ssyוM

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo128.gif ../images/Emo120.gif

הצעת חוק חדשה
החמרת אכיפת האיסור על עישון במקומות ציבוריים עיקרי החוק :
עשרות פקחים מיוחדים יופקדו על אכיפת החוק
מי שייתפס מעשן במקום ציבורי ישלם 1000 ש"ח
בעל מסעדה שלא ימנע ממעשנים להדליק סיגריה ליד שולחן יחטוף קנס של 5000 ש"ח
מעשנים פאסיביים יוכלו לתבוע פיצויים מבתי עסק שלא ישמרו על החוק - מבלי להוכיח שנגרם להם נזק

ג ל ע ד א

New member
הגיע הזמן- אני מקווה שזה כולל פאבים

בשביל לעשן ביצוע: מאיר אריאל מילים ולחן: מאיר אריאל בשביל מה אתה חי? שאל אותי הזקן הדלקתי סיגריה ואמרתי: בשביל לעשן אמרתי לו אני מתעורר בשביל לעשן שותה קפה בשביל לעשן קורא עיתון בשביל לעשן מחרבן בשביל לעשן וכל מה שאותי מעניין, וכל מה שאני מתכוון זה לעשן אני מתקלח בשביל לעשן אוכל משהו בשביל לעשן יוצא לטייל בשביל לעשן לאורך החוף בשביל לעשן וכל מה שאותי מעניין, וכל מה שאני מתכוון זה לעשן אמרתי לו כל מה שאני עושה בחיים וכל מה שאני ממציא תירוצים זה בשביל לעשן שוכב עם אישה בשביל לעשן חושב מחשבה בשביל לעשן כותב משהו בשביל לעשן מתקרב בשביל לעשן אני מתרחק בשביל לעשן אני מוצא חן בשביל לעשן ומה שאחרי מותי מעניין, כן מה שאחרי מותי אני מתכוון זה לעשן בשביל מה אתה חי? שאל אותי הזקן אמרתי לו: מה זה כל כך מעניין?

ssyוM

New member
ועוד...מתוך "ידיעות אחרונות"

"הבליינים התל אביביים, שבקושי התאוששו מהצעת החוק שמבקשת לסגור להם את הברז של הבירה כבר ב-2 בלילה ושאושרה אתמול בקריאה טרומית, הגיבו בתדהמה כאשר שמעו על האפשרות שייאסר עליהם לעשן בפאבים ובמועדונים ..."

אני חושב שכמו עם הבארים

מתחמקים מלטפל בבעיה. במקום להעלות את הקנסות על המעשנים עצמם (למרות שקנס על בעל המקום זה דבר שנדרש), צריך לפעול בהיבט האכיפה. לא ראיתי מסעדה אחת שהיה בה "פקח עישון" וגם בקניון רק פעם אחת ראיתי מאבטח מבקש ממישהו לכבות תא הסיגריה והוא הלך לפני שהנ"ל הספיק לכבות אותה (או לא). זה נחמד לי לשמוע שעושים את זה, בתור אחד שלא מעשן, אבל זה לא שווה כלום אם כמו עכשיו לא יאכפו את החוק. צריך להתחיל ביישום החוק, לפני שמחוקקים עוד חוקים גרנדיוזים.

איריסג

New member
אני דווקא בעד קנסות על הבעלים

לפחות במקרה של מסעדות - כאשר לא מעשנים במסעדה כמדיניות של הבעלים - אז לא מעשנים במסעדה, ומי שרוצה לעשן, מואיל בטובו לצאת החוצה - ע"ע תמרה (אחד המקומות היחידים שמנוהל על ידי צדיקים, לפחות בכל מה שנוגע לעניין העישון). אבל כשהמדיניות של בעלי המקום היא לעשות צחוק מהחוק - ולחלק את המסעדה ל"מעשנים / לא מעשנים" רק על הנייר, במפות של המארחת, כשאין שום חציצה, אפילו לא סמלית בין מעשנים ללא מעשנים - אז ברור שלא יקרה שום שינוי. כשבעל המקום יתחיל לספוג קנסות כבדים - אתם תראו איך פתאום בכל המקומות יש לכל הפחות הפרדה ראויה.

פטפלוכו

New member
מקווה שהחוק יצא מהר...

ואז אולי הפקחים יגיעו סוף סוף ל"סבסטיאן" ויקנסו אותם על אי הפרדה בין מעשנים ללא מעשנים........

לקנוס את הבעלים זה דבר אחד

אבל זה כמו שרוצים להעלות את הקנס על דיבור בסלולרי בנהיגה מ-750 ל- 5000 ש"ח, בקושי אוכפים את החוק אז תופסים עבריינים בודדים שמשלמים המון (למי יש 5000 ש"ח נזיל עכשיו להעביר למשטרת ישראל?) אבל התופעה לא נפסקת. לקנוס את הבעלים זה נכון רק אם מחליטים שאין מדיניות של פקחים שדואגים שלא יעשנו ושהאחריות היא על הבעלים. אני די מבולבל כרגע ולא באמת הבנתי על מי האחריות לאכוף את החוק.

למעלה