מותר לי

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo7.gif

התקשרו אלי עכשיו מהעבודה... הבוס שאחראי כל הכ"א והמשכורות... "גלי מה שלומך?" "בסדר" "את עובדת יומיים וחולה יומיים, מה יהיה?" "מה זאת אומרת? מה, אני זאת שבוחרת לעצמי מתי להיות חולה ומתי לא?" "לא, ברור שלא, מה, עוד פעם היד?" "לא, זה משהו אחר שלא קשור, ובכל מקרה לא הייתי באה, גם בלי הסיפור של היד" "מה זה?" "משהו אחר, לפני 3 שנים הופנתי בגלל זה למיון" (אני לאא הולכת לפרט לו, יש גבול!! גם לפני 3 שנים הרופא לא בדק אותי אלא נתן לי הפניה ע"ס מה שסיפרתי לו!) "מה זה אבל?" "משהו אחר, לא קשור לדלקת של היד, בלילה התייעצתי עם אחות, והיא אמרה לי ללכת לרופא" "ומחר את באה?" "מחר? לא, רשום לי חופש ויש לי בדיקה רפואית" "את יודעת, גלי? אני ידעתי שלא תבואי היום!" "מה ז"א?" "אתמול שמעתי שהשתתפת בארוחה שהסתיימה מאוחר מאד בלילה, אז ידעתי שלא יהיה לך כח לקום בבוקר" "איזה ארוחה! על מה אתה מדבר! אתמול הלכתי לישון ב-9:00-10:00 בערך, לא יצאתי מהבית מהרגע שהגעתי מהעבודה!" "גלי, אל תספרי לי סיפורים, אמרו לי שהיית שם" "איך הייתי שם אם לא הוצאתי את האף מהבית???" "מתי הבדיקה מחר?" "בבוקר, ב-10:00 בערך" (לא זוכרת מתי, אבל בשבילו- 10 שלא יבקש ממני להגיע לעבודה
) "תדברי איתי אחרי הבדיקה, ואם להגיד את האמת- שום מעסיק לא היה ממשיך להעסיק אותך" <<שישרף!!>> "את כל הזמן חולה, את כמעט לא מגיעה, וצריך לדבר מה הלאה" <<שתיקה>> "אי אפשר להמשיך כך, מחר אחרי הבדיקה את מתקשרת להגיד מה קורה" עכשיו אני עצבנית, ובוכה, ולא יודעת אם הוא "המציא" את הארוחה או ששוב פעם מישהו החליט להיטפל אלי ולהפיץ שמועות מוזרות שונות ומשונות
נמאסססס לייייי!!!!!!

haych

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo67.gif../images/Emo122.gif

איזה גועל נפש!!! אבל אל תתני להם להפחיד אותך, גם לי הייתה פעם שיחה של "צריך לדבר ונראה מה יהיה", הייתי בחרדות 3 ימים, בכיתי, ובסוף הכל היה בסדר. אם יש מישהו בעל כח שיכול לעזור לך-תדברי איתו, אצלינו לרמ"שים ולקב"ט יש כח על פני ש.ב. הכי חשוב-אל תראי שאת לחוצה, שלא ינצלו את זה! בהצלחה ותעדכני!

מותר לי

New member
ה"צריך לדבר ונראה מה יהיה" לא מפחיד

במקרה הטוב הוא מפטר אותי, במקרה הכי גרוע הוא משאיר אותי בעבודה
לי אין מה להפסיד בשום מקרה, או שאני מקבלת מהם משכורת או שאני מקבלת פיצויים ועפה משם
מה שכן- אני בהחלט מתכוונת לדבר עם הקב"ט על השמועה שרצה עלי, מפוטרת או לא, אף אחד לא יכפיש את שמי! יותר מזה? אני הולכת לעשות לו את המוות עד שיימאס לו, אני מעצמי לא אתפטר
(השיטה שלו זה להציק למי שהוא לא אוהב עד שנמאס ומתפטרים... אותי הוא לא מכיר בקטע הזה! אההה!!
) אני אקבע תורים לבדיקות כמה שרק אפשר, בשעות שא"א להגיע משם לעבודה (11 בבוקר למשל?), רופאים שאני צריכה לראות דחוף, להחליף משמרות עם כל העולם ואישתו, ולא לענות יותר לטלפונים מהעבודה! 10 פעמים זה המזכירה שלו, ובפעם ה-11 זה הוא
את הנשמה אני אוציא לו! (ולרמ"שים אצלינו אין כזה כח על ש"ב, גם הם חוטפים ממנו
)

מותר לי

New member
יש חדש...

הוא אמר שכל המחלות שלי (שתיים, דלקת בגיד ועוד אחת חדשה) זה עניין פסיכולוגי... או בקיצור- אני זאת שיוצרת את המחלות, וכדאי לי מאד להתחיל לטפל בעצמי
אמרתי לו ששום דבר לא פסיכולוגי, הדלקת בגיד קיימת, הבעיה השניה היתה לי גם לפני 3 שנים, הידיים שלי ניראות כמו מסננת, אין שבוע שעובר בלי לפחות בדיקת דם אחת, ולא ראיתי בית כבר המון זמן, ולו בגלל שכל החופשים שלי מוקדשים לטיפולים רפואיים! הוא גם החליט שיש לי בעיה בקיבה (תודה על האבחנה, אדוני הפרופסור! אז לבטל את התור לגסטרו?) ובעיות בקיבה זה רק עניין פסיכולוגי (תקלה חמורה שמידע כזה חשוב לא מגיע לרופאים!) שום מעסיק לא היה מעסיק אותי במצב כזה (אז מהיום לנשק לך כל בוקר את כל האצבעות של הרגליים?) והוא לא מבין איך אני עדיין עובדת כאן (גם אני לא מבינה! אולי שיפטר אותי ונחסוך לעצמנו כמה אי-הבנות?) וזה שהוא אמר לי שאני במסיבה זה כי ככה הוא הבין, אבל בעצם הוא מאמין לי (אז אחרי הנשיקות לעבור למסאז'?) וכמובן, איך שכחתי... מה? מה יש לי? איזו בעיה רפואית? למה אני לא אומרת לו? מה כל כך קשה להגיד? לא, גסטרו זה לא מספיק, מה זה בדיוק?? אם זה לא בקיבה אז איפה זה כן?

איזה חוצפן!

נתחיל בזה שאת ממש לא חייבת לפרט לו מה יש לך ומה אין לך, אם את מביאה אישורים רפואיים זה אמור להספיק לו, ואם הוא חושב שהבעיות הרפואיות מפריעות לעבודה שלך שישלח אותך לרופא תעסוקתי, הוא עדיין לא אחד כזה ולא מוסמך לקבוע מה עומד מאחורי הכאבים שלך ומה ימנע או לא ימנע תפקוד יעיל בעבודה. ויפה מאוד שהוא "הבין" שהיית במסיבה, הוא גם יכול "להבין" שאת לא בעבודה בזמן שאת כן.

מותר לי

New member
לגבי אישורים רפואיים...

מרוב שאני מתרוצצת אצל רופאים אני כבר שוכחת את הדבר הבסיסי שצריך לבקש- אישור מחלה... למרות שזה רק יום-יומיים, ולא משלמים על זה... אמרתי לו שהייתי אצל רופא ושכחתי לבקש אישור מחלה (וזה באמת היה כך!) הוא אמר לי "עזבי, אל תביאי אישור מחלה" לא נורא, שבוע הבא הבא (זה שמתחיל ב-17) אני לוקחת 3 ימים חופש בשביל רופאים ובדיקות שונות ומשונות, ויותר אני לא מתכוונת לרכז רופאים באותו יום רק כדי שהם יהיו מרוצים שם!! השבוע, אחרי ה"יום" של הרופאים והבדיקות פינקתי את עצמי בנסיעה לת"א ופגישה עם המנהל השותף שלי... השכיח קצת את יום שלישי הארור... וכמו שאני רואה- אני יעשה את זה עוד כמה פעמים, לאור העובדה שצריך לנקות את החרא שהבוס זורק עלי... (אל תבקשו גם, אני לא הולכת לביקורים ולקניות, אלא בעיקר לפרוק, אתכם אפגוש בזמנים יותר שפויים שלי
)

Oיון

New member
בוסים הם עם מטומטם..

הגעתי למסקנה הזו לפני כמה שנים טובות.. כשיש להם קצת כוח ביד, הם מישמים אותו.. וסתם שתדעי, מהפן הפסיכולוגי, אם באמת הכל היה "פסיכולוגי" (זה נקרא היפוכונדר, שבטוח שהוא חולה כל יום במשהו חדש), סביר להניח שהיו לך הרבה יותר "מחלות" כך שאת יכולה להיות רגועה ולהרגיע אותו. ואני עשיתי שתי דברים בתקופה שהייתי חולה במחלה ארוכה יחסית, אמרתי לבוס שלי שאם יש לי ימי מחלה ויקרה לי משהו, הם ישאו באחריות וזה אסור מבחינה משפטית. ובימים שהייתי חולה, אבל יוכלתי לבוא, נראתי הכי חולה שאפשר, בשביל להראות לו כמה העבודה חשובה.. ולמרות זאת אני באה. יהיה בסדר.. :) תרגישי טוב..

מותר לי

New member
מסכימה איתך ../images/Emo4.gif

אבל כמה דברים: 1. אני חולה המון, ורק בזמן האחרון רופא חכם חשד שכל ה"שפעות" וה"התקררויות" וה"צרידויות" מקורן במקום אחד: אלרגיה. רופא אא"ג אישר זאת כמעט בוודאות, הגוף שלי לא מגיב לטסטים, ורק עוד שבוע תהיינה תוצאות... ואת כל ה"הפתעות" האלו התחלתי לחטוף מהרגע שהגעתי לאיזור הזה (תוך כדי הסמכות קיבלתי ימי מחלה!!) 2. כרגע אין לי ימי מחלה, כי כל עוד אני יכולה לתפקד בעבודה, גם אם בצורה חלקית מאד, אף רופא לא ייתן לי ימי מחלה... 3. אסור לנו להגיע חולים לעבודה, וזה בעיה כשיש יותר מבוס אחד... הבוס שאחראי על הביטחון אוסר להגיע חולים ולצאת ממשמרת הבוס שאחראי על הכ"א נקנס על כל בודק שלא מגיע בבוקר למשמרת עכשיו לכי תיכנסי ביניהם
(אני משתדלת להשמע לראשון, אם הוא יפטר אותי אני מפוטרת, אבל אם הדפקט יפטר אותי- הראשון תמיד יוכל להחזיר אותי, ואם לא- כבר אמצא מי שיחזיר...)

Oיון

New member
בעיה,

את יודעת מה? למה לא להיות גלויה? לספר בדיוק מה עובר עלייך? כלומר, נכון, זה יהיה אישי מאוד ולא כיפי, אבל אולי גם לזה הגוף שלך מגיב, לחץ תמיד יוצר לחץ בעיקר בגוף חולה, שבי עם הבוס הראשון, תספרי לו מה קורה, לדעתי, זה יכול להביא הרבה יותר תועלת, אולי אפילו לבקש חל"ת לתקופה קצרה, תסבירי לו שהעבודה היא בראש סדר העדיפיות שלך (גם אם זה לא נכון..) ושהעבודה מאוד חשובה לך, אבל בשביל למנוע הדרדרות לגוף שלך, את חייבת לנוח. אם הוא לא יבין, לפחות תדעי באופן ודאי, ששם זה לא המקום שלך. עם כל הכבוד למקומות עבודה, אנחנו לא רובוטים, וגם אנחנו נהיים חולים, ולפעמים עדיף ללכת כמה צעדים אחורה ולקחת סיכון בפיטורים בשביל לא לגרום נזק לגוף שלנו!!

מותר לי

New member
ממש לא ../images/Emo5.gif

לא סומכת שם על אף אחד, ומה שאני לא חייבת להגיד אני פשוט לא אומרת!!! ניסיתי להיות גלויה לגבי בעיה רפואית שהיתה לי לפני כמעט שנה, וקיבלתי בגב את הסכין הכי ארוכה שקיימת (וברור לי שזה אך ורק ממנו, כי חוץ ממנו ידעו רק עוד שניים שברור לי מעבר לכל צל של ספק שהם יודעים לשמור לעצמם נתונים שהתבקשו מפורשות לא להעביר הלאה, והוא עצמו ידוע כאדם לא אמין במיוחד...) חל"ת אני לא אקח בשום אופן, זה רק מאריך לי את השהות באיזור כאן... הייתי חצי גלויה איתו, אמרתי לו שהידיים שלי ניראות כמו מסננת, לא עובר שבוע בלי לפחות בדיקת דם אחת, את הבית לא ראיתי המון זמן כי כל החופשים שלי מוקדשים לטיפולים רפואיים (כתשובה לטענה שלו שאני צריכה להתחיל לטפל בעצמי... ומה עשיתי עד היום? חלמתי??)... לגבי הבעיה השניה? הוא יידע שיש לי בעיה ולא יידע מה היא, הוא לא חייב לדעת, אין שום סיבה שיידע, זה לא הריון שמחייב אותי חוקית לספר לו, אין לי שום רצון לפרט לו, ואם בא לו לפטר אותי בגלל זה- שיפטר! על מי בדיוק הוא מאיים? ביקשתי לעבוד לילות בשבוע מסויים שידוע לי שאף אחד לא יקבל בו חופשים, ונענתי בתשובה "זה לפי הגרלה כי יש גם סטודנטים" סבבה להם, רק שיקחו בחשבון שאני לא דוחה אף לא טיפול רפואי אחד, בשביל "השבוע העמוס", ואם הם לא יתנו לי לעבוד לילה או לחילופין חופש- מי שייפגע זה הם, אני מקבלת את המשכורת שלי לפי שעות העבודה, לא לפי הספק, ובטח לא לפי כמות הנוסעים המרוצים... סבבה להם, אני התחלתי לחייך

Oיון

New member
רק שתדעי,

אם הם מפטרים אותך עקב מחלה, את זכאית להגיש פיצוים מיוחדים.. אם בא לך להקדיש 3 דקות בכתיבה, יש פורום דיני עבודה בתפוז, תדעי לפחות את הזכיות שלך, אולי יצא לך מזה כמה גרושים.. :)

מותר לי

New member
הם בכל מקרה צריכים לשלם פיצויים

כי אני עובדת יותר משנה
ו... איך אומרים? כשנגיע לגשר נעבור אותו... הבוס הזה דיבר על פיטורין מהרגע שהתחלתי לעבוד, מאמת את המשפט "כלב נובח לא נושך" היום גם הבוס השני זרק מילה בעניין... ואם תשאלי את דעתי? שיזרקו אותי! מחר יש לי רופא, שבוע הבא 3 בדיקות, נראה מה יתקדם מזה...

Oיון

New member
תאמת..

אולי יהיה טוב יותר עבורך לעזוב.. נראה לי שכל הלחץ הזה רק עושה אותך יותר חולה.. מקווה שהכל יהיה בסדר ושמחר יהיו הבדיקות האחרונות.. :)

deadman10

New member
גורם לי להעריך יותר את הבוס שלי

מצב די דומה לשלך, עובד בתמיכה טכנית טיפה יותר משנה, והחסרתי כמעט 40 יום "ממחלה". שבוע שעבר המנהל שלי נזכר להגיד מילה בנושא, וזה הלך בצורה כזאת: מנהל: "תראה כמה חיסורים יש לך מתחילת השנה
" (זה נאמר בצורה עדינה, כבדיחה והסתלבטות). וכתגובה אני צוחק איתו. שישי האחרון גם לא הגעתי, היום הוא דיבר איתי שוב: מנהל: שמעתי שישי האחרון גם לא הגעת, היית חולה"? אני: "כן". מנהל: "תנסה אולי לקחת כדור לכאב ראש, ותבוא לעבודה אם עוזר". וזהו. וזה שוב נאמר בצורה עדינה. במילים אחרות, הבוס שלך הוא חרא
. לא הייתי שורד הרבה בעבודה עם מישהו כזה, ומזמן הייתי בורח. קראתי את המשך התגובות שלך, והוא עבר את גבול הטעם הטוב לדעתי
.

למעלה