ליקר

Siren

New member
../images/Emo48.gifליקר

כמה שאלות כלליות: אני זקוק לליקר תפוזים וליקר אגוזים לצורך אפייה. שאלותיי (הרבות!) הן: 1. מהו ליקר? ממה עשוי? 2. איזה שימושים אפשר לעשות בו מלבד לאפיה? 3. האם אתם יכולים להמליץ על ליקר ספציפי (מותג) והאם ניתן להשיג אותו בכל סופר או שיש לגשת לחנות יין? אשמח לכל סוג של תשובה, דני.

תשובה מהשרוול

היות ומומחה ליקרים אני ממש לא (יש פה כמה שיותר מתעניינים/מבינים בזה). ליקר הוא כהיל המקבל את טעמו מפרי (או כל דבר אחר). למשל, ליקר תפוזים הוא ביסודו תפוזים המושרים באלכוהול, ליקר תותים נוצר מתותים מושרים באלכוהול וכד' (מן הסתם זה יכול להיות יותר מורכב, אבל זה הרעיון בגדול). כמו כן יש ליקרים אשר מסנטזים בהם את הטעמים של ה"מרכיבים", כלומר לא כל ליקר-אפרסקים ראה אפרסק אמיתי בשלב כלשהו בחייו. ליקר תפוזים טוב יהיה קואנטרו. הוא איכותי, נחשב מותג, ומחירו לא בשמיים (אם כי אני לא יכול להגיד לך מה המחיר). מעבר לבישול (אני ממליץ לנסות להכין איתו מוס שוקולד-תפוזים, יופי של דבר), אפשר להכין בעזרתו מגוון קוקטיילים (חיפוש של קוונטרו או ליקר-תפוזים בכל אתר קוקטיילים, או בפורום, יניב מגוון תוצאות) ליקר אגוזים -- פרנג'ליקו. מחיר לא גובה (שוב, לא יודע מה), בעיקר כי יש מפעל שמייצר אותו בארץ (אך שלא תבין לא נכון -- מדובר בליקר איכותי, המפעל בארץ הוא תחת פיקוח החברה המקורית ובאישורו). אותו כנ"ל בקשר לקוקטיילים עם פרנג'ליקו -- לא חסר ולא בעיה למצוא מתכונים. אפשר גם סתם לשים אותו בשוקו חם/קפה. את שניהם לא תהיה בעיה למצוא בכל חנות אלכוהול/יין ואפילו בהרבה סופרמרקטים.

amircn1

New member
אם את רוצה

ליקר תפוזים פשוט, כמו שאמרת- זה רק לבישול אפשר להשתמש גם בטריפל סק, הוא לא יקר (משהו כמו 20-25 ש"ח) ואפשר למצוא אותו בכל חנות משקאות נורמלית וגם בכל הרשתות הגדולות

D r a m b u i e

New member
כן, אלון בעצם סיכם את הכל

לבישול זה תלוי מה את מחפשת. בשביל משהו פשוט, אם את לא רוצה להשקיע בעוגה בקבוק קוואנטרו של מאתיים פלוס ש"ח, אז באמת אפשר לקנות טריפל סק פשוט, זה ליקר תפוזים הכי פשוט שיש. לאגוזים אני חושב שאין ברירה אלא לקנות את הפרנג'ליקו שהוא באמת זול יחסית. ההבדל בין הטריפל סק לקוואנטרו הוא שהטריפל סק הפשוט סינטטי, לא יודע כמה זה משנה לעוגה, יכול להיות שבעוגה ממילא רוצים רק קצת את הטעמים, כך שאתה יכולה בכיף לשים טריפל סק ולא להרגיש בהבדל.

jonnieblue

New member
לא בדיוק נכון

ישנם מאכלים שבהם האיכות של הליקר כן חשובה, ואם ממילא משתמשים באוכל בפרודוקטים איכותיים אז כדאי קוונטרו או גרנד מרנייה אבל במאכלים בהם הכמות של הליקר קטנה יחסית לשאר כמו בעוגה באמת כדאי לחסוך כי ההבדל לא יורגש.

TheLittlePrince

New member
לטעם אגוזים בבישול אפשר גם להשתמש

בתמצית אגוזים. היום מוכרים בחנויות המשקאות בקבוקים עם תמציות של monin. משהו כמו 44 שקל לבקבוק. יש בטעם אגוזים , פסיפלורה, irish וליצ'י לפי מה שאני זוכר. ראיתי גם שמשתמשים בהם בבארים.

למעלה