מדינת משטרה

ciccio

New member
../images/Emo46.gif מדינת משטרה

מה זה זה? שבוע שעבר נפתחה פה תערוכה אומנות, על הומוסקסואליות בראי האמנות, עוד לפני הפתיחה הורדו שלוש יצירות, כדי לפתוח את התערוכה לקהל ללא הגבלת גיל (בינהן זו המעולה שלצדכם). יום לאחר פתיחת התערוכה ראש עריית מילאנו הורתה להוריד עשר יצירות נוספות, בעלות תוכן דתי,פוגע או משתשמש בצעירים. לאור הורדת 13 עבודות התערוכה נסגרה ואמורה לעבור לעיר אחרת, דובר על נאפולי, אבל עם כל הטררם שמסביב היא לא מתקבלת בידיים פתוחות... חבל, חבל מאוד, כי רציתי לראות אותה, אבל.... ויש אבל גדול, אוצר התערוכה הוא אדם מוכר פה באיטליה, מוכר בתור אוצר אומנות, הסטוריון,איש תרבות ובעיקר אושייה. סנסציה היא פת הלחם היומית שלו, כל ריב שלו מתוקשר והוא נהנה עד השמיים מכך, אני לא אתפלא לחלוטין אם כל התערוכה הזו, זו הייתה מטרתה, לעשות גלים יותר מאשר באמת להציג את התערוכה. לדעתכם, צורת התודעה הזו לקהילה ההומולסבית תורמת? אני לא ממש סגור על זה.

ro99

New member
גם לסנסציה יש מקום

שמע התערוכה הגיע גם לשתי הארצות שאני מתוקשרת למדיה שלהן (הולנד ואנגליה). אני מבינה מאוד למה הוא עושה את זה, כי זה מאוד מדבר אלי. הוא בוחן את גבולות הסובלנות באיטליה, שתמיד נגמרות ברגע שזה בא למה שנוגד את הדוגמה הקתולית. הוא חושף את הצנזורה האיומה שאחרת היתה שורדת לה בשקט נינוח. אבל לא רק הומולסבים עושים את מה שהוא עושה נגד המחנק הזה: זאת מסורת איטלקית שממה שאני רואה מפה די בועטת וזועקת בשנים האחרונות, אבל תמיד היתה קיימת בתרבות האיטלקית. זה בכלל מאוד משתלב בי במסורת אמנות המחאה באיטליה שהם עושים בצורה כל כך מוצלחת (בגלל שיש כל כך הרבה למחות עליו?). ואפשר לעשות משהו גאה שלא מטלטל את הסירה (תרגום ישיר ובעיני ממש אלגנטי של הביטוי האנגלי), אבל האם זה יבטא את המציאות או הפנטזיה? אתה בעצמך כותב לא פעם על האפלייה והחוקים הניאנדרטלים (= עושים פיפי במכנסיים מהכנסייה), אז לא נראה לך שהשילוב הזה של cause and effect משקף בצורה הכי מוצלחת את מהות החיים ההומוסקסואלים באיטליה כיום? מבינה גם מבינה את רצונך לנורמליזציה של ההוייה ההומוסלבית, אבל בעיני לפני שאפשר לתת מקום לנורמליזציה צריכה להיות קבלה וצריך להיות שוויון. נורמליזציה לפני קבלת מקום בחברה זה לדלג על שלב קיומי קריטי (שמזכיר לי אפילו מדינה מזרח תיכונית מסויימת...) שמוביל לחיים באשלייה (לפחות חלקית). זה בהחלט תורם, החשיפה הקיצונית הזאת. וכל אמן יש לו את צורת הביטוי שלו, ואצלו זאת סנסצייה - זה נוגע עמוק ועושה מהפכים אז בעיני זאת אמנות מאוד רלוונטית. יש גם הרבה מישורים מקבילים עם Robert Mapplethorpe ז"ל, אם תחשוב על זה. למצית הבלגן למעלה: אני בעד.

ciccio

New member
ברור שיש.

ואני אקח את זה גם יותר רחוק, כי לפעמים מחאה שלא מטלטלת סירה נותנת לגיטימציה להרחקת לכת של דברים, ושם בעיני טמון בגבול/לא גבול בין פעילי חופש לטרוריסטים... אבל אני גולש לנושא אחר. עוד לא העלתי פה ,אבל בקרוב אעלה תמונות של שלושת מצעדי הגאווה שבהם הייתי בחודש שעבר, בינהם זה ברומא, שהיה בעיני החשוב והרציני מכולם, העניין הפוליטי היא מרתק ומאלף והמחאה הייתה כל כך אמיתית שקשה היה להשאר אדיש אליה. אטליה לצערי וקשה לקבל את זה לפעמים מדינה, דמוקרטית שמרנית, הרוב בה נוטה ימינה וכל זמן שזה קורה ולדעתי כך זה יהיה לעוד הרבה זמן הערכים שאיטליה תשמר יהיו אלו הקתוליים. אותה איטליה ידעה גם בכל תחומיה מחאות אין ספור מהאלגנטיות של מחאה דרך אומנות עד אלימות קיצונית כמו אלו של הבריגדות האדומות שכולם יצאו נגד הנורמטיבה שאיטליה מחייבת בה את אזרחיה. מאיפה שאני צופה אלי זה מדבר, אלי ואולי לאנשי שמאל אבל לרוב אלו דברים שנופלים על אזניים ערלות. וזה שווה לתחת, היושר של איטליה בנושאים האלו באמת שווה לתחת. לגבי סגארבי אוצר התערוכה, הוא אדם אינטליגנט אבל שופוני יא נס יותר גדול ממדונה, כשהשם שלו נקשר לנושא בוער באיטליה כמו הביקורת נגד הכנסייה ובטח ובטח כשזה מתועל דרך תרבות הומוסקסואלית זה מריח מסריח מהראש. אגב זה לא כל כך בעיר, מהר מאוד הסנסציה הזו נראית שנשכחת מדעת.

ro99

New member
אוקיי, מבינה קצת עוד עכשיו

נדמה לי. מכורי פרסום שרוכבים על כל מה שטרנדי בכדי לקדם את הקריירה/אגו טריפ שלהם? מדונה איטלקי ממין זכר שכל חצי שעה גונב אדרת אחרת של זהות של מי שלא יהיה בגלל שהוא עצמו חלול לגמרי ואפילו לא משתקף במראה ללא תחפושת? כמו אצל מדונה, זאת מין פרזיטיות של השאלת/גניבת זהות עד שזה שוב נעשה משעמם ואז פשוט זורקים לזבל ועוברים לדבר הבא. מין ריקנות של זהות ונפש שכן פוגעת בעיני. אין כאן שום הזדהות או מוטיבציה למאבק אמיתי כי השימוש פה הוא רק בחיצוניות - בני האנוש שבהווייתם יוצרים את החיצוניות הם בלתי נראים לפרזיטים כאלו, לוא דוקא מתוך רוע, אלא יותר מתוך אובססיה עצמית חסרת גבולות שמעוורת לנפש של משהו אחר. זה הדגשת החיצוניות שלנו לשם סנסציה (בולט מאוד בתמונות ה"לסביות" לדעתי האישית, שלא לדבר על התמונה ה"בנטונית"...) ולא יותר. אז ב-default לא מחושב גם יש את מה שדברתי עליו קודם, אבל אני עכשיו גם נקרעת בין שתי דיעות מנוגדות. אין בכוונתי להגיע לדיעה אחת מגובשת פה: נראה לי שזה עוד מדברים רבים שיגרמו לי להרגיש ambiguity עם חוסר הנוחות שתמיד מלווה אותה.

ciccio

New member
נרקיסים מלכי הביצה

כמה אפשר לאהוב ולשנוא אותם... הם תמיד היו ותמיד יהיו, אבל היום כמו בכל תקופת המדיה הם מגלים אותה מחדש ושולחים את ידיהם לכל מקום. זה גועל מהול באהבה מהול בשמחה מהול בגועל....וכמה יש כאלו שאי אפשר להפסיק לספור ממדונה ועד פוש ספייס הכונפה המסוקרת בעולם, פריס הילטון לאורי גלר. ורק כי עיי לוב קראווג'ו --->

Noile

New member
זו שאלה טובה

והאמת שאין לי ממש תשובה. הרבה סטרייטים אומרים שהם לא אוהבים את האקסטרווגנטיות שמתלווה להרבה ארועים הומואים ואולי היה עדיף לקהילה בלעדיהם. זה מה שקורה בהרבה מקרים - יותר קל לראות את מי שעושה הרבה רעש ולהשליך ממנו על כולם. דם הרבה חברים בקהילה נמנעים למשל ממצעדים אם הם פרובוקטיביים. מצד שני מלשבת בשקט ולהיות נחמדים לא מקבלים זכויות.

TrigATUSA

New member
אני לא מכיר שינוי חברתי

שלא קוראים לו בהתחלה "פרובוקטיבי", ושואלים "אבל להם הם חייבים לעשות רע?.." ככה בדיוק אמרו על הפמיניסטיות שדרשו זכות הצבעה ככה בדיוק אמרו על ההומואים שהתחילו להתמודד בזירה הפוליטית בארה"ב בשנות השבעים , אני הייתי רוצה לראות דוגמא אחת, אבל דוגמא אחת! של שינוי חברתי שקרה על ידי אנשים "נחמדים": ולא "פרובוקטיבים"

bulllli

New member
בעיני כל תירוץ של פגיעה

בילדים הוא לא לגיטימי, בטח לא שהם שורצים באינטרנט כל היום וההורים חושבים שהם רק משחקים. טוב הם משחקים, אבל לא בכדורגל... זו תערוכה, אף אחד לא חייב לבוא.

ciccio

New member
זו לא הייתה הסיבה

לא רשמית ובטח לא האמיתית... שמרנות היא שמרנות, ואף אחד לא הסתיר אותה תחת שם אחר. אתה יודע, לפחות אתה יודע מול איזה דרקון אתה עומד.

bulllli

New member
להיזכר בצנזורה מחממת הלב

של אחיך היהודים בארץ ישראל...

ciccio

New member
הלו! מנהל!

לאן נעלמה התמונה? גם פה מצנזרים??? הכנסייה שולטת גם פה?

odedee

New member
אין לי מושג...

כנראה תקלה - לא אני מחקתי, וגם לא קיבלתי הודעה על מחיקה מכוונת (זה גם לא נראה סביר). תעלה שוב.

ro99

New member
ואם כבר מדברים על כנסיות...

הנה press release מה-Lesbian and Gay Christian Movement שנחת בתיבת הדואר שלי לפני כמה שעות.
Gay Christian Triumphs in Battle Against Bigoted Church Church of England’s Homophobia Exposed Bishop of Hereford Brings Church Into Disrepute and Should Resign The Revd Richard Kirker Chief Executive of LGCM warmly welcomed the Employment Tribunal decision today in favour of John Reaney, he said: “All the evidence in this case says John Reaney is an outstanding Christian Youth Officer - the mission of the Church has not been served by Bishop Anthony Priddis’ prejudicial action against him.” “The tables have been turned. Bishop Priddis attempted to humiliate Mr Reaney but he now stands condemned and humiliated by this judgment. This is a just outcome. The Church has brought this humilation on itself. The case need never have been brought if the Church was not institutionally homophobic.” “We were alarmed by elements of Bishop Priddis’ evidence before the tribunal. There was a moment of extraordinary farce when he quoted a remark allegedly made by Rowan Williams, the Archbishop of Canterbury, to a journalist in an African airport as an authority for his position. He did not give the source.” “Bishop Priddis himself has pointed out that Hereford diocese is not wealthy – yet by his unwarranted action the diocese will be many thousands of pounds the poorer – he must consider his position. How much has this case – an attempt to persecute and deny employment on the grounds of sexual orientation – cost the Church of England? What good could possibly have come even if the Church, improbably, had won?” "LGCM stands ready to help all victims of the Church's Homophobia. Shockingly what happened to Mr Reaney is not unusual. We receive similar evidence regularly." “The forty-odd pages of the judgment boils down to this – everything about the appointment of a Christian Youth Officer in the diocese of Hereford was going well UNTIL the bishop got involved. This displayed to all the world that his judgment was clouded above all else by homophobia and hubris. This is not the first time he has acted in this way.” “We will be considering the lengthy judgment for the broader implications it has for the Church. In fact all faith bodies will need to act with extreme caution now more than ever if they are tempted to discriminate against lesbian and gay people despite the exceptions given to faith bodies in certain very restricted situations to discriminate. We wish Mr Reaney well whether or not he feels he wants anything further to do with an institution which has treated him so appallingly.” said Mr Kirker.​
ועוד נוסף:
Stonewall celebrates tribunal victory against Bishop of Hereford ‘Triumph for 21st century decency over 19th century prejudice’ Stonewall is celebrating today’s employment tribunal decision in favour of John Reaney, the gay man who has won his discrimination claim against the Bishop of Hereford. The case was supported and funded by Stonewall. John Reaney was interviewed by a panel of eight people for the post of Youth Officer in the Diocese of Hereford last summer. However, a unanimous decision to appoint him was blocked by the Bishop of Hereford after a meeting in which Mr Reaney was humiliatingly cross-examined by the Bishop about his private life. Mr Reaney is set to secure substantial compensation. In its judgement, the Tribunal said: ‘The Respondents discriminated against the Claimant on the grounds of sexual orientation. The case will now be listed for a remedy hearing.’ John Reaney said: 'I'm delighted that the Bishop of Hereford has lost this case. It demonstrates to many lesbian and gay Christians working for God within the Church of England that they are entitled to fair and respectful treatment. I'm very grateful indeed to Stonewall for their support throughout this case. I’m also grateful to my solicitor Alison Downie of Bindman & Partners and barrister Sandyha Drew for all their work.' Ben Summerskill, Stonewall Chief Executive, said: ‘This outcome is a triumph for 21st century decency over 19th century prejudice. We’re very happy for John. The tribunal has rightly made clear that the Church of England cannot discriminate against gay people with impunity. No one, not even a Bishop, is exempt from the law.’ Mr Reaney, who lives in north Wales, went to Stonewall Cymru’s Cardiff office for advice and, given its importance, Stonewall supported and funded his case throughout. Stonewall argued that a heterosexual person would not have been subject to the same level of intrusive questioning as Reaney. The case was heard over four days in Cardiff in April. ‘The reason that Christians can practice their faith in this country alongside Muslims, and Protestants alongside Catholics, is precisely because modern Britain respects difference,’ said Ben Summerskill. ‘We hope this decision gives a clear signal to all employers about the importance of respecting lesbian and gay people in the workplace.’​
|בלון |

למעלה