חשיפה בלעדית

../images/Emo46.gif חשיפה בלעדית

לפני שבוע גיליתי במקריות למשהוא שלא התייחסתי אליו והכל בשל שיחה עם עיתונאית מ"אמצע חדרה" על נושא שונה לגמרי היום היה אצלי מהנדס מומחה ולקחתי אותו לעוד דיירים בשכונה שאישש ואישר לעו"ד שלקחה את הנושא לטיפול והביאה אותו אלינו לשכונה את מחשבותיי ופחדיי בענין ועכשיו אני יודעת מה הסיבה שאב ילדיי ובן זוגי עזב אותנו לפני שנה ותשעה חודשים ועכשיו מתחילה המלחמה

mlaor2

New member
לכוכב שלום

הסיפור הזה מזעזע, אבל מה שמפתיע אותי זה שהרי ידוע כבר הרבה שנים, שאסבסט גורם לסרטן, אז איך קרה שנשארתם לגור במקום הזה? ואני לא מתכוונת שהיה עליכם למכור את הבית ולקנות בית במקום אחר, כי אני מבינה שהאנשים שחיים שם מצבם הכלכלי בכי רע, אלא איך הרשויות נתנו לכם לגור שם. מה שכן, עליך להתכונן למלחמה ארוכה שיכולה לארוך הרבה שנים, וגם אז לא בטוח שהצדק יצא לאור, אם לא יהיה לכם איזה לוביסט בחלונות הגבוהים, לא תצליחו לעשות הרבה. ולמרות החלונות הגבוהים, ראי מקרה הצוללנים בקישון, שעד היום לא ברור אם הם הוכרו כנכי צה"ל. אבל שווה להילחם, לנסות להגיע לחשיפה גדולה כמה שיותר, כמו רדיו ו טלוויזיה.

כוכב יקרה ,

ברחי מהשכונה הזאת בכל כוחך דיי לסכן את ילדיך מצאי דרך לקבל סיוע בשכירות וברחי למען בריאות ילדיך , ואת המאבק על זה שבמשך שנים הזנחו אותכם ונתנו לכם לחיות באסבסט , תעשי במקום שילדיך ינשמו אויר בריא .. המלחמה קשה ולראיה לוחמי השיטת שעד היום לא הכרו ,באופן רשימי . וגם אבי נפטר עקב הזהום בקישון ,והמאבק המשפטי ימשך עוד הרבה שנים .. קשה להילחם במדינה אז לפחות הצלי את ילדיך מאחלת לך המון הצלחה
טלי

זה לא כל כך פשוט../images/Emo10.gif

זה מה שאמרתי לילדים הערב ( שאם הייתה אפשרות היינו עוזבים עכשיו ) ושעכשיו אני לחוצה יותר מהעניין לצערי הבעיה שהובהרה לנו היא שזה לא רק האסבסט יש עוד חומרים בבתים שעלולים לגרום לבעיות בריאותיות שונות

בוקר טוב לך כוכב זוהר

קראתי את הכתבה ואני מזועזעת יתרה מכך מבינה את הרגשתך המתקוממם נגד הרשויות הרגשה של אם היה חי במקום נורמלי סביר להניח שעדין היה בחיים הצעתי לך יקירה שראשית כל לפני מלחמות בקשי סיוע בכדי שתוכלי לעבור לדירה נורמלית ככל הניתן, רק לאחר מכן יחד אם תתארגנו כל הדיירים המתגוררים בדירות האסבסט יש סיכוי שקולכם ישמע והלואי וישמע...כי פשוט לא יתכן שבני אדם יחיו במקום שמראש צפוי להם חולי גם ככה לא חסרים צרות אחרות מקווה בשבילך לטוב ומחזקת את ידיך פרח

סיוע? מי יתן לי סיוע?

אולי עכשיו עם החשיפה וכשעוה"ד שלקחה את הנושא לטיפולה תתחיל להרעיש ואנחנו כמובן פה בשכונה נלחץ כפי שצריך מבלי להרפות יעשו מעשה נכון שאני סקפטית אבל בכל מקרה אנשים לא יכולים לקום ולעזוב ולוותר על 30-35 שנות זכויות כולנו גרים כאן בשכירות עמידר אף אחד לא רכש את הבתים

מצטערת אבל אני לא מבינה

על איזה זכיות את מדברת??? לא רכשתם את הבתים ,אז למה מגיע לכם? היתה לכם שכירות מעמידר , צאו חפשו שכירות אחרת .. אני את בתי בניתי בעשר אצבעות , רכשנו זכיות של שנות מגורים , והשקעה כספית של מאות אלפי דולרים , וכשהיתי במשבר כלכלי מככרתי את ביתי ,ולא באתי לאף אחד בטענות. פשוט רכשתי דירה קטנטונת,ולא חכיתי לקבל , באיזה זכות אנשים מצפים שיתנו להם?? מבינה שקבלתם בתים בגלל קשיים כלכליים, ולא אומרת שלא צריך לעזור.. מה גם ששכנו אותכם בבתים לא בטיחותיים אבל, כולה שכרתם בית! הבית לא מתאים למגורים.. בקשו סיוע ע"פ יכולת עמידר והמדינה , תקבלו !! אם היום יש בית חרב עם חצר , מי אמר שאתם לא יכולים לעבור לבניין מגורים?? מצטערת על התפרצות פשוט זה מרתיח את דמי , אנו שרכשנו בתים בזיעה משלמים משכנתאות , בנינו שנשאים נלחמים בשיניים להגיע לבית , ויש אנשים שישבים ומצפים שיתנו להם. הצילו דפנה דקל מילים: רחל שפירא לחן: יובל דור ומיקי גבריאלוב הגג עדיין לא מתוקן הצבע על הקיר מתקלף הרדיו משתעל והברז דולף שלוש נורות שרופות במטבח הפקק קופץ והתריס לא נפתח על המסך שואג בן אדם מקופח מי יציל את הבית שלי אולי כל זה קורה לי בגללי אמר לי למה לא נדבר התחלתי על עצמי לספר אבל מיד הבנתי שהוא ממהר נבהלתי מהדוח השנתי ערכו משאל ודלגו על כתובתי ואיך, איך ידעו מה דעתי מי יציל את הבית שלי אולי כל זה קורה לי בגללי שלוש שעות חיכיתי בתור מסביב כולם נדחקו דיברתי בנימוס אבל הם צחקו צלצלתי לך, ענה לי קול זר הקו בינתיים לא מחובר ריחמתי על עצמי אך גם זה לא עזר מי יציל את הבית שלי אולי כל זה קורה לי בגללי יצאתי לטייל לתומי נסעתי במהירות התקנית שמעתי צעקות וצפירת מכונית אגרוף הוטח בפני הציבור ועוד שמרו שם על שלום הדיבור ניידת משטרה וניידת שידור מי יציל את הבית שלי אולי כל זה קורה לי בגללי..... יקרתי מחבקת אותך
מחזקת אותך ,אך סבורה שהגיע הזמן, להבין שצריך להתפשר לפחות למען בריאות ! איתך ובשבילך מכל הלב טלי

טלי

את צודקת ולא צודקת הזכויות הן בדיוק כפי שרוכשים את הבית לראיה היא שלפני עשרים שנה פינו מכאן חלק מהדיירים בגלל שצמחו פטריות וצמחים שונים בבתים ובמקלחות אנשים קיבלו או דיור חליפי או כסף לרכישת בתים שכה"ד ששולם עד היום הוא כמו תשלום משכנתה הרי החוזים שנעשו כאן עם הדיירים הם ל99 שנים וזה כתוב שחור על גבי לבן בחוזה את צודקת שאת כועסת אבל אנשים חיים כאן משנות ה70 ומרגישים שזה המקום והבית שלהם

לכוכב

כואב לי עליכם , אבל לתת בית על זכות מגורים בדירה בשכירות?? והשכירות,הלו היא לעג לרש ,מחיר מסובסד שכזה .. שגיאו בעבר שנתנו בתים,אז להמשיך ולשגות? אספר לך על שכנותי ,האחת גב" מרקוביץ בת ה76 והשניה גב חיון בת 57 .שתי הן פנו ממעברה , האחת פונתה גב" מרקוביץ בתחילת שנות השבעים, פןנתה ובדיור גבוחיון נשאה ,וגב" מ' השכנה אז זוכרת את חתונתה. גב מרקוביץ רכשה דירה באמצעות הלואות ומשכנתאות ,(לא היא לא מקבלת רינטה מהגרמנים ) גב חיון בחרה להשאר בית אמא ,להוליד שם ילדים ,להפך למיקרה סוציאלי , ולאחר שנים פונתה וקבלה דירה משקמונה דלת ליד גב ' מרקוביץ ,(ואמא קבלה עוד דירה משקמונה) גב חיון ובעלה בעלי עסק משגשג , גב' חיון נוסעת ברכב חדש , לגב' מרקוביץ ובעלה אין רכב הם משפצים את ביתם מכספם .. גב' חיון עושה שיפוץ כל כמה שנים ושקמונה ממנת את חלקו , הסיפור הוא אמתי אומנם גב' מרקוביץ הלכה לעולמה לפני חצי שנה ..א בל בעלה ממשיך לספר ,שגם הוא יכל להיות דייר של שקמונה , בשכירות מסובסדת ,ולא לשלם משכנתא כל כך יקרה. היש צדק???? גם אני הרגשתי את מקומי וביתי בבני ביתך בבית שבניתי במו ידי , אולם משהגעו המב של פשיטת רגל ,לא שחקנו משחקים , מכרנו את בתינו ..החזרנו חובות ובנינו עצמנו מחדש , קנינו בית , אומם ביתי היום הוא בגדול הסלון הקודם .. אבל הוא בהתאם ליכולתי .. והוא שלי!!!!

יובל2

New member
היי ים,,,

להגיע לבית משלך זה כייפ אמיתי ורצון כולנו,,,אבל לא כולם יכולים להגיע אפילו לבית בגודל קופסת גפרורים עם קירות אסבסט למען המשך הדיון
אני יכולה לספר לך על עצמי,,,בלי בית ובלי בעל, עם ילד ללא חשבון בנק כי אין הכנסות, לא מוצאת עבודה כבר שנתיים חיה על "חשבונך" יעני הבטחת הכנסה, כי לא מצילחה למצוא עבודה, בלי משפחה/דודים/אחים/סבתות/סבים/ ושאר ירקות שאולי יכולים לעזור בשעת צרה,,,בעצם, זה אני והאוצר הקטן שלי עלי אדמות בכל העולם כולו,,,אז מתנאים עכשיווים שכאלה, את באמת חושבת שאפשר להגיע לדירה משל עצמך ותהיה אשר תהיה
אז לעג לרש או לא,,,כשלא מכירים את כל הסיפור של החבילה, קשה לבוא ולייעץ ולתת דוגמאות של גב' מרקוביץ או השד יודע איך קוראים לה,,,בחיים צריך לפעמים גם קצת מזל ופחות שכל, ולפעמים שכל והרבה,,,תלוי היכן נפלת ומה הם הנתונים העומדים לרשותך. הבחורה סיפרה סיפור ואני רוצה להאמין שזה לא כי בא לה להתבכיין, אלא ממקום של כאב שמחפש מוצא, עזרה ותמיכה.ולא תמיד מה שנכון לאחד, נכון לאחר או מתאים,,,גם לא בטוח שמה שאני ייעצתי הוא פתרון נכון ומתאים עבורה,,, ולסיכום,,,כשחיים מקיצבה מסויימת,,,כל עוד לא מצליחים להרחיב את ההכנסות מכולמיני סיבות, נכנסים למעין לופ מסחרר של סיבה ותוצאה שלא תמיד נראים או מובנים למי שלא נמצא באותה נקודה ספציפית.

ומה עם זכויות הילדים לחיים בריאים?

הרצף בזכויות הדירה של עמידר נשמר גם אם תעברו לדירה אחרת.השיקול שלך ושל השכנים מוטעה, קודם הזכות לחיים בריאים לילדים ולכם ואחר כך לחשוב על זכויות.ולפי מה שהבנו מהכתבה עמידר מסירה אחריות וזורקת את האחריות לתושבים שהרחיבו את דירותיהם המושכרות ועדיין לא נחשבות לרכוש פרטי ללא רכישה,מה שהובן מהכתבה שהדירות הורחבו בחומרים לא מתאימים כמו אסבסט.ושוב,הזכויות נשמרות אבל היום דירות הקרקע לא מצויות להשכרה מעמידר,רק נכים מקבלים דירת קרקע או דירה בקומות נמוכות ואם הילדים חשובים לך והבריאות של כולכם חשובה,מצטרפת לחברים כאן ואומרת לכם לקום ולעזוב והתחיל לנשום אוויר נקי. נכון שאני סקפטית אבל בכל מקרה אנשים לא יכולים לקום ולעזוב ולוותר על 30-35 שנות זכויות כולנו גרים כאן בשכירות עמידר אף אחד לא רכש את הבתים

קוראת בעיניים

עמידר זורקת מילים שלא היו ולא נבראו מי ששיפץ או הרחיב את דירתו לא בנה מאסבסט אלא מבלוקים ולא על בתים אלו מדובר איך אנחנו הכנסנו אסבסט בדירות שהן בדיוק כפי שקיבלנו? פרקנו את הקירות המקוריים של הבית דחפנו אסבסט והחזרנו למקום? זה הכל כדי לצאת ידי חובה או לנסות לצאת תמימים בעניין ואת יודעת מה? אם את כל כך חושבת שאת חכמה ויודעת הכל או קוראת בעיניים כמו הניק שלך אשמח אם תעזרי לי מעשית לעבור מכאן הכוונה שתעזרי לי בשכ"ד כי לי אין . נחמד שמעירים וכותבים הצעות גם אם הן נכונות יש לי בדיוק 1900 שקלים הכנסה בחודש נכון להיום. וליידע אותך בנוגע לדירת קרקע לא רק נכים מקבלים דירות קרקע ( אבל במקרה שלי אני אכן נכה )

תכתבי שאת לא רוצה תגובות אבל אל

תתקפי! לא כתבתי שאני חכמה ולא אמרתי שאני יודעת הכל!אבל לקרוא אני יודעת וקראתי את הכתבה מהעיתון ולא מהקישור! ולמה שאני אעזור לך בשכר דירה?וזה בדיוק מה שטלי כתבה,למה צריך לעזור?אם התקלה של עמידר הם מחוייבים על פי חוק לתת דירה חלופית!ולגבי ההכנסה שלך,זה לא מעניין אותי בכלל כמה את משתכרת בחודש!ומה שאני מבינה שאת והשכנים מעדיפים להישאר היכן שאתם בלי לאבד זכויות אבל להמשיך להתלונן על הכל.חבל שככה מקבלים אנשים חדשים כאן

לא ביקשתי

שתתני לי שכ"ד זה היה להבהרה שלא צריך לשפוט למה לא קמים והולכים יש מחויבות לעמידר והמחויבות היא שאם הם נותנים דירה ומשלמים להם הם צריכים לדאוג לתקן את הדורש תיקון אבל הם החליטו שבשכונה הזאת הם לא נוגעים כדי לטעון כפי שהם טוענים היום שהבתים לא ראויים למגורים ובכדי לפנות את הדיירים ולהרויח כסף לסבר את אוזנייך רק בדבר אחד הייתה בכוונתי לשפץ את הבית ולפתע גיליתי את העניין יש לי אפשרות היום להחליט לחכות שיתנו בית חליפי או לפרק חדר חדר ולבנות מחדש אז בכל מקרה כבר לא יוכלו להגיד לי שהבית אינו ראוי למגורים

שוב,לקרוא אני בהחלט יודעת

"אשמח אם תעזרי לי מעשית לעבור מכאן הכוונה שתעזרי לי בשכ"ד כי לי אין" האם לא ביקשת שאעזור לך בשכר דירה?ואם יש לך אפשרות לחכות לבית חליפי ואת לא רוצה את הבית החליפי המוצע לך,זו בהחלט הבעיה שלך.

נכון כתבתי

וממש לא בכוונה שאת חושבת זה היה כדי לתת לך להבין שקל לכולם להעיר או להאיר על דבר שאני מודעת לו היטב אבל... שאין באפשרותי לעשות הבעיה של כלל האנשים היא להציע תעשו כך וכך כשזה מאוד נחמד להציע הצעות ותאמיני לי שאני לא רוצה מאף אחד כלום למרות מצבי אני נותנת מעצמי ועושה למען אחרים ואני האחרונה שיבקש תנו לי

בכל מקרה

מצטערת אם הכעסתי כאן את כולם בסך הכל רציתי לשתף ולהראות איך עמידר איכלסה אנשים בבתים שהם מצד אחד לא ראויים בריאותית ומצד שני ישנם ליקויי בניה ומצד שלישי דורשים שכ"ד ולא מטפלים במפגעים אז תרגעו כולם

כשכותבים משפט-מתכוונים אליו

כי זה בדיוק מה שכולם מבינים,הדרך בה המילים כתובות.ואם כתבת " הכוונה שתעזרי לי בשכ"ד כי לי אין" אז לא רק אני הבנתי שאת כן מבקשת ממני עזרה בשכר דירה. לי יש שני ילדים קטנים ואני אלמנה צעירה מאד בת 30 וקצת ואני יודעת דבר אחד בטוח,אם הייתי נקלעת לצרה כזו הייתי לוקחת את הילדים והולכת לגור אפילו בדירת חדר.כשיש סכנת בריאות שמרחפת מעל ראשי הילדים,זה בדיוק מה שהייתי עושה.אבל כל אחד עושה מה שהוא חושב לנכון.

יובל2

New member
עדין לא קראתי את הכתבה,,,אבל

כדיירת עמיגור באיזור אחד לגמרי - עמיגור זו כמו עמידר אגב,,, אפשר להעביר את הזכויות שלך לאיזור אחר. להעביר את הזכויות זה אולי לא את הוותק שמגיע לך כדיירת רבת שנים שאולי יעזרו לך ביום מן הימים לקנות את הדירה בתנאים מועדפים, אבל כן לשמור על תנאי הזכות למגורים בדירת עמידר באיזור אחר. אני יודעת כי אני נאבקתי כשנתיים לקבל דירה במקום אחר מסיבות אחרות, ואחרי שהבאתי הסמכתאות, ומכתבים מכל הנוגעים בדבר, קבלתי דירה אחרת ולפני חודשים עברתי ובקביל עזבתי דירה שחיתי בה 24 שנה. אז לפעמים כדאי לוותר על הוותק למען שקט נפשי/בריאותי או כל דבר אחר. לסיכום ממליצה שמלבד המאבק שלכם, תגישי בקשה למעבר ויפה שעה אחת קודם.

למעלה