התפתחות הילד

../images/Emo46.gifהתפתחות הילד

ביום ראשון היינו באיבחון אצל קלינאית תקשורת במכון להתפתחות הילד אחרי שחיכינו לתור כחצי שנה. כשיצאנו אמרה לנו הקלינאית שיצרו איתנו קשר לתיאום פגישות טיפול. אחרי שלא התקשרו אליי עד היום התקשרתי בבוקר לבדוק מה קרה ומסתבר שהטיפול שלנו יתחיל רק בעוד חצי שנה! כעסתי מאד וביקשתי שתתקשר אליי האחראית. היא התקשרה והסבירה את המדיניות שלהם לגבי טיפולים. ביקשתי הפניה למכון פרטי והיא הסבירה ששם ההמתנה עוד יותר ארוכה. חצי שנה? לא מוגזם? אני ממש כועסת! מה עושים?

מוגזם ביותר - אני הייתי מבררת יותר לעומק

לגבי הפרטי . מה שכן אני יכולה להגיד לך ולנחם זה שכשמתחילים את הטיפול - {ולא בפרטי} אז זה כבר רץ ומסודר והילד מקבל את מלא תשומת הלב.

תודה אהובה../images/Emo24.gif

אני יודעת שהוא יזכה לכל תשומת הלב ברגע שיתחיל אבל חשבתי לטפל בבעיה לפני שהוא נכנס לגן עירייה בספטמבר...

ניקולי

New member
באמת למה ?

הרי שחצי שנה זה ימבה זמן בעיקר בגילאים האלו. סליחה שאני שואלת מה בדיוק הבעיה ? אני גם שלחתי דרך רופאת הילדים בקשה לאיבחון בכלל ועדין לא התקשרו..בנתיים התופעה/בעיה או איך שיקראו לזה נפתרת מעצמה
עד שהם זזים....
אולי יש רמות קושי וסדר עדיפיות ?

יש לנו בעיה של backing (מקווה שככה כותבים)

הוא משבש אותיות כמו ד' ת' ל' גם אני אומרת שהבעיה תיעלם עד שיגיע הטיפול... מעצבבבבבבבבבבבבבן

dikli28

New member
סליחה על ההדחפות

אומנם אין בתפוז פורום של קלינאי תקשרות (לפחות לא מצאתי אחד כזה) אבל מנסיוני כמרפאה בעיסוק (יש פורום בתפוז) אני יודעת שיש הרבה הורים שפונים בכל מיני שאלות. מצאתי את הפורום הזה http://www.starmed.co.il/Forum/88 . אולי כדאי לך לתת בו את האבחנה ולבקש דוגמאות לתרגילי היגוי שאת יכולה לעשות עם הבן שלך, לפחות עד שיתחיל הטיפול.

בוליפלג

New member
נורא מכעיס. נסי להפעיל בכל זאת את כל כשרייך

וקשרייך בעניין ובמקביל פני באופן פרטי. נכון שיש מצוקת קלינאים באופן כללי בארץ, ובכל זאת, בטוח שתוכלי למצוא מי שיוכל להתחיל ולטפל בזמן כה קריטי. מכעיס

תראי, תשמעי...

כל הזמן אני אומרת שככה זה בהתפתחות הילד... אסור לחכות איתם עד הרגע האחרון. לאחרונה שמעתי שיש מצב לקבל החזר על טיפול פרטי אם התורים הם כל כך ארוכים. צריכה שאני אברר לך על קלינאית אצלכם?
ותנשמי

תודה ../images/Emo24.gif

כל עזרה תתקבל בברכה... (כמה יקר זה בפרטי?-שואלת זאת שמרגישה עכשיו ממש ממש מרוששששששששששששששששששת)

תלוי...

יש מחיר לאבחון (שזה לוקח כמה פגישות שצריך) ויש מחיר לטיפול. אצלינו, אם אני לא טועה מחיר לטיפול היה 270 (פלוס מינוס 10 שקלים, אל תתפסי אותי במילה) וזה עבור 50 דקות. תזכרי שאנחנו גרים בעיר של מליאנים (עאלק)
מבררת...

בגלל זה אני בינתיים לא הולכת לפרטי../images/Emo130.gif

אם אנחנו נצטרך הרבה טיפולים זאת הוצאה ממש כבדה וממש מעצבן אותי שאין החזר על קלינאית תקשורת בביטוחים הפרטיים - בשביל מה אנחנו משלמים כל כך הרבה כסף??? אני בינתיים ברשימת המתנה לקלינאית פרטית שעובדת עם מכבי והיא אמרה שלדעתה תוך חודש וחצי חודשיים יהיה לה מקום בשבילינו-כולי תקוה
(הקלינאית האחרת באיזור עמוסה לחצי השנה הקרובה לפחות) ממש מעצבן הזלזול הזה

SecondTry

New member
דוקא יש החזרים על קלינאית

בביטוח פרטי. אני עוד לא ניסיתי אבל בררתי את זה עם סוכן הביטוח שלי והוא העביר את הבן שלי לפוליסה מיוחד שלאחר 3 חודשי ותק מאפשרת החזר על טיפולים התפתחותיים. אם תרצי אני אשלח לך במסר אישי את הסלולרי של הסוכן שלי.

תדעי לך שזה מאוד מאוד (שלא לומר מאוד) יוצא

דופן. רוב הביטוחים (למעשה זו הפעם הראשונה שאני שומעת על ביטוח שכן מחזיר) אינם מחזירים על קלינאית תקשורת ועל ריפוי בעיסוק. ולנו יש ביטוח מאוד מקיף שמחזיר על הרבה דברים שביטוחים אחרים לא מחזירים... אז... תשמחי בחלקך

SecondTry

New member
עדיין מוקדם לשמוח

כי עוד לא ניסיתי את זה. זה מה שהסוכן אמר לי. וכשהוא אמר לי את זה הוא הוציא את החוברת של חברת הביטוח (מנורה) והראה לי שזה כולל קלינאית תקשורת אולי גם ריפוי בעיסוק אבל לא בדקתי.

פשוט חוצפה מדרגה ראשונה

הייתי שולחת מכתב לקופת החולים/התפתחות הילד ודורשת פתרון

memko

New member
אצלנו מהרגע שהגשתי טפסים, זומנתי אחרי 4 חוד'

זה סיוט איתם..וגם אז הגענו לקלינאית תקשורת ואחרי פגישה אחת היא החליטה שאין צורך להמשך טיפול...יופי אז למה חיכיתי?! בקיצור הלכתי פרטי לאיבחון בריפוי בעיסוק ועלה 250 שקל לפגישה. אחותי הולכת עם אותה בעיה כמו שלך לקלינאית תקשורת ברמת גן, זו מישהי פרטית עם החזר מהקופע ועולה 90 שקל פגישה. לחכות למכון להתפתחות הילד זה עינוי...אם אין קשרים זה די אבוד, וכמו שאצלי - הם בכלל לא חייבים לטפל בך, הם יכולים להגיד שאין בכלל בעיה... קבלי חיבוק, ותנשמי....

רונית י

New member
אני מציעה ככה:

קודם כל להתקשר כל שבוע ולשאול אם יש ביטולים. תמיד יש ביטולים ובסוף התור של חצי שנה הופך לחודש. שנית מומלץ לערב את רופא הילדים או רופא משפחה מי שנתן את ההפניה, מספיק שהיה כותב דחוף זה כבר היה מקדם את העניינים. ובמקביל לפנות לאיבחון פרטי. קלינאית פרטית יכולה לקבל אתכם אפילו מהיום למחר. נכון עולה בסביבות 200-250 ש"ח אבל לפגישה אחת כדי לקבל אבחנה, עיצות, המלצות זה שווה.

באיזה קופה את?

אנחנו בכללית, והשבוע כשהייתי במכון להתפתחות הילד ראיתי על הלוח מודעה שבה כתוב שאם עברו יותר מ-4 חודשים מאז שהתקבלה הפניה ועד שנקבע תור אז זכאים לקבל טיפול במכון פרטי. ממליצה לברר את העניין הזה. (ואגב, אני חדשה פה, עוד לא הצגתי את עצמי אבל רציתי להגיב להודעה שלך)

למעלה