הרצאה על המוח...

BLecker

New member
../images/Emo46.gif הרצאה על המוח...

היום הביאו אלינו לבית ספר מרצה מאוניברסיטת חיפה בשם גל ריכטר-משהו(לא זוכר את החלק השני של הש"מ שלו...) והוא סיפר (בלי אפילו להניד עפעף) על הניסויים שהם עושים בחולדות מעבדה ועל איך בודקים על התגובה שלהם לארועים טראומטיים...
ולא יכולתי לצאת מההרצאה כי ירד גשם בחוץ(וגם קצת ברד) אז הייתי צריך לשבת שם כל ההרצאה ולשמוע אותו

girlcott

New member
אני מניחה לניסוים האלה יש מטרה רפוא

...רפואית,לא? ובלי לפתוח דיון נדוש על אם ניסוים בבע"ח למטרוןת רפואיות הן מוצדקות. אני אישית, לא מתנגדת באופן גורף.

b m x

New member
בחיפה יש פקולטה לרפואה

על יד רמבם יש את הביניין הענקי והוא הפקולטה לרפואה ליפני שניהיתי צימחוני חברים שלי היו שם ואמרו שהם ניכנסו לחדר וראו המון חיות אני הלכתי ושאלתי אם הם עושים ניסויים והם אמרו לי שכן ששאלתי אם יש להם אישור הם הפנו אליי א הגב והלכו האם יש להם אישורים לעשות ניסויים בבעלי חיים?

ניסויים בפסיכולוגיה הם ....

אחד הדברים המגוחכים ביותר שניתן לעשות כניסויים על בעלי חיים. לא מדובר פה בתרופות להצלת חיים, לא מדובר פה בניסוי מדהים שלא נעשה אף פעם, מדובר פה בפירוש בניסויים לשם התהילה, הכסף, והיכולת לפרסם מאמר רפואי אח"כ. מה זה מעניין אותי איך עכברים מגיבים לאירועים טראומתיים כאלו ואחרים? האם זה ידע שאני יכול להפיק ממנו משהו לגבי טיפול פסיכולוגי בבני אדם? אם זה לשם העניין גרידא, אני לא רואה צורך להתעלל בעכברים לשם זה. מעבר לכך, שניסויים כמו שתוארו בשירשור זה בפסיכולוגיה נעשו עשרות ואף מאות פעמים, אני יכול לתאר מ"שחרור בעלי החיים" תיאורים מפורטים של ניסויים בדיוק כאלו בעכברים בפסיכולוגיה (הספר נכתב ב-75, להזכירכם). אז לא רק שמראש הניסוי הוא מיותר ולא תורם דבר לבני-אדם מלבד למלא יצר סקרנות \ תהילה \ רצון בכסף. לא רק שמבחינה מוסרית הוא פסול לחלוטין. אלא גם שניתן היה למצוא את התוצאות שלו בקלות מעשרות ניסויים קודמים. אבל כנראה שחייהם של עכברי מעבדה זולים יותר מאשר לעשות חיפוש קצר בארכיונים של ניסויים דומים בבע"ח בפסיכולוגיה.

yaeltal

New member
אני לא יודעת ביחס לניסוי

הספציפי הזה מה הייתה מטרתו, אבל זה לא נכון להגיד באופן גורף על כל הניסוים הפסיכולוגיים שהם מגוחכים ושהם רק "לשם התהילה, הכסף, והיכולת לפרסם מאמר רפואי אח"כ". "האם זה ידע שאני יכול להפיק ממנו משהו לגבי טיפול פסיכולוגי בבני אדם? " - התשובה לזה היא כן. שוב, אני לא יודעת מה הייתה מטרת הניסוי הזה, אבל בעיקרון מניסויים פסיכולוגיים המטרה היא להפיק ידע לגביי טיפול פסיכולוגי לאדם. והרבה מהידע בפסיכולוגיה הגיע מניסויים כאלה. אם זה מצדיק לדעתך ניסויים או לא, זה כבר לשיקולך, אבל לפסול אותם ככאלו ש"מיותרים ולא תורמים דבר לבני-אדם מלבד למלא יצר סקרנות / תהילה / רצון בכסף"- זה פשוט לא נכון.

BLecker

New member
מסתבר שאיכסות באות בזוגות..

אמא שלי קנתה היום בסופר "סלמי טופו"... ולא רק השם.. אלא גם הצורה, המרקם וכו' מזכירים סלמי... ואני מסרתי לה בלי להישמע כאילו אני עומד להקיא כל רגע שלא תקנה את זה יותר... ונאלצתי לאכול את זה...

dylan

New member
למען האמת

זה דווקא טעים.. אין לי בעיה עם מוצרים דמויי בשר, ולמה זה יותר מגעיל מבחינתך (אם זה באמת יותר מגעיל מבחינתך
) משניצל טופו או חלב סויה ששניהם מזכירים מבחינת המרקם והצורה את מוצרי המוות והסבל המקבילים?

BLecker

New member
ברור שזה יותר מגעיל מבחינתי!

לשניצל אני התרגלתי עוד בתקופה שאכלתי בשר(
) אז לא היה לי בעיה עם זה... ואני לא נגעל ממוצרי חלב... יש הבדל גדול בין גוויות לחלב...

טופו סלאמי ושאר שטויות

אחת הסיבות שלא הייתה לי בעיה לוותר על בשר הייתה שפשוט לא אהבתי סלאמי, אז כשאימא שלי קנתה את הטופו הזה, לא היה הרבה הבדל, זה היה עדיין מגעיל. ולנושא אחר לגמרי, בערך- ראיתי לפני יומיים בערוץ שמונה ניסוי על חולדות שהלך בערך ככה: שלושה עכברים, אחד קצת מסומם, אחד מאוד מסומם, ועכבר פיכח לביקורת. עשו עליהם כל מיני ניסויים- בדקו את היציבות שלהם ואת העמידות שלהם בפני כאב. המסקנות- לסמים גורמים לך להיות לא יציב ומורידים את סף הכאב שלך. לא שהיו שם ניתוחים חודרניים ולא שהעכברים יצאו עם איזושהי טראומה לכל החיים, אבל ברצינות, לא ידעו את זה קודם?! אפילו אני ידעתי את זה!

BLecker

New member
סליחה?!

זה לא סבל?! אם יבוא יצור ענק ויכאיב לך עד שלא תוכל יותר? זה לא סבל? זה לא טראומה לכל החיים? חשבת על זה ככה?

תשמע

נא לא להתלהם. אני נגד ניסויים בבעלי חיים באופן גורף, ואני חושבת שהבהרתי את זה שאני בעיקר נגד ניסויים שחוקרים שאלה שהתשובה אליה בנאלית וידועה. אני רק אומרת שלשים עכבר על טבעת ולראות אם הוא מתייצב זה הרבה פחות גרוע מלהבריג אל-תוך המוח שלו אלקטרודות או לחתוך לו את החזה כדי לבדוק אם הלב שלו פועם. בנוגע לפלאטת חום שהשתמשו בה כדי לבדוק את רמת הסבל של העכבר אני יותר נוטה להסכים איתך, והייתי מעדיפה שאותה חוקרת תסתמם ותשב על הפלאטה הזו, אבל עדיין. הכל יחסי.

TheHead

New member
אם זה טופו אז

האם אפשר לעבד מוצר דוחה שכזה איכשהו במטבח הביתי החביב ולקבל טופו נקי מכל תוספי-הטעם שניתן לבשל ממנו משהו טוב אחר?

למעלה