נחמד לראות טכנולוגיית ספיישל אפקטס
מנוצלת לשחזור ארועים אמיתיים וגירוי הדמיון. אני לא יכול שלא לתהות אם כוח ההסברה והעברת תחושת הפליאה של דוקינס, שמתבטא בכתיבה, היה יכול להיות מתורגם בשלמות למדיה אחר כמו קולנוע, איזו השפעה הייתה לזה על תפיסת המדע בציבור. אני מדבר על הפקה גדולה ורווחית (אחרת לא תהיה השקעה), לא לטלוויזיה אלא לקולנוע דווקא, עם שימוש בספיישל אפקטס מהשורה הראשונה, ונראטיב מעורר פליאה והתרגשות כמו ספריהם של דוקינס או סייגן במיטבם. אני לא מזמן קראתי למשל את "עקבות מן העבר" של סייגן ואשתו, דרויאן, וכשאתה קורא את התיאור הציורי והכמעט פואטי שלו של היווצרות מערכת השמש, קשה שלא להסיק שאם זה לא חומר לסרט מעולה, אז מה כן? הכחדות הדינוזארים, התפתחות החיים, חייהם של גורילות, חרקים חברתיים, צרעות רצחניות, דיונונים "מאדימאים", ווירוסים שונים, מפלצות ממעמקי הים, אפילו חייזרים (ואני לא מדבר על Little Green Men, אלא על כאלו של מיטב ספרות המדע הבדיוני וכאלו שהם אמינים ואפשריים תיאורטית) - מכרה זהב! הקריין: מורגן פרימן. לא, זה חרוש... סטיבן בולדווין! סטיבן שפילברג כמובן המפיק והבמאי. תסריטאים - מיטב סופרי המדע הפופולרי + אנשי מקצוע שיותר מורגלים לז'אנר הקולנוע. נכניס גם את מל גיבסון לשם - אנטישמי אנטישמי אבל כמעט גרם לי לבכות ב"לב אמיץ". מי ביים את טיטאניק? נצטרך אותו בשביל המטאור של הדינוזאורים. אני חושב שזה אותו אחד שעשה את "הנוסע השמיני" - הוא יוכל גם לעזור עם הצרעות מהגהנום. ונכון זה שעיצב את החייזרים ב"signs"? צריך לברר מי זה כדי שהוא לא יתקרב אפילו 20 מטר מהסט... הומור, טרגדיה, דרמה, פליאה, קונפליקט, מאבקי כוחות, שליטה וכניעה, מוות, חיים, אקשן, אימה - יש כאן הכל... עכשיו שרק מישהו ישקיע בי כמה מליונים ונתחיל לעבוד.