../images/Emo46.gif../images/Emo7.gif

מעשה שהיה. אחרי יום עבודה מטורף , תור לרופא עיניים שעה 18:15 דקות בדיוק אני מתלהבת מתיצבת בזמן , נכנסת לרופאה מחייכת , רואה רופאה שמנה מאוד
<דגש על המאוד> עושים בדיקת עיניים ותוך כדי שאלות , כמה סוכר יש לך? 200 אבל מי סופר
מתי בדיקת עיניים אחרונה - "מהתיכון" אני עונה במבוכה אממממממ מה כתוב שם , אני מבולבלת הכל מטושטש לי
כן מהלחצ הדמעות מתחילות להציף לי את העיניים לא ראיתי טוב מוזר. טיפות עיניים בדיקה שגרתית והטפה מוסרית <יצא חרוז
> עוד שבוע שוב בדיקה לראות שזה לא עייפות אני בטיפול אצל רופא משפחה במעקב אחרי הסוכר הכל בצורה מושלמת ומטופל כהוגן
והיא רופאה שמנה מאוד יושבת מאחורי שולחן אשר קטן ממידותיה , אני בהערצה גדולה אליה שהיא מצליחה , אחוות שמנות.
רופאה מבקשת שאצא עם טיפות העיניים ואמתין כרבע שעה , שגרתי. בזמן ההמתנה מבקשת ממני ללכת לאחות לקבל פרטים על דיטאנית של הקופה. את צריכה דיאטה דחוף
הדם המרוקאי עלה , הערצה שהיתה נעלמה לי. כמובן שלא הלכתי לחדר האחות וכשנכנסתי בשנית אמרתי תודה אבל לא תודה אני לא צריכה דיטאנית ומי כמוך יודע
שלשום כשהייתי אצל הרופא < גבר>הוא רמז על דיאטה כי מחובתו להתריע, עניתי ד"ר אם אני מאושרת בשומן שלי וטוב לי ככה אני בריאה , הסוכר בירידה למה שלא אשאר ככה , הרופא חייך חיוך של הערצה ואמר לי בינינו את צודקת. אני שואלת אתכם , רופאים זה לא עם? נשים פחות רגישות לצרכי האחר ?

chicka

New member
../images/Emo24.gif

אודי תפודי שלי
נראה לי שלא תאהבי את התשובה שלי, אבל אני כן חושבת שיש לרופא אחריות להגיד ל"חולה" את הממצאים הרפואיים ולהציע פתרון, גם אם הפתרון לא מקובל על ה"חולה" קרוב לודאי שהדרך בה בחרה לעשות זאת היא לא נעימה במיוחד ואולי אפילו אגרסיבית מדי, אבל אני מכירה הרבה אנשים שבעקבות משקל ובעיות סוכר נפגעה להם הראיה (אבא שלי הוא דוגמא מצויינת לכך - אמנם הוא כבר איש בוגר, יש לו סכרת וסימנים לכך גם בעיניים...) העובדה שהיא רופאה שמנה, לא אומר שהיא לא צריכה לציין את הממצאים של הבדיקה הרפואית, מה שכן הייתי מצפה ממנה זה לעשות את זה בדרך יותר מסבירה ומבינה ולא סתם לזרוק על השולחן "את צריכה דיאטה". כן, זה מכעיס מאד אבל בעיניי...זה חלק מהתפקיד שלה, אל אחת כמה וכמה אם באיזהשהוא שלב בעתיד, הראיה שלך עלולה להפגע
נגה

מקבלת את תשובתך .

ויודעת מה הסיכונים. כעסתי על הרופאה ואפילו נפגעתי כי היא לא טרחה להביט במחשב ולראות שיום קודם הייתי אצל רופא משפחה ואני כבר מטופלת ומבצעת בדיקות ומפחיתה סוכר קלות הדעת שמנה= דיטאנית. אני רק בתחילת הדרך מעדיפה לעצור כעת ולטפל מאשר הכל יסתבך.
אוהבת את הכנות הזו.

../images/Emo24.gifאודי יקרה,../images/Emo24.gif

לפעמים אנחנו שים לב רק למה שאנחנו רואים ולא למה ואיך שהסביבה רואה אותנו. רופאים צריכים לתת לך פתרון כדי שבעתיד לא יהיו לך בעיות. אז כל הכבוד על זה שאת עושה בדיקות שגרתיות בזמן- זה מאוד חשוב!!! אבך את צריכה להבין שגם אם הרופאה היא שמנה היא צריכה לומר לך מה כדי לך לעשות כדי שלא יווצרו בעיות בעתיד. אני לא בעד זה בכלל שרופאים עם הזמן הופכים לפחות רגישים, אבל אין מה לעשות רופאים זה עם!!! אני יכולה לומר לך שלאבא שלי יש סוכרת והוא עושה את הבדיקות האלה אחת לחצי שנה והבדיקה היא לאורך כל היום וגם לו מציאים פתרונות כאלה והוא כמוך וכמוני טוב לו עם השומן שלו אבל הוא לא מבין שאצלו זה לא מצב כ"כ טוב. אז אנחנו מנסים ברוך לדבר איתו אבל זה לא כ"כ עובד. אודי יקירתי, אל תתרגזי. אם טוב לך עם עצמך וכרגע את לא מעוניינת בדיאטה אל תעשי! אבל תשמרי על עצמך כי אנחנו צריכים אותך כאן איתנו לעוד המון שנים!!! יש כאן המון אנשים שאוהבים אותך ודואגים לך, אז קחי את כל מה שהיא אמרה בחשבון (מבלי להתרגז) ופשוט תשמרי על עצמך ועל הבריאות שלך! לפעמים דיאטנית היא לא רק לדיאטה אלא לשמירה על תזונה נכונה ובריאה.

|אודי צריכה משקפיים../images/Emo22.gif| כפרות עליך

נשמה שלי .. מי כמוני יודעת שאת מודעת לסכנות ולבעיות שיכולות להווצר עקב הסוכר את בחורה עם ראש על הכתפיים ולא צריך להתריע בך כל שני וחמישי מה הסכנות ... עובדתית היא שבשנה האחרונה השלת מעליך מספר קילוגרמים לא מבוטל לא מתוך עשיית דייאטה אלא מתוך שמירה על הבריאות שלך שהיא חשובה לך . ולכן זה מעצבן שמשהו בא ומתריע בך שאת צריכה דייאטה כי זה מסוכן לבריאות ואני יוכלה להבין מאיפה הכעס שלך. אבל נשמה שלי , רופאה קציצה או לא קציצה מחובה להתריע בנו ... נכון שהדרך היא לא דרך ויכלה לעשות זאת בדרך נעימה יותר אבל לכי תדעי אולי נימת הדיבור שלה מגיעה מתוך תסכול פרטי שלה שכל הזמן מתריעים בה אז היא משתמשת בזה נגד המטופלים שלה ... לעולם לא נדע וזה גם לא משנה... מה שחשוב זה שתהיי בריאה ותשמרי על עצמך כי אף אחד לא יעשה את זה בשבילך . אוהבת אותך המונים... ללי

../images/Emo23.gif../images/Emo210.gifל'ה שלי../images/Emo23.gif

אומנם שוחחנו על כך בבוקר, אבל חשוב לי לכתוב את זה גם על גבי הפורום. עדיין לא הספקתי לקרוא את שאר התגובות ומקווה שלא אחזור על אותו הדבר. אני דווקא שמחה שמכל מה שקרה לך עם הרופאה, את כן הולכת לעשות משהו בנדון ומחליפה את התפריט לדברים בריאים ופחות סוכריים. אנחנו לא נעשים צעירים יותר וכפי שאמרת בעבר הגוף מתחיל לבגוד בנו ואנחנו למרות כל האהבה לגופנו כן צריכים לעשות משהו למענו................ צעירים שמנמנים יכולים עדיין להתרוצץ, לקפץ, להתכופץ להשתולל וכו'......... אבל בעוד 10 שנים שנשאר על אותו משקל יהיה קשה לנו + כל המחלות שיגיעו בהדרגה לצערנו <סכרת, כאבי גב, כאבי ברכיים, כאבי רגליים< וכמובן שהמשקל לא יקל עלינו אז. אני מוכרת כאחת שמכורה לביקורי רופאים<הפרעה, אין מה לעשות, ומסכן ניצם מאז שפגש אותי עשיתי לו רשימה לבדיקה אצל כל סוגי הרופאים
>........ כיום אני סובלת מכאבי גב<תודה אמא על התורשתיות> ולעוד משהו קטן
........... כמובן שהביקור הסתכם בזה שחייבים לרדת קצת במשקל. לכן לא סתם נרשמתי לשומרי משקל בכדי להיות רזה, אלא בכדי לעזור לעצמי...... מה לעשות? יש שמנים ללא כאבי גב ויש דובה אחת עם כאבי גב
בקיצור, הבנתי את הרמז שלך ומעכשיו כשאנחנו מזמינות יחד לאכול זה יהיה כרוך בסלט בלבד
..... קינוחים החוצה, אולי לק בגלידה של ללי
...... והליכות מכיכר קוגל עד לצומת חולון ובחזרה במונית
יהיה בסדר תות'לה

מיקיס

New member
הזכרת לי נשכחות

בתקופת הצבא, כחלק מהמלחמה העיקשת שלי אחרי הרזון, נסעתי לרמת אביב כדי לעשות מלתעות. רופא השיניים שהתקין לי את המלתעות היה מאוד מאוד שמן, והרשה לעצמו להטיף לי... סנדלר הולך יחף...אין מה לעשות. אל תתבאסי מזה.

NELLY

New member
יוו זה משהו לא יאומן

יום אחד קמתי עם כאבים בצד ימין ירדתי לקופת חולים מצאו דם בפיפי אז הפנו אותי לביית חולים...בקיצור מתוך הבדיקות שלחו אותי לעשות אולטרסאונד והאחות שטיפלה בי שם הייתה מאוד שמנה יותר ממני...בשיא החוצפה אמרה לי את לא חושבת שאת צריכה דיאטה ...זה יצא ממנה בכזה טון מגעיל..עניתי לה לא כי ככה אני אוהבת את עצמי...ואמרתי לאבא שלי אני אמות מכאבים לא רוצה לראות אותה ולא רוצה שתטפל בי...זה הרתיח אותי!!

אני חושבת שהיא אמרה את זה כי

איפהשהוא שמעתי שסוכר גבוהה משפיע על הראיה <אל תתפסי אותי במילה אבל>.. ולכן היא אמרה לך שאת צריכה דיאטה.. כדי בין לבין להוריד את הסוכר.. אני לא חושבת שהיו לה כוונות להיכנס לך לתחתונים או להגיד לך מה לעשות או להעליב... אני במקומך היתי שואלת אותה למה היא אומרת את זה.. כי אם באמת יש בעיה עם הסוכר והוא באמת משפיע על הראיה.. אז מחובתה גם כן להגיד לך שאת צריכה לרדת. עובדה, היא שאלה דווקא על סוכר.. ולא על כולסטרול שגם יכול לעלות אצל אדם שמן.. או כל פרמטר אחר אלא דווקא סוכר.. בשביל לשפר את הראיה תאכלי הרבה גזרים.. יש שם ויטמין A...:)זה עוזר..:) בתור משקפופרית מגיל 5 אני אומרת לך. ~לין~

solee

New member
שונאת רופאים ../images/Emo46.gif

לקופת חולים אני הולכת רק במקרה שאני הולכת למות. הרופאים כאלה מעצבנים. בן אדם שמן יודע שהוא שמן, ויודע שרצוי שירד במשקל. ויודע מה הוא צריך לאכול ומה לא. ואתם הרופאים פשוט מעצבנים. כל שניה מזכירים את המשקל. הכול מקשרים לעודף משקל. "יש לי ציפורן חודרנית" - "את צריכה דיאטה". "יש לי דלקת אוזניים" - קחי טיפות ואת חייבת לרדת במשקל. אחרת זה לא יעבור לך. אוף איך שהרופאים האלה מעצבנים. לא אוהבת אותם.

למעלה