menyroth1

New member
אני דווקא בנושא הזה חושב כמוך !

אני לא מכיר את משטרת מסובים כלל (אפילו לא נכנסתי לתחומי התחנה פעם אחת בכל 26 שנותי במשטרה ) . אני לא יכול לענות לך אם אתה מחפש תשובות נקודתיות לגביהם . לגבי אובדן הכבוד אני בהחלט מסכים איתך . אני לא מסכים איתך לגבי הסיבות לכך . לא אכנס לפירוט הסיבות אלה אמנה רק בראשי פרקים ומה שתבין תבין (למרות שאני בטוח שתבין לא נכון ) . א. מח"ש - הורדת המוטיבציה לשוטרים להתמודד עם עבריינים ב. חוסר גיבוי - גם פיקוד המשטרה סוף סוף אחרי 15 שנה של אי גיבוי שוטרים שפעלו נכון מסיבות פוליטיות בד"כ הבין זאת והם עומדים לגבות שוטרים לאחר שהבינו שהקרקע מתחילה להישמט מתחת רגליהם ג. חוסר בכלים להתמודד עם בעיות לשוטר בשטח ד. ניצול המצב ע"י גורמים עבריינים וע"י הציבור לרעה ה. חוסר רצון של פיקוד המשטרה ברמה הבינונית והבכירה (מדרג ראש משרד בתחנה וצפונה ) להתעמת עם גורמים בעלי כוח אלקטוראלי למינהו וחוסר רצון לפתור בעיות מסובכות ובעלות משמעויות רחבות העלולות להתפרש כאי שמירה על שקט תעשייתי אל מול גורמים שונים . וכל זה תוך הקרנה כלפי השוטרים שעליהם לעשות הכל למען שקט תעשייתי . הדוגמא הכי טובה לכך הם פיטורי אליק רון עקב חוסר הרצון של פיקוד המשטרה ושל הפוליטיקה הארצית והמקומית להתעמת עם המגזר הערבי (הוא לא היה מחסידי שקט תעשייתי והם היו רוב אוכלוסייתו בצפון שם אין רוב יהודי כידוע לך ) .

bulb

New member
אז בשם הסטטיסטיקה, אין לך בעיה שימותו אזרחים

ממש לתפארת מדינת ישראל. באותה המידה נטען לטעון ש"6 מליון זה לא כסף", יחסית לכמות המתים המלחמת העולם השניה. אם סבתא שלך נרצחה על ידי הנאצים, אתה יכול להתנחם בעובדה שסטטיסטית זה לא נורא. אם (חס וחלילה) אשתך תאנס באכזריות, אתה תוכל להתנחם בכך שיחסית לכמות האוכולוסיה והשרות הנפלא של המשטרה זה בסדר. דרך אגב, מה עשית בקשר לרמזור? דיווחת?

menyroth1

New member
מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה ? ואת ההרוגים?

אני לא יודע מה ציפיותך מהמשטרה . אני בהחלט שמח שציפיותך הן 100% גילוי העבריינים (ולמרות שזה אוטופיה 100% אשמח למלא את ציפיותיך אם יינתנו בידיי הכלים לכך ) משטרה היא בסה"כ בבואה של החברה בה היא פועלת , זה אומר שאם אתה מצפה ל 100% מהמשטרה אתה מצפה לחברה מתוקנת ב 100% וללא תקלות (אבל זה פרפטאום מובילה כי בחברה 100% מתוקנת אין אונס וגניבות בכלל ולכן לא צריך משטרה ולכן אין ציפיות 100% גם מהמשטרה וחוזר חלילה ) לכן זה לא בשם הסטטיטיסטיקה . לא המשטרה היא שרוצחת אלא האזרח הוא שרוצח . וזה שהמשטרה לא גלתה או כן את הרוצח לא משנה את הסטטיסטיקה אלא אך ורק את אחוזי הגילוי של העבריינים (שטוב רק לצורך תחושת הנקם שלך /של הציבור ) לא המשטרה היא שאונסת אלא הציבר הוא שאונס , הוא גם שנותן לגיטימציה לאנס (במידה מסוימת , ע"י אי חיקוק חוקים מתאימים ) ולכן תפיסת האנס אינה משנה את הסטטיטסטיקה של האונס והמשטרה רק עוסקת שוב באחוזי הגילוי שנועדו יותר מלהפחית את האונס לתת את דמו של האנס לציבור כמתנת נקמה . (ולא אני לא נגד אכיפה , אני נגד שימוש באכיפה ככלי ניגוח נגד הגורם הלא נכון ) . ולא אני לא מתנחם במותה של סבתי איילה (על שמה אחותי ) ולא מתנחם במות סבי ( על שמו נקראתי מנחם ) ע"י הנאצים וגם לא בשבעת דודי (אחיו של אבי ) וגם לא מתנחם במות עוד כ - 70 בני דוד שלי ולא במות עוד כ 70 דודים ובני דודים של אבא שלי על ידי הנאצים בהקשר של 13 מליון רוסים פולנים וצוענים וארמנים שנרצחו על ידי הנאצים גם כן . אבל יתרה מכך הסטטיטיסטיקה של עשיית דין בנאצים גם אם הייתה 100% לא הייתה מנחמת אותי (וכנצר אחרון לאב ניצול שואה שהוא למשפחה עניפה מאוד שהושמדה שם כפי שיכולת בוודאי לראות ) בגלל שזה לא יחזיר אף אחד מהם לחיים (לצערי כמובן ) וגם רציחתו של היטלר לא ניחמה אותי . ואני לא בא בטענות לבעלות הברית שלא הפציצו את אושוויץ (ובהחלט ייתכן שגם אבי היה מת בהתקפה שכזו ) . ולא מחפש פתרונות קסם כמוך של עיוות הפשע הנאצי (ולא פשע אחר ) באמצעות תמונה סטטיסטית של אחוזי הגילוי וההרשעה של הנאצים או של הפושעים באונס ורצח . ולא לא דיווחתי על רמזור שכל יום בשעת לילה מאוחרת מתחיל להבהב צהוב כי פירוש הדבר שצריך להתלונן על כ- 40 אחוז מרמזורי ישראל שמטעמי חיסכון כבים בלילה . אבל עדיין אני מצדיע לאותו רמזור על מניעת התאונות שלו ביום כאשר הוא כן פועל (ומי כמוני יודע כמה תאונות וכמה חריקות בלמים שמעתי לפני שהוא הותקן ) . כל עסק בעולם וכמעט כל אירגון בעולם עובד בשיטת הפרטו אגב . (אחרת הוא ארגון לא אפקטיבי ) פרטו זה 80=20 וכן 20=80 20% מהלקוחות קונים בכל עסק ב 80% מהרווח של החנות בעוד 80% הנותרים מהלקוחות קונים ב 20% מהרווח . סוחר חכם מחפש רק את 20% הללו שיתנו לו בפחות עבודה ובפחות משאבים 80% מהרווח ואז הוא אפקטיבי . כך גם משטרת ישראל מכוונת את עצמה . 80% מהעבריינים עושים 20% מהעבירות בעוד 20% מהעבריינים עושים 80%מהעבירות . ולכן משטרת ישראל מאוד משתדלת לתת דגש לאותם 20% שעושים 80% מהעבירות ולמרות שהיא אינה מזניחה את 80 ה% הנותרים היא גם אינה נותנת להם דגש גדול מידי .

Pumi

New member
שוטר הוא לא רמזור

ובכל זמן שהוא במדים ובתפקיד, הוא צריך לעשות את התפקיד שלו ולא מה שבא לו ומתי שבא לו. כשמישהו בא להתלונן, הוא צריך לרשום את התלונה ולא לשלוח את המתלונן לקיביניאמו. והעובדה ש"עזוב, אין טעם לדווח על שוטר שלא עושה את העבודה שלו" היא מנטרה קבועה, מעידה משהו מאוד קשה על המשטרה.

be_roo

New member
על 4 מתוך 6 סעיפים הם מקבלים משכורת

לא צריך להשתחוות כלפי שוטר שמבצע את עבודתו. בפעם שאני ראיתי מישהו מבקש הכוונה משוטרת, היא משכה בכתפיים ומימלה משהו. רק המתנדב שהיה איתה עזר לאזרחית השואלת למצוא את תחנת האוטובוס שרצתה. וזה לא שהוא ידע איפה היא, אבל הוא עזר לה למצוא מישהו שיודע. פעם בשבוע שוטר מציל ילד משריפה? הרשה לפכפך. אני ראיתי שוטר יושב כשהוא מוכן להמתין שעה לעובדי עיריה שיבואו לשפוך קצת חול על כתם שמן קטנטן, ורק אזרח איכפתי החל 20 מטר והביא תוך 2 דקות מספיק חול כדי לסיים את העניין. אני ראיתי שוטר תנועה מושכתךבכתפיים ומתעלם מאזרחית שהתלוננה על רכב סמוך שחוסם מדרכה, כי לו היה חשוב יותר להספיק לתת עוד דו"ח לנהג. אני ראיתי שוטרת תנועה פוערת עיניים בתדהמה לשמע הצעה של מתנדב לעזור לנהגת להחליף גלגל. ולא נשכח את קבוצת המתנדבים שהחליטה לעשות מחסום בדיקות שגרתי, כשהם עומדים בלי אפודים זוהרים בלילה, רכבם חונה בתוך שטח צומת כש-10 מטרים משם חניה חוקית פנויה, וכשנרמז להם שהם יוצרים פקק וגורמים לחסימת הצומת, הגיע תגובת ההתעלמות המתבקשת.

Shredingerscat

New member
מתי בפעם האחרונה

מחבל נכנס לבית הספר של הילדים שלך ופתח באש ושוטר הגיע למקום ולא עשה כלום? אם הילדים שלך במקרה בישיבת מרכז הרב תגיד תודה שחוץ מהמשטרה יש עוד כמה כוחות ביטחון, להמשיך? כי למצא כישלונות מחפירים של המשטרע זה ממש ממש קל, סך הכל כמות הלא יוצלחים המיותרים שיש שם גדולה בהרבה מקומץ התותחים שבאמת הייתי מוכן להפקיד את חיי בני משפחתי בידייהם, ומני, עם כל הגאוות יחידה שלך, אתה יודע טוב מאוד שזה נכון, גם אם יש לזה מיליון תרוצים.

Tomer Slaney

New member
ממש שירות

לא הייתה לי כוונה לפתוח שרשור התנצחות במשטרה (למרות שכבר הרבה זמן לא היה כזה), שוטר אחד מעצבן, לא שלא נתן שירות (מי ביקש?) אלא ,עצר, הרס, ברח. בושה לשוטר כבן אשם, ובטח שכנציג המשטרה. אבל אם כבר העלת את שירות המשטרה המעולה מספר פעמים ביום, בכל תחנה, בכל עיר... שמע סיפור. גנבו לי את האופנוע לפני שלושה חודשים, טלפון לביטוח (אותם אני צריך, מהמשטרה לא היו לי יותר מדי ציפיות...) ואז טלפון למשטרה. הודעתי שהאופנוע שלי נגנב, ביקשתי שתגיע ניידת. לא יודע, ככה זה קורה בטלויזיה, לא? למה ניידת שאלו אותי, האופנוע כבר לא שם, בוא תגיש תלונה בתחנה. כבר אז היה ברור לי, אין להם שום כוונה לעשות שום דבר בקשר לזה שחסר לי אופנוע כרגע. הגעתי לתחנה, מבחינת הקצינה הייתי יותר כמו מטרד שגורם לה למלא טפסים שהיא תתן למישהו להקליד שירשם במחשב שיהיה לביטוח. שום דבר מעבר. זה בכלל לא בעיה של המשטרה שגנבו לי את האופנוע. למשטרה לא גנבו את האופנוע, נכון? אז מילאתי דוח, פירטתי, מסרתי, תיארתי. בסוף השיחה נתנה לי מספר בשביל לתת לחברת הביטוח. זהו. טוב שיש משטרה, אחרת מי היה מטפל בפושעים? שירות? הצחקת אותי. אין לי ילדים שיעלמו. לא נכלא לדירות בוערות. אין לי בת שתאנס. אין לי רכב שייחסם בחניה (אין לי גם חניה, אבל ניחא). היה לי אופנוע, למה אני לא זכאי להכנס לסטטיסטיקה של 4 רכבים מוחזרים בכל תחנה בכל עיר בכל יום? (הרבה רכבים גנובים מוצאים את דרכם חזרה, הא? אז אפשר לקבל הנחה במיסים על מנת לא לממן את הגוף המגוכח הזה?

הספרנית

New member
נעדרו איפה? בקניון?

תגדיר בערה...השוטר ראה את העשן של הקטורת? לשאול שוטר איך מגיעים? לא תודה, מעדיפה ללכת לאיבוד החזירו רכב?.... מתי? אחרי שהבנאדם כבר שילם "כופר" לבדואים? טוב שאתם מגלים שאנסו... מה עם לגלות מי עשה את זה? שוטר מוצא את השכן הסורר תוך דקה, אבל עד שהוא מגיע למקום..... פחחחח והנה דוגמא... על אמת... חברה מהעבודה התקשרה בלחץ למשטרה שהיא שומעת צעקות לעזרה "רוצחים אותי" מהבית של שכנתה - רמת השרון! המוקדנית לקחה לעצמה 10 דקות רק כדי לקחת פרטים, תוך כדי מילים כמו "תרגעי.." "מה הלחץ.." אחרי 20 דקות! הם רק הגיעו, עוד 20 דקות עד שהצליחו לפרוץ את הדלת תוך כדי הזמנת מכבי אש, ורק אז הצליחו להציל את המסכנה! על מה אתה מדבר בכלל? ולא חסרים סיפורים כאלו. עם כל הכבוד (ולי עוד איכשהו יש כבוד) משטרה בשבילי זה סחבת, ביורוקרטיה,אדישות ובעיקר בורות. סורי, אבל זה המצב כמו שהרבה אחרים רואים אותו.

Tomer Slaney

New member
לא ביקשתי שיעזור לי עם כבלים

לא עצרתי שוטר לבקש כיוונים/עזרה עם כבלים או כל דבר שהיה ראוי שלא רק שוטר אלא גם אזרח מן השורה היה עוזר לי בהם במידה ויכל. אין לו כבלים, איך יעזור? אבל אם הרסת (כיבית), להכנס לאוטו ולברוח... מה זה פה? גנון? תהיה בנאדם. לא דרישה מוגזמת אפילו משוטר. לא התלוננתי שעצר אותי, לא מתלנן כשעוצרים אותי ב 3 בבוקר ביציאה מהחניון בעבודה לבדיקת אלכוהל. מעצבן, אבל זאת העבודה שלו, יש לה מטרה. מה המטרה של כיבוי האופנוע (קטנוע, קטנוע) במקרה הזה? הוא מכבה כל רכב שהוא עוצר? מה ההבדל? השוטר רואה אין לי ידים על הכידון, שאני מוריד כפפות. נהג בתוך רכב יכול להיות עם רגל על הקלאטש ורגל על הבלם, מוכן לשיגור ברגע שהשוטר מסתובב. למה אני זוכה ליחס של פושע רק כי יש לי 2 גלגלים פחות? ועוד כשאני עושה כל סימן של שיתוף פעולה. לא היה דבר בפעוליותי שהעיד שאני מתכוון לבצע כל עבירה, הודתי שנסעתי בלי אורות, הדלקתי אותם. מסתבר שלהיות בנאדם זאת לא בדיוק דרישת תפקיד במשטרה...

Shredingerscat

New member
זה בעיה

הדרישה מה שוטר היא קודם כל שיהיה לו היגיון של שוטר, תשאל את מני, אין בין היגיון של בני אדם להיגיון של שוטר שום קשר. עכשיו אתה מתפלא שגם דרך ארץ של שוטרים היא מושג שונה לגמרי מדרך ארץ של בני אדם?

Test For Echo

New member
לי ניידת בתפקיד עזרה להניע עם כבלים כשנתקעתי

בחורף האחרון ( גם עם בורגמן), בגשם זלעפות.

dblast

New member
|כ| לא צריך להגזים ולהטיח רפש על המשטרה

נכון, לא כל השוטרים נחמדים ולא תמיד הם צודקים.. לעיתים מעצבנים, אבל יש גם שוטרים נחמדים ובאים לעבודה במטרה לתרום לאזרחים. קרה לי שעצר אותי שוטר על כך שפניתי שמאלה בערד מתחנת דלק (למי שמכיר), לא הבנתי איך אני יוצא משם.. והדרך היחידה שנראתה לי הגיונית זה לצאת לכביש שממנו באתי אך שם היה פס הפרדה לבן. תהיתי איך עשו דבר כזה, הסתכלתי טוב טוב שלא באים רכבים ויצאתי. תוך שניות ספורות שמעתי שוטר מאחוריי. הסברתי לו את המצב, הוא הסביר מצידו על היציאה שמסתתרת מאחורי תחנת דלק, וויתר לי על הקנס תוך ברכת רכיבה זהירה עם חיוך. לעומת זאת היה גם שוטר שחתך אותי בברוטליות מנתיב שמאלי וימני ביותר כשאני באמצע. לרובם אין מוטיבציה לעבוד כמו שצריך כי המשכורת נמוכה והדרישות גבוהות. אולי צריך לשפר להם את התנאים והמקצועיות, אולי צריך לשפר את רמת כח אדם.. אבל לכעוס עליהם זה לכעוס על עצמנו. בסופו של דבר הם אותם ישראלים שנדחפים בתור כמו רובנו.

menyroth1

New member
מן הסתם הראשון היה בקטגוריה של השני אחרי דו"ח

מן הסתם אם הראשון היה רושם לך דו"ח (שהרי עברת עבירה של קו לבן ) היה נכנס לקטגוריה של השוטרים הרעים (למרות שזה היה בחיוך )

dblast

New member
לא מסכים

הראשון הוא שוטר עם הגיון בריא ופנים לאזרח. השני עברייין תנועה שאיכשהוא לא העיפו אותו משורות המשטרה. אף פעם לא אמרתי ששוטר שנותן דוח הוא שוטר רע. אבל כן אומר ששוטר שלא נותן דוגמא אישית ואף עושה עבירות הוא שוטר רע.

menyroth1

New member
גם אין לו כבלים ברכב

לשוטר אין בניידת כבלי התנעה . אם שוטר נתקע הוא לא מתעסק עם הרכב אלא מזמין גרר . או ניידת אחרת עם מוט גרירה (נדיר היום מאוד מאוד ) . או מבקש מאזרח טוב לעזור לו עם כבלים .

Pumi

New member
אין ניידת בלי כבלים אבל יש שוטר בלי מצפון

סתם לידע כללי- ברוב הניידות אין כבלים

לעומת זאת אם אתה תקוע חפש ניידת של חבלן- שם יש ה כ ל.....

למעלה