע שאני לא

מנוע שאני לא מכיר (עשיתי בחיי לפחות 10 הרצות למנועי אואס וכל המנועים עובדים אחלה) רוסי אני לא מכיר, אז אני סומך על גיא!

שים לב להרצה

היי, שלא ישתמע מדברי, ביקורת על אף אחד אבל אני מציע לך להיות מעורב בתהליך ההרצה ולשים לב שהמנוע לא יתחמם ושההרצה תמשך לפי המלצת הייצרן כבר היו נחמדים אלי ועשו לי הרצה בעבר "ואני נשארתי עם ה... ביד". בברכה אבי ורטהיימר

אבי, תן לי בדיוק מהו הוראות היצרן!

איך אני יודע עם הוא חם, צריך לגעת ביד,? לשים טיפת רוק? איך??? כמה מיכלים? דלק אומגה 5 אחוז יהיה טוב? כמה מיכלים להריץ על הקרקע? כמה באוייר? שיהיה עשיר/ עני? מה עוד?

הרצה לROSSI דלק ופלגים

היי, לעניין חום המנוע, לא צריך לשים רוק. פשוט לתפוס את ראש המנוע בשתי אצבעות. החום צריך להיות נעים למגע (כמו כוס קפה אחר כמה דקות) אם החום בעוצמה כזו שזה לא נעים למגע (קצת שורף) תפתח עוד את הסיכה. אומגה, איננו הדלק האידיאלי (בגלל סוג השמנים שבו)אבל אתה יכול להשתמש בו ללא חשש - הכי טוב היה אם היית מוסיף לדלק הזה מעט שמן קיק. אל תשתמש ביותר מ5 אחוז ניטרו. באויר תטיס עשיר במידה כזו שהמנוע יעבוד אמין ולא יכבה השאלה היא לא כמה מיכלים להריץ אלא כמה זמן והתשובה היא על פי הוראות היצרן, 40 דקות. ותקפיד להשתמש בפלגים של ROSSI לפחות מספר 6 (לא פחות מזה)

noam weissman

New member
פלגים כנס למאמר

שלום עומרי, לגבי ההרצה, זמן זה מדד מאוד לא מדויק, זה יכול להיות 20 דקות וזה יכול להיות גם שעה. המדד הוא שהמנוע לא מתחמם בסל"ד נמוך עד בינוני, והחשוב מכל מניע בקלות ועובד סדיר. מנוע חדש ולא מורץ מניע בקושי והוא עובד לא סדיר. במהלך ההרצה הבוכנה בעיקר משתפשפת קצת ומתאימה את עצמה לשרוול. המנוע לאורץ ההרצה "משתחרר" והסל"ד מתחיל לטפס לאט לאט. עם השתחררות המנוע יש לפתוח סיכה עוד קצת ועוד קצת... הרעיון לשמור על סל"ד פחות או יותר קבוע. כשאר מגיעים למצב שהמנוע מניע בקלות, עובד יציב אפשר להגיד שהוא מוכן לטיסה. עוד כמה טיסות באויר עם תערובת עשירה וניתן להגיד שהוא מורץ. לגבי הפלגים יש כתבה באתר FLYHI כנס וקרא. בהצלחה.

סוגי פלגים של ROSSI

היי, לרוסי יש מגוון רחב ביותר של פלגים החל מחמים ביותר עד קרים ביותר מספר 6 זה הפלג המתאים ביותר למנוע שלך לדוגמא פלג מספר 4 מחליף את האו אס 8 הפלגים של ROSSI נחשבים לפלגים הטובים ביותר בן השאר כי הם עומדים בלחצים מאוד גבוהים

למעלה