הבורר-פרק ראשון

האמת?

הפרק מעניין, הסדרה מעוררת ציפיות של סדרה מעניינת, אבל התקשיתי לעקוב מי נגד מי. צפיתי בסדרה עם שותפתי, והיא התקשתה לעקוב עוד יותר ממני, מה שעוד יותר תרם אצלי לרושם שהפרק הראשון היה קשה למעקב.

שטעטל

New member
היי. ראיתי כבר תפרק השני

ובקרוב ככל הנראה אצפה בעוד פרקים... הסדרה מעולה... אמנם צפויה (האמנם?) אבל מעולה.

לא הבנתי דבר אחד...2 דברים

אבי המטומטם,כולו המשה הזה קרא לקוקי שרמוטה,על זה הורגים בנאדם? בולדוג הלך ושרף ת'בית של ניקולה ופבל.ניקולה שאל קודם את ברוך אם זה בסדר לדחות את הקטע של המעצר בכמה חודשים וברוך אמר לו 'זה העניין רק שלך,של המצפון שלך ושל אלוהים',אז הוא כאילו אמר לו תעשה מה שאתה רוצה...הוא עשה,ועכשיו הוא שורף לו את הבית??

לא הבנת...

אבי "בדק" את משה- קוקי לא באמת רצתה שהוא יזיין אותה, וכך הוא הבין שהוא(הוא=משה) שיקר לו(לו=לאבי) בכל ה"היא קראה לי הביתה" וכל אלה.. צריך להסתכל על הסדרה בצורה הנכונה;)

Yellow Fever

New member
לא התרגשתי ...

הפרומו היה מאוד רחוק ממה שהסדרה באמת. עשו מזה הגרסה הישראלית ל"סופרנוס" ומה שקבלנו זה כמה אנשים עושים דאווינים של פושעים. למה אין שם שחקן אחד לפחות שלא מוכר ? לא יכלו ללמוד מ"מרחק נגיעה" ... קצת לחדש. למה נטע גרטי חייבת לשחק טיפשה מסכנה וחרמנית בכל סרט שהיא משחקת ? חנה אזולאי הספרי יכולה לקבל יותר משפטים חוץ מ"שום מלה רעה נוספת על אבי"? מגיע לה .... והיה ברור מהרגע הראשון שאבי הולך להרוג את זה שמכר סמים ל"קוקי". אז למה היה חשוב להם למשוך את זה ? משחק מעולה של יהודה לוי ... מה שטוב אצלו שהוא יודע לגוון בכל התפקדים שלו ולהפתיע כל פעם מחדש !! גם של אבגי אבל זה לא כזה חדש. ויפה לשלום מבטא רוסי
זהו .. אה ובדקתי - אפשר להגיב על דברים פחות טובים.

פרק א' - דעה אישית

אז ככה "הבורר" היא סוג של אופרת סבון. מצולמת בוידאו, עוברת דרך ספקטרום רחב של דמויות, סיפורים בלתי אפשריים. אם מישהו רוצה להתייחס אליה, כך הוא צריך להתייחס אליה. לא הייתה בפרק הפתיחה סצנה אחת, רעיון אחד, שלא היה גנוב ממקור בולט כלשהוא. הבעיה היא שאם המקור היה כל כך טוב, אז מה יש לחפש בחיקוי חוץ מההיכרות ה"אינטימית" עם השחקנים, והשפה המוכרת? המממ... בעצם שום כלום. הקול הנמוך והשבור של איבגי - חיקוי זול של מרלון ברנדו מ"הסנדק". אותו כנ"ל לגבי מערכת הערכים שלו. "היועץ" האשכנזי של "המשפחה", יעני רוברט דובאל. מעניין מתי יופיע ראש של סוס במיטה של מישהו בסדרה הזו. "הבן האובד" החוזר לחיק המשפחה - קבלו את אל פצ'ינו הישראלי, מייקל קורליאונה, הנכנס לחיי המשפחה. סצנת הרצח במועדון והנסיעה ל"קבורה הצ'צ'נית" - עיין ערך "הבחורים הטובים" של סקורסזה. ג'ו פשי וריי ליוטה נוסעים לקבור את הגופה שרצחו במועדון ברגע של אטרף. להמשיך? חבל על הקלידים... בקיצור, ישראל כמו סין ויפן - מתמחה בעיקר בחיקויים זולים של מוצרים אמריקאיים. לשמחתנו, בורותם של רוב קהל הצופים מאפשר לצוות להתנייד מחיקוי אחד לשני, עד שאתה לא מצליח להבין אם מדובר בפארודיה או במשהו רציני. המשחק של רוב הדמויות לא מגיע לרמת האמינות הנדרשת ממעמד שכזה. אין מספיק אינטנסיביות. הם מרביצים בבעלה של קוקי, אבל על כל בעיטה הם נסוגים לאחור, כאילו לא רוצים להכאיב. חסרה אינטנסיביות בעבודת המשחק.הדיאלוגים נכנסים ויוצאים אחד מהשני על פי "קיו" ולא על פי הדינמיקה שנוצרת בין השחקנים. המוטיבציות של הדמויות נמצאות בעיקר בתסריט, לא במשחק. התוצאה? משחק שטוח ואנמי, פלקטי וסטריאוטיפי. שחקנים מדקלמים את השורות שלהם, בעיקר תוך שימת דגש על הדיקציה, מבלי להתייחס בכלל לשחקן שמולם. אבל, כמו שאמרתי, אופרת סבון. אין מה לבזבז ביקורת איכות על אופרת סבון. שתהיה לכולנו צפייה נעימה יונתן

KooCHa

New member
אנשים כמוך מעלים לי את העצבים...

לטענתך הראשונה אני אחזור על דבריי שלמעלה.. אם יש משהו טוב למה לא לשאוב ממנו השראה ולהפיק משהו שהוא מאוד כחול לבן עם שחקנים כחול לבן, הפקה כחול לבן, תסריט כחול לבן והשראה אמריקאית... חוצמזה שלא חסרות הפקות טובות שגם ההשראה היא כחול לבן (ראה את המוני הסרטים הישראליים בתקופה האחרונה שהולכים ומשתבחים... והשיר שלנו זאת הפקה כחול לבן בלי השראה משום מקום (או שאני טועה?) והשמינייה (זה אני כמעט בטוחה שהוא ישראלי לגמרי) אז די לחפש בעיות במקום שהכל בסדר. וחוצמזה חוצמזה שזה שההשראה היא מסדרות אמריקאיות לא אומר שזה לא טוב.. להפך, יש לזה פוטנציאל להיות מצוין. אם הסופרנוס כל כך הולך טוב שם ואפילו טוב בארץ למה שמשהו בסגנון רק כחול לבן לא ילך טוב בארץ? לטענתך השניה, הסצינה הזאת הייתה קשה גם ככה לצפייה, אמא שלי הזדעזעה כשהיא ראתה את זה.. כולנו הבנו את הרעיון הכללי לא צריך להיות מדויקים במקרה הזה כי זה מראות קשים. אם זאת ביקורת איכות לא אתה תחליט. כמו כן לא אתה תחליט אם זו סדרת איכות. בהחלט שתהיה לנו צפייה נעימה. היא מאוד נעימה.

liaush

New member
לזה אתה קורא דעה אישית? ../images/Emo4.gif

לזה אני קוראת, דוקטורט שעולה על העצבים. מה אתה כ"כ לא מרוצה?. נתנו לך רק פרק אחד וכבר שפטת את כל הסדרה. אתה מדבר כאילו אתה איזה במאי דגול או שחקן הוליוודי. מה אתה מבין בזה בכלל ? העיקר לתת ביקורת? מפריע לך שהסדרה הזו מצליחה אז אתה חייב לתת איזו ביקורת שלילית אוף אני כ"כ שונאת אנשים כאלה. ובקשר להעתקה.. אולי לא שמעת אבל הבורר היא הגרסה הישראלית לסופרנוס אז מין הסתם זה אמור להיות חיקוי?. בשביל שגם הישראלים יוכלו לראות ולהנות מזה. אף אחד לא הכחיש שמדובר בהעתקה. אבל עדיין זה שהסדרה בנויה על סדרה אחרת זה לא אומר שהיא כושלת. שחקנים מעולים!, בימוי מעולה העלילה מעניינת, סצנות מושקעות. מה עוד צריך? אני לא אומרת שזה מושלם.. שום דבר לא מושלם! ותמיד יש את אלה שיוצאים לא מרוצים ואת האלה עם הביקורות המעצבנות. שלא תבין לא נכון מה שעיצבן אותי זה לא הדעה השלילית שלך, אלא איך שהדעה השלילית נאמרה והפכה פתאום לעובדה אתה אשכרה מדבר כמו איזה איש מקצוע רק תזכיר לי כמה סרטים עשית בחיים שלך שאתה יכול לשפוט?. כ"כ נמאס לי מהאנשים האלה שבאים ונותנים ביקורות בצורה מתנשאת וחושבים שהם יודעים הכל
. לא אהבת? תגיד לא אהבתי וזהו למה כל הדוקטורט הזה?!?! בחיאת תלמד לפרגן!

EyalHizmi

New member
בקשר למשחק מסכים איתך בכל מילה../images/Emo45.gif

כשראיתי את הסדרה היה לי תחושה של אופרת סבון ולא של איזה משחק דרמה רציני. לא הרגשתי את הדמויות והיה תחושה שהם פשוט מדקלמים טקטס ובכלל לא משחקים. עדיין מגיע הפירגון לסדרה שנראה שהושקעו בה הרבה. אני ימשיך לראות מקווה שהמשחק ישתפר.

חומר למחשבה

אני רוצה לברך אותכם{מפיקי התוכנית} על רעיון מקורי ונורא יפה לסדרת טלויזיה. באמת הגיע הזמן שלא נינתק מחיי היום יום שלנו, יש בישראל למעלה מ10 משפחות פשע! שלא נופלות ממשפחות של המאפיה האיטלקית באמריקה{בואננו,גאמבינו,לוקייזה,ג'נבוסי,קולמבו} אבל עם כול הכבוד אני לא מסתדר עם ליהוקם של חלק מהשחקנים. אני חושב שהם "יפיים מידי" לסדרת פשע, ועוד ישראלית! הייתם צריכים ללכת יותר על קטע של ערסיים, מזרחיים כמובן. ולא אנשים יפיים כמו ציון ברוך,יהודה לוי{דיי כבר נאמס בכול דבר הוא מופיע רק בגלל שהוא "יהודה לוי"},אניה בוקשטיין,נטע גרטי ועוד כמה שעם כול הכבוד הליהוק שלהם כול כך הזוי ולא מתאים ונורא מיותר. הבחירה של שלומי קוריאט ניראת ממש מקצועית וטובה. אבל עדיין קשה לי להיתחבר לדמויות בגלל המראה שלהם שהוא דיי יפה ושכנזי כזה בלי להישמע גזעני. אלה לא האנשים שאני הייתי נילחץ מהם עם הם היו מגיעים ליסגור איתי חשבון..... בכול אופן דרמה טובה ואני בהחלט אצפה בה

להירגע

זה רק פרק ראשון יש עו דלמה לחכות.. אין שום סדרה שהפרק הראשון שלה היה מעולה.. בפרק ראשון צריך להראות על מה מדובר ועליילה וזה..וזה קשה ואי אפשר לעשות את זה מושלם.. ולדעתי הכותבים עשו את זה טוב מאוד אולי לא מושלם אבל מפה ועד להגיד שהסדרה גרועה זה מוגזם.. ולדעתי העלילה לא כ"כ צפיה אני בטוחה שיש למה לחכות ...

yurirollzzz

New member
רק עכשיו ראיתי את זה../images/Emo3.gif

כי יש לי יס.. הפרק הראשון די מעפן.. לא כל כך הבנתי מה קורה, אבל יהודה לוי ומשה איבגי פשוט שחקנים מעולים! לפי ביקורות הבנתי שבמשך הזמן זה משתפר ונהיה הרבה יותר טוב, אז אני מחכה כבר לפרק הבא

0miss love0

New member
../images/Emo45.gif היא אחת השחקניות היותר טובות(וסקסיות:])

על המסך לדעתי. אני התרשמתי ממנה לטובה ב"סוף העולם שמאלה" וגם פה:] היא אחלה

למעלה