פרק 108

Obi Dan Kenobi

New member
../images/Emo44.gif פרק 108 ../images/Emo58.gif

שבע דקות לחצות \ Seven Minutes to Midnight
תקציר: בחזרה בהודו שם מתאבל על מות אביו, מוהינדר נתקל בחלומות מסתוריים מהעבר שמכריחים אותו לשאול איזה שביל עליו לקחת בהמשך. ממשיכים את מסעם לניו יורק, הירו ואנדו עוצרים במסעדה ופוגשים במישהי מעניינת. בשעת משבר, ניקי מגיעה להבנה אישית. כאשר בכוונתה לחזור לחייה הנורמליים, קלייר מתמקדת על הכנות לחזרה ביתית (?), ללא ידיעה בנוגע למה שעתיד לבוא. בינתיים, אדון בנט ושותף מפתיע ממקדים את תשובת-ליבם על "גיבור" אחר.
- Save the Cheerleader, Save the World - |בלונדה|

זיק רוט

New member
פרק תענוג../images/Emo58.gif

בפרק הזה לא רואים את הסיפור של פיטר/ניתן וניקי/די.אל. נראה שזו המתכונת כרגע, 2-3 עלילות לפרק במקום 5-6 עלילות כמו בפרקים הראשונים. הפרק לטעמי היה תענוג צרוף. לא הרגשתי יותר מדי קטעים מתים חוץ מאולי קטע או 2. בניגוד לפרק 6 בו חוסר האפקטים הורגש כאן זה משום מה לא ממש הפריע לי, האפקטים ה"זולים" הבסיסים שראינו פה זרמו טוב עם העלילה ונתנו לי את הרגשת הסדרה היקרה והעל טבעית שהכרתי בפרקים הקודמים. האיש הרדיואקטיבי - דמות מעולה, משחק טוב, השחקן אכן מפגין את רמת הלחץ והאשמה העצמית הנוראית שמישהו כזה צריך להרגיש. סצינת המים הרותחים בנויה מעולה. מאט - שחקן חביב ביותר, היה אפשר לדחוס את הסצינות שלו לפחות זמן אבל לא הרגשתי שממש ממלאים לי זמן פה, סך הכל קרו שם דברים. סוף סוף מתחילים לנסות ולפענח את סוד הקעקוע המסתורי. מוהינדר - הסצינות הפחות מוצלחות בפרק, למרות זאת הם עברו לי בקלות. סצנות החלום נראו נדושות בהתחלה אבל כאשר רואים שהילד מהחלום הוא לא יציר דמיון גם הנושא הזה נהיה מענין. האם מוהינדר הוא הילד? האם גם למוהינדר יש כוחות? נראה שלשם זה הולך. אני קצת אתבאס אם כן, עושה רושם פתאום שלכולם יש כוחות וזה מתחיל לעצבן טיפה... איזיק - כבר בפרק החמישי קיוויתי שאיזיק יכול לציר בלי סמים והכל בעצם בראש שלו כי עובדה שפיטר צייר בלי סמים, אני מניח שיקח זמן אם בכלל עד שאיזיק ילמד לציר חופשי כי...בכל זאת צריך מתח כלשהו לא? בנט - 99% שבנט הוא האיש הטוב שיודע יותר מכולם. האם הוא באמת האיש הטוב? אי אפשר לדעת, אני עדיין נתלה בכך שיהיה טוויסט כלשהו בנושא. עדן - אוף אני לא מאמין שגם לה יש כוחות, כל הנושא הזה של יחודיות מקבל זילות קלה פה, מה לעזאזל הכח שלה??? סילר- טים קרינג יוצר אדיר, הוא מצליח לגרום לי להתרגש מכל אלפית שניה שבה רואים את סילר. אני מקווה שסילר ישאר בעל פרצוף מוסתר לכמה שיותר פרקים. היה צפוי לי טיפה שסילר יהרוג או ינסה להרוג את ה"זכרנית" (גם דמות סימפטית) ולמרות זאת זה עבר יפה. הירו - למרבה הפלא הירו ממשיך להשתפר ולהיות חמוד יותר מפרק לפרק. השילוב של הליצנות והרצינות של הירו בסוף הפרק יצרו איזון מעולה לדמות שלו. אני חייב להודות שאני מאוד סקרן לדעת איך טים קרינג מתכנן להתמודד עם אלפי הפרדוקסים של נסיעה אחרוה בזמן, האם הירו יחזור? מתי? מה הולך להשתנות מלבד העובדה שהזכרנית תחיה. כל מי שמכיר את "תיאורית הכאוס" או שלחלופין ראה את אפקט הפרפר יודע ששינוי בעבר הוא לא פשוט ובדרך כלל מסבך יותר ממה שהוא עוזר. הסדרה ממשיכה לתת תשובה או גילוי חדש בכל בפרק אבל לתת 2 שאלות חדשות על כל גילוי. אני אוהב את זה. 8/10

../images/Emo58.gifנחמד

אהבתי את רוב הקטעים. אהבתי את הגילוים בעלילה, מאט מגלה שלא רק הוא נחטף ואיבד יומיים מהחיים, גם העציר עם הכוחות איבד יומיים וגם לו יש סימן. אני באמת מתחיל לחשוב שבנט הוא טוב, הדרך בה הוא דואג לקלייר, איך שהוא הכריח את עדן לגרום לאייזיק לצייר בעזרת ההרואין. מה שמוביל לתגלית החדשה, גם לעדן יש כוחות, אני חושב שהכוח שלה זה שכנוע של אנשים, מה שהיא תלחש לאנשים לעשות הם יעשו. הירו, הדמות האהובה עלי, כזאתי דמות נחמדה, איך הוא שמח לשמוע את המלצרית מדברת יפנית, וצועק "היי, היי, דיס איז קורקט" באנגלית עילגת כזאתי.
אהבתי קצת פחות את העובדה שלכל אדם שני יש פה כוחות. זה מוריד מאוד מהערך של הסדרה, יש המון אנשים עם כוחות, מתמקדים רק ב11, וכל גיבור פוגש בדרך עוד 100 עם כוחות, זה מבלבל והופך את כל הגיבורים לפחות מיוחדים. אז ליוצרים (שאני בטוח שהם קוראים סמויים פה) חדל המצאות אנשים עם כוחות
בקיצור, פרק נחמדף צריך לקצץ בזמן מסך מוהינדר, להוסיף פיטר פטרלי (או פטורלי כמו שהירו מתעקש להגיד). 7 מ10, 8 מ10 בלי מוהינדר.

shayp619

New member
דעותי על הפרק

פרק נחמד לא משהו ענק אבל אכן מהנה אהבתי את התמונה של הירו עם המלצרית זה מראה שהוא כן חזר לעבר. כיף לראות איך הכוחות שלו ושל האחרים מתפתחים

יויוני

New member
../images/Emo58.gif 2 דברים

יש שני דברים שלא ממש ברורים לי 1. האם בסוף מגלים שלמוהינדר יש כוחות ובעצם החלומות זה הוא בילדותו מספר לו את כל הדברים האלה ? 2. מה קרה עם הירו ? הוא חזר יותר מדי בזמן ליום הולדת של זאת שמתה ?

זיק רוט

New member
תשובה אפשרית

1. לא לגמרי ברור, יכול להיות שהילד הזה הוא זה שמתמרן לו את החלומות אבל לפי קו העלילה הנוכחי של "כולם גיבורים" אני לא אתפלא אם יתגלה שלמוהינדר גם יש כוח כלשהו, אם יש לו אני מניח שמדובר בהיפוך של הציר, יכול לראות את העבר כשהוא במצב תודעה כלשהו (סמים/חלום). 2. לדעתי הוא חזר הרבה לפני היום הולדת כי אני בספק אם הוא סתם היה מצטלם איתה בכזו טבעיות בהנחה שרק באותו היום הוא פגש אותה. הוא בטח חזר חצי שנה אחורה או משהו כזה ולמד עוד דברים, השאלה היא למה הוא לא חזר, הרי לא משנה כמה זמן הוא היה בעבר הוא אמור לחזור ישירות לזמן שממנו הוא עזב...אני מניח שנגלה תשובות לכך בפרקים הבאים.

השערה לגבי הירו

אני לא חושב שהוא חזר יותר מידי אחורה, התמונה שנראתה בסוף הפרק של הירו הייתה עם אותם בגדים, מצולמת בכפיה כזאתי, לפי ההבעה של הירו. אז אין סיכוי שהוא חזר יותר מידי אחורה והם הפכו לזוג או משהו. מצד שני יכול להיות שמהלך הניסיון לחזור בחזרה להווה הוא נתקל בקשיים ואולי חזר לזמן אחר. אבל הכל השערות, נחכה ונראה.

sihadas

New member
../images/Emo58.gifזה לא ילד, זאת ילדה

בחלום של מוהינדר זאת היתה אחותו וכמו שאמא שלו אמרה, אבא שלו חשב שהיא מיוחדת ובתיק עליה שמוהינדר מצא בסוף הפרק באמת כתוב שיש לה איזשהו כח בשליטה על חלומות.

זיק רוט

New member
אתה סגור על זה?

לא שיש לי בעיה עם זה, סתם מענין אותי לדעת איזה פרט ראית בפרק שמאשר את זה שהדמות היא של ילדה...

guyush86

New member
פרט למראה החזותי

כשאימו של מוהינדר מדברת עם אביו נרמז לנו שיש לו אחות. כשמוהינדר מדבר עם אימו בהמשך היא מאמתת את הדברים. לקראת סוף הפרק מוהינדר פתח את אחת המגירות של אביו ע"י המפתח ומצא מסמכי מחקר שלו. בין הדפים הייתה נמצאת תמונה של אותה דמות עם הכדור. אני מניח שאותה דמות היא בעצם אחותו של מוהינדר וצ'נדרה חקר אותה. אולי היכולת שלה קשורה בחלומות, כמו שנכנסה לחלומותיו של מוהינדר והדריכה אותו עד למציאת המפתח.

Boran

New member
../images/Emo58.gif

פשוט פרק מעולה. לפי הפרומו בפרק הבא סוף סוף יהיה האירוע המיוחל של "סייב דה צ'ירלידר". יהיה ענק.

זיק רוט

New member
מש"ש בהודעה למעלה.

תודה שהרסת לי אגב, לא כל אחד רואה את הפרומואים (שלטעמי הורסים בצורה שיטתית את הפרקים).

limors2

Well-known member
תודה!

פתחתי תהודעה, התחלתי לקרוא, קראתי את מה שכתבת והפסקתי מהר...

aerynsun

New member
108 ../images/Emo58.gif

הפרק היה טוב. התחיל חלש ונהייה טוב בהמשך. לא יודעת מה יש לכם נגד מוהיינדר, אני ממש אוהבת את הדמות וגם הוא השחקן נראה ממש טוב, אוהבת את הלוק שלו
וכנראה שהחלומות שלו זה הכח שלו? אולי. אבא של קלייר אולי באמת בסך הכל מגן על הגיבורים. אבל השאלה היא איך הוא מכיר אותם, איך הוא יודע להגיע אליהם ולמה הוא מנסה לתפוס אותם ולמחוק להם את הזכרון. הוא כנראה מוחק להם זיכרון ספיציפי, מעניין מהו? הסוגיה של הירו מעניינת. כמה זמן הוא חזר אחורה ומתי הוא יחזור (מתגעגעת
) השוטר דמות חמודה ויאללה שיעיף את אשתו כבר ויתחיל לחקור על מקור ה'גיבורים' וגם שלא ילך עם השוטרת המעצבנת הזאת. מסכימה עם כולם. די להביא עוד גיבורים! שימשיכו להתמקד באלו שיש.

למעלה