Nirvana0

New member
Shit ../images/Emo12.gif

עכשיו אף תורם שבדי לא יסכים לתרום לי
האמת, די מרגיז ועצוב לקלקל ככה לחלק די נכבד בקהילה הלסבית!

ro99

New member
טוב, החלטתי לבדוק מה קורה פה

קודם כל, וואלה זה לא בדיוק מה שנקרא מקור אמין, כך שאני מעדיפה לבדוק מקורות נוספים. אני באופן קבוע מוצאת סיפורים "שאולים" מעתונות חוץ שמדווחים במדיה הישראלית בצורה חובבנית ביותר (כולל טעויות תירגום איומות) כך שאני תמיד בודקת במקור, אם אפשר, ואם לא אז בעתונות חוץ יותר אמינה. אז הנה הסיפור עצמו. אז מכאן החלטת בית המשפט מובנת לחלוטין: החוק קובע שאב ביולוגי חייב משהו לילדים שלו, ושאר הנסיבות לא חשובות. לא מתרשמת לגמרי מהאינטיליגנציה של האיש: מי חותם על מסמך כל כך חשוב (ז"א הודאת אבהות) מבלי להתייעץ קודם ולבדוק מה ההשלכות של זה? גם לא כל כך מתרשמת מהאופי שלו, אבל זה כבר עניין אישי שלי. לדעתי, מי שסתם "זורק לעולם" ילדים מבלי לחשוב הלאה מזה וללא שום אחריות מצידו הוא לא משהו שאני יכולה להעריך במיוחד. יש הרבה הסכמים בין גברים (הומואים או סטרייטים) וזוגות לסבים שמנוהלים קצת אחרת. אבל יש כאן גם מרמה מצד בנות הזוג. הן היו צריכות להסדיר את הדברים יותר טוב ביניהן - אם אתן טוענות שאתן האמהות אז תוכיחו את זה עד הסוף. זה לא מקרה פשוט כפי שוואלה בוחרת להציג אותו. זה לא "לסביות רשעות" ו"גבר מסכן". זה קצת יותר מורכב מזה, כמו שבדרך כלל קורה בחיים, אבל זה סתם הורס משל מוסר נהדר להציג את זה עם יותר ניואנסים. אחרת איך היו זוכים בתגובות כל כך נהדרות, ממיטב מחשבת ישראל... וקשה להלקות את כלל הלסביות עם סיפורים פחות מופשטים. אין לזה שום קשר לאף אחת אחרת שתרצה אולי בעתיד ילדים מתרומת זרע. ההסדר שעליו מדובר פה הוא דבר שונה לחלוטין מתרומת זרע רגילה ("אנונימית"). תרומת זרע אנונימית נעלמת מהעולם במהירות, ופחות ופחות מקומות כיום מאפשרים עדיין אנונימיות מוחלטת. בגיל 18 יהיה מותר לילד/ה לקבל את שם האב הביולוגי. ולצד החרדה שזה מעורר אצל רבים, מבחינה מוסרית ועוד זה נראה לי סביר לחלוטין ואף רצוי ביותר. הסדר כפי שנהוג אצל לסביות (הורות משותפת בדרגות שונות מתורם ידוע) הוא דבר אחר לגמרי. זה דבר שצריך לעשות עם עורך דין שיסדיר את זה כהלכה. אז באמת שאין צורך לפניקה.

Woking

New member
ומעבר לכל זה

על כל מקרה כזה שמערב לסביות יש אין ספור מקרים אחרים של מה שנקרא "גניבת זרע". בכל המקרים ללא יוצא מן הכלל בית המשפט קובע לפי טובת הילד, וברוב המקרים זה אומר שעל האב הביולוגי לתמוך בו מבחינה כלכלית, ולא משנה כמה טובות ותמימות היו כוונותיו המקוריות. הדרך היחידה להמנע מתשלום הוא להחתים ערבים שיהיו חייבים במקום האב במקרה של תביעה מצד האם.

Nirvana0

New member
איזה צבע יתאים לי? ../images/Emo111.gif../images/Emo9.gif

טוב, במקרה דנן, זו לא הבעיה כי נעשתה שם אאל"ט הפריית זרע. ואחרי, שקראתי את שתי הכתבות שוב, אני רואה שלא הייתה פה אלא גניבת זרע פרופר ... כפי שצוין בלינק שהעלית רו, מיד אחרי שהוא חתם על האבהות, הן נפרדו והוא נתבע. אולי, הזוג גם לא היו זוג לסביות who knows. וקבלי ח"ח על החיפוש.

ro99

New member
../images/Emo35.gif

היו להן שלושה ילדים ממנו. אין פה שום גניבת זרע - זה נעשה בהסכמה ובידע מלא בעוד גניבת זרע היא עניין אחר לחלוטין (שנעשית ללא ידיעת הגבר). ההסכם בעל פה (כביכול) נעשה ב-1992 (אני משערת - או קצת לפני - כי אז נולד הילד הראשון) ובו הוסכם על זכויות ביקור בלבד. כנראה הן החליטו להחתים אותו על האבהות לאחר שקלטו שהן הולכות להפרד ורצו להבטיח את העתיד של הילדים. אבל כל זה כבר לא קשור. מבחינה משפטית מדובר פה בחוק ובאכיפתו.

Nirvana0

New member
אז כתום...... אוקיי

טוב, פראיירים לא מתים..... ומזמן לא ראיתי לך, מה קורה?

forglemmigej

New member
לפי דעתי

ממה שראיתי בסקנדינביה ,יש המון אמהות חד הוריות שמשלם המסים צריך לשלם עבור הילדים שלהן ,ומשלמים הרבה לא גרושים, כמו בישראל,לכן קודם כל העזרה הסוציאלית מחפשת אם אפשר למצוא את בן או בת הזוג (פה נהוג שגם אשה משלמת לגבר מזונות לפעמים אם הוא מובטל והילדים בחזקתו) שישלמו עבור הילדים, במקרה הנ"ל לדעתי השופט החליט שאולי זו שעזבה אין לה מקורות הכנסה אז קודם כל מחפשים מי כן יכול לשלם לפני שמשלם המסים יעשה זאת, ומכיון שהאב הוא האב הביולוגי ויש באפשרותו לשלם חייבו אותו. אגב גם בישראל חוזה בין הורים לגבי הילדים לא תופס (בענין מזונות) והילד יכול לתבוע מזונות בשם האם.יכול להיות שההסכם הוא לא חוקי בכלל ולכן זה הסתיים כך. בכל מקרה לדעתי זה מסריח.

למעלה