../images/Emo45.gif בדיוק!

ובניגוד למתחבטת, אני לא חושבת שהם באמת היו שמחים על זה. זו התגובה שלהם לפעמים כשנשים גוערות בהן ועונות להן באותה צורה, אבל אם זה היה קורה באמת, אין לי ספק שהם היו מרגישים רע. אף אחד לא אוהב להרגיש חפץ!!

join the club!!!! ../images/Emo6.gif

תראי, יש מצב שכל הקטע הזה אינו חוקי ("סביבת עבודה עויינת" לפי החוק). כן, אני יודעת שזה תחום אפור, אבל ברגע שזה פוגע ברגשות של מישהו (נניח, איש דתי) אז אין סיבה שלא להתלונן. הבעיה אצלך שזה לא ממש מקום העבודה שלך. כך שהזכויות לתלונות כנראה שמורות לעובדי המקום (יש שם בכלל בנות?). בכל אופן, אם הייתי עובדת שם כנראה שהייתי מגישה תלונה להנהלנ, ואם זה לא היה עושה רושם, הייתי פונה נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, במשרד התמ"ת (זוכרת את המקרה שלי? אז כבר התעניינתי למי אפשר לפנות במקרה ו...) אני כל כך שמחה שלא התקבלתי לרפא"ל בזמנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ידעתי שהכל לטובה

את לא מבינה מה הולך שם ../images/Emo5.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

היומן זו פעם ראשונה שאמרתי משהו, כי ברור לי שלא סופרים אותי שם (כי כמו שציינת, זו לא העבודה האמיתית שלי... השאלה אם באמת אני לא יכולה להתלונן לאיזו רשות/גוף חיצוני על הפרה של החוק? אני מקווה שכן, ואני רוצה להגיש תלונה!) יש שם חדר שכל הקיר בו ~מלא~ בתמונות של בחורות בביקיני ובתנוחות שאת יכולה לדמיין לבד.. בטח אספו כל מיני פוסטרים של פרסומות.. מה שמראה משהו על החברה שלנו בכללי..
והופך את זה לכאורה לתמים. בהרבה חדרים תלויים פוסטרים של בחורות, זה דבר שבשגרה שם. וכן, יש בנות, אבל מעט. וכנראה שהן משלימות עם זה מתוך מחשבה שזו המציאות והיא 'בסדר' או 'לא תשתנה'. אם זה היה בעבודה שלי, הייתי כבר עושה על זה רעש.. היומן הזה - זה ממש חולני!

אני הייתי שמה בחורים בביקיני.

כמובן שאין דבר כזה, אז הייתי "יוצרת" כאלו ותולה אצלי על הקיר, עושה לוחות שנה. בדיוק אחד לאחד כמו שהם עושים (היית עושה ביקור תקופתי במשרדים שלהם לראות מה חדש ומה צריך לחדש אצלי
). אח"כ הייתי רוצה לראות אם הם היו מרגישים נוח לשבת אצלי במשרד בלי להוציא מילה XDDDD אני חוששת שכל עוד לא רואים ממש פיטמות, אז אין חוק שאוסר את זה. תפני למשרד התמ"ת ותתייעצי. שווה לנסות...

אני יודעת ../images/Emo13.gif

אבל תודי שזה רעיון שמפיל לריצפה!
אם במקום העבודה שלך תזדקקי למימוש הזה - את יודעת למי לפנות!

דרוש שם

New member
אני דווקא חושב שזה איכסה של רעיון

בהקשר של "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך" אני לא חושב שצריך לשים פוסטרים כאלו לא של בנים ולא של בנות. הלוח שנה האישי שלי הוא או כזה שקיבלתי מהאוניברסיטה (שמכיל תאריכי מבחנים ודברים כאלה, שזה דווקא מאוד יעיל) או לוח שנה של ציורים שעצם הקנייה שלו מהווה תרומה לארגון כלשהו (השנה יש לי לוח שנה שצירו חולי נפש, לפני שנה היה לי של ציורים שצירו ילדים בסיכון, ולפני שנתיים היה לי של ציורים קלאסיים שהקניה שלו היתה תרומה לרווחת ילדים חולי סרטן) אני מבקש מכם, שאם אתם צריכים לוח שנה כלשהו לכו על לוח שנה שקנייה שלו תהיה תרומה אמיתית לחברה, ולא סתם תמונות של בנים או בנות בשביל לעשות דווקא לאדם אחר....

Berethor

New member
המשפט הזה לא כל כך קשור פה

כי לא מדובר פה בחברים, אלא להפך אנשים שהיא שונאת. העיקרון פה הוא בסדר, 'רק ככה הם יבינו', פשוט הביצוע גרוע.

בעיקרון אני מסכימה איתך

א-ב-ל, אם החוק אינו בא לעזרת הנשים ובעצם נותן לגיטימציה לחפיץ את גופינו בשל ה"תחום האפור" שנקרא "חופש הביטוי" ו"אמנות" אז זו ההזדמנות שלנו להשתמש בכלי, שהם ייצרו, נגדם. אם החוק מאשר תליית תמונות כאלה, אז אני חושבת שזו הזדמנות ללמד אותם מה זה להרגיש חפץ. ולדעתי זו הדרך הכי אלגנטית והכי פחות פוגעת שאני יכולה לחשוב על מנת להעביר את המסר. הרבה גברים מגיבים בזילזול לתלונות של נשים נגד ההחפצה הזו ואומרים שהן מגזימות ("מה זה כבר אישה בביקיני מינימלי שרואים הכל חוץ מהפיטמות?.."). כנראה ששמיעה לא עוזרת להם להרגיש את הבעיה. אז אנחנו נעזור להם וניתן להם "לראות" את הבעיה

Berethor

New member
החפצה היא עניין של יחס ולא לבוש

אפילו אם אישה(או גבר) תהיה עירומה/ללא בגדים לגמרי, זה עדיין לא הופך אותה 'לחפץ', וכאן זה כולה בגד ים.

מקמיקא

New member
הטעות שלך פה

זה שאת חושבת שלגברים יש בעיה עם זה שנשים מחפיצות אותם... הסיבה שגברים בביקיני היה מזעזע אותם זה כי זה מגעיל אותם, וזאת כי גברים הם הומופובים/טרנסופובים בטבעם בתרבות של היום. לעומת זאת, אם היו לך פוסטרים של גברים בבגדי ים (גבריים), או גברים חטובים על אופנועים או משהו כזה, אנשים מהעבודה היו מפרגנים לך ואומרים לך שאת תותחית. (ומנסים להוציא ממך סקס.)

אני חושבת שאתה טועה

גברים משחקים אותה כאילו זה לא מפריע להם, אבל כשמחפיצים אותם ~באמת~ והם חווים את תחושת החפץ - זה לא נעים גם להם. הם בעיקר מנסים לשחק אותה כאילו סקס בכל מצב מתאים להם. תכלס' - זה בולשיט וזה לא עומד במבחן המציאות.

Berethor

New member
את יכולה לפרט אלו דברים הם בגדר החפצה?

ואיך בדיוק אפשר להחפיץ גבר בצורה שזה יפריע לו. לא נראה לי שאישה מינית זה משהו שיפריע לגבר ממוצא, אם כבר להפך.

למי שראה/רואה את הסדרה: תיאורית המפץ הגדול

(The big bang teory - וסליחה מראש עם זה בשגיאות..) יש שם קטע בעונה השניה (אני חושבת) שעמיתה של לאונרד לעבודה מתשמשת בו לצריכה המיניים. כלומר: היא לא מגלה בו שום עניין רומנטי ודי מתעלמת ממנו רוב הזמן, אבל כשמתחשק לה, היא באה אליו לסקס והולכת. הוא עצמו אומר שם בשלב מסויים לחברים שלו, שהוא מרגיש כמו חפץ. אז כן, יש שם אחד חרמן אש בבון מהלך, רק עם עודף שכל, שאומר לו: מה איכפת לך??? אבל תאר לעצמך שמחפיצים אותך ואפילו לא יוצא לך מזה סקס. למשל אם יתחילו לפרסם תמונות של גברים בעוצמה והתדירות כמו של נשים. תמונות מאוד מיניות ומאוד מחפיצות שאין בהם אדם, אלה רק אובייקט מיני. אח"כ תאר לעצמך שאתה חי בעולם שבו נשים שולטות ובוחנות אותך רק על פי המראה החיצוני שלך. שכל מהותך בעולם והיכולת שלך להצליח להתקבל לעבודה נניח או כל דבר בערך, תלויה באיך שאתה נראה וכמה סקס אפיל אתה משדר. אני רוצה לראות אותך שורד יום אחד בעולם כזה ולא מרגיש מושפל! אנחנו חיים בעולם כזה ביחס לנשים כבר דורות, עד שזה נעשה לרובנו שקוף. זה מגיע למצב שאנשים לא מבינים מה ארוטי בדרדסית אחרי 'השדרוג' של דרדסבא, או מה ארוטי בפוקהונטס. בחייאת. כמה עיוורים למסרים מיניים אפשר להיות? ותאמין לי שאני אדם עם נטיות לעיוורון למסרים כאלה... אבל יש גבול. יש נקודה שמי שמתעקש לא לראות מה מיני במה ~שיועד מראש~ להיות כזה ומוחצן ככזה, זה כנראה אפילו לא תמימות אלה רצון עז לומר זה בסדר. למה? לא יודעת. כל אחד והסיבות שלו. אבל זה דפוק לא פחות מאלה שמשדרים את המסרים אלה. זה אומר שכ"כ הטעמת אותם שהם נראים לך תקינים. עצוב.

Berethor

New member
האמת

פעם ראשונה ששמעתי שיש משהו אירוטי בדרדסית או בפוקהונטס זה כאן, וזה אירוני בהיתחשב בכך שזה פורום א-מיניים. לפני זה אפילו לא חשבתי בכוון הזה, אם כי גם היום אני לא בדיוק חושב בו, אבל מודע לראיה הזאת. באופן אישי אני חושב שהביקורת על דרדסית יותר מוצדקת מאשר על פוקהונטס. זה שבחורה בלבוש שיבטי, ולא מתנהגת בצורה 'מספיק אדישה' ועצבנית לא הופך אותה אוטומטית לסמל מין. באמת יש לך עיוורון למסרים מיניים ?, אצלי ההרגשה תמיד הייתה שאת רואה אותם בכל מקום, אפילו במקומות שהם לא קיימים בהם. בכל אופן למרות שזה אכן האופן שאני מעדיף לראות בו תעולם, אבל הדבר הזה בא לי בטבעיות, אלו הם בדרך כלל אנשים אחרים, וכמה אירוני ברבים מהמקרים דווקא א-מיניים(את לא היחידה), 'שעוזרים לי' לסתכל על משהו בצורה קצת שונה, בצורה מינית. בכל אופן אני יכול לזדהות עם הסלידה שלך מהחפצה, אם כי מראה חיצוני הוא לא משהו מחפיץ או מיני מבחינתי, הוא קודם כל דבר יפה וטוב, מתנה משמיים. נ"ב, חפץ אמיתי זה משהו שלא מתחשבים בו לחלוטין, או מלזלים בו, לכן אם לאונרד הזה היה מפיק את בערך את אותה תועלת מהקשר עם העמיתה, כמו שהיא מפיקה, אין פה עניין של שימוש, אם זה חד צדדי אז כן, אבל אז זה גם היה נכון אפילו אם הם היו בזוגיות.

Berethor

New member
מה שמביא אותי למסקנה

שדווקא 'הבבון המהלך' היה מתאים לה יותר, "בבון ובבונה" אין יותר התאמה לזה..

../images/Emo6.gif

זה מצחיק כי ה"בבון והבבונה" באמת הופכים ליזיזים בשלב מסוים. ולא יודעת למה, יש לי חיבה דיי גדולה להאוורד. אהבתי אותו מהתחלה. אני חולה על הבגדים הביזאריים שלו
. והוא גם הופך להרבה יותר נורמלי מתישהו בהמשך אחרי שיש לו חברה. (חוץ מכל הקטע המוזר עם אמא שלו)

הבגדים שלו הם חלק בהחלט משעשע ../images/Emo6.gif

כל פעם מחדש אני מופתעת מהם. טוב, ראיתי רק שתי עונות, אז הוא עוד בבון. לי אישית הוא מזכיר מישהו מהעבודה שמתנהג בדיוק ככה ועושה לי חשק להקיא רוב הזמן....

לאונרד חיפש קשר של ממש, לא רק סקס

בכללף בסדרה הוא מוצג כבחור החנון החמוד שהרומנטי. כשהוא מגלה שכל מה שהיא רצתה ממנו זה סקס, הוא מרגיש עם זה חוסר נוחות. הבבון כ"כ דוחה, שאף בחורה לא מוכנה להסתכל עליו. גם לא זאת שרק מחפשת סטוצים לרגעים של תשוקה. ואחרי הפעם הראשונה שהיא היתה עם לאונרד, היא אמרה לו שלה זה הספיק עד ראש השנה
כך שהיא אומנם חיפשה סטוצים, אבל בתדירות נמוכה מאוד.

למעלה