זואילי

New member
כן... בדיוק קראתי על זה

בפורום שכן.... זה מחריד כשלא מבקשים את רשותינו. זה גם מזכיר לי שירשור בעבר, שדיברנו על הבדיקה הואגינלית שעושים בתחילת הניתוח.... אין ספק שזה מעורר מחשבה, למרות שזה לא מפתיע אותי בכלל. אני בטוחה שאם אעמוד מול סיטואציה נוספת של הרדמה - אני אעלה את הנושא מיוזמתי בפני הרופא.

גם אני בדיוק חשבתי על אותו דבר

כשחברה בעבודה סיפרה לי היום על הכתבה הזאת. ואמרתי לה בשיא הטבעיות "כן, אני יודעת"
סיפרתי לה שהייתי בחרדה מזה לפני הניתוח כי דברנו על כך בפורום שבניתוחים אחרי שמרדימים מבצעים בדיקה ואגינלית וכמובן שאף אחד לא טורח ליידע על כך לפני הניתוח. האמת טוב ששמעתי על זה לפני הניתוח, כי בגלל שהעירוי הראשוני שעשו לי בחדר ניתוח לא היה טוב לא נרדמתי מיד והספקתי לשמוע את המנתח אומר לצוות"תחברו לי את הרגליים למיטה" והבחנתי בזווית העין שמחברים את עמודי הרגליים של הבדיקה הגניקולוגית למיטה. אני חושבת שאם לא הייתי קוראת על כך קודם בפורום הייתי נכנסת לפניקה (כי כמובן גם מה שנתנו לי לשתות להרגעה לא השפיע). מעצבן, מזעזע ומפחיד
אך כמו תמיד כמה שטוב שיש לנו את הפורום שלנו שמכין אותנו לדברים שאף אחד לא טורח לספר לנו
.

אורציק1

New member
מ ז ע ז ע !

ראיתי עכשיו במקרה בחדשות והתחלחלתי!. זה מחריד ברמות שמעורר בי רצון להכות איזה מתמחה או פרופסור. אפשר לחשוב שאין בינינו בנות שעברו מספיק בדיקות שהן יסכימו לעזור ללמד. אני אישית אם פעם הייתי אומללה היום כבר אסתכל כמעט בחמלה על סטודנט שינסה להבין מה יש לי. אבל ללא רשות!? זה אונס לכל דבר. תודה לאל שבבית חולים ציבורי עברתי רק ניתוח אחד. את כל שאר ה6 או 7 עברתי בפרטי. שם לפחות אין מתמחים. גם אני אדרוש תשובות לפני כל ניתוח מעכשיו. צריך להעביר חוק בעיניין זה!

ליאל ד

New member
../images/Emo5.gifפשוט מזעזע!!

כנראה שאני תמימה מדי - לא ידעתי שאחרי שמרדימים עושים בדיקה וגינלית... איזה פחד!!! ועוד לחשוב שאולי צוות שלם של מתמחים בודק אותי!!!!!!! מילא כשאני בהכרה - כמו שקרה לי באחד האישפוזים שלי כשצוות של 30 מתלמדים ניכנסו באמצע הבדיקה שלי
!!!!!!!!!!!!! אבל לפחות הייתי מודעת לנוכחותם שם - והם כמובן לא נגעו בי! אבל כשאני ללא הכרה - זאת פשוט הפרה של הזכויות !

lee E

New member
אני בהלם.

גם בדיקה וגינלית וגם ניסויים???? כבר אין לי מילים!

מישמש33

New member
חוצפה ממדרגה ראשונה

כבר מזמן אני לא נותנת שמתמחים, סטודנטים או כל מי שהוא לא רופא בכיר/מומחה יגע בי, אז לעשות זאת בלי ידיעתינו ובלי קבלת רשות מראש אין מילים, אכן צריך להעלות דבר כזה לסדר היום הציבורי.

למה זה ממש לא מפתיע אותי?

אולי כי את התמימות איבדתי מזמן.. נדמה לי כשדיברנו על זה פה אז והעלתי את הנקודה, כמה בנות נדהמו למשמע אוזניהן, אולי אמצא את השרשור ההוא.. לגבי בקשת רשות,כנראה יוצאים מנקודת הנחה שכל הטרום מורדמות יסרבו לכן לא מבקשים רשות, אגב,אני גם לא מאמינה שהכתבה הזו תעשה איזה שינוי.. כי גם את נבקש ואף נחתום על סירוב לבדיקה - אין אף אחד שיאכוף את הענין בעודנו מורדמות על שולחן הניתוחים.

ליאל ד

New member
ניתן לפתור/לאכוף

אם כל ניתוח יצולם במצלמת וידאו - כך ניתן יהיה לעקוב אחרי : רשלנות רפואית, בדיקות מיותרות של מתלמדים, וגם אולי יהיה קל יותר לשחזר את דוח הניתוח - הרופאים די מזלזלים ולא משקיעים בדוחות..

ברגע שהצילום יבוצע ע"י ביה"ח

התשובה שלי לא משתנה, כי בית החולים לא יעמיד את עצמו לבקורת ולא ימנע ממתמחיו לפשפש בקרביים של מטופלים/ות כי הרי איך הם ילמדו וישתפרו ויהפכו ממתמחים למוסמכים מצויינים שיהיו מועמדים לחזור לבית החולים עצמו כרופאים? צילום עי מקור חיצוני הוא בעייתי - למה שבית החולים יסכים לעמוד תחת פיקוח מתמיד של בקורת חוץ אינטנסיבית שכזו? לגבי רשלנות רפואית ודו"ח ניתוח- המון פעמים הצילום בכלל לא רלבנטי ולא יכול להוות לעזר - מה תעמידי כמה מצלמות מכמה זוויות כולל מצלמה שתתעד את כל הניתוח שתהיה קרובה לגוף המנותח/ת מכל הזויות האפשריות? לא ריאלי וגם אף אחד לא יאפשר את זה.בחדר ניתוח עובדים. לגבי הזלזול בדו"חות - חשיבות הדו"ח נלמדת בבית הספר לרפואה,חבל שהרבה לא מיישמים- את הנקודה הזו השתלמויות בנושא יכולות לפתור.

אורציק1

New member
חייבת להוסיף

במהלך הימים האחרונים הסיפור הזה לא יצא לי מהראש. את רוב ניתוחיי עברתי בבתי חולים פרטיים אבל את הביופסיה הראשונה לאנדו עברתי בביילינסון. אחרי שראיתי במקרה את הכתבה בחדשות - פשוט נפלתי 10 שנים אחורה. אתאר לכם בקצרה: בחורה צעירה בת 23 (עדיין מאוד מתביישת מכל בדיקה וגינלית) בלחץ א ט ו מ י עקב גילוי (עצמי) של גידול מזעזע בנרתיק, מפוחדת, מושפלת, מושתקת כשמנסה לבקש שלא יצלמו את הגידול או שהמתמחה תפסיק להכאיב לה ("זה לא עיניינך אם היא מתמחה - זה בית חולים אוניברסיטאי") מוכנסת לחדר ניתוח. פיסקו את רגליי... חיטאו והכינו להרדמה... והכניסו פרופסור וכ6 מתמחים שנעמדו מול רגליי הפסוקות, נשענו על הקיר מאחוריהם וחיכו שיתחיל. התעוררתי מכאבים היסטריים ברקטום - ובכלל לא באיזור המנותח. התעוררתי בבכי מכאבים. מאז עברתי שלל בדיקות רקטאליות עקב מיקום האנדו על המחיצה, אבל מעולם, מעולם לא כאב לי ככה. אחרי הכתבה - כל זה שוחזר לי בראש. והאמת שלא נרדמתי ולמחרת לא יכולתי להפסיק לבכות כמה שעות טובות. ברור לי היום שהכאבים נבעו מכך שכל מתמחה דחף יד לנרתיק וגם לרקטום ולמד על הממצא הלא שגרתי של ילדה בת 23... ואולי גם בגסות - הרי הייתי מורדמת... נכון שאין לי הוכחה חותכת, ולא אלך לחפש את המניאקים. יש לי לפרוסקופיה עוד כמה שבועות בתל השומר, ושם להערכתי עובדים בני אדם. אבל בנות, אחיותיי, אני מרגישה שאנסו אותי. רבאק, לא מעניין אותי כלום - חייבים לחוקק חוק כל כך מרתיע שברגע שהראשון יתפס - אחרים כבר לא יעזו. יש דרכים נוספות ללמוד - והמטרה לא מקדשת את האמצעים. היום, אם יבואו אליי - אין לי בעיה ללמד על בשרי מתמחה או שניים. מחסום הבושה כבר נעלם. אבל בהכרה מלאה. וברשות. שימותו כל החארות שלא יודעים כמה חסר אונים ומפחיד זה שהגוף שלך נתון בידיים זרות. ועוד אברי המין שלנו - שאמורים לענג ולא להשפיל.

זואילי

New member
כואב מה שכתבת

את יודעת, הרבה פעמים, ולא רק בנוגע למקרה האנדו הפרטי שלי, גם כשנתקלתי בכל מיני דברים מכעיסים שאוטוטו הייתי מתפוצצת על איזה אחות או רופא, כשנלחמתי עם אחותי במחלת הסרטן שלה (מלחמה שלקחה אותה מאיתנו) - היו מקרים שכמעט ואמרתי לאותם/ן אטומים/ות - יש לכם ילדה? תעצרו שנייה ותחשבו. מה היה קורה אם חלילה אתם הייתם עומדים בסיטואציה כזאת??? בתך, אמך, בת הזוג - זה לא משנה. יש כאן אדם. ולא אנחנו בחרנו להיות במקום הזה. אסור לשכוח. זו לא בחירה שלנו. אז כבוד בסיסי. אמפטיה. רגישות. מה ביקשנו?? ואת יודעת מה, דאגתי בפעם אחת שאחות מטומטמת תשמע אותי מחוץ לדלת, וצעקתי במסדרון שהיא צריכה לעבור לכמה ימים להוספיס ילדים כדי להבין שאחותי היא גם ילדה של מישהו. ושתחבק חזק חזק את הילדים שלה לפני שהיא נוגעת באחותי. היא יותר לא נכנסה אלינו לחדר, מן הסתם... צר לי על כאבך

אורציק1

New member
זואילי, תודה. הצטערתי לשמוע...

מצטערת מאוד מאוד על אחותך. זה מגמד את כל השאר. נשיקות.

גם במצבים כאלה יש אנשים אטומים? ../images/Emo2.gif

בושה. ובהחלט שהכל מתגמד נוכח טרגדיה כזו.

galim29

New member
אני עדיין בהלם מזה. לא מתאוששת../images/Emo2.gif

אני פשוט יודעת שכשאקלע לסיטואציה של ניתוח גניקולוגי לא אשקוט עד שאקבל הבטחה שלא נוגעים בי סטאז'רים. פשוט חוצפה ממדרגה ראשונה. אם החלטתי לתרום את גופי למדע (לאד"י יותר נכון) זה מבחירה שלי ולא אהיה מוכנה שייגעו בי... זה מרגיש ממש כמו אונס. ושיצלמו את הניתוח כמובן עד כמה שזה יעזור.

נעמי 17

New member
בדיקתי הראשונה אצל הגניקולוג.

הייתי בת 17 היה לי חבר קבוע. רציתי גלולות מרופאת המשפחה, היא הפנתה אותי לגינקולוג בעיר הקטנה שגרנו בה. אז הוא היה מגיע פעם בשבועיים בלבד. הגיע יום הבדיקה, אני יושבת במסדרון, יוצאת אישה בהריון מתקדם כמעט בוכה ואומרת שחצי מהסטודנטים בבית החולים סורוקה בדקו אותה והיה זוועה. יוצאת עוד אחת לא בהריון, עם דמעות, ואומרת שהיה נורא ושבחיים לא כאב לה כך. נכנסתי לאחות ואמרתי שאני מפחדת זו בדיקה ראשונה ומבקשת להבדק על ידי הרופא בלבד, היא ענתה שזה בלתי אפשרי. נעמדתי במקום בלי לדעת מה לעשות הלאה- קפאתי. כנראה שהפרצוף שלי שנתקע שם הלחיץ אותה והיא נכנסה לרופא לברר איתו. הוא הכניס אותי לחדר סגר אחרו את הדלת והסביר לי שהמרפאה קשורה לבית החולים והוא חייב להכניס סטודנטים. אמרתי שאני מוותרת על הבדיקה ויצאתי בדמעות. האחות מיהרה אחרי במסדרון וביקשה שאמתין שניה. לאחר כמה דקות היא חזרה ואמרה שהם " מוותרים לי" כי זו פעם ראשונה שלי ושאבוא אחרי שעות קבלת הקהל והוא יבדוק אותי ללא סטודנטים. וכך היה.

navonlaw

New member
מרתיח ומקומם

לפני שנתיים עברתי ניתוח לפרסקופיה בבי"ח הדסה הר הצופים באופן פרטי. עזבו שהרופאה לא העלתה בדעתה שמדובר באנדו למרות שהיום אני יודעת שיכלה לעלות על זה בקלות. כשיצאנו מהניתוח יצאתי בסיוטים מטורפים והיא רק אמרה יש לך אנדומטריומה תקראי על זה באינטרנט. אני עד היום לא מאמינה היו לי כאבים איומים אבל בעיקר סימנים כחולים וסגולים על כל האיזור התחתון. כשהיא באה לביקור רופאים שאלתי אותה מה זה? והיא אמרה "אל תדאגי לא אנסו אותך. אני הייתי שם". זה מהדהד לי בראש מאז וניסיתי לשכנע את עצמי שאולי זה מהניתוח ואני סתם לחוצה. אבל כשראיתי את הכתבה לא יכולתי להירגע. בעלי הרגיע אותי שאין שם מתמחים. אבל אתן יודעות מה? אני כבר לא מאמינה לאף אחד. אותי לא ירדימו יותר!!! תרתי משמע.אני אעשה משהו עם זה אני רק לא יודעת מה. המדינה הזאת זה הפקרות של ממש. כתבתי כדי להירגע ולפרוק. עימכן הסליחה.

למעלה