../images/Emo12.gif הא לי..?
אתה לא יכול להאשים את הטמפרמנט הישראלי בהתנהגות שכזאת כלפי הסוסים.. יש מספיק אנשים באירופה ובארצות הברית שמתנהגים באותה הצורה ויותר גרועה לפעמים..
אמנם לא הייתי בחוות רועי לשם (למזלי כפי שהבנתי..
), אבל כן הייתי כמעט בכל החוות בארץ, ולא ראיתי שום התנהגות שדומה למה שאמרת ובמיוחד שלא מוסברת על ידי "טמפרמנט ישראלי" שכזה. כמו כן, בארץ הקטנה שלנו יש לא מעט סעיפים של ההתאחדות (שכמובן הם חוקים בין ליאומיים שהתקבלו על ידי ההתאחדות הישראלית..) שאוסרים ושדי מונעים התעללויות שכאלו.. אני לא יודעת אם שמת לב למשל, אבל אם בתחרויות מישהו מכה את הסוס שלו בצורה מוגזמת - השופטים מיד יכולים לפסול אותו. או אם למשל במגרש החימום קופצים אוקסר רחב מדי, כדי שהסוס לא יחשב נכון את הקפיצה, יתקע במכשול ויפחד להבא מהמכשולים - השופטים פוסלים גם מידית. ברור לי שבכל מקום יהיו כאלו שלא רוכבים נכון, או שלא מתייחסים נכון, לא מעריכים נכון, או שלא מבקשים נכון, או שבטוחים שהם רוכבים על מכונות - אבל זה לא קורה רק בארץ! ובמיוחד לא מפני ה"טמפרמנט" הזה... זה קורה בכל מקום, בכל מדינה ובכל איזור - לא מפני כי האנשים באותו מקום הם אנשים חמים. אדם הוא אדם באשר הוא והוא קובע לעצמו את התנהגותו והתייחסתו לסוסים ולספורט בפרט.. בנוסף לכך, אם כפי שאתה טוען, רוב הישראלים "חמי הדעת" האלו מתעללים בסוסיהם ולא בדיוק יודעים לרכב בצורה נכונה (בכל מקום יש כאלה, אגב.. אין מה לעשות נגד התופעה..), איך אתה מסביר את זה שיש ישראלים רבים פרושים על גבי כל העולם שמצטיינים בספורט הזה ובכל הקשור אליו?! קח לדוגמא את אלעד יניב. המתחרה ברמה בינלאומית באירופה (בקפיצות). או למשל עודד שמעוני (בדראסז'). אני מסוגלת לתת לך רשימה מלאה של אנשים שאפילו עם ה- so called, טמפרמנט הזה הצליחו לא פחות יפה מאנשים אחרים מארצות אחרות (ואפילו יותר..) וללא שום התעללות והתאכזרות אל סוסים... אמממממ.... הא לך בחזרה...