לפעמים
האמת קבורה כל כך עמוק שצריך לחפור הרבה בשביל לחשוף אותה.
[טוב, מפה והלאה המשך פרץ דרמטי מאולץ היטב. נא להפסיק לקרוא בשלב זה, או לחילופין לקחת את הדברים בכל הרצינות הראויה להם ושבה הם נכתבו - שזה מעט מאוד, למי שכבר הצליח פספס] אבל כמובן שבמקרה הזה האמת לא קבורה עמוק בכלל. במפורש היה רשום שנהג מונית, פועל קשה יום שיוצא יום יום למשמרות ארוכות ומפרכות כדי לפרנס את עצמו ואת משפחתו בכבוד, סיפק לקרן את השרות שהיא בקשה ממנו, ורק רצה בתמורה את התשלום החוקי וההוגן למלאכתו. [אוקי, אז ספציפית הפסקה הקודמת בסבירות ריאלית להיות דווקא כן רצינית, אני מתנצל, בתלות בכל מני פרטים שאנחנו לא יודעים, או לפחות פרטים שאלו מאיתנו שכן יודעים לא חלקו כאן כדי לא לחשוף עד כמה הם אובססיביים ודורשים צווי הרחקה מקרן.
אבל בזה גמרנו ] הנהג גם ניסה לבצע את מלאכתו מהר במיוחד כדי לחסוך את זמנה. הוא דבק לא רק למסלול הקצר ביותר שהיה יכול, כפי שהחוק מחייבו, אלא אולי ניסה לדבוק במסלול המהיר ביותר. כי הוא יודע שללקוחות שלו יש דברים לעשות, וישיבה ארוכה במונית לא תורמת להם. הם צריכים להתקדם ולהגיע לאיפשהו. אבל האם קרן הקירה תודה על כך שלקח לה רק 5 דקות להגיע? לא, היא התלוננה, כאילו לא השקיעו בה. למרות שהיא לא בקשה זמן, היא ביקשה להגיע מא' לב'. האם משך זמן קצר יותר, שמגיע לאותו היעד, לא אמור דווקא להיות שיפור? היא הייתה מוכנה לשלם יותר אם הייתה מגיעה לאותו מקום אחרי חצי שעה ולא 5 דקות? כנראה שלא. אז למה כל התלונות וחוסר הפרגון? למה? והנהג, כמו שאמרתי, יתכן ולא ביקש יותר מהמינימום המגיע לו לפי החוק. יתכן ואפילו בקש פחות. האם עמדתה הסוציאלית של קרן היא שלאנשים המבצעים את מלאכתם נאמנה, ומספקים את הסחורה שמבקשים מהם, אין טעם באמת לשלם שום דבר יותר מהמינימום ההכרחי, וגם זה יותר מדי? ובושת הבושות, היא מתלוננת על 30 ש"ח ל-5 דקות של עבודה. 30 ש"ח ברוטו, לא נטו. אחרי מסים, אחרי הוצאות דלק, אחרי בלאי יחסי של הרכב, אחרי הורדת החלק היחסי של הסכום שמגיע לתחנת המוניות, אחרי קיזוז יחסי של ההוצאות על קניית המונית בכלל, ועוד הוצאות נוספות, נשאר לו הרבה פחות מ30 ש"ח ביד. והיא כנראה גם ספרה את 5 דקות הנסיעה, אבל התעלמה מ5 הדקות הנוספות בהם הוא היה צריך להתווכח איתה על התשלום, מה שגם כך מוריד את זה לחצי. וכמה יחסית אתם חושבים מרוויחה הקרן הזו, שחושבת שתשלום של 30 ש"ח ל-5 דקות עבודה, ברוטו, זה הרבה? נראה לכם שהיא מקבלת, ברוטו, לשעה וחצי הופעה, פחות מ540 ש"ח? באמת? אז זהו, שלא, כי היא כנראה מקבלת הרבה יותר מזה, הרבה יותר מ30 ש"ח ל-5 דקות עבודה. וזה עבור עבודה שלא לוקחת את כל האנשים בקהל ונותנת להם משהו מוחשי, שמקדם אותם בחיים, שמעביר אותם אל השלב הבא במסע הקיומי שלהם, שתמיד אבל תמיד משחרר אותם מהמקום ממנו הם רוצים להמלט ומוסר אותם בבטחה אל עבר המקום שאליו הם רוצים להגיע. עבודה שנהג המונית דווקא כן מקיים. ובאותם 5 דקות של עבודה, נהג המונית גם נדרש להשקעה הרבה יותר משמעותית במלאכתו. חברה, הייתם בהופעות של קרן, נכון? היא מתבלבלת לפעמים, טועה בכיוון לפעמים, מפשלת לפעמים, קצת שתויה קלות לפעמים, לרוב לא לגמרי מאופסת על עצמה. אבל כשזה קורה לה כולם מתנהגים כאילו זה מצויין ואין בעיה, לפעמים אפילו טוענים שזה יותר ממצויין, ומשפר את הנאתם והתמורה שהם מקבלים לכספם. אבל אם נהג המונית היה מרשה לעצמו לשתות קצת אלכוהול לפני ובזמן העבודה, לפנות ימינה כשהיה צריך שמאלה, לשכוח לפעמים איפה הוא נמצא, לשנות את הקצב לפי מצב הרוח, היא לא הייתה נהנית יותר. היא הייתה בבית חולים, במקרה הטוב. אז בנכונות הזו להשקיע ולהתרכז בעבודה, בשאיפה הזו למצויינות, שהיא לא מתקרבת אליה, בזה היא מזלזלת, וזה לא שווה את כספה. לא בושה? לא עצוב? לא זכות הציבור לדעת? אז לא שווה חפירה? וודאי ששווה. המינימום שאדם עם מודעות חברתית, ולו הנמוכה ביותר, יכול, ואפילו מחוייב, לעשות! צריך היה לחשוף את פרצופה האמיתי של קרן, ולהפסיק את הגל המזעזע של אנשים שמזדהים עם סבל המפלצת מול האנשים הטובים אותם היא מתקיפה! [אוי, זה היה קשה. לכתוב, אני מתכוון. אבל אני מניח שמי ששרד עד פה מזדהה לגמרי, אבל בשביל לקרוא. טוב, בזה סיימתי את מכסת הדרמה וכאב הלב השנתית שלי, אני חושב.
]