והפעם: disk on key

האגס 1

New member
../images/Emo46.gif והפעם: disk on key

לא ש-disc on key זה דבר רע - הרי הוא אמור להיות דבר טוב. אבל מה? חידושים טכנולוגיים מגיעים אלינו בפתאומיות, ובהתראה של חצי שניה אנחנו נדרשים לזרוק לפח הזבל את האמצעים שהשתמשנו בהם עד היום בבוקר, ומיד מיד להתרגל לאמצעי החדש. אלוהים יודע מתי בדיוק הגיע ה-disk on key, אבל פתאום כולם התחילו להשתמש בו. אז לכאורה הכל אחלה - יש יותר מקום כדי לשמור קבצים, זה גם נשמר יותר טוב, בקיצור - הדבר הנכון במקום הנכון. אבל חוץ מזה - מה זה אומר? שאם עד אתמול כולם עבדו על דיסקטים, מהיום בבוקר -א-ף-א-ח-ד כבר לא עובד על דיסקטים. כולם עכשיו עובדים על disk on key. זאת אומרת - עכשיו צריך להתקין כוננים חדשים במחשבים, או בכלל לקנות מחשבים חדשים עם כוננים מתאימים. ואם אין לך - כל פעם שתצטרך להדפיס משהו, תצטרך למצוא מחשב מצאים, כך שכל הדפסה של קובץ הופכת למבצע לוגיסטי מסורבל ומיותר. ובכלל - כל disk on key עולה במקרה הזול 100 ש"ח. למה, למשל, אני לא הולך לישון עכשיו? כי עד עכשיו הייתי עסוק בלנסות (בלי להצליח!) להעביר עבודה ממחשב ל-disk on key. המחשב שלי לא מקבל disk on keyים, ואפילו גאון מחשבים שניסה להתקין אצלי תוכנה שתתאים - לא הצליח. מה עלי לעשות? או, מזל שיש לי לפטופ זול. אפשר להעביר את הקבצים שיש לי במחשב הגדול לפלופי (הדיסקטים הישנים האלה שהיום כבר אף אחד לא מסתכל עליהם כי יש שכלול טכנולוגי חדש), ואת הפלופי להעביר לdisk on key בלפ-טופ, אבל רק צריך בשביל זה כבל מתאים. זה כל הסיפור. רק שתבינו - את העבודה גמרתי כבר לכתוב לפני שעתיים, אבל בזמן הזה הייתי עסוק בהעברה ממחשב למחשב, ובחיפושים אחרי הכבל הזה שאני לא מצליח למצוא. יותא מדי טכנולוגיות בשביל עבודה אחת, שיכולתי לגמור כבר מזמן. אבל הרי יש לנו חידושים טכנולוגיים, שאמורים רק ליעל את העבודה שלנו - והם גורמים לנו לכתוב הודעות כאלה בפורום.

גנגי

New member
איפה אתה חי...

אני כבר שלוש שנים עובדת עם הדבר הזה, וזה נפלא. נוח ביותר. גיבוי רציני עושים על דיסקים, אבל עבודות וכו' מעבירים ממחשב-למחשב עם הצעצוע הקטן, ואפשר לגבות בו המון דברים שניתנים לשינוי (בניגוד לדיסק), וזה יתרון גדול.

האגס 1

New member
איך ידעתי שתעני דבר כזה... ../images/Emo66.gif

סתם - לא ידעתי שהתשובה תהיה בדיוק כזו - כי לא ידעתי שזה קיים שלוש שנים. אז זה באמת אמור להיות קל ונוח - ואיכשהו זה יוצר בדיוק את ההיפך. כן, האמצעי עצמו הוא מעולה, אבל הדרך שבה זה נכנס לשימו גרמה לשזה שברגע אחד פתאום כל מה שיש לך הוא לא מעודכן - כשעד אתמול עבדת איתו בלי לחשוב בכלל. זה גם יקר וגם דורש אמצעים שאם אין לך אותם, אתה תקוע - כי פתאום שום דבר כבר לא מתאים לדיסקטים הקודמים (והפחות טובים, אומנם, בפני עצמם). לכן זה יוצר סרבול עד שיהיה לי מחשב מתאים.

D o r o t h y

New member
פתרון?

למה שלא תשלח את הקובץ במייל לאנשהו וכשתרצה להדפיס את המסמך פשוט תשלוף אותו מהמייל, דרך הרשת? בלי דיסקט ובלי דיסקונקי (שאגב אני מאד אוהבת ומשתמשת בו לא מעט)

האגס 1

New member
זה מה שעשיתי

אגב - גם אין לי מדפסת. שלחתי את זה לשותפה שלי לדירה (שיש לה מדפסת) וכך אני אמור להדפיס את זה, וממילא סיכמתי איתה לפני כן שאתן לה את זה על דיסקט (הקטנטן, כמובן...) וזה לא נורא לעשות את זה באי-מייל, אבל כל הכאב-תחת שהתלווה לזה קודם זה מה שהפך את השכלול היעיל למעצבן. אגב, מדובר בעבודה שהיה כיף בפני עצמו לעשות אותה (אולי בגלל זה זה היה מעבצן שאי אפשר היה להדפיס אותה עד עכשיו...
) - העבודה על 'הטיש הגדול'.

אטיוד5

Active member
?

בכל מחשב יש עדיין כונן דיסקטים. מה, לא? הבן שלי אומר שצריך להחליף מחשב כל שנתיים. עשיתי חשבון. מחשב עולה 3000 בערך, משכורת ממוצעת 6000 נטו, נניח (7500 ברוטו, אם אני זוכר נכון). אז יוצא חצי משכורת חדשית ממוצעת פעם בשנתיים שזה כ 2 אחוז מהשכר. במחשבה ראשונה זה נשמע נורא, אבל אחרי שאתה חושב כמה זמן כל יום אתה יושב מול המכשיר הזה, אולי זה לא כ"כ נורא.

האגס 1

New member
החלפתי מחשב בקיץ האחרון

ואין בו כונן כזה, לכן עד אז אני אמור להסתפק בכל מיני פתרונות מסורבלים.

גנגי

New member
איך יכול להיות?!

גם אני החלפתי בקיץ האחרון, דגם הכי חידש, ובכל זאת יש בו. אולי אתה לא מזהה אותו מרוב שהוא מוסתר יפה?

האגס 1

New member
יכול, ואפילו יכול מאוד

כי הדגם שלי לא היה הכי חדיש. (גם לא הכי חידש, וגם מי שניסה לחדש לי אותו - לא ממש הצליח) גם חיבור usb הוא לא דבר כל-כך פשוט, כך מתברר, לא ממש הצלחתי להבין למה.

צימעס

New member
גם לדעתי.

אבל יש מחשבים בהם הם מעטים מדי ו/או אחוריים מדי.

אה, אז זו בעיה אחרת שלא קשורה

לבעייתו של האגס. עם דיסקטים באמת עדיף לא להתעסק, כי תמיד כשצריך להוריד מהם את המידע מסתבר שהם נדפקו.

האגס 1

New member
מתברר

שגם חיבור usb זה לא כ"כ קל כמו שזה על הנייר, המחשב שלי לא כ"כ כשיר לקבל אותו. העניין הוא שכשמביני דבר (גם אחד מהם שבא לעשות לי את זה בלי לקחת כסף אלא על סמך טובה אישית) מנסים להסביר לי את זה, אני מאבד אותם אחרי המילה השלישית. מה שכן - אפשר להעביר את החומר מהמחשב שלי לדיסקט פלופי מהסוג השין, ובאמצעותו להעביר את החומר ללפ-טופ, שבו אפשר להשתמש בדיסק-און-קי. בשביל זה צריך כבל מיוחד ללפ-טופ, ועד שהשגתי אותו לא הבנתי למה הדיסק-און-קי הקטנטן והעאלק-קומפקטי הזה לא מצליח להותקן על הלפ-טופ. כך קורה שכל הדפסת עבודה הופכת אצלי לפרוצדורה שלמה ומעיקה. ואני כבר רואה איך בקרוב אני שוב אצטרך להחליף מחשב, אחרי שזה לא הצליח להוסב ל-ו.ס.ב.

maybesure

New member
גמאני בעד המייל

וככה עשיתי בזמן שעברתי איזה קורס והמחשבים בכיתה היו מוגנים וללא כוננים כלל, ולא מקבלים את הדיסק אן קי. תמונות אם יש, בקבצים גדולים, אפשר להעלות לאתרי אכסון תמונות כמו WEBSHOTS במקרה שלי, גרפיקה ממוחשבת, נזקקתי לאתר האכסון. אגס: פעם הבאה שאל אותנו לפני שתתחיל להתעצ'בן
בהצלחה בעבודה!

האגס 1

New member
תשמעי

כשמגיעים עם זה לשעה אחת בלילה, מה שמתבקש זה להתעצבן ותוך כדי כך לשאול את הפורום

למעלה