TOO MUCH ROPE

../images/Emo44.gifTOO MUCH ROPE../images/Emo79.gif

יותר מדי חבל כשהמזחלת כבדה/ וקורות הזאבים הופכות חזקות / אתה מסתכל על החברים שלך / ובוחן את מי החברות שלהם עם הבוהן/ והם ממש גובלים בזהב / לכל אחד המחיר שלו, בוב/ ושלך היה די נמוך / ההיסטוריה קצרה, והשמש היא רק כוכב קטן/ האיש העני מוכר את הכליות שלו / באיזה בזאר קולוניאלי / מה שיהיה יההי / האם זו הפרארי החדשה שלך? / נחמד, אבל אני חושב שאני אחכה ל F50 / אתה לא חייב להיות יהודי/ כדי להתנגד לרצח / דמעות צורבות את עיניי / מוסלמים או נוצרים מולה או כומר מטיף או משורר שכתב את זה / תן לכל אחד מהם יותר מדי חבל/ והם ידםקו את זה לגמרי / ואתמול בלילה בטלויזיה / לוחם וייטנאמי לקח את הזקן והכאב שלו / ואת הזרות שלו / 20 שנה בחזרה שוב לאסיה/ ראה את המפלצות שהם בנו / צפים בפורמלדהייד [חומר כימי] מסביב / פוגשים אסיאתי על אופניים / ילד קטן טוב / בחור מספיק נחמד עם אותן עיניי חייל/ דמעות צורבות את עיניי / למה זה אומרשהדמעה הזו של סצינה מיותרת קורנת לתוך ביתי/ זה שזה נוגע בי כל כך למה כל המהומה / אלו רק שני בני אנוש / רק שני בני אנוש /דמעות שורפות את עיניי / מה אומרת לי הטלויזיה העדינה הזו?/ הסצינה העצובה והמיותרת הזו חודרת לביתי/ אתה לא צריך להיות יהודי כדי לשלול רצח/ דמעות שורפות את עיניי/ מוסלמים או נוצרים, מולה או כומר מטיף או משורר שרק כתב את זה/ תן לכל אחד מהם יותר מדי חבל והם יהרסו את זה לגמרי// "לא! הם רק ילדים! אוי אלוהים, זה לא יכול להיות! מה עשית? הם ילדים, אתם השתגעתם כולכם?1 When the sleigh is heavy And the timber wolves are getting bold You look at your companions And test the water of their friendship with your toe They significantly edge closer to the gold Each man has his price Bob And yours was pretty low History is short, the Sun is just a minor star The poor man sells his kidneys In some colonial bazaar Que sera sera Is that your new Ferrari car Nice but I'll think I'll wait for the F50 You don't have to be a Jew To disapprove of murder Tears burn my eyes Moslem or Christian Mullah or Pope Preacher or poet who was it wrote Give any one species too much rope And they'll fuck it up And last night on TV A Vietnam vet takes his beard and his pain And his alienation; twenty years back to Asia again Sees the monsters they made In formaldehyde floating 'round Meets a gook on a bike A good little tyke A nice enough guy with the same soldier's eyes Tears burn my eyes What does it mean this tear jerking scene Beamed into my home That it moves me so much why all the fuss It's only two humans being It's only two humans being Tears burn in my eyes What does it mean this tender TV This tearjerking scene Beamed into my home You don't have to be a Jew To disapprove of murder Tears burn my eyes Moslem or Christian Mullah or Pope Preacher or poet who was it wrote Give any one species too much rope And they'll fuck it up No! They're only children! Oh my God. It can't be What have you done? They're children Have ya all gone mad?

חרטושה

New member
קצת מזכיר את Dogs

מבחינת הרעיון, נראה לי, עם כל האכזבה מהמין האנושי בכללותו. זה יכול להיות או זה, או שקבוצת הכדורסל החביבה עליו הפסידה בדיוק כשהוא כתב את השיר הזה.

תגידי חרטושה

(ת'כלס- מאיפה מצאת את הניק הזה?!@#?) נראה לך שבבליל הודעות על ההופעה יש מקום לדיון הזה? נראה לי אני פותח פורום חדש- ניתוח AMUSED TO DEATH ויהיו בו עד 6 משתתפים
שהולכים להופעה אבל מתרגשים רק על גבי פורום פינק פלויד...........

יש לי אותה דילמה לגבי ניתוח "החומה"

התעבורה בפורום בימים אלו מאוד עירנית, ורק תלך ותגבר לקראת המופע ולאחריו. לוקח להודעה 3 ימים בממוצע לעבור לעמוד השני, גם אם אני משרשרת ומקפיצה. אני חושבת שבכ"ז כדאי שיהיו שרשורי ניתוחים, גם בימים אלו, אבל יש לקחת בחשבון שהם ייבלעו בשטף ההודעות על ההופעה.

vegetable man

New member
כן, זה קצת קשה לי

לנסות להבין את השירים האלה כשעוד 4 ימים הוא נוחת פה. אני אישית חושב שאני צריך לחכות עד אחרי ההופעה (אבל אולי אחריה יהיה לי אנטי לווטרס? -עוד חשש מסוים) שהעניינים קצת ירגעו ויהיה אפשר לסדר עניינים בראש. זה קצת בלתי אפשרי כשהפורום נויירוטי ואנשים שואלים שאלות הרות גורל כמו מתי לבוא. וחוץ מזה שעוד לא לקחתי תכרטיס...

חרטושה

New member
אתה יודע, עומר,

אנשים שמשתמשים בשם שלהם ועוד מוסיפים לו את שם המשפחה, ככינוי באינטרנט- הם זן בפני עצמו. אתה לא רואה שאני מעלה תהיות בקשר לזה, נכון?
אתמול כששידרו את התוכנית בגל"צ והשמיעו קטעים מאלבומי הסולו של ווטרס, חשבתי איזה מזל שהעלת את האלבומים לדיון, מפני שזה חלק מרכזי בפורום שכזה, וחלק עוד יותר חשוב למי שרוצה באמת להבין את היצירה של ווטרס גם מתקופת הפלויד. חוץ מזה שווטרס הוא אישיות מעניינת לדעתי וכל זה משתקף ביצירות שלו. אתמול הייתי שפוכה מעייפות אבל רציתי להקפיץ את ההודעה שלך (אפילו עם ההערה הטיפשית להחריד שלי) מפני שהיא ראויה להתייחסות, במיוחד - במיוחד בימים אלה. אני חושבת שהדיון באלבומי הסולו של ווטרס רק מוסיף לתחושת ההתרגשות הכללית מההופעה (לפחות בעבורי) ואני מאוד מקווה שלא תחטוף ייאוש סופי מההענות הנמוכה, שנובעת באופן חלקי מכמות המשתתפים החדשה וההתרגשות מההופעה. מגיע לך צל"ש, לדעתי, ותואר יקיר הפורום לדורותיו.

thezanani

New member
../images/Emo45.gif

. על ההתמדה, המאבק הסימבולי חסר הפשרות נגד הפופוליזם ודעת הקהל, ההשקעה, והקרבות הניטשים והעזים למצוא היגיון ומוסר השכל בנכה כורה פחם שמסמס לחייזרים. עומר, אביר הפורום.

hkatsman

New member
עוד אחד שלא יודע

מה הפירוש של הביטוי ''כל מילה בסלע''

avki

New member
אבל כולם הבינו למה אני מתכוון, וזה

בהחלט אמור להספיק. חוץ מזה בעברית תקנית אומרים מה פירוש הביטוי, ולא "מה הפירוש של הביטוי", אבל מילא, בוא לא נתחיל. וגם נוהגים לנקד.

The Walrus

New member
שיר אדיר.

פשוט שיר מדהים. מרגש מאוד, לטעמי. אני רק מתבאס שהסולו גיטרה באמצע כזה קצר. כזה כיף לשיר את זה... "Give any one species too much rope And they'll fuck it up!"

כמה חידודים בתרגום ...

ראשית- תודה על התרגום . חבל שלא מתפתח דיון ..... לגבי חלק מהביטויים : species = מין זן טיפוס ... הכוונה שלו לדעתי היא שכשנותנים לזן אחד להתפתח בצורה חופשית על פני זן אחר הוא דופק את הכל gook on a bike -GOOK זה כינוי גנאי לאסיאתיים. משמעותה גם - חומר דביק tyke - זה כינוי לכלב, ממזר,פרחח ....

חרטושה

New member
לא עבר פה שועל במקרה?

זה פשוט מזמין הערה על צייד שועלים. אני מתארת לעצמי שבשלב ההוא ווטרס התכוון יותר לבני האדם ( אל תקראו לו מיזנטרופ!) ולא לשועלים, אבל "האקולוגיה החברתית" הזו יכולה בהחלט לשמש כתירוץ לשניהם.

לחי אישית יש בעיה עם שם השיר

קודם כל
ו-
על תואר האבירות! אני מבטיח להעניק גם לכם תארים ולהתכנס בהזדמנות סביב שולחן עגול! האם הכוונה שיותר מדי חבל הוא עצמאות? כשנותנים לכל עם/ יישות/ אדם יותר מדי עצמאות הוא משתולל ודופק את הכל- אם כן, זאת אמירה קצת קולוניאליסטית ומתנשאת. אבל ממה שנראה לי, הכוונה היא לכך שאם כל אחד יגזים במקום שמגיע לו או ביכולות שלו הוא יזיק גם לאחרים- ופה הביקורת על האמריקאים, אולי, או למשל על מדינות כמו ביוגוסלביה שיכלו לגמור את הכל בשלום אבל בחרו להילחם ו"דפוק" את חלום "סוף המלחמה הקרה" [ומכאן אפשר גם להגיע אלינו- קיבלנו עצמאות אז מה אנחנו רוצים מהשכנים?, סליחה על הפוליטיקה]

חרטושה

New member
בבקשה, בבקשה

זה מגיע לך ואם יש אלוהים בשמיים הוא גם יארגן לך פגישה אישית עם ווטרס או לפחות שטח סטרילי ברדיוס של 3 מטר מהבמה. פוליטיקה זה חלק מכל הסיפור, זו לא מילה גסה או משהו, ווטרס הוא פוליטי על זה כבר סיכמנו. אני לא בטוחה למה ווטרס מתכוון. כי אם הוא רוצה לומר שהתנהלות כוחנית של מדינות מסוימות מזיקה, יש אולי דרכים יותר ברורות לומר את זה, ואני סומכת על ווטרס בעניין הזה, אחרי הכל הוא אשף מילים. לדעתי הוא רוצה אולי להביע הסתייגות יותר עמוקה, מבני אדם בכלל, מהאופי האנושי החלש והפגום, שלא מאפשר לנו לנצל את המשאבים שלנו בצורה קונסטרוקטיבית. אני בהחלט חשה כאן ניכור ואכזבה מבני אדם, שכבר הייתה קיימת עוד קודם לכן בשירים מתקופת הפלויד.

למעלה