היום הארוך ביותר

Tom Kapinos

New member
../images/Emo44.gifהיום הארוך ביותר../images/Emo44.gif

פרק שמבוסס על הספר וסרט הקולנוע בעלי אותו השם שמתארים את סיפור הפלישה לנורמדי מ-3 נקודות מבט שונות - של הנאצים, של בעלות הברית ועד לנקודת מבטו של החייל הפשוט. הסרט עצמו בוים ע"י שלושה במאים שונים. הפרק עובד על אותו עקרון. כשג'ואי ופייסי מתייסרים בנוגע להאם לספר לדוסון על מערכת היחסים החדשה בינהם, אירועי היום מובאים מ-3 פרספקטיבות שונות - של פייסי, של ג'ואי ושל דוסון.

doron g3

New member
סיכום קצר ויוצא דופן רגע לפני

"The Longest Day" הוא פרק מיוחד במינו, ולכן ראוי לסיכום מיוחד, אחד שייכתב מנקודת מבט של לפני הפרק, ואחד שלאחריו. הודעה זו נכתבת, מן הסתם, טרם הצפייה המחודשת, והתובנות וההערות שיעלו ממנה יובאו אחריה. הודעה זו עוסקת בפרק כרעיון, בקווי המתאר שלו בלבד, מבוסס אך ורק על זכרוני הכללי ממנו (ומכאן שהיא גם כוללת ספויילרים למי שטרם ראה אותו. ראו הוזהרתם), וגם כך הוא זכור כיצירת מופת. בעבר טענתי שעונות 5-6, אינם דוסון קריק, שהם היו כבר ספין אוף משום שאיבדו כל קשר לסדרה המקורית. אני עדיין דבק בטענה זו, אבל כבר כשטענתי אותה, תהיתי לעצמי, כיצד לא הבחנתי בזה אז מייד? הרי בחינה מבודדת של העונות הללו מגלה ניתוק טוטאלי מהעונות הראשונות, אז כיצד לא יכלתי להבחין, מעבר להתדרדרות הרמה, בחוסר הקשר המהותי לדוסון קריק? את התשובה גיליתי לאחר הצפייה הנוכחית בעונה השלישית. דוסון קריק יכלה להקרא בהרבה שמות, מבין דרמות הנעורים לא תמצאו כמעט אף אחת ששם אחת מדמויותיה מככב בה, ובכל זאת הסדרה נקראה בשמו של דוסון, ולא במקרה. דוסון קריק המקורית סופרה דרך עיניו של דוסון. הוא אולי לא היה הדמות הכי מעניינת, הכי מצחיקה והכי מרגשת, אבל הסדרה סופרה דרכו. "סופרה דרכו" זו לא פונקציה של זמן מסך או אפיונו כדמות, אלא של נקודת מבט. אמנם היו פרקים בודדים שקצת סטו מהנורמה הזו, אבל באופן כללי, זה היה הנחל של דוסון, וזו היתה סדרתו. העונה השלישית שינתה זאת. אם בפרק הפתיחה עוד היה נדמה שזה עדיין המופע של דוסון, באה סצנת הסיום והבהירה. לא עוד. לא הייתי בהלם עם תחילת העונה החמישית כי כבר התרגלתי. השינוי המשמעותי היחיד היה גיאוגרפי. הסדרה הפכה במהותה לספין אוף כבר בעונה השלישית, אבל השינוי היה כה מעודן כך שקשה היה לזהותו ואף להדביק לו תווית רשמית של ספין אוף. רק בעונה החמישית המהפך היה כה בולט שלא ניתן היה להתכחש אליו. העונה השלישית לא הציגה את דוסון פחות או בחרה להתמקד בדמויות אחרות. היא פשוט הועברה דרך עיניה של ג'ואי, כל השאר היה פועל יוצא מכך. דוסון היה הקש שמערבב את המשקה, כשגזלת את זה ממנו, למעשה גזלת את סיבת קיומו. בעונה הזו דוסון הפך לדמות השנייה הכי מיותרת בסדרה (בכל זאת, את אנדי קשה להדיח). זה היה השוני העונה הזו, מה שהפריד בינה לקודמותיה, מעבר למהפך העלילתי האיום. וכאן בא לידי ביטוי גאוניתו של הפרק הזה. למעשה, "The Longest Day" הוא תמצית העונה השלישית, הן מבחינה עלילתית, והן מבחינת הבימוי. מבחינה עלילתית, הוא למעשה שיאו והשורה התחתונה של כל עלילת המשולש העונה. אם פרק בודד יכול לתמצת עלילת עונה שלמה, זה הפרק. אך מבחינת הבימוי, פה נובע הקסם האמיתי. אפשר לבקר ולשבח את בחירת ה"ראשומון" הייחודית משלל סיבות. אך בשבילי, בראש ובראשונה, היא גאונית כי הצליחה לתמצת את סיפור העונה הזו, את ייחודה ואתה המפנה הפנימי שחל בה, דרך אותו בימוי. דרך הדגמת השוני התהומי בין סיפורים המסופרים מנקודות מבט שונות, שוני העונה השלישית חודד היטב. זה הכל שאלה של נקודת מבט, מסכם הפרק, ולמעשה שורה תחתונה זו חוצה את גבולות הפרק לעבר כלל העונה. "The Longest Day" הוא פרק מיוחד במינו כי הוא אולי הפרק היחיד בסדרת טלוויזיה, שלפחות אני ראיתי, שמצליח באופן כה מדהים ללכוד את רוחה ומהותה של עונה שלמה ב40 דקות ויום אחד, ארוך ככל שיהיה. נ.ב: - הפרק אמנם קרוי על שמו של "היום הארוך ביותר", אבל ההשראה וזכויות היוצרים שייכים כמובן ל"ראשומון" הקלאסי של הבמאי היפני אקירה קורוסאווה, שהציג לראשונה סיפור המובא מנקודות מבט שונות וסובייקטיביות, המרכיבות תמונת מצב שלמה ומורכבת. - לא ראיתי את הפרק זמן מה, אבל אני כמעט בטוח שיש שם נקודת מבט נוספת של אנדי.

Tom Kapinos

New member
יש מצב שהייתה גם פרספקטיבה של ג'ן

אחרי הכל עברו שנים מאז הפעם האחרונה שראיתי את הפרק הזה גם. הרגע סיימתי לצפות באחד הפרקים היותר משתקים (מהמילה שיתוק), כאלה שאי אפשר לדבר ולזוז אחריהם ובאופן מאוד מוזר הוא קשור בצורה ישירה לפרק "היום הארוך ביותר" (צירופי המקרים האלה פשוט מדהימים, התחלתי לראות את העונה השישית וזו כבר הפעם השניה שיוצא לי לראות פרק מקביל לפרק שמשודר באותה שבת בערוץ 3 - פעם שעברה זה היה עם "נקי ופיכח"/"סיפור סינדרלה"). אני מדבר על הפרק ה-21 בעונה השישית: Goodbye, Yellow Brick Road (ע"ש השיר המפורסם של אלטון ג'ון). לא זכרתי כלום מהפרק הזה, אפילו לא את מימי רוג'רס. בכל מקרה הפרק חזר בדיוק לסצינת "דוסון-ג'ואי-פייסי" בכניסה לבית של דוסון, רבים, צועקים ומתווכחים. וכמובן שהאירוע הוזכר, גם אם לא במישרין.

ChAoS GoD

New member
כמעט בטוח שהייתה פרספקטיבה של ג'ן

של אנדי אני לא בטוח

doron g3

New member
The Longest Day

האם אי פעם ראיתם פרק שרציתם לראות אותו שוב ושוב? דוסון קריק אינה מסוג הסדרות שאתה יכול להצביע על פרק נפרד ולטעון שמדובר ביצירת מופת. כוחה של דוסון קריק נשען על עלילתה המתמשכת, לפיה הפרקים הגדולים באמת שלה הם אלו שמפוצצים בצורה מופתית את המתח העלילתי שנבנה לאורך העונה. זה היה פרק כזה. אולם הכותבים לא הסתפקו בכך, ניתן היה לייצר פרק סטנדרטי שהיה מייצר די דרמה ודי רגש כדי להיות מוכתר כפרק הטוב של העונה בין כה וכה. מי יודע, אולי אף אחד מפרקיה הגדולים של הסדרה. אבל לא, הכותבים החליטו להפשיל שרוולים ולהתגייס, בפעם האחרונה, לכתיבת יצירת מופת, שתתעלה מעל שאר העונה ולבדה תהפוך אותה לראויה. הסגנון הייחודי לבדו, אינו מה שהופך את הפרק ליצירת מופת. גם "Downtown Crossing" ו"Castaways" היו עוף זר בדוסון קריק. מספיק חריגים כדי להתבדל ולהתבלט. אך התבלטות לבדה, אינה סימן לאיכות, לעיתים היא אף סימן להתדרדרות וביזיון אדיר. מה שמבדיל ביניהם הוא הסיבה. "Decsions" היה מרגש להפליא גם ללא פריז, "Parental Discretion Advised" היה קורע לב אפילו ללא השריפה באייס האוס. כל אלו היו רק אלמנטים דרמטיים נוספים, עיטורים שקישטו את מה שהיה שם גם בלעדיהם, סיפור פשוט ומרגש. ההבדל הוא כמובן, שבעוד בפרקים האלו העיטור היה תוספת חיצונית, פה הוא היה פנימי, פה העיטור היה באופן שהפרק מספר את סיפורו. אך גם כאן הוא לא היה סתמי. סגנון הראשומון לא היה סתם דרך לייחד את הפרק, אלא דרך אידיאלית לספר סיפור שאין דרך אחת לספרו. אי אפשר ללכוד מנקודת מבט כללית, קל וחומר של דמות מסויימת, את הטראגיות וכאב הלב שהפרק הזה מהווה בשביל פייסי, ג'ואי ודוסון. כל אחד מהם נקרע באופן אישי ממשהו שונה, אם תכניס את עצמך לנעליו של כל אחד מהדמויות תכאב, ותכעס על מישהו אחר, על משהו אחר. והדבר הייחודי פה, שאין ממש נכון ולא נכון. הרי בהרבה פרקים ישנם פערים כאלו, אבל תמיד ידענו שישנה נקודה אחת נכונה יותר, שדרכה נכון להסתכל על הסיפור. אולם כאן הסיפור שונה. מי שכואב את כאבו של דוסון, יתקשה לראות את התמונה דרך עיניו של פייסי ואת הטראגיות שלו. מי שירחם על ג'ואי והמצב הבלתי אפשרי אליו נקלעה, יתקשה להזדהות עם זעמו של דוסון. הפרק ויתר מראש על המלאכה הבלתי אפשרית של הצגת הסיפור באופן אובייקטיבי. הוא פשוט הציג נקודות מבט אישיות ונתן לצופה לבחור מה הנקודה הנכונה בשבילו. האם אי פעם ראיתם פרק שרציתם לראות אותו שוב ושוב? דוסון קריק היא לא סתם סדרה בשבילי. היא מצליחה להשפיע עליי רגשית ברמות שאף סדרה לא מסוגלת. לרמות אלו מצליחים להגיע רק שני פרקים: "Decsions" ופרק זה. ישנם פרקים עצובים בדוסון קריק פרט לזה, ואגב לבכות, כבר אמרתי ש"The Dance" הוא פרק קשה, וגם "Parental Discretion Advised" לעולם לא ישאיר אותי אדיש. אבל הפרק הזה, הוא כואב יותר מכולם. אמרתי שהפרק הזה נותן לך לבחור, אז בחרתי. עוד מתחילת הסדרה בחרתי, וזאת הסיבה שאהבתי אותה. בחרתי בנקודת המבט של דוסון. וכן, אני יכול לראות למה זה קשה לפייסי, ואיך ג'ואי לא עושה זאת בזדון, אבל הכל מתערפל, הכל מתגמד אל מול הכאב החד והמהדהד של הסכין הנעוצה בגב. הסכין הזו שנועצת את המסמר האחרון בלבו המרוסק של דוסון, שכבר חשב שאכל את כל מרורים שאי פעם יאכל. דוסון שכל עולמו חרב עליו כשהוא מגלה שידידת הנפש שלו וחברו הטוב ביותר מנהלים רומן מאחורי גבו. אני לא אשכח את הפעם הראשונה שראיתי את הפרק. את הפעם הראשונה שראיתי את הסצנות הגאוניות בהם דוסון צופה ב"The Last Picture Show" בחדרו. בהתחלה זה היה נראה כמו צירוף מקרים טראגי. הסרט של הדייט הראשון, זה שמעולם לא סיימו לראות, עכשיו מגלה את סופו. סוף עצוב ומדכא שדוסון פספס. ההמשך היווה בשבילי הפתעה לא קטנה. הגילוי המוקדם של דוסון הצליח לעשות דבר מדהים. לקחת את הסצנה הזו ולהפוך אותה במיומנות על פניה. עכשיו זה לא צירוף מקרים טראגי, אלא מרירות וזעם עצור. אם היה רגע אחד בשבילו היה שווה כל הסגנון הזה, זה הרגע. אלמלא אותו סגנון, אי היה אפשר להעביר את שתי התחושות השונות לחלוטין בסצנה, תחושות שונות ונכונות כאחד. האם אי פעם ראיתם פרק שרציתם לראות אותו שוב ושוב? הפרק הציג נקודות מבט רבות, אך אל תטעו. זו עדיין העונה, והסדרה של ג'ואי. השורה מפיה שחזרה כוויסאובר לאורך כל הפרק, זמן המסך, והתמונה איתה נחתם הפרק, כולם הבהירו לנו למקרה שתהינו, על מי פה הפוקוס. אך אני עדיין בחרתי. התמונה שנחרטה בראשי היתה דווקא של דוסון. מוכה וחבול. שומע שנית כיצד ג'ואי מאשימה את יחסיהם הסבוכים שהיא עצמה סיבכה. מבולבל שוב. הנערה שפעם ערגה לו, זרקה אותו, ועכשיו הלכה אל חברו הטוב ביותר שאותה מעולם לא סבלה יתר על המידה. דוסון פקפק בעצמו בעונה הזו, ועכשיו הוא כבר מפקפק בכל מה שאי פעם הכיר, בכל מה שהאמין שנכון. והוא כבר יודע שזה אבוד. והוא יודע שכל מה שיעשה יידחה את הבלתי נמנע, או אפילו יחריף את המצב, אבל הוא לא יכול. הוא לא יכול להרים ידיים, לשבת בשקט ולצפות במציאות שהכיר מתפוררת לנגד עיניו מסביבו ללא מלחמה. מהצד הוא נראה כדון קישוט, נלחם בטחנות רוח, פאתטי מתמיד. אבל הניצוץ בעיניו מסרב להכבות, לפחות בינתיים. האם אי פעם ראיתם פרק שרציתם לראות אותו שוב ושוב? כן, וזה לא זה. זה היה יום שאף אחד לא רצה לחוות בשנית, וזה היה פרק שקשה לראות שוב ושוב בתדירות גבוהה, ובניגוד לפרקים רבים בעונות המאוחרות, זה לא היה בגלל רמתו הירודה, אלא דווקא בגלל איכותו. הפרק הזה כאילו שולח יד לליבך ומוחץ אותו ואף אחד לא אוהב לחוות זאת יותר מדי. זה פרק מיוחד במינו, הייתי יכול לכתוב הרבה יותר על המיומנות הגבוהה בה נעשה, על שילוב נקודות המבט, ועל האלגנטיות המאופקת בה בחר. אבל הכל הרי שאלה של נקודת מבט ולכן מבחינתי הפרק הזה הוא כמו ההתעוררות של גראמפס או השחרור מהכלא של מייק. הוא המאורע שמזניק פרץ חיים ורגשות בדוסון הישן שהכרנו, פרץ חזק ועמוק יותר משאי פעם הכרנו, וכשהוא נגמר, הוא הורג איתו את כל השאר, את דוסון הישן. כן, אלו הם רגעי הדמדומים האחרונים של דוסון, וזה הפרק האחרון שהוצג דרך דוסון, גם אם רק בחלקו, אבל לזכותו ייאמר שהוא נלחם, הוא נלחם עד הסוף, גם כשכבר לא היה על מה להלחם.

Tom Kapinos

New member
המפיקים אף פעם לא התכחשו לעובדה

שזה אכן ג'ואי'ס קריק ולא דוסון'ס... היא הדמות היחידה שהשתתפה בכל פרק, היא גם היחידה שעושה ווייס-אוברים (מלבד מקרים של מכתבי פרידה סטייל גרטשן
או אדי
), היא הדוברת, זאת שמספרת את הסיפור, היא הדמות הראשית בסדרה שסובבת סביבה. זה לא מה שמראה על הדרדרות הסדרה. אני חושב שהעונה הראשונה שמסופרת דרך דוסון, עד כמה שהיא נחשבת לאבן דרך בהיסטוריית הטלוויזיה ולשלמות שקשה להתקרב אליה, היא האאוטסיידרית של הסדרה, ולא העונה השלישית או החמישית והשישית. העונה הראשונה היא דוסון קריק, שאר העונות הם ג'ואי קריק, גם שהם עברו לבוסטון זה עדיין נשאר ג'ואי קריק. עזוב את זה שבעונה השישית היו יותר פרקים בלי דוסון ושהוא כן השתתף זה היה בלא יותר מ-2 סצינות לפרק (אני מתאר לעצמי שזה בגלל שהוא צילם את הסרט ההוא "חוקי המשיכה" - סרט ממש גרוע אגב). אז אין מה לבכות או להתלונן על זה, כי זה לא טעות או הדרדרות, פשוט ככה זה. בנוגע לפרק עצמו, אין הרבה מה להוסיף - אני רק אחדד את הקריצה בנוגע לעולם הטלוויזיה הבדיוני שהובא בצורה מופתית בפרק הזה. בהרבה סדרות (חלקם גדולות מהחיים כמו "סיינפלד" וחלקם פתטיות כמו "השיר שלנו") נוהגים להזכיר לצופים שהם רואים סדרת טלוויזיה דבר שלפעמים מקשה על הריכוז ומוציא אותך מהבועה שנכנסת אליה וזה קצת הורס. בדוסון קריק עשו את זה לא מעט פעמים, רק שכאן מדובר בדרכים אלגנטיות וראויות לשבח. זה קרה עם איב ודוסון שדיברו על איך זה שתמיד יוצאים לפרסומות ברגע שהאקשן מתחיל (ובאותו רגע חתכו לפרסומות) ודרך זה שג'ן צריכה להשכיר סרט מהר כי עוד 5 דקות מתחיל רוזוול (נאמר 5 דקות לפני סיום הפרק ומיד אחריו החל פרק של רוזוול) ועד ל"קריק דייז" מהעונה השנייה, והתסריט של דוסון לסרט העצמאי שלו מהעונה השישית שהוא כולו שחזור חייו בסרט (שהפך לסדרה) ממש כמו קווין וויליאמסון בחיים האמיתיים, ושבפרק הצילום שלו ג'ק מסביר למה איב נחתכה מהתסריט בגלל סוף דו משמעי וכולם מחייכים באי נוחות. בפרק הזה זה בא לידי ביטוי בקריצה למקריות, לא מעט דברים שגרמו לך להרים גבה ולזלזל בתסריט ובפרק ואז מגיע ההסבר הגיוני. אני מדבר על דברים כמו שציינת - איך זה שבמקרה שג'ואי נכנסה דוסון בדיוק ראה את הסרט שהם ראו בפגישה הראשונה שלהם שבמקרה מדבר על משולש רומנטי ועל בחורה שנקרעת בין שני חברים טובים. ואז כמה סצינות אחרי זה מגיע ההסבר והוא שדוסון ידע על הכל ושום דבר שם לא היה במקרה. לדעתי מדובר הן בגאונות והן בקריצה מכוונת לעולם הטלוויזיה שלעיתים יכול להיות כל כך לא הגיוני שזה כבר מעצבן. בעונות המתקדמות היו כאלה צירופי מקרים שקורים רק בטלוויזיה, רק שהם לא באו בתור קריצה ולהם לא היו הסברים הגיוניים וזה מה שמעט קלקל. אבל אנחנו עדיין אוהבים את הסדרה למרות מגרעותיה. לא?

doron g3

New member
אולי המפיקים לא התכחשו

אבל הסדרה בחלט כן, היא התכחשה לעצמה. עם כל הכבוד, סדרת טלוויזיה אינה תרגיל במתמטיקה. גם אילו רק העונה הראשונה סופרה דרך דוסון (מה שלא נכון, העונה השנייה בהחלט היתה מנקודת מבטו של דוסון), אי אפשר לבוא ולטעון שמדובר בג'ואי'ס קריק פרט לעונה אחת חריגה. דוסון קריק היא דוסון קריק כי זוהי תפיסת העולם שממנה נולדה, זה היה חזונה. במקרה הוא גם היה מוצלח וגאוני, אבל זו לא הנקודה. מה שנהיה מה, המוטציה שנעשתה, הספין אוף שנגזר ממנה, תקרא לזה כפי שתרצה, הוא האאוטסיידר, הוא החריג והוא העיוות. זה שעונה אחר עונה הכותבים התכחשו לסדרה, רק מעצים את העוול, כי אחרי הכל, זו היתה אותה סדרה, אחרת ההודעה הזו היתה שייכת לפורום ג'ואיס קריק ובו הייתי מבקר פחות. בקשר לפרק עצמו, אתה מדבר על מודעות עצמית ואכן דוסון קריק היתה די פורצת דרך בתחום, אבל צריך לעשות הפרדה.יש יציאות כמו בעונה הראשונה, שב"The Scare" קליף מציין לג'ן שכנראה זה די עלוב להחשב מקורי ע"י חיקוי של מישהו אחר וג'ן מסכימה בחצי קריצה (קריצה כמובן להומאז'ים של העונה הראשונה) או כמו בעונה השנייה כשמיס קנדי מבקרת את השימוש של דוסון במילים גדולות בסרטו וכמה פרקים אחרי תמהה כשהיא שומעת "Persnickety" מג'ואי, ביטוי שחוזר כמה פעמים כדי להדגיש לנו את האירוניה. זו מודעות שנעשית במעודנות עם טעם טוב, כשהסדרה מודיעה שהיא לא לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות, אבל לא עושה מעצמה צחוק. לעשות מעצמך צחוק זה כמו בעונה הזו עם שיר הפתיחה כשיר עידוד או יציאות נוסח "אני מרגיש כמו בטלנבולה". שים את איב ודוסון צופים בפליסיטי ומעירים על ניתוחי יתר של מערכות יחסים מול דוסון וג'ואי דנים בסיום העונה על חיוניותו של קליפהאנגר, ותבין איך דבר חביב יכול להפוך למאולץ ושקוף ובשל כך, חסר כל חן. באשר לפרק הזה, פרט למיני הערה של הנרי על המיני דרמות של ג'ן וחבריה, לא ראיתי הרבה מודעות עצמית. גם מבלי שדוסון יידע זה לא היה נחשב צירוף מקרים כה מדהים. אחרי הכל, וויל שאל אותו על הדייט הראשון עם ג'ואי וזה די סביר שהדבר יגרום לו להזכר בסרט. כנראה שבאמת בלי אותה הערה של וויל הוא לא היה לוקח את הסרט כלל. אני אוהב את הסדרה למרות מגרעותיה (AKA עונות 3-6) בגלל שהמתמטיקה בדוסון קריק שונה. העונות הראשונות כה נהדרות עד שהן מאפילות על זוועות ההמשך. רק בדוסון קריק 4<2, ואפילו אקצין ואומר ש5<1.

1Shir

New member
אהבתי את המתמטיקה שלך! צודק!!!

ונכון, ההערה של הנרי היתה באמת חזקה... למרות שהוא לא צדק לדעתי, כי הפעם זה באמת היה דבר גדול... ודווקא מה שכתבת למעלה גרם לי לחשוב שאם הפרק לא היה נעשה בצורה הגימיקית/גאונית הזאת, הסצנות דווקא היו יכולות להיות הרבה יותר דרמטיות... כל הפיתולים קצת הסיטו את הפוקוס מעוצמת הרגש כאן... משהו מפוספס. ומשהו מעניין, דוסון די ניחש מה הולך, עובדה שכשג'ן אמרה לו שיש משהו שהוא אמור לגלות, הוא ישר קלע למטרה... ודווקא לי הפרק הזה התאים כי אני מזדהה עם כל אחד משלושת הצדדים, עם הכאב של כל אחד מהם.. אני רוצה להאמין שאם פייסי וג'ואי לא היו משקרים לו, זה היה נגמר הרבה יותר טוב. לדעתי ההשפלה הכי נוראית כאן היא הגילוי בדיעבד, ולא החיבור ביניהם. אבל אולי דוסון לא היה מסכים איתי, אני לא בטוחה בכך..

doron g3

New member
הפרק הזה, כמו העונה כולה

בנוי כולו על אפקט ההלם הראשוני. אין דרך יותר טובה לגרום להזדהות עם ההלם והכאב שדוסון חש מאשר כמו בסצנה ההיא שראינו שוב מנקודת מבטו של דוסון. כולנו הרי ידענו מה הולך לקרות ולכן לכאורה הפרק לא יכל להפתיע, אבל הוא התחכם והצליח להדהים אותנו בכל זאת ולחבר אותנו לתדהמה של דוסון ע"י המיני טוויסט הזה. בנוסף, זה גם חיבר אותנו לג'ואי. כשראיתי את הפרק בפעם הראשונה, לא שמתי לב למרירות ולכאב שנשפכו מדוסון בסצנה השנייה. הסצנה הראשונה הצליחה במיומנות להעביר לנו את תחושותיה של ג'ואי שאלמלא הסגנון הגאוני, היו מואפלות ע"י הבנתנו את תמונת המצב השלמה והאמיתית. זה לא היה גימיק, זה היה כלי למיקסום האפקט הדרמטי של העלילה, והוא פעל נהדר. זה לא הפתיע שדוסון הבין די מהר במה מדובר. הוא כבר חשד בנושא העונה, ובוא לא נשכח את "double date" (למרות שנראה שהכותבים שכחו. הקטע הזה ממשיך לתסכל אותי, כיצד ייתכן שאין אף אזכור לפרק ההוא?). בכלל, אנחנו יודעים שדוסון הוא מאוד חד אבחנה (למרות שלא היה צריך להיות שרלוק הולמס כדי להעריך שצפויות התפתחויות בגזרת פייסי-ג'ואי), אבל זה לא אומר שהוא לא מדחיק דברים שבהם הוא לא רוצה להבחין. הגילוי בדיעבד הוסיף את אלמנט הזעם וההתפרצות, אבל גם עם גילוי מוקדם, דוסון היה כועס. סביר להניח שהיינו רואים תגובה בדמות "Discovery" כשג'ן גילתה לדוסון שהיא לא בתולה. הוא היה מנסה ללא הצלחה להעמיד פני אדישות יחסית, אך ההלם היה נראה על כל פניו והכעס היה מכרסם בתוכו והיה מתורגם עם הזמן להרבה מרמור וניכור. כמובן שפה מדובר בתגלית הרבה יותר קשה מאשר ב"Discovery", כך שהתגובה היתה קשה אף יותר.

1Shir

New member
תגידו.. מתי היה הפרק?

כי כשאני הסתכלתי בארבע אחה"צ לא היה לו כל זכר...

snier1991

New member
אני לא בטוח שהפרק היה כ"כ טוב

מצד אחד הוא השאיר אותי עם תחושת מועקה בסיום ובעצם אומר שהוא עשה משהו חיובי בכל זאת אב הפרק ניסה להיות כ"כ בומבסטי כ"כ יותר ממה שהוא באמת היה הוא ניסה לקדם עלילות לרגש להדהים והכל בפרק אחד ולדעתי הוא פשוט ניסה יותר מדי אני אוהב את הדוסון קריק שלי שקטה לא יותר גדולה מהחיים רגילה ובגלל זה אולי הפרק האהוב עליי בסדרה הוא אשה יפה פרק שכלום לא באמת קורה בו הכל נשאר אותו דבר אבל הכל בעצם השתנה הכל נעשה בשקט ובאלגנטיות הפרק הזה לעומת זאת ניסה להיות מקורי מגניב מיוחד ויתר מכל בומבסטי ג'ן זורקת את הנרי(לפחות הפרק) דוסון מגלה היחסים בין ג'ואי לבין פייסי נגמרים הוא ניסה לדחוף עונה שלמה לפרק אחד ובעיני זה א היה אמין ויותר מזה מרוב שהוא ניסה לדחוס הוא איבד את הרגש שהיה יכול להיות שם בקלות וג'ק כ"כ מיותר לאנדי לפחות יש איזה עלילה פה ושם לג'ק פשוט אין כלום ולגבי הוויכוח דוסון קריק מה בעצם השם אומר לדעתי האמת מצויה בפופלאריות של ג'ואי לאחר העונה הראשונה אם ישנה בעיה בעונה הראשונה היא שדוסון פשוט מעצבן הוא מתקתק הוא מעצבן נאיבי אופטימי והכל כל כך מעצבן וכל מה שנוגד סדרת ניעורים לכן לפי דעתי היה פשוט חייב להפוך את הסדרה לג'ואי קריק(עזבו שעד כה הם עושים את זה נורא גם בעונה שנייה וגם בעונה 3) כי מתישהו דוסון היה עולה על הנרווים של כולם עם המתיקות שלו כי למרות שמרכז הסדרה בעונה הראשונה היה דוסון את כולם עניינה ג'ואי(והרומן של תמרה ופייסי) דוסון לא באמת היה מרכז העלילה ואם היו נותנים לו להיות המרכז על חשבון ג'ואי זה לא היה שורד הרבה יותר מאותם 13 פרקים אבל לצערי העונות הנוכחיות(שתיים ושלוש) לא מצליחים ליצור את ג'ואי של עונה 1 נראה כמה שהם מנסים הם אל מצליחים ליצור את אותה ג'ואי ועכשיו על מה שעולה לראש זה שלג'ואי יש עיניים ממש מגעילות

ChAoS GoD

New member
אני לא מסכים איתך

אני חושב שדוסון זאת הדמות הכי יפה בדוסון קריק ובגלל זה באמת קוראים לסדרה דוסון קריק אני די תומך בדעות של דורון בגלל שלפי מה שהבנתי הוא גם כמוני הכי אוהב את דוסון. בגלל זה הפרק " היום הארוך ביותר" זה אחד הפרקים היפים והאהובים עליי בסדירה ! אבל גם הכי שנוא עליי כי אני רואה את זה דרך העיניים של דוסון כי זאת הדמות שלי בסדרה וככה גם כל העונות היו צריכות להישאר לפי דוסון

doron g3

New member
ענית לעצמך

ג'ואי היתה במיטבה כשהסדרה היתה מנקודת מבטו של דוסון. עם שינוי נקודת המבט של הסדרה, טבעי שגם ג'ואי תשתנה ולכן כל חשיבה שהאמינה שהיות וג'ואי היא הדמות הפופולרית והאהובה, יש לרכז את הסדרה סביבה, היתה שגויה ביסודה. לראיה, העונה הדמות הפופלרית והאהובה היא פייסי, בן דמותה של ג'ואי בעונה הראשונה, הדמות העורגת לדמות הראשית. לגבי דוסון, הכל יחסי, ועל טעם ועל ריח, אבל מתקתק? אני לא יודע, זה נראה קצת הגזמה, למרות שיש כאלו שפחות סובלים את דוסון של העונות הראשונות ואני יכול להבין זאת, גם אם לא להסכים.

למעלה