דעתי על הפרק
מיד לאחר הדחה של ג'קי, ג'ול נכנסת לחדר המרכזי עם כל המתמודדים ומודיעה להם שהאתגר הבא שלהם מתחיל מאותו הרגע. היא מבקשת מכל המתמודדים לכתוב את שמם על פיסת נייר ולהכניס את כל השמות לכובע של ניק. ג'ול אומרת להם שהשמות שהיא תשלוף מהכובע יהיו הקבוצות. השם הראשון שהיא שולפת -
ג'ס ומצטרף אליה -
סקוטי הקבוצה השניה היא -
ניק ו
ג'וני. ניק לא עושה רושם של מוטרד מידי מהענין. ג'וני לעומת זאת מבואס לגמריי וחוזר לגן חובה וקורא לניק, דיק דיטולי (ניק ניטולי)
אני אוהבת שמתמודדים מתנהגים בבגרות שכזו
מה שאומר שהקבוצה השלישית היה
בריאן ו
סונייה לאתגר, אומרת ג'ול, יש להם שעתיים בשביל לכתוב כמה שיותר פזמונים. מאיזה ז'אנר שיבחרו. מדוע, אומרת ג'ול, יגלו המתמודדים רק למחרת בבוקר. סקוטי אומר שבעיניו ג'ס היא החוליה החלשה מבין אלה שנותרו. ביום למחרת המתמודדים נפגשים עם אוון ברגטו שהוא אחד מהאחראים על The Writing Camp. הוא מכניס את המתמודדים בקבוצות לחדר ומבקש מהם לשיר שיר כבקשתו. סקוטי וג'ס נכנסים ראשונים והוא מבקש מהם לבצע לו שיר שיתאים לזמר אר אנ בי. אין להם משהו מוכן והשירים שג'ס כתבה לא קרובים לבקשה של אוון אז סקוטי מחליט להפוך את אחד השירים שלו למשהו שקצת יזכיר את הבקשה של אוון. אוון אומר לו שהוא אוהב את הפזמון ושהוא יכול לשמוע את זה על ג'סטין ביבר. אחריהם נכנסים בריאן וסונייה שהצליחו לכתוב רק פזמון אחד בשעתיים עבודה ביום שלפניי. אוון מבקש מהם לבצע שיר עבור זמרת נשמה. הם אומרים שיש להם רק שיר אחד בסגנון פופ אבל בריאן אומר שהם יסתגלו. הוא מקווה שבכך שהוא ינגן את זה שונה על האורגן, סונייה תוכל להתאים את עצמה לפזמון כי זה הסגנון שלה. אוון אוהב את התוצאה ואומר שהוא רואה את השיר על ביונסה. ג'וני וניק עכשיו נכנסים. ג'וני מחוייך ניק במבט חתום שלא משתנה. נראה קצת כמו דיק
אוון אומר להם שגאווין דגרואו יצטרף אליהם עכשיו. ג'וני וניק מתרגשים. גאווין מבקש מהם לבצע איזה שיר שיתאים לסגנון שלו. ג'וני שואל את ניק אם הוא רוצה להופיע ראשון, ניק אומר לו שיתחיל הוא. ג'וני שר משהו וגאווין אומר לו שהוא אוהב את זה ורואה את זה מתאים לסגנון שלו ואז יוצא מהחדר. ניק מתוסכל מזה שלא נתנו לו לשיר גם. המשימה היא מן הסתם להמשיך את השיר שביצעו עבור אוון לשיר מלא. ג'ול אומרת להם לנסות לא לאכזב את מי שעתיד להיות הבוס לעתיד שלהם. כיוון שגם אוון שיצטרף לפנאל השופטים. יש להם עד הערב למחרת לסיים את השירים. בתקציר של הפרק הקודם ומתחילת הפרק הזה עשה רושם שניק הולך להיות הדיק בסאשן כתיבה בינו לבין ג'וני אבל איך שזה נראה כרגע, ניק מציע המון רעיונות וג'וני פשוט מבטל את כולם מבלי להציע שום רעיון משלו. ביום השני של הכתיבה זה לא משתנה. ג'וני לא מוכן לקחת שום רעיון של ניק. ניק מתעצבן ומרים ידיים. ג'וני כותב את כל השיר לבדו. ניק חושב שג'וני ינסה לכתוב את השיר הכי גרוע שיש כדי שכשיאלו מה הוא תרם לשיר ג'וני יגיד שניק לא עזר בכלל ואז ידיחו אותו. אני מקווה מאוד שזה לא מה שיקרה אבל נראה לי שזה בלתי נמנע
ההופעות- ג'ס וסקוטי עולים ראשונים ושרים שיר לג'סטין ביבר. בהחלט נשמע כמו משהו שביבר ישיר. זה חמוד, זה קליט ועושה רושם שאוון אהב את זה. סונייה ובריאן עולים עכשיו לבמה ושרים שיר שכתבו לביונסה. אני אישית לא אהבתי בכלל את השיר. עכשיו תורם של ג'וני וניק. רק ג'וני עולה לבצע את השיר שכתב לגאווין דגרואו. השיר נשמע כמו משהו ג'וני טיפוסי. לא התלהבתי ממנו יותר מידי וניק עושה פרצוף של זה הסוף שלי. אבל עם השופטים האלה אין לדעת. השופטים מעמידים את כל המתמודדים על הבמה ושואלים אותם איך היה לעבוד אחד עם השני. כמובן שניק וג'וני הופכים את זה למריבה נוספת שהשופטים מיד עוצרים. השופטים בוחרים את סונייה ובריאן כזוג המנצח. מה שמותיר אותנו עם ניק וג'וני וסקוטי וג'ס. השופטים בוחרים בניק וג'וני כקבוצה המפסידה (שוקר...) הם מתחילים לשאול אותם על כל התהליך של הכתיבה וזה הופך למשהו ממש דוחה שקארה בסוף מתעצבנת ואומרת להם שזה מספיק והם סיימו. השופטים אומרים להם שעל סמך היום ומה שהם ראו עכשיו, לשניהם מגיע לעוף. הם שולחים את שניהם חזרה לחדרים כדי שיוכלו לדון בהחלטה. ניק וג'וני חוזרים לשופטים כדי לשמוע את ההחלטה. השופטים מודיעים לניק שהוא.... בטוח! אמג! יש!!! נפטרים מג'וני!! ווהוו!!!%^%$^$^ ג'וני שולח לניק מבט נגעל ולא מאמין אחרון סטייל "אני לא מאמין שהעדפתם את הדושבג הזה על פניי" איכס אני כל כך שונאת את ג'וני עם כל הצביעות שלו וזה שהוא חושב שהוא טוב יותר מכולם. גועל! הוא עשה את זה גם שבוע שעבר עם בריאן. אומנם הוא חבר של בריאן אז הוא לא עשה את זה בצורה דוחה כמו עם ניק, אבל עדין היו שם המון קטעי התנשאות. יופי שנפטרנו ממנו. בעיני לא הגיע לו לזכות. ניק, בריאן או סקוטי צריכים לזכות. עושה רושם שההחלטה של השופטים הפתיעה גם את יתר המתמודדים שנראו מאוכזבים. ניק אומר להם שהוא מבטיח להיות נחמד יותר איתם ואז תוקע איזה משפט של אני יודע שזו תחרות ואני אהיה מקום ראשון
אגב הנה הסיבה שאני מעדיפה את ניק על פני ג'וני. זו תחרות, וכדי לזכות בה, כל אחד צריך להאמין שהוא הכי טוב שם. וזה בסדר להאמין בעצמך. לא מפריע לי שכל אחד שם אומר אני הכי טוב, אני צריך לנצח. מעצבן אותי שג'וני מבטל אנשים אחרים שלא מתאימים לו. ג'וני מעבר לזה שהוא חושב שהוא הכי טוב, באמת מאמין שיש כאלה שגרועים שם. לניק לפחות הייתה ההגינות להגיד לג'וני אני חושב שאתה טוב אבל היחס שלך מזעזע. שזה בערך אותו הדבר שאפשר להגיד על ניק. אני לא חושבת שזה נכון לקבוע שניק הכי פחות מוכשר שם מבין היתר, כי הוא לא. הוא מאוד מוכשר ויש לו שמיעה מוזיקלית נהדרת וכישרון ליצירת להיטים.