אוגוסט הארור...

בנצ100

New member
../images/Emo46.gif אוגוסט הארור...

יש לי שאלה. היום יש לנו בגן ישיבת הורים, שההורים ארגנו, במחאה על זה שבאוגוסט לפי לוח החופשות יהיו שלושה שבועות חופש ונשלם על כל החודש. אני יודעת שזה מקובל בכל המקומות, אבל רציתי לשאול - הגן שלנו לא זול. 2300 שקל בחודש. הוא פרטי לגמרי, ולא שייך לשום ארגון בכלל. ובנוסף לכל - הוא חמישה ימים בשבוע ולא שישה. אז איכשהו נשמע לי הגיוני שלא נצטרך לשלם את הקנס הקלאסי של שלושה שבועות חופש בתשלום. צודקת? תועה? תמימה? מה דעתכן? איזה טיעונים יעזרו בדיון היום?

סינטה1

New member
לא נראה לי שיעזור../images/Emo4.gif

ככה זה נהוג בכל מקום (מי הנהיג...
). הם יכולים פשוט להגיד לכם לא רוצים לא צריך (אם זה מקום טוב הם ימצאו ילדים אחרים). מצטערת לאכזב, גם לי זה נראה מעצבן ולא צודק אבל זה מושרש (גם בפרטיים) והרגלים קשה לשנות.

גם ירון היה עד השנה בגן פרטי

הם יצאו לחופש ב13.8 ושילמנו על חודש מלא, אני מוסיפה שהגן היה כולל יום שישי. מוזר לי שאין אצלכם לימודים ביום שישי אולי תדברו על זה!

הטיעון של 5 ימים הוא מנצח בעיני

משום שאם זכורני נכונה , התשלום באוגוסט הוא למעשה בעבור "ימי חופש" של הגננת והצוות. די ברור לי אינטואיטיבית שתצטרכו לשלם איזשהו "חלק יחסי" מהסכום הנ"ל ולא את כולו או שהגן יפעל באוגוסט עד למועד מאוחר יותר , עם כל הכבוד (ויש כבוד !
) . אשר על כן - ממליצה לכם : להתייעץ (להרים טלפון ולשאול...לא לקבוע פגישה שנה מראש , כן?
) עם עו"ד (רצוי כזה שמבין בדיני עבודה). זה בדיוק מה שעשיתי לגבי סוגיה דומה במשפחתון של בני התינוק בשנה שעברה). בהצלחה ! ענת.

כנ"ל ../images/Emo9.gif

קוראת אתכן מדי פעם (כל אימת שמתאפשר וזה לא הרבה...
) ומתמוגגת מ"נזרי הבריאה" הקטנטנים שלכן
.

על רגל אחת

כי חייבת לרוץ אתם אולי יכולים להתווכח על אורך החופשה, אבל לא על מהותה. כמו כל עובד, גם הגננת והסייעת זכאיות לחופשה שנתית (ובניגוד לגני ילדים של משרד החינוך, אין להם כמעט ימי חופש סביב החגים: בחנוכה וחול המועד סוכות, למשל, עובדים כרגיל, למעט יום אחד). לפחות אצלנו, לא כל ימי החופשה מנוצלים למנוחה של הגננת, בחלקה היא צובעת את הגן, מכינה לשנה החדשה וכו' (3-4 ימים בטח) כך שהיא למעשה עובדת. הגן שלכם אכן יקררררררר, אבל אם לא סיכמתכם מראש שהתשלום כולל חודש בחודשו חופשה (בויצ"ו עושים זאת, כך שמעתי, משלמים יותר כל חודש ולא משלמים על אוגוסט כלל. המהות זהה, רק פריסת התשלומים שונה) אז עצם המחיר של השהות בגן לא מהווה עילה לאי תשלום על חופשה. ה"קייס" היחיד, ואני גם לא יודעת כמה הוא "תופס", במיוחד בסביבה שלכם בה וודא מרבית הגנים אינם כוללים ימי שישי, הוא קיצור החופשה השנתית בשל העובדה שהגן פעיל 5 ולא 6 ימים בשבוע. (אצלנו יש יום שישי חופש פעם בחודש, למשל.) אני זוכרת היטב את השוק שהייתי בו בהקשר הזה בשנה הראשונה של הגומבוץ במשפחתון, אבל ביררתי, ויש לזה סיבה טובה (והוגנת לטעמי) ומכיון שהגננת ועוזרתה עושות עבודת קוש, אני משלמת בשמחה.

happy

New member
אני עוד לא בסירה הזאת

ליהי נמצאת אצל מטפלת עם עוד ילדה. ואנחנו משלמים סכום מופקע לחלוטין. (3400 ש"ח). לפי החוק המטפלת אינה עובדת שלי אלא עצמאית. ולכן לא מגיע לה חופש בתשלום. השנה באוגוסט היא לקחה 10 ימים חופש ואני שילמתי לה רגיל.לא התווכחתי איתה כי אני כל כך מרוצה ממנה שזה לא שווה לי שהיא תהיה ממורמרת בגלל 1500 ש"ח. כמו שכתבתי אצלנו זה שונה מה גם זה כמעט אחד על אחד. אני חושבת שאצלך החוק אומר שמגיע לגננות שבועיים חופש בשנה בתשלום. ואין מה לעשות גם אם זה לא נוח. אני חושבת שאם הגן טוב ויוגי מרוצה אז משלמים. לי אישית יש בעיה עם זה שאין גן יום שישי ולכן אני חושבת שעל זה אתם צריכים ללחוץ. או שיקצרו את החופשה או שיוסיפו גן לפחות אחת לחודש.

נעמולה

New member
סיפור מוכר

גם עומר בגן פרטי, שייך לארגון הגנים הפרטיים אבל זה פורמלי בלבד ולא נותן מהותית שום דבר. יש להם המון חופשים: כל חול המועד סוכות, יומיים בחנוכה, יומיים בפורים והחל מה 9.8 ועדיין משלמים על כל החודש. גם לי זה לא נשמע הגיוני למרות שבעצם מגיעה לכל העובדים בגן חופשה שנתית כמו לנו, ובעצם על ידי כך שמשלמים להם על חודש שלם בעלי הגן מכסים את התשלום עבור חופשה שנתית (כי עובד שנמצא בחופשה שנתית משלמים לו משכורת כרגיל). הבעיה היא ימי שישי - תתעקשו על זה שבתמורה לזה שיורדים ימי שישי כל השנה ירד התשלום עבור אוגוסט. למה בעצם כזה סכום בלי ימי שישי? אני משלמת סכום מאוד דומה עבור 6 ימים בשבוע

happy

New member
בנצוש כתבתי לך גם בפורום השני

אבל אני לא בטוחה שזה לא יבלע בים ההודעות שיש שם. אני חושבת שבאופן יבש את חתמת על חוזה וזהו!! הנושא סגור. אבל וזהו אבל גדול. אפילו אם חתמת על חוזה ואת בתור צרכנית מרגישה מרומה חובתך להתלונן. הגננת, בעלת הגן צריכה אתכם ההורים בדיוק כמו שאתם צריכים אותה. הרי שנה הבאה איך יגיעו עוד ילדים? מאוד חשוב הורים מרוצים. לכן אני בטוחה שאפילו אם חתמתם על חוזה יש על מה לדבר. לדעתי זה שאין ימי שישי בגן וחופשה כל כך ארוכה באוגוסט מצדיקה לחלוטין לדבר עם הגננת. ולהפעיל לחץ. לדעתי זה יותר מחשוב שהגננת תדע שאתם ממורמרים על זה. אפילו שחתמתם על חוזה. לדעתי אתם יכולים לומר לה שהגן מצויין ואתם מאוד מרוצים אבל יש בעיה שאתם משלמים המון ומקבלים הרבה פחות ממה שמקובל בשוק. ולדעתכם כדאי למצוא פתרון יצירתי לחופש הארוך בחודש אוגוסט. בהצלחה

ענתש

New member
רק יכולה להגיד ששלנו עולה 2450

ובכל זאת משלמים על אוגוסט כולו. וזה נראה לי מוזר להתווכח כי זה עסק פרטי של בעלי הגן... ומי שלא מתאים לו יכול לא לשלם ולחפש מקום אחר. אצלינו, בכל אופן, כסף זה משהו שבעלי הגן מכריזים עליו בתחילת שנה ואנחנו יכולים לקבל או לוותר... (מצד שני, יש להם אצלינו רשימת המתנה שמספיקה למלא את כל הגן גםאם כולנונקום במחאה ונעזוב
).

בנצ100

New member
../images/Emo124.gif עדכונים מהחזית...

אז ככה. הגענו כל האמהות (האבות לקחו את הילדים לגינה ועשו מינגלינג). ישבנו ודיברנו. הגננת הייתה ממש אחלה. נתנה נאום מרגש, שלא אפרט את כולו. בשורה התחתונה היא אמרה שאם היו אי הבנות, ונוצרו ציפיות אחרות, אז השנה, מלפנים משורת הדין - היא תקצר את החופשה לשבועיים בלבד. בשנה הבאה - כבר יהיה ברור שזו חופשה של שלושה שבועות. למרות שאני וכחנית, אמרתי יפה תודה. נאמרו מילים מרגשות על זה שאחרי הויכוח הכספי אנחנו מרוצים בגן ואוהבים אותה, וגמרנו בחיבוקים. שלא יישאר טעם רע. ועד אוגוסט 2007 - אלוהים גדול. נחיה ונראה.

נעמולה

New member
סיכום מקובל ביותר

כל הכבוד. אולי אנחנו צריכים ללמוד ולהפנים - קיבלנו לוח חופשות ויחסית לשנה שעברה, יש השנה המון ימי חופשה, יומיים חנוכה, יומיים פורים, ל"ג בעומר, כמעט כל חול המועד סוכות ושלושה שבועות באוגוסט - המון, לא?!

בנצ100

New member
כן, שינוי לרעה הוא לא גזרה משמים

תבקשו בנימוס להבין מה מקור השינוי, על מה ולמה, ואולי גם אתם תצליחו לבטל את רוע הגזרה.

למעלה