הראה לי אהבה

Tom Kapinos

New member
../images/Emo44.gifהראה לי אהבה../images/Emo44.gif

דוסון ופייסי מתחרים על אהבתה של ג'ואי דרך מירוץ סירות. יש לי את הפרק הזה מוקלט וראיתי אותו כבר אלפי פעמים ואני ממליץ לשים לב לשירים בפרק: Nik Kershaw - Fiction - הגיי-אייקון עם השירים הממש גרועים באייטיז חוזר לניינטיז עם אלבום שקט ומצוין והשיר הזה ממנו. מנוגן במונטאג' בתחילת הפרק שכולם מסוכסכים עם כולם. Jill Sobule - Somewhere In New Mexico - היא משלנו! יהודיה כשרה וקנדית שרה שיר על ישו. מאוד דוסון קריקי כמו שאנחנו אוהבים, מנוגן שגייל עורכת לה ולמיץ' ארוחת ערב רומנטית שתוביל בסופו של דבר לנישואים שניים של השניים. Switchfoot - Let That Be Enough - שיר מאוד מרגש של להקת הרוק האמריקאית (והמעט בנאלית). לא זוכר מתי זה מנוגן... Jenny Bruce - Music To My Ears - בסוף הפרק שג'ואי ודוסון נמצאים בחדר של דוסון וצופים ב-E.T (הסיומת הזו מוכרת נכון?
). אני זוכר שלפני המון שנים הייתי שומע את השיר הזה והוא היה מרגש אותי עד מאוד. היום קצת פחות... צפייה נעימה
.

ChAoS GoD

New member
היום אני יפסיד את הפרק =[

ראיתי אותו כבר אבל אני לא ממש זוכר אותי אני רק זוכר שיש את מיורץ היסרות שיש ממש יריבות בין דוסון לפייסי ושדוסון עם מיטש ופאק הכל מתערבב לי בראש ושלג'ואי זה לא נעים .. מישהו יכול לתאר לי יותר ?

Tom Kapinos

New member
נהניתי למרות שאני מכיר את הפרק בע"פ

זו אולי הפעם ה-1000 שאני צופה בו, אבל בכל זאת הוא הצליח לנקות לי את הראש שלאחרונה מלא ביותר מדי מספרים, אותיות ואותיות באנגלית. גם הפרק של שבוע הבא חרוש עבורי אבל אחריו מגיע פרק סיום העונה שאני כבר מת לראות אותו אחרי שנים! אגב, אתמול צפיתי בפרק Hopeless, מהעונה הרביעית, סתם כי התחשק. אני חושב שהפרק הזה ובכלל כל העונה הרביעית יוצאים דופן בכל מה שקשור לתסריט. הפרקים בסדרה עשויים היטב אין ספק, אבל פה ושם אפשר לשים לב לטעויות (אמנם מיניאטוריות אבל עדיין קיימות) בתסריט. הפרק הזה היה 100% שלמות תסריטאית שקשה להתעלות עליה. למי שלא זוכר מדובר בפרק שג'ואי ופייסי יוצאים לדאבל דייט עם דרו וחברתו הזנזונת במיני גולף, ודוסון יוצא עם גרטשן וחברותיה. אני לא אפרט, אני רק אשבח את השלמות התסריטאית הזו שכל כך מיוחדת וטיפוסית לעונה הרביעית.

ChAoS GoD

New member
אתה יכול בבקשה לספר לי בפרטים

על הפרק של היום ? אני זוכר אותו במעורפל

doron g3

New member
Show Me Love

זה היה אחד הפרקים החזקים והעוצמתיים העונה. הוא לא היה מבריק במיוחד, אבל רק הרקע בו היווה כר כה טעון לדרמה שהוא כמעט לא יכל לפספס. בסיטואציה שנוצרה, כל מילה נהפכה עוצמתית ולכל טון היה חשיבות עליונה, אתם יכולים להגיד הרבה דברים רעים על המשולש הזה, אבל בסופו של דבר הוא גן עדן לכותבים שיוצר דרמה מבלי להתאמץ. הפרק בנוי על מירוץ הסירות המפורסם. דוסון, בצעד די פאתטי למראית עין, מחליט להצטרף באיחור די בולט למירוץ אותו לא יוכל לנצח. המטאפורה זועקת לשמיים, אבל יש כאן יותר. למה דוסון אכן ביצע את הצעד הזה שמציב אותו כאידיוט מושלם? הוא ניסה להסביר שניסה להידמות לפייסי, בחור שנלחם פיזית על כבוד אהובתו ואינו פוחד להשפיל עצמו בשם האהבה. אלו כמובן שטויות. דוסון ניסה בכך רק למזער את טמטומו ולהפנות את תשומת לבה למעשיו הדומים של פייסי (שאכן דומים ולכן מעצבנת במיוחד אמירתו הצבועה של פייסי בסיום שחשב כי מעשיו של דוסון יחלישו את אהבתה של ג'ואי אליו). אז מדוע אם כן? פייסי (שמאוד מעצבן בפרק הזה) טען באופן מכעיס למדי, שהוא לא יכול לנצח. שמה שלא יעשה יפסיד. לכל אדם שפוי ברור שההפך הוא הנכון. דוסון לא יכול לנצח. אם יתנהג כאציל נפש, הרי שיפסיד את אהבת חייו, אם יילחם עליה, יצטייר כאדם מריר ומרושע המפריד בין זוג האוהבים בשל אנוכיותו. אז אם לא יוכל לנצח, לפחות שיילחם. ייתכן שמה שהיווה זרז עבורו, היה יחסו המעצבן של פייסי. כשדוסון מגיע כדי להביא לו את השלט, פייסי שוב מציג את הפוזה האלטרואיסטית, וזה באמת מגעיל. מעבר לעובדה שדוסון באמת מכיר את פייסי מספיק טוב כדי לא לקנות את כל הבולשיט ההירואי שפייסי מפזר חצי מהזמן, הרמיזה של פייסי, כאילו הוא חושב על טובתה של ג'ואי יותר מדוסון, באמת מרתיחה. הרי כל נסיבות התקרבותם העונה, נבעה מעצם חשיבתו של דוסון על טובתה של ג'ואי יותר מכל דבר אחר. דוסון אולי רתח, אך דבריו של פייסי חלחלו. אם אלטרואיזם היא רוצה, אלטרואיזם היא תקבל. הוא גם יכול להירתם למען האכסניה ולשחק את הגיבור. כשג'ואי רחוקה מלהתלהב מהיוזמה, הוא מופתע. הוא לא מצליח להבין למה הוא לא זוכה לקרדיט. מדוע באמת דוסון כה עיוור להיגיון? מסרב להבין את מה שכולנו מצליחים לראות בבירור? דוסון פעל כפי שפעל, כי זהו עדיין אותו דוסון. ברגעי דמדומיו, אנחנו מקבלים את תמציתו המרוכזת של דוסון הקלאסי, שפועל מהבטן, שמתחיל לריב עם קליף בנשף ועושה צחוק מעצמו, שמשחק כדורסל נגד פייסי כחלק מיריבות טיפשית, שמתחרה נגד קליף בלונה פארק כמו ילד בן 10 מתוך מחשבה מעוותת שניצחון יקנה לו איזשהו יתרון. במוחו הוא יודע יותר טוב. אחרי הנשף, הוא מפוכח ויודע שהתנהג כמו אידיוט, ולפני משחק הכדורסל הוא מגחך על סרטים שטוענים שבחורה תבחר עם מי לצאת על פי מירוץ מכוניות. אבל עמוק בלב, הוא לא יכול להתנגד לדחף הזה, והוא חייב לנצח את פייסי. אין יותר ילדותי מזה, ודוסון יהיה הראשון שיודה בכך. למעשה, הוא כבר הודה בעבר. דוסון אולי התנהג בילדותיות בפרק הזה, אך פייסי נהג בלא מעט חוצפה. הוא מודע לכך שהוא לא בסדר פה, ביקש גם סליחה (למרות שההתנצלות הכעוסה והכמעט מאשימה הזו הזכירה לי יותר את ג'ואי ב"the dance"), אבל עדיין תוהה מה דוסון מנסה להוכיח (כאילו שלא יודע), וכמובן, מתהדר בהירואיות שלו, כמעט כדי להכעיס ("תכה אותי, רק אל תפגע בג'ואי!). האמירה הזו הזכיר לי פעם אחרת שבה דוסון הכה את פייסי כי חשד שהוא מנסה להתחיל עם ג'ן. אז פייסי התייחס לרעיון כמגוחך. פייסי משנה אז טקטיקה. הוא מנסה לעורר הזדהות בדוסון, שיבין את מצבו, כיצד אפשר לעמוד בפני אותה נערה ברונטית? זה רק מרתיח יותר את דוסון. הזדהות? כיצד פייסי יכול להשוות את מה שיש בינו לבין ג'ואי להיסטוריה הארוכה שהוא חולק איתה. הוא מטיח בפני פייסי את אותה היסטוריה, כדי להכאיב, אבל בעיקר כדי לשכנע את עצמו, שהיא אכן מתעלה על דברים חולפים כמו פייסי. אז פייסי באמת שובר שיאי חוצפה. לאחר ששיקר לדוסון, ועשה מעשה בלתי נסלח, הוא מנסה לגמד את מערכת היחסים בין דוסון לג'ואי. להפוך אותה למשהו סתמי, חסר כל משמעות עמוקה. זו באמת היתה מכה מתחת לחגורה, ודוסון ידע זאת. היא הסירה מעליו את המגינים והובילה לוידוי הכואב של דוסון. פייסי ידע דוסון מרגיש כלפי ג'ואי, והניסיון הפאתטי לטעון שבגלל שדחה אותה אז רגשותיו של דוסון נעלמו, הוא אידיוטי. ומכיוון שנפגע, דוסון עובר למתקפה גם הוא, פוגע בנקודה הרגישה (אך נכונה מאוד) אצל פייסי. ושוב פייסי הולך ודוסון נשאר. שוב הוא איכשהו הפסיד פה. כשמגיע יום התחרות, דוסון נואש לנצח סוף סוף. הוא עושה הכל כדי לנצח, אך לבסוף פייסי שוב יוצא הגיבור. אציל הנפש ההירואי. דוסון היה בטוח שניצח, לא הבין כיצד הפסיד. הרי ממתי למישהו אכפת מזכות קדימה? ממתי מישהו צריך לבקש רשות ממישהו לפני שהוא מבצע מהלך מסוכן? השיטה היא לא ללכת בכל הכח ולעזאזל במי אתה פוגע בדרך? אבל דוסון שוב הפסיד. דוסון לא יכול שלא להפסיד. אפילו אם ינצח, הוא יפסיד. דוסון ילמד זאת רק בסיום העונה, אתה לא יכול לנצח במירוץ שהוכרע מראש. פייסי שוב ניסה, משום מה, להטיח בפניו של דוסון את אותה דחייה מפורסמת. לא ממש ברור למה עשה זאת, כי כפי שדוסון ציין, זו רק הוכחה לאהבתו של דוסון אליה. לג'ואי כבר נמאס מכל זה. היא עזבה בסערה. דוסון מנסה להרגיע אותה. הוא מנסה לראות בזה דבר חיובי, מנסה להתייחס לזה כפריז, כקריאת השכמה שתעורר אותו ותחזיר אותם זה אל זו. אבל הוא עדיין לא מבין. הוא כבר הפסיד במירוץ. הוא כבר איבד אותה. לאורך כל הפרק פייסי מגיב בפרנויה משולבת ברגשי נחיתות. עם כל משפט של ג'ואי הוא ישר חושב על דוסון. אך כבר בסצנה הראשונה אנחנו רואים שהמירוץ הוכרע, כשג'ואי ישר חושבת על פייסי לפני שדוסון הוציא מילה. בסצנת הקיר, פייסי מנסה לייצב את עצמו כאלטרנטיבה לדוסון. הוא לא מציב אולטימטומים, שתיקח כמה זמן שהיא צריכה. ג'ואי לא רוצה לבחור, היא רוצה ללכת אחורה. דווקא סצנת הסיום די אכזבה. כשאתם נוגעים במשהו כה טעון כמו אי טי, כדאי שתהיה לזה חתיכת הצדקה. אי אפשר סתם לזרוק מוטיבים מהפיילוט כמו זבל. אם רוצים להדגים רצון לחזור אחורה, רגע לפני שכל הבלגאן התחיל, אז אפשר לעשות הרבה דברים אחרים הסוף של "hurricane" למשל הדגים איך עושים זאת הרבה יותר טוב. מה שאזכור יותר מכל מהפרק הזה, היא הרמת הידיים החגיגית, שהתענג על ניצחונו. עיוורונו של דוסון מעולם לא היה כה בולט, הדחקתו מעולם לא היתה כה בוטה. כשחומת ההכחשה הזו, עבה מכל קודמותיה, תקרוס, הכל יקרוס איתה.

Tom Kapinos

New member
זה אכן היה הקריק של דוסון היום...

דוסון הוא בנאדם מאוד חכם. הוא אמנם מתנהג כמו ילד קטן שלא מצליח להסתיר את הקנאה שלו ועושה מעשים שבגילו כבר לא עושים, בטח שלא מפרידים זוגות אוהבים. אבל הפעם הסכין נכנסה יותר מדי עמוק וסובבה וסובבה - שני האנשים שהוא "השקיע" בהם הכי הרבה בעולם יורקים לו בפנים והוא מנסה לעשות הכל כדי לא לגרום לזה לקרות. צריך להצדיע לו על זה שאחרי הכל הוא יקבל את זה וילמד לחיות עם זה בשלום. מצד שני ג'ואי הייתה פנויה במשך כל כך הרבה זמן ודוסון לא קפץ על ההזדמנות, ולא נראה שהוא באמת רוצה אותה אלא הוא לא רוצה שהיא תהיה עם פייסי או עם מישהו אחר. תמיד רוצים מישהו אחרי שהוא כבר תפוס... לעומתו אנדי וויתרה, היא יודעת שהיא הביאה את זה על עצמה והיא לא נלחמת, היא בעצמה עשתה את זה בעבר. כמובן שבקשת ה-Show me love מלבד מה שדוסון מנסה להראות לג'ואי, תקף בפרק הזה גם על ג'ן והנרי, ג'ן וגרמס וכמובן גייל ומיץ'.

doron g3

New member
הוא לא יקבל את זה

דוסון הזה יצטרך למות כדי לחיות עם זה. לאורך כל העונה דוסון ניסה למצוא את עצמו, להתגבר על הילדותיות שלו ולהמשיך הלאה. דווקא חוויה טראומטית זו עשתה זאת בשבילו, היא שיתקה את כל החולמניות, את כל הנאיביות שיש בו, והותירה צנון אנושי במקום. אי אפשר להסתכל על הנושא באופן כה פשטני. הסיפור אינו סיפור "jealous" של שינייד אוקונור. דוסון לא דחה את ג'ואי מפני שלא רצה אותה. הוא דחה אותה כי רצה אותה יותר מדי, אהב אותה יותר מדי מכדי שליבו יישבר שוב. הוא לא ישב בפינה באדישות, ונדלק רק מקנאה, אלא חיכה לג'ואי, חיכה שתרצה אותו, כפי שהבטיחה לו פעם. ג'ואי היא זו שלא רוצה את דוסון ולכן דוסון המתין בסבלנות, הוא לא רצה להיות שוב פרס ניחומים כמו בעונה השנייה, או לזכות בה כשהיא פגועה כמו בפתיחת העונה השלישית. הוא רצה שתבוא אליו. עם היוודעו על פייסי, דוסון הבין שאין זמן, אי אפשר לחכות ועדיף לשבור את ליבך שוב, להשפיל את עצמך, ולעשות מעצמך אידיוט מושלם. הכל עדיף על לאבד את ג'ואי. קנאה היא לא תמיד רגש שלילי. לפעמים היא טריגר, כלי שעוזר לנו לפענח את הרגשות האמיתיים שלנו. כשדוסון חשד ב"double date" בפייסי וג'ואי, הוא לא פתאום פיתח רגשות כלפי ג'ואי בגלל שקינא, אלא נאלץ להכיר במה שתמיד היה שם. פעם אחר פעם דוסון מצא את עצמו על סף איבודה של ג'ואי, פעם אחר פעם דוסון ביצע הקרבות כבירות על מנת להמנע מכך. העונה הוא יבצע הקרבה מסוג אחר, למען עיקרון נעלה אף יותר, ועל זה באמת צריך להצדיע לו.

eliormagick

New member
בגלל הוט הנבלות לא ראיתי):

היה תקלה בכל ירושלים וזה לא עבד איפפ#@#@ הם הרסו לי את הרצף!

תמרוש5

New member
גם לי זה לא עבד!../images/Emo46.gif

זה כל הזמן קורה התקלות האלה שלהם.גרר

DAN1EL

New member
פרק מעפן ../images/Emo97.gif

לא יכולתי שלא להיזכר בסצינה הפותחת את הפרק "הריתוק" (106) בה דוסון מביע התנגדות כלפי סרט בו נראים שני בחורים שמתחרים על ליבה של בחורה באמצעות מירוצי מכוניות, אם אני לא טועה. לא משנה שבהמשך הפרק הוא עושה את אותו דבר עם פייסי באמצעות משחק כדורסל, אבל עדיין זה צרם בפרק הזה במיוחד והרגיש מגוחך. הרגשתי כמו שדוסון הרגיש כשהוא צפה באותו סרט מטומטם בסצינת הפתיחה של פרק 106.

למעלה