מעצבן...

קרבונית

New member
שלמה: אתה מבין שזה אומר שכל

דבר הוא נתון לפירוש במיוחד למשל באזור ההוא??

כן. אז? נותנים כאן פתח להקלה

בחוק - כי בפעם אחרונה שבדקתי, החוק עדיין נשאר חוק. אז אומרים שיפעילו שיקול דעת - וזה זכותם (וחובתם). אפילו מסבירים את שיקול הדעת - ויש אפילו הסכמה על זה של כל הגורמים. בכתב? הסכמה של המשטרה\עירייה למעשים לא חוקיים ב-כ-ת-ב ? לדעתי אפשר לשכוח מזה. אבל מה, יש כאן בהחלט הזדמנות למי שקיבל קנס\דו"ח לבטל אותו, וגם הסכמה על מעיין סטטוס-קוו: אתם לא תחנו במקומות שכל בר דעת מבין שאין לחנות בהם, ואנחנו לא ניתן דוחות על מקומות שאהחניה בהם אינה יוצרת מפגע. צריך לדעת במה להסתפק - וזה (הסיכון הזה) הוא המקסימום שאפשר להשיג באפס זמן (וגם הפגנה של 100000000000000 אופנוענים לא תאפשר להשיג שום דבר אחר, ד"א).

קרבונית

New member
פה אתה טועה - מבחינתי

אני לא מבקשת לחנות איפה ש"כל בר דעת מבין" שלא חונים. אתה מבין: מול הטיילת למשל יש מדרכות, לעיתים צרות. אז רגע עם אני אמצע עמוד לקשור את האופנוע עליו - לשיקול דעתי זה אוקי ולשיקול דעתו של הפקח שחסרים לו עוד כמה עשרות שקלים לגמור את היום זה לא אוקי?? אני כן מבקשת הגדרות יותר "מוגדרות", פיתרונות.

צר לי. עוד "כשלון של המועדון"

אם את חונה במקום שמפריע לעוברי אורח לעבור, אז יש רק פתרון אחד: לא לחנות שם. הבטחות בכתובים של הרשויות להמנע מאכיפת החוק? בשום מקום בעולם. אפילו לא בישראל.

קרבונית

New member
ושוב הבנה צרה.

כתבתי שלא מתוך הנחה כזו אני יוצאת. באמת יש לי איזה חלום שבכל אזור כמו הטיילת יהיה אזור מסויים מוקצה לחניית דו"ג אבל האמת? זה חלום באספמיה שכן, רוכבי הדו"ג עצמם לא ישהו לכך. ולא שלמה אני לא מחפשת את המועדון - פשוט לא מוצאת אותו אבל זה עניין אחר - מה שמבחינתי היה הצלחה הוא לא "סטאטוס קוו" -אלא הסדר קבע. כלומר, שינוי בחוק העזר של העירייה , הוראה חד משמעית על מה מותר ומה אסור לגבי חניית דו"ג. כן, נכון, אני בכלל לא מזלזלת בהסכם של יו"ר המועדון - זה יפה, רק באמת? לא מספיק, כי מחר זה יום אחר ועוד כמה חודשים אולי ראש עירייה אחר ובכלל כל עירייה עם החוקים וההשמות שלה. אז מספיק עם הקורבנות הזו שלמה.

tom tom

New member
מפריע זה מושג רחב

כל חנייה על מדרכה וגם רחבה יכולה להכנס למשבצת של "מפריע" ועל פי החוק היבש זה אכן כך. הפקחים עובדים בשיטת הפרמיה - למיטב ידיעתי ואם אין הנחיות ברורות וכתובות, הכל יהיה נתון לשיקול דעתו של הפקח ובעיקר להשקפתו הפרטית לגבי אופנועים. בתל אביב יש מקומות שרכבים יכולים להחנות חלקית על המדרכה וזה מסומן ולא מוסכם כך שחנייה על מדרכה אפשרית. לא יודע עם מי היו"ר הגיע להסכמה אבל זה נראה ב"אוויר". קשה להאמין שאחרי יום שנאמר משהו פתאם נאמר אחרת.

יש חוק מדינה -

והחוק אוסר על חניה על המדרכה. חניה מוסדרת לדו"ג? למה לא. זה בהחלט משהו שהמועדון יכול לפעול לקידום. אבל הנושא היה הדוחות שאנשים חוטפים... ואין חוק עזר עירוני שיכול לשנות את חוק המדינה. ולכל מי שמתכוון לפעול בכנסת כדי לקדם חניה של דו"ג על המדרכה... בהצלחה

אז איך אתה מסביר את זה

שמותר למכוניות לחנות על המדרכה(בחלק מהמקומות זה מסומן על המדרכה ובחלק זה מסומן בתמרור)? זה מותר בעזרת חוק עזר עירוני... ורק לדוגמא,חלק מהדוחות שאנשים קיבלו(כך לפחות מתואר בכתבה)היו על המדרכה מתחת לעריית תל אביב,מדרכה ענקית,שטח מאד מאד גדול. אז מותר או אסור לחנות שם עכשיו? עוד נושא-הטיילת,גם מאד מאד רחבה ואנשים מחנים שם בצורה שלא מפריעה להולכי רגל,אז מותר או אסור לחנות שם? נכון שההסכם שעליו הגיע יו"ר המועדון הוא פתרון אבל פתרון חלקי.

גם אתה יכול לחנות על המידרכה -

במקום שמסומן. פה הסיכום הוא מעבר לכך - מקומות שלמכונית אסור בשום פנים לחנות - אבל לדו"ג מותר.

לא הבנתי את הקשר.

בטיילת ומתחת לעיריה למכוניות אסור לחנות. המדרכה מאד מאד מאד רחבה באזורים האלה. אני לא אפריע לאף אחד לעבור עם עגלה וגם עגלת תאומים או אפילו כרכרה עם סוס. מותר או אסור?

a stop t tdm

New member
תגובה חריפה לTOM TOM

שמי אייל ויטקובסקי ובניגוד אליך אין לי את שמך המלא. לגבי תגובתך לרעיון עם יו"ר המועדון 1. הכן יש לך בעיה רצינית, אם קיבלת דו"ח, והדו"ח נשאר במגירה עד עצם היום הזה, ולא העברת למועדון האופנועים את הנ"ל. אני כותב גם ליתר "הקוטלים". תשאלו את עצמכם כמה שאלות: א. אני ארשום את עצמי למועדון היה פעיל ואז העזור לכולם. ב. אשלח למזכירות הועד העתק מהדו"ח (באם אתה חבר במועדון) ואבדוק האם הם דואגים לי באמת או "פאקה פאקה". ג. ידוע לי שהכתבה יצאה רק פחות משבוע ימים, מכתבת שעשו לה דו"ח אישי, והיא העלתה את הנושא לכותרות. לאף אחד מהמועדון לא הגיע אפילו פעם אחת דו"ח אחד שכזה. נשאלת השאלה שוב? האם המועדון יכול לצאת נגד העירייה כגוף ציבורי ללא הוכחות? 2. טוב תעשו, במקום לכתוב נגד הועד, תנו כתף ונעשה ביחד ולא תתקיפו. תביאו לי דוח"ות + פלאפון + תאור המקום בקצרה (לחברי מועדון בלבד) ומבטיח לכם בשם המועדון שאנו עושים הכל ועובדים קשה למען הכלל ולמען הרוכב הבודד רק תפקססו אליי אישית לפקס. 6813904-03 אייל (פעיל וחבר ועד מועדון האופנועים הישראלי).

אוהבותה

New member
גם לי קרה המקרה -

אך אני אינני חבר מועדון האופנועים. לא לקחתי את הדו"ח מהשוטר מפני שהוא סירב לתת לי את פרטיו, אני ממתין שהוא יגיע בדואר. אם תרצו את פרטי המקרה המלאים (לטובת סטטיסטיקה או תעוד) חזור אלי במסר. בכל מקרה, אני אטפל במקרה זה בעצמי. לכם אני משאיר את הטיפול בגובה פרמיית הביטוח. איפה זה עומד ? יניב

tom tom

New member
חבר ועד יקר זה

לא פלא שהמועדון לא עושה את הדברים החשובים באמת לרוכבי הדו"ג כמו הבטוח אחרים להבדיל מאחרים כמו שלמה כהן שעושה וכותב. אתם כותבים ואפילו נציגיכם, עברית לא יודעים לכתוב. מה באמת עשיתם עד היום? לא, אני כבר לא חבר מועדון ולא מעוניין לחדש. ומאחר ואתם כביכול מטפלים בחברי מועדון בלבד אז תודה. אדאג לעצמי עם חברי. איזה פעילים אתם רוצים? אלה שניסו לשנות - תקפתם אותם ואת האחד שעבד זרקתם. במקום מילים - תוכיחו מעשים.

למעלה