../images/Emo46.gif

כמה פעמים שאני לא לוחצת "ביטול הסתרת שרשור" זה חוזר אחרי שניה להסתיר שרשור. יש עצה?

לא רוצה

אני לא מכירה שם אפח'ד ואמא שלי לא מרשה לי לדבר עם זרים. אני שואלת פה.

אושר מ

New member
תגדירי הסתרת שירשור אחרי

מספר ממש גדול של תגובות. נגיד 250.. זה פחות או יותר אותו דבר:)

מנצלש"ת את עצמי לא-רומנטיקה

אה. שמעו. פקעות. (כן אטיוד. סיכמנו שפקעות זה רומנטי. אבל שמע מה עכשיו). הן עוד לא החליטו לגלות לי פקעות של מה הן. אבל הן כבר מתרבות. ואני- כואב לי הלב עליהן. כל הזמן נזכרת לי המורה נעמי עם ה"רביה וגטטיבית" שלה, והנה הפקעות שלי עושות לעצמן ילדים בתוך האדמה בלי לראות שום פקעת אחרת לשניה אפילו. כמה עצוב לי בשבילן. פתאום פקעות זה נורא לא רומנטיקה. רק בדידות כזו. לא?

אטיוד5

Active member
יש להן סבלנות

עוד חודש וחצי הן פורחות ומסתכלות זו על תפרחתה של זו, משוות גיזרות, ומרכלות בכיף.

אבל אבל

אז הן לא פקעות. הם פרחים. זה כבר לא זה. (טוב, אם הם יחליטו להיות נרקיסים אני אולי אסלח להם. בעיקר אם הם לא נרקיסי הענק האלה, אלא סתם הפשוטים הלבנים של פעם. גם אם הם יהיו צבעונים אציליים במיוחד אני אבין למה הם לא רצו להתרבות ככה יחד)

לא הבנתי כלום

1. למה את לא יודעת פקעות של מה הן? איך הן הגיעו אלייך? 2. פקעות מתרבות? באדמה? ואם כן - אז איך את רואה את זה? 3. מה קשור רומנטי לפקעות? תמוההה.

אוי נו. טוב.

זה נפלא שאני לא יודעת של מה הן. איך הן הגיעו? אני אפילו לא יודעת. הבעל קיבל אותן ממישהי שקיבלה אותן ממישהו שמכיר איזה גנן שהן נשארו לו. בתוך כל המעגל אפח'ד כבר לא ידע פקעות של מה הן. ואני שתלתי לי אותן. כי אמרתי "מה שלא יהיו, משהו יפה יצא מזה". לא? הכי קיויתי שהן באמת יהיו נרקיסים או צבעונים. למרות שעכשיו כשאני חושבת לי על מה ולמה אני אוהבת צבעונים אני חושבת על ההולנדים הגועליים האלה ועל הבית של אנה פראנק וכבר לא הכי בא לי שהן יהיו צבעונים. פקעות ובצלים מתרבים ברביה וגטטיבית. ככה המורה נעמי אמרה (שלי? זוכרת אותה?). איך רואה? היו לי כמה כאלה יציאות של עלים מעזים ופתאום יש לי עוד שהם סמוך מאוד לראשונים. כאילו הפקעת מתחילה להוציא עוד פרח ומתחילה להתפצל. מכירה שאת מקלפת בצל ופתאום בפנים יש שניים? זה כזה. מה קשור רומנטי... אמממ... (אטיוד? תקשר? יש סיכוי שתמצא את השרשור ההוא?). היה סיכום שפרחים היא מחווה קיטשית וכבר לא רומנטית (זה לא כולל את האיש שמביא לי נרקיסים כשהוא שונא אותם בבית רק כי זה ישמח אותי. הכוונה כאן היא הכל. זה קשור לנדושות ולזה שרומנטיקה צריכה לחדש) ואז היה דיבור שפקעות זה רומנטי בגלל ההבטחה הגלומה בהן וההמשכיות שלהן וכו'. לא רומנטי?

את יודעת מה? ../images/Emo140.gif

זה נורא מוצא חן בעיני, מה שאמרת על זה שמשהו יפה יצא מהן בכל מקרה. עכשיו נורא בא לי לקבל פקעות של משהו מסתורי שכזה...

אותי הן מעצבנות, הפקעות.

קנינו פקעות של צבעונים בהולנד, לפני כמה שנים. אז יש אצלנו כזה טקס, שחודשיים לפני השתילה מופקעת מידי אחת ממגירות המקרר, והפקעות מונחות שם לקירור טרום שתילה (ואל תשאלו אותי למה!). אח"כ אמנם יוצאים צבעונים נורא יפים ומפוארים, אבל הם פורחים ממש מעט זמן, ובאחת השנים, בדיוק כשהם התחילו לפרוח, הגיע שרב (כבד) והרג אותם לגמרי. השנה הטלתי וטו. במקום הפקעות נשתלו אמנון ותמר. יפים יפים ובלי הרבה ניג'וסים וכאבי לב. ושיסלחו לי כל חובבי הפקעות.

giulietta

New member
סולחת לך.

בשנה שעברה הגנן היציע לשתול פקעות. הרבה פקעות. כמה עשרות. שמחתי. הולנד, מה, לא נשתתף בחגיגת הפקעות? שילמתי לו המון כסף כדי לקנות אותן וכדי לשתול אותן. היגיע האביב. הן פרחו שבועות ספורים (צבעונים ונרקיסים ואירוסים ועוד כל מיני) ובאמת קישטו את הגינה בכתמים צבעוניים אבל לזמן ממש ממש קצר. עם בוא הקיץ, נבלו. חודשיים אחר כך הגנן היגיע שוב וכשבא להתחשבן איתי על שעות העבודה אמר שעבד כך וכך שעות על הוצאת הפקעות
. זו פעם ראשונה ששמעתי ששולפים את הפקעות המשומשות... יש כאלה שמקפיאים אותן עד לשנה הבאה אבל הבנתי שזו טכניקה ממש מסובכת. בכולופן, שוב שילמתי לו הון על הפקעות. כשהגנן בא שוב השנה לדבר איתי על מועד שתילת הפקעות (סוף דצמבר), פקעה סבלנותי מהפקעות האלה ואמרתי לו בעדינות ש"תודה, אבל לא תודה". הוא לא כל כך הבין אבל נניח שזה בגלל ההולנדית העילגת שלי
...

ועכשיו משהו לא ברור ../images/Emo27.gif

לא הבנתי למה שילמת הון על רכישת הפקעות. את בהולנד, לא? אני זוכרת שהתפעלנו כמה הן היו זולות שם, הפקעות. קנינו אותן בשוק בדלפט, בטח לא מקום זול במיוחד.

giulietta

New member
אלף,

כי הוא קנה הרבה פקעות. לא זוכרת כמה בדיוק. בית, כמה שזה מפתיע, פקעות ופרחים בכלל, שהם אחד הענפים המרכזיים בהולנד, הם עסק מאד יקר פה. יתכן שזה מאז החלת האירו. הכל יקר פה בטירוף מאז.

אין מצב שאני מוציאה אותן מתישהו

אם הן רוצות להמשיך להיות הפקעות שלי, הן יאלצו להיות חזקות באדמה גם בקיץ, ואם לא טוב להן שימותו מצידי. יש גבול. לא? הרקפות שלי, אגב, נשארות באדמה ופורחות כל שנה. ככה הן. ואיך בדיוק מבחינים אם הצ'ופצ'יק הירוק הולך להיות נרקיס או צבעוני? הא?

את יודעת מה?

זה נורא מצא חן בעיני לקרוא שמשהו שכתבתי מצא חן בעיניך. אני לא יודעת אפילו למה עד כדי כך, אבל זה ממש חייך אותי מאושר אמיתי (כן כן. על חשבון מישהו, אל תמכרו לי שטיקים). אז תודה

אושר מ

New member
אבל יש מהון פקעות יפות

למשל רקפות,למרות שאם זה היה רקפות כבר היית מזהה לפי העלים, ובעצם הכל אפשר לזהות לפי העלים, אז אולי תביאי איזה צילום ונעשה פה שיעור טסע ונזהה לך את הפקעות?

למעלה