TwelveEyes

New member
../images/Emo46.gif

למה הגישה הרווחת כלפי בנות-שירות חילוניות הוא לתפוס אותן כילדות קטנות ומפונקות שהתעצלו ללכת לצבא? למה זה כ"כ בלתי-נתפס ששירות לאומי הוא בדיוק כמו עבודה רגילה ולא פחות קשה ממנה? דיברתי הערב עם מישהי שפעם הייתה חברה די טובה שלי. כיום היא חובשת בצבא (לא במסלול קרבי, ראוי לציין) ומשוכנעת שזה שאני חוזרת הביתה כל יום אומר שאני בטח חיה את החיים הטובים. כל תלונה הכי קטנה שהעזתי להשמיע באוזניה בקשר לשירות עד כה זכתה לתגובה מזלזלת שאפשר פחות או יותר לתמצת אותה ב"את לא חיילת, אז אין לך מה לדבר". זה לא היה מציק לי כ"כ אילולא היא לא הייתה היחידה שמתנהגת ככה... ראבאק, אם היה לי שקל על כל פעם שמצאתי את עצמי נאלצת להצטדק על היותי בת-שירות בפני כל העולם ואחותו, כאילו אני איזו פושעת קטנה ועלובה
ואני משתדלת לזרוק זין כשאומרים לי דברים כאלה, אבל בטווח הארוך מאוד מתסכלת אותי ההרגשה שרק קומץ קטן של אנשים מעריך את מה שאני עושה. רק אני נתקלת בתופעה הזו?

M o n a L i s a

New member
ממש ממש לא! ../images/Emo46.gif

אני כבר לוקחת את זה כמובן מאליו שאין טעם לומר כלום לחברים, כי הם ישר מתחילים לספר לי עד כמה טוב אני חיה וכמה הם סובלים. מתחילים עם: לנו יש תורנויות, מטבחים וכו' לך אין...בסדר? אז מה? זה אומר שאני עושה חיים? עם 1001 האנשים שמתנפלים עליי כל יום? אני עושה בד"ע עבודה של כמה אנשים בבת אחת ומחזיקה את המשרד של המחלקה כשאני עובדת לבד! דיייייייייייייי אלוהים כמה שזה מעצבן! פשוט תתעלמי! אני הבנתי שאי אפשר לשנות את הדיעה שלהם, והם תמיד יחשבו שאת מבלה והם סובלים. את יודעת מה אני עושה? - מחייכת ומבליגה, זה מעצבן אותם והם מקנאים באשליה שיש להם לגבינו!

הייבי

New member
נשמע כל כך מוכר

רוב החברות שלי דווקא בסדר בקטע הזה.. הן יודעות שכל מקום יש לו את היתרונות והחסרונות שלו.. לעומת זה ידידים שלי - לפעמים בא לי להרוג אותם.. אחד מהם לא מפסיק להתווכח איתי שלבנות שירות לא מגיעה המשכורת שהן מקבלות ושהן צריכות לקבל פחות מחייל אם בכלל וכל מיני שטויות כאלה כי אצלכן יותר קל, ואתן חוזרות כל יום הביתה על אזרחי וזה כל כך מרגיז כי זה ממש לא קשור- לא כולן חוזרות כל יום הביתה, בידיוק כמו שלא כל חייל חוזר כל יום הביתה.. אז אולי אין לנו תורנויות כמו בצבא אבל יש מספיק דברים אחרים שאין בצבא.. ויש מספיק ג'ובניקים מושתנים שלא עושים כלום כל היום, חוזרים כל יום הביתה ומקבלים משכורת צבאית שהעבודה שלהם הרבה יותר קלה משל בת שירות ואף אחד לא מציע לבטל להן את הזכויות או לאסור עליהן להתבכיין... בכל מקרה, אם התחלת שירשור אז ניצלתי את זה להוציא קצת עצבים משלי.. אל תתני לאף אחד להגיד לך שהעבודה שלך לא חשובה. פשוט תסתמי להם את הפה ב"כל אחד תורם בדרך שלו וזה לא תחרות למי קשה יותר" ואם הן לא חברות מספיק טובות לנסות להבין אותך אז בטוח שהן לא ראויות לעצבים שלך.. את תמיד מוזמנת לקטר פה (או במסרים אישיים אם בא לך...
)

Ronitka

New member
אתן ממש ממש צודקות

זה כל כך מעצבן שאנשים חושבים שקל לנו...אז זהו שלא ! לכל מקום באמת יש את החסרונות והיתרונות שלו,אבל הם פשוט לא מבינים את זה. אנשים אומרים שזו דרך טובה להתחמק מהצבא....זה הכי לא בסדר להגיד. אני אפילו לא מתחילה להתווכח על זה כשמישו מתחיל לדבר איתי על זה,אני מבליגה על זה ! אנחנו לא צריכות להסביר את עצמנו לאנשים

הייבי

New member
זו הגישה הנכונה!!

אם היינו רוצות להתחמק אז היינו מוציאות פטור ולא עושות שום דבר במקום... תהיי גאה בהחלטות שלך..

אני לא יודעת מה איתכן,

אבל אני לא נתקלתי עד כה בתגובות כל-כך מעליבות כפי שאתן מתארות, וגם אם כן, בטח לא ייחסתי להן חשביות כי לא מגיע להן חשיבות כלשהי. יכול להיות שהעולם ואשתו מקבלים את זה באופן לגיטימי יותר כי לא התפטרתי מצה"ל, אלא פוטרתי מטעמי בריאות. בדרך כלל לשאלה: "בסגרת מה את נמצאת כאן? שירות צבאי?" ואז לתשובה: "לא, שירות לאומי", מתלווה השאלה: "למה שירות לאומי?" ו - "רגע, זה במקום צבא?". אני מצאתי פתרון נוח לתשובה - בשקט ובשלווה אני אומרת שהיו לי בעיות בריאותיות והצבא לא גייס אותי. העניין הוא שרוב האנשים אפילו לא טורחים לשאול את השאלה השנייה. יכול להיות שזה בגלל שאני משווה את התגובות שלכן לתגובות שנאי מקבלת, שהן לרוב ממבוגרים שמבקרים במוזיאון. אז מבוגרים, עד כה, התייחסו אל זה ממש בלגיטימיות. אשר לחברות שלי: הדבר היחידי שלגביו מרימים גבה, הוא אולי הבחירה דווקא במוזיאון המעפילים, אבל החברות שאמיתיות שלי ולא סתם אנשים שהיו איתי בשכבה, יודעים שזה מתאים לי. הייתה מישהי שנה מעליי מהקיבוץ, שבמהלך ויכוח על התקציב שאנחנו מקבלות המקיבוץ אמרה משהו בסגנון: "השירות הלאומי הזה זו השחיתות של המדינה! סתם מפזרים שם כסף... בנות שהיו איתי בצבא הוציאו פטור על נפשי והלכו לשירות לאומי כי המשכורת שם יותר גבוהה, וזה מושחת לגמרי." אז סליחה, אבל אני לא הבנות שהיו איתה בצבא, וזה בדיוק מה שקשה לאנשים לקלוט! אני לא עושה שירות לאומי מטעמים כלכליים! אבל מה זה משנה? אני מצפצפת עליה, ועל כל שאר האנשים שחושבים שהם צודקים אבל מדברים מתוך בורות גדולה. גדולה מאוד. מה דווקא כן מעצבן אותי? אם כבר שירות לאומי נתפס כלגיטימי או לא לגיטימי, אז מעצבן אותי שמבחינת הרבה אנשים, שירות לאומי לדתיות זה בסדר גמור ומקובל, אבל שירות לאומי לחילוניות זה כבר שערורייה, ו"מה זה צריך להיות, שבת חילונית לא תעשה צבא?". למה מה? בנות דתיות לא עושות צבא?! אני יודעת על הרבה מאוד דתיות שמרתות בצבא, בדיוק כמו על הרבה מאוד חילוניות שמרתות בצבא. אגב, יכול להיות שיש כאלה שעושות את שניהם? אצל החילוניות כן, אבל אצל הדתיות? כי כבר כמה פעמים יצא לי לראות חיילות עם תיק של "בת עמי". מילא... בקיצור, זה מה שמעצבן אותי, אם כבר. חוץ מזה לא הרבה. אבל בנות, קחו בקלות... ועוד משהו יש לי להגיד, אם מישהי עוד לא התייאשה: אני חושבת שהסיבה שנהניתי כל-כך בקורס הקיץ של "שלומית", היא שהייתי במקום בו התעסקתי בעתיד הקרוב שלי, בלי לתרץ לאף אחד למה שירות לאומי ולא צבא. נכון, היו ויכוחים בעניינים שונים, אבל בסופו של דבר כולנו בשירות, ואף אחד לא בצבא. מצד שני, כן קומם אותי לראות את כמות הבנות שלא הלכו לצבא כי "לא היה להן כוח", והצהירו. לטעמי, זה מבזה את הבנות הדתיות שכן מאמינות, וככה גם גדל לנו במדינה דור של פרזיטים. אבל את זה נשמור לפעם אחרת... - נעמה.

אין לי הרבה לכתוב....

פשוט אני מזדהה אם כל מה שאתן כותבות....ואני גם קיבלתי זילזול משאר האנשים שמשרתים בצבא..... העיקר שאנחנו יודעות ששירתנו את המדינה בדרך שלנו וזה כל מה שחשוב.... Well, if you told me you were drowning I would not lend a hand I've seen your face before my friend But I don't know if you know who I am Well, I was there and I saw what you did I saw it with my own two eyes So you can wipe off that grin, I know where you've been It's all been a pack of li

היה קורס באוגוסט.

הקורס נמשך שבוע, והתקיים בפנימיית "נווה הדסה", ליד נתניה. אם אני זוכרת נכון, את משרתת בקופת חולים, לא? אם אני צודקת, אז אין לך מה לחשוש, לא פספסת כלום. הקורס היה קורס מטעם משרד החינוך, והשתתפו בו רק המתנדבים שהתקן שלהם קשור לחינוך ולהדרכה. היו 200 אנשים, מתוך 2000 מתנדבים, אז באמת מיעוט... אבל היה כיף לא נורמלי!

הייבי

New member
תודה.. אז אני רגועה

לרגע חשבתי ששכחו אותי.. כמו בפגישת הסבר בשבוע האחרון שהרכזת שלי התקשרה להזמין אותי לדירת שירות והזכרתי לה שאני נשארת לגור בבית והיא כזה "אויש.. אז שכחתי להזמין אותך לפגישה.. לא נורא.." שטויות.. וכן אני אכן בקופת חולים.. :] (איזה כיף שמישהו זוכר..)

D a r k l a d y

New member
מזדהה... למרות ש...

יש המון אנשים שחושבים שאלה שבחרו לעשות שירות לאומי אכן עצלנים. אך יצא לי לדבר עם כמה אנשים, אמנם מעטים שבירכו את היוזמה של אנשי שירות ואף אמרו "הלוואי ויתרבו אנשים אלו". באמת עצוב שאנשים לא מבינים.

למעלה