שכנים מזעזעים!

reuthal

New member
../images/Emo46.gifשכנים מזעזעים!

יש לי שכן מעליי עם ילדה בת 13 פלוס מינוס והם כל היום גוררים כבר עלינו והערנו מספר פעמים מאחר וזה מעיר אותי ואת הבן שלי- בן שנה ונתקלנו בתגובות מזעזעות!!! לא תגידו שסתם הערנו, זה מאד מפריע ונעשה רצוף- גם בין שתיים לארבע בצהריים וגם בלילה, עד 12:00- 1:00 פשוט לא יודעת מה לעשות...
הם עונים שזה לא זמן לישון, מגבירים את הגרחרות או ממציעים איזו מסיבה... למישהו יש עצות???

reuthal

New member
יש לציין שהם לא בעלי הדירה אבל

גרים כאן יותר ממני ואין לנו מושג מי בעל הדירה (אפילו לועד אין מושג, הם רצו לדעת כי הדייר הזה תמיד עושה בעיות עם התשלומים). איוש- אולי לבעלך יש עצה?

מנסיון...כלום לא עוזר../images/Emo10.gif

אנחנו גרנו 8 שנים בדירה מקסימה {פה במודיעין},והיינו רק שניים מתוך 6 דירים שהם בעלי הדירה...כל השאר בשכירות. עם רוב הדירים הכל היה בסדר, מלבד השכנים הצמודים לנו
. זאת היתה אם חד הורית מבוגרת יחסית, עם 4 ילדים שחלקם מוגבלים שכלית, משפחה קשת יום שמטופלת במחלקת רווחה,הילדים {בני נוער}רוב שעות היום בבית, צרחות וצעקות ורעש בלתי נסבל, עד כדי הזמנת משטרה...שלא עשתה כלום!! אבל ממש כלום! סבלנו אימים,עד שנולדה לנו התינוקת וזה היה כבר בלתי נסבל הרעש, והטינופת בחדר המדרגות.וזה בעצם מה שדירבן אותנו לעשות מעשה... פשוט עברנו דירה
ומאז השתנו חיינו...אנחנו מאושרים וסופסוף יש שקט... אני לא יודעת מה המצב אצלך והאם זה באמת בלתי נסבל,אבל אצלנו זה היה סיפור של יותר משנתיים ופשוט זה לא היה אפשרי יותר לגור שם. מקווה שיהיה לזה סוף טוב.

NimrodKAdim

New member
רק בטוב, רק בטוב

הדרך היחידה לטפל בבעיות שכנים היא לדעת שאי אפשר לטפל בזה. אחרי שמשלימים עם זה, פועלים להקטנת הנזק. ואת זה אפשר לעשות רק בטוב. לכל סיפור כזה יש שני צדדים ושתי אמיתות. כל ניסיון לפתור בעיות כאלה (ובכלל בעיות תאימות בין אנשים) בדרך של כפייה (להכריח את הצד השני להתנהג אחרת, להזמין משטרה, להפעיל כוח, להתנקם, לריב, ליחות המתח, להתנשאות...) כל אלא לא יובילו לפיתרון כי זו התנהגות חד צדדית. אם נגזר עלייך לחיות איתם, רצוי שתביני שהם שונים ממך (ויכול להיות הרבה פחות סובלנים ממך) והדרך היחידה להביא אותם למצב שיתחשבו בך, היא להפוך אותם להיות בצד שלך ולא נגדך. כמה שהם ייראו לך מפלצות, תהיי בטוחה שהם רואים אותכם כמפלצות בצורה אחרת. עלייך לנסות ולפתח איזושהיא מערכת יחסית מינימלית שכוללת כבוד הדדי, דוח שיח, שיחות Small talk מדי פעם. רק אז יהיה אכפת להם ממכם והם יתחשבו בכם. בהצלחה

reuthal

New member
כר- גם לא בטוב!

הוא איש מוזר קצת ואין מה לדבר איתו, אפילו כשבאנו בטוב וביקשנו יפה בהתחלה... הוא ישר צעק עליי שזה לא זמן לישון (ומי בדיוק הוא שיחליט? ועוד ב3 בצהריים עם תינוק בן 3 חודשים???)

NimrodKAdim

New member
נכון, אבל...

גם אם הוא מוזר, וגם אם אין מה לדבר איתו, וגם את צודקת במאה אחוז שהוא לא יחליט מתי זה זמן לישון. זה לא משנה את העובדה שאת לא יכולה לעשות כלום בעניין, ושהוא לא חייב לך שום דבר. אם את ממשיכה לגור שם, כחי בחשבון שאת לא יכולה להחליף אותו ובטח לא לשנות אותו באופן חד צדדי. את יכולה להיות במתח איתו כל הזמן, להזמין משטרה, להעיר ולכעוס כל פעם שאת רואה אותו. אני מציע לך להשלים עם העובדה שאת לא יכולה לפתור את הבעיה. רק כשתשלימי עם העובדה הזו, תהיי נכונה לפעול למזער את הנזק זה עוד אחד מהמקרים שצריך להיות חכם ולא רק צודק.

vered83

New member
שלום אנחנו חדשים כאן

גם לנו יש אותה בעיה עם שכן שגר מעילנו והוא עושה את הדבר בעלי דיבר איתו ואמא שלי דיברה איתו לא עזר כלום וגם המשטרה לא עזרה אני ואמי פשוט נימאס לנו איך שהוא מתחיל לעשות רעש אנחנו פותחים רדיו בערבית כל כך חזק עד שהוא נימאס לו כבר ומאז הוא לא מתעסק איתנו יש לנו שקט בעלי אמר לו אתה תעשה בכוונה זה מה שתקבל וה עוזר תאמיני

מה השכנים אומרים ומה אני צריכה

לשמוע כל היום שהוא דופק ומרעיש בלילה כשאנוחנו יושנים להם יהיה שקט ואנחנו ניסבול לא רק לנו הוא עושה את זה לכול מי שמגיע חדש אמרתי להם אני אסבול בשבליכם שלהם יהיה שקט ואצלי לא .אבל מאז שמנו את הרדיו יש שקט ואין יותר מריבות זה היה שווה בשבלי השקט

טוב שכן קרוב..?

שכנים מרעישים זו מכה שקשה להסכין לה, במיוחד עם תינוק כל כך קטן שעד שהוא נרדם ואמשלו יכולה לנשום קצת - אז מעירים אותו ברעש ותינוק עייף, זה תינוק צורח ואז כולם עצבנים - האם, התינוק והאב כמובן. כך שלמרות הכוונות הטובות שלך נמרוד (באמת!) אני לא מאמינה שאפשר לחיות כך. ואפילו שאני לא דוגלת באלימות או בגסות, לפעמים אין ברירה רק להראות לשכן שלא כדאי להתעסק איתם ואפילו להזמין משטרה כל לילה!! זו מלחמת אין ברירה ולמען השפיות של האם והתינוק כדאי לעשות משהו - או לעבור דירה..

NimrodKAdim

New member
לא הבנתי את הפתרון שלך

איך בדיוק היא פתרה את הבעיה? אני לא מזלזל ברעש שעושים לה ובטח לא מצדיק אותו. גם לי יש תינוק, אבל למזלי יש לנו שכנים מאוד נחמדים ושקטים. לא רק שהיא צריכה לשמוע את הרעש שלו, היא גם צריכה לשמוע מוסיקה בערבית בפול ויליום בשביל להעניש אותו? את מי היא מענישה? היא יכולה לנסות להילחם איתו, סביר להניח שכעבור זמן מה היא פשוט תתיאש ותגיע למסקנה שאני טוען כאן. וזה במקרה הטוב. במקרה הרע, אם יש לה עסק עם מטומטם, הוא גם יסתבך איתה בפלילים.

זה הצרה שהוא רב עם כולם

ועושה את המוות לכולם עם זה בפנצרים ברכבים או לזרוק ליכולוך לשכנים כמה משטרה שהבאתי הוא יצא בלי כלום כי הוא מתנדב בתונעה והוא מציק לכל אחד מה יש לכם להגיד אנחנו ריצנו לעבור בית אבל למה כדי שהוא יהיה מרוצה זה בית חדש תגידו לי מה לעשות הוא גר מעלי

לא שאני מזלזלת בחומרת הבעיה...

אבל הקטע עם המוזיקה הערבית...קורע אותי מצחוק

reuthal

New member
תגידו המשטרה בכלל באה?

כי מקשרים שיש לי במוקד העירוני וקצת ניסיון בלדבר איתם- אף אחד לא בא. רושמים תלונה ועוברים הלאה.

למעלה