מי

my sunshine

New member
../images/Emo46.gif מי

שולח SMS בשבע וחצי בבוקר ביום שישי
וזו רק ההתחלה... בוקר טוב לכולם

../images/Emo119.gifמה לא מובן לא רוצה

צילצולים על הבוקר תנמיכי את עוצמת הצילצול קפיש

../images/Emo12.gif מי

משאיר את הטלפון דלוק ופועל כשהוא הולך לישון וכשהוא לא ממש חייב
מי שלא חשב ופירגן לעצמו בערב שבת - יוּעָר בשבת. שבוע טוב כפרה

° זואי °

New member
אני

גם למקרי חירום כשהילדים לא ישנים אצלי וגם כי זה שעון מעורר שלי...

אני מת על "מקרי החירום" האלה

בואי תני לי 5 דוגמאות למקרה חירום שבו הטלפון הוא שיציל את המצב. קדימה. אני מקשיב. התחילי לפרטי היכן ילדייך כשהם אינם אצלך (בבקעת הלבנון, באפגניסטן, בחדר ניתוחי לב ומח, באמצע נתיבי איילון לשם הונחתו עם מסוק, בתוך כלוב עם גריזלי רעב, באמצע הקולוסיאום אל מול גלדיאטור צמא דם...). ושעון מעורר... אפשר ב 30 ש"ח ובלי קרינה. אלה היו 6 שניות על אביזרים שלכאורה חוסכים זמן ובעיות ולמעשה מייצרים בעיות וומייצרים גזל זמן לשווא.

° זואי °

New member
אבל... אבל... אבל...

אני אוהבת את הטלפון בתור שעון מעורר כי אני יכולה לבחור את המוזיקה המגניבה שתעיר אותי בעדינות וברכות. ולא ממש אכפת לי הקרינה, ממילא נמות ממשהו, ממילא הסיכוי שזה יהיה נעים או בזמן שינה הוא קטן, אז לא ממש אכפת לי. ולגבי חירום... עם הילד שלי, תמיד יש, אבל זה בדרך כלל אותו אחד "הילד... אנחנו בדרך לבית חולים... תגיעי גם את כי אני לא יודע להתמודד עם בתי חולים... תביאי גם את אמא שלך כדי שילך לנו מהר ותהיה לנו פרוטקציה...". אם אני מתאמצת לחפש עוד, אז יש גם את "אמא... תשחררי את המנעול מלמעלה... אנחנו רוצים להכנס הביתה..." (את המנעול מלמעלה אי אפשר לפתוח מבחוץ ואני נועלת אותו בזמנים שהם לא אמורים לחזור, ויש מאתיים סיבות למה הם צריכים לעבור בבית). זה מה עולה לי בראש כרגע.

° זואי °

New member
עוד אחד

"אמא אני תקועה בטיזינבי, ואין לי כסף לחזור ואבא סגר את הפלאפון כדי שיוכל לישון והוא לא עונה לי" (קרה כבר). נשארו לי עוד 2 נכון?

כשיש פראיירים שמזמינים סינג'ורים

של האקס הנצלן, למה שהאקס ייגמל מלסנג'ר אותך ? את גם באה אליו הביתה לנגב להם ? ולשים להם פלסטר ? כשהילדים אצל האקס, הם באחריותו. כל המעגל שסובב אותך מנצל אותך כי את "זמינה" תמידית. ומה יקרה אם לא תעני ? הבת תמות ? יהיה משבר אחד, האב יקבל מסר חד משמעי שבימים שלו האחריות חלה עליו, הילדים יבינו זאת גם כן ואת תוכלי לישון לך בשקט בלי טלפון. במקום לאפשר לחברה לחנך ולאלף אותך, חנכי ואלפי את את הסביבה. טלפון סלולרי איננו גזירת גורל ואיננו אזיקים אלקטרוניים. הוא נועד לשרת אותך ולא לשמש כלי שיגרום לך לשרת את האחרים גם כשאת לא צריכה. רוצה לקחת אחריות גם על המשבר הישראלי - פלסטיני ? אם יסמעיל הנייה יתקשר ויגיד לך שמחמוד עבאס לא עונה לו גם כן תגידי לי ש"זה כבר קרה" ? אז זה קרה ! יש דברים שקורים רק פעם - פעמיים ואז ברוח פלא, כשהם מלווים בהצהרה חד משמעית המבהירה את החוקים החדשים, הם לא קורים יותר. אז חיסכי את השניים הנוספים והמירי אותם שמחשב הלע שינוי החוק הזה, של "אני תמיד זמינה" בחוק חדש שאומר "אנ יזמינה כשעלי להיות זמינה". "בין 22:00 ל- 07:00" אני לא זמינה וכן הלאה. על התמכרות לעודף שליטה (בגלל חרדות) משלמים בחוסר שקט וכך יוצרים מעגל של לחץ וחרדה מתגברים. ע"י וויתור על שליטה, משיגים גם שקט וגם סביבה שמותנית לכבד את השקט שלך. חישבי על זה.

° זואי °

New member
קלי קלות?

לחנך את האקס כבר מזמן הפסקתי לנסות ובטח שלא על חשבון הילדים שלי. אם הבן אדם לא לומד כשהוא דופק את עצמו פעם אחר פעם, הוא גם לא ילמד כשהוא דופק את הילדים שלו (ניסיתי). אז שתי ברירות, ללכת ראש בקיר ולהודיע, אלו השעות שלי ובשעות האלו אתם רק ילדים שלו ולתת לה לחכות שעות בחושך במקום לא מוכר. או להשאיר את הטלפון שלי פתוח ולהסתכן שפעם ב.. מישהו יעיר אותי. איכשהו יותר נוחהלי ונעימה לי האופציה השניה. לא קשור לשליטה, לא קשור לחרדות, קשר להכרות שלי עם הבן אדם שמולי. לגבי הסכסוך הפלסטיני, לא תודה. ולראיה מספר הטלפון שלי לא נמסר למחמוד גם כשהתחנן לקבלו.

° זואי °

New member
הצטרפות מקרים?

כשחזרתי היום הביתה. סיפרה לי הבת שהיום הלכה לאיבוד כי עלתה בטעות על אוטובוס לא נכון והגיעה למקום שהפחיד לה קצת. הייתה בדרך להתקשר אלי אבל הסתדרה לבד. שאלתי למה לא התקשרה. אמרה שידעה שאני אהיה אם צריכה אותי, חשבה לנסות לבד קודם. הסתדרה בסוף. עצם העובדה שידעה שיש משהו ליפול עליו נתן לה את הרצון לנסות לבד. חושבת זה אומר הכל.

my sunshine

New member
במקום לומר

"אני מת..." תדיג, "אני חי..." [ככה הבן שלי לימד אותי
] ולא חסר: "אמא, אני לא מרגישה טוב" באמצע הלילה, כן? מה עושה אמא? נכנסת לאוטו ונוסעת "אמא, תפתחי לי בבקשה ת'דלת..." ועוד אמא ואמא ואני - לא אכבה את הטלפון, רק למקרה ש... והעיקר שתמיד ידעו שהם יכולים למצוא אותי. בכל מקום, בכל שעה. שיהיה אחלה שבוע באמת... בעיקר כאן, במקום הכי נמוך בעולם...

my sunshine

New member
לא. דוקא לא,

אצלי הם גדולים. אין כאן ענין של שליטה וברור שגם לא בעיה של "לחנך" ת'אקס. למרות שבתקופות ההם, כשהיה להם רע מכל מיני סיבות, תמיד ידעו שיכולים להתקשר והייתי שם בשבילם. היום, בגיל המופלג שלי ושלהם, זה רק ענין של להיות שם. בכל שעה , בכל מצב. כשהם אומרים : "אל תדאגי" אני אומרת שקיבלתי את הדאגה בעסקת חבילה כשילדתי אותם. חשוב לי מאוד שהם יידעו שאני שם בשבילם. תמיד. והם יודעים וזה עוד יותר חשוב. גם אם בכך אני מסתכנת שיעירו אותי ב-4 בבוקר, ולא הילדים שלי

שתי מילים על קריאה סלקטיבית

מענין איך נתפשתן ל"לחנך את האקס", כשכל כך קיוויתי שלא זה מה שתבחרו לראות. החינוך הוא לא של האקס, הוא של הסביבה, (גם של ה"ילדים" אגב). וחינוך אינו משהו חד פעמי שמסתיים אלא מתמשך כל החיים. אבל מה לי כי אנסה לשכנע את מי שנהנה לסבול ? סיבלו וקטרו לכן כאוות נפשכן. והרבה בריאות.

my sunshine

New member
תגובתי

דיברה על הילדים והרצון שלי שיידעו שאני שם בשבילם, בכל מקום ורגע. ועל הדאגה כעסקת חבילה. לקטר? אינני מקטרת. עושה זאת באהבה. וסבל ? חלילה וחס. ובנוגע לחינוך , מזכיר לי שיחה ארוכה עם בני אמש אבל זה לפעם אחרת.

למעלה