dont worry

New member
../images/Emo42.gif

אני התנסיתי ברכיבה על סוסים וגם מאוד אהבתי את זה. אבל לפני מספר חודשים הבנתי שאין לי כל זכות לאלץ חיה אצילית כמו סוס לסחוב אותי. נכון משקלי אינו מעמסה גדולה על הסוס אולם כל התוספות באמת לא מועילות לו. חישבו כיצד אתם הייתם מרגישים אילו שמו לכם בפה רסן, מוט ברזל שלעיתים צובט אתכם בלשון ומפריע לכם. תארו לעצמכם איך הייתם מרגישים אילו היו שמים עליכם אוכף, כמה הייתם מזיעים, חישבו על החבטות שהייתם מקבלים מהארכובות. חישבו כיצד הייתם מרגישים כאשר היו תוקים בצלעותיכם עקבים ולעיתים אף דורבנות. חישבו כיצד הייתם מרגישים כאשר שוט קטן ומעצבן היה מציק לכם. חישבו כיצד הייתם מרגישים כאשר לא הייתם יכולים לזוז כרצונכם, וכשהייתם חופשיים הייתם בתא קטן. חישבו איך זה להיות סוס...

Sweet SuGaR

New member
אוקיי תחשבי על זה......

להיות משוחרר שיטבחו אותך ויהרגו אותך שלא יהיה לך מקום לחיות בגלל שהבניינים הגדולים תופסים לך את המקום מה לעשות שבני אדם חיים אבל מצד שני אנחנו גם מודים להם על העבודה שלהם אלינו

בימינו הסוסים לא היו שורדים...

אז בני האדם בייתו אותם והשתמשו בהם כרצונם ובתמורה הסוסים קיבלו אוכל טוב, מקום נעים לגור בו, טיפול וטרינרי כשצריך, הברשות ושטיפות וכמובן חום ואהבה... אז הסוסים לא יוצאים כל כך מופסדים מכל מערכת היחסים הזאת עם בני האדם...

בימינו הסוסים לא היו שורדים...

אז בני האדם בייתו אותם והשתמשו בהם כרצונם ובתמורה הסוסים מקבלים אוכל טוב, מקום נעים לחיות בו, טיפול וטרינרי כשנחוץ, הברשות ושטיפות וכמובן חום ואהבה.... אז הסוסים לא יוצאים מופסדים כל כך מכל מערכת היחסים הזאת עם בני האדם...

Just A Firefly

New member
תראי...

הסוסים שאנחנו רוכבים עליהם הם סוסים מבויתים. כלומר, שאם תלכי ותשחררי אותם לחופשי - הם לא יצליחו לשרוד. אני רואה את זה מנקודת מבט שאני בעדיפה שהסוסים האלו יהיו אצלי ויקבלו את הטיפול הכי טוב שיש מאשר שיסתובבו להם במקומות אחרים, שיוזנחו ושאז באמת באמת יהיו אומללים. אני ממש ממש לא חושבת שהסוסים (שלי לפחות) סובלים, אומללים וגלמודים.. את נורא נורא מנפחת את העקרון של העזרים והאמצעים שציינת. אך באלו לא משתמשים בקביעות ולא בצורה שמכאיבה לסוס - יש לדעת איך להשתמש בהם - ובשימוש נכון זה ממש ממש לא הסיטואציה שכתבת. את הרסן מתאימים לסוס לפי צרכיו, כדי שלא יכאיב, שלא יהיה חזק מדי ויפעיל לחץ על הפה של הסוס, כדי שלא יצבוט וכדומה.. לא נותנים שום חבטות עם הארכובות - כי בעיקרון הרגל של צריכה להיות יציבה וקבועה, לא תוקעים בצלעות שום עקבים, שלא נדבר על דורבנות - ורוב הזמן הרגל בכלל לא מדרבנת או "בועטת" (לא בועטים בסוסים בכלל)כפי שאת אומרת, הרגל פשוט נשארת קבועה לצדי הסוס ולא יוצרת לחץ שכואב לסוס או משהו שדומה לזה. והשוט..? עם עבודה נכונה כמעט ולא צריך להשתמש בשוט. מבינה? כל העבודה בנויה על קשר משותף והרמוניה של הסוס ורוכבו.. כמו כן, אם סוס לא היה רוצה ולא נהנה לעבוד - תאמיני לי שהוא לא היה עובד ולא היה קופץ ולא כלום. הסוסה שלי למשל, שהיא הסוסה הכי משוגעת שיכולה להיות (ויש עדים..
), מאוד מאוד אוהבת שרוכבים עליה וגם כשקופצים איתה, היא סומכת עלי ואני עליה, הכל נובע מתוך הקשר שיש בינינו. זה לא שאני באה לחווה, רוכבת עלייה כמו איזה פרא אדם, וזורקת אותה באורווה קיבינימט! הסוסה רוב היום בכלל בחוץ, בין אם היא משוחררת במאנז' או סתם בחוץ איתי - והיא באמת לא נראית אומללה כפי שאת מתארת שאמורים להיות הסוסים אצלנו. ות'אמת..? זה ממש לא רע להיות סוס.. מאכילים אותו, מנקים לו את "החדר", לוקחים אותו לטיולים ולעשות ספורט שהוא אוהב, נותנים לו ממתקים, כל היום נמצאים איתו, אוהבים אותו, כל הזמן בודקים לשלומו - המתכון הזה לא נשמע לי כל כך כחיים רעים לסוס.. הרבה אנשים היו רוצים חיים כאלה

shanyz

New member
למה סוסים לא יצליחו לשרוד?

כלומר, אם הם יהיו באיזה שדה או יער או לא יודעת איפה, מרעה, או לא משהו.. הוא יאכל תפוחים מהעץ, או ימצא לעצמו איזה אוכל איפשהו...

אבל הסוסים גם נעים ממקום למקום...

אז הם יכולים לרוץ לכביש או למשהו ומכוניות יכולות לפגוע בהם ועניינים....... וגם כיום יש הרבה פחות שדות ומקומות שהסוסים יכולים לבלות בהם ולאכול..... אז המסקנה היא שסוסים לא יכולים לשרוד בעולם הזה בלעדינו........

shanyz

New member
מממממ לא נכון..

אולי בישראל הם לא יוכלו לחיות, אבל קחי לדוגמא מקומות עם ג'ונגלים, ושדות, המון שדות, לא קמו שיראל, שם הם כן יוכלו לחיות... כי אין כבישים באמצע...

טוב אז באפריקה הם יוכלו לחיות.....

אבל לא בישראל ולא באמריקה ולא באוסטרליה ולא ולא ולא ולא ולא ולא..... והיו מלא עדרים של סוסים פראים... ועכשיו הם לא יוכלו לחיות באותם מקומות בגלל שכל המקומות האלה יש בניינים ומכוניות וזיהום אויר וזיהום של מים....! תגידי יש לך הולמרק? אולי את ראית שם את הסדרה "בנותיו של מקלאוד"?? בסדרה הם גרים במקום מבודד באוסטרליה עם המון שדות אבל בכל זאת האנשים צריכים לחסל את העדרים של הסוסים בגלל שהם הורסים ייבולים ועניינים אחרים... וזה תוכנית שמבוססת על המציאות... אז מה את חושבת שבאמת עושים עם הסוסים??? אחרי שיורים בהם אז שולחים אותם לשחיטה....! אז איך את חושבת שהסוסים היו שורדים עם בני האדם לא היו מבייתים אותם??

יש מקומות..........

אבל עם אנשים רואים אותם אז הם יורים בהם ושולחים אותם לשחיטה...!! בגלל שהם לא רוצים שהם ירסו להם את הייבולים וכל מיני דברים אחרים...!

Just A Firefly

New member
הסוסים שאצלנו הם לא...

סוסי הבר שאת רואה בטבע.. קודם כל, בנוסף למה שביוטיהיפה אמרה, הסוסים המבויתים רגילים למגע עם אנשים, הם לא מפחדים ובורחים מהם כמו סוסים בטבע, מה שעלול להביא אותם לידיים הלא נכונות ולגרום לאסונות.. עוד דבר הוא שתחשבי על זה שהסוסים אצלנו התרגלו לעבודה מסוימת של חצי שעה עד שעה מרוכזת של מאמץ - זמן בו קצב הלב מוגבר והסוסים מתעייפים - ואז יש להם יום שלם לנוח, להתאושש, לאכול, לאזור כוח ובעיקר לא לעשות כלום. בטבע הסוסים צריכים להיות בעלי כח סיבולת ממש שונה משל הסוסים המבויתים כדי להיות מסוגלים בעת הצורך לברוח מטורפים ולעבור ממקום למקום. וזה ממש לא משתווה לחצי שעה - שעה עבודה.. הסוסים צריכים את כושר הסיבולת שלהם שיהיה לטווח ארוך, ושכאשר בורחים או נודדים, לשמר את קצב הלב במצבו (טיפה מעל לממוצע), לא להתעייף כל כך מהר ושזמן ההתאוששות יהיה הרבה יותר מהיר משל סוס מבוית. רוב הסוסים המבויתים, כבר כאשר נולדים מורגלים לבני אדם ומגע איתם, לשטח מחייה מסויים, קטן - ללא צורך בנדידה, לסדר יום מסוים, למזון מסויים, להרגלי אכילה בזמנים קבועים (בעיקרון כל סוס צריך להיות בנוי לפי הרגלים קבועים), לסביבת שעה מסוימת בה הסוס עבודה מסוימת, ליום מנוחה מסוים למשל וכדומה... אבל בטבע הסוס לא פועל ממש לפי הרגלים וזמנים. הסוס צריך יותר גם לדאוג לעצמו ולא לפתח תלות כזאת גדולה באדם שימצא לו מקום בטוח ומוגן לשינה, שיבחר לו אוכל מתאים ומזין ושיתן לו מינון נכון, שימנע האדם מטורפים להגיע אל הסוס, ואז הסוס גם יכול לישון (קצת) יותר בשכיבה וכ'ו.. בטבע אין את הגורם הזה שדואג לכל הדברים האלו שיהיו... הסוס מתקיים רק אם הוא מצליח לדאוג לעצמו ללא עזרה של שום גורם אחר. כמו כן, הסוסים המבויתים למשל תלויים בתרופות אם הם חולים. הם הורגלו לתרופות ווטרינריה כבר מגיל צעיר, וללא הוטרינריה - לא היו שורדים בחלק מהמקרים - בניגוד לסוסי הבר שהם יותר עמידים. אל תשכחי גם שאין בטבע את המזון המרוכז והמזין שאנו נותנים לסוסים, סוסי הבר צריכים ללקט את האוכל שלהם במהלך היום, הם לא אוכלים מרוכז שלוש פעמים ביום כמו הסוסים המבויתים. בנוסף, בגלל שהבטן של הסוסים המבויתים יותר רגישה משל סוסי בר, אם תשחררי יום אחד את הסוס שלך באיזה שדה והוא יאכל משהו לא הכי בריא בכמויות גדולות, והאוכל הזה אפילו מעט תוסס ובשל (כגון הדשא בעונה זו של השנה), או שיאכל יבולים למיניהם כגון חסה, שהיא גם לא ממש בריאה לסוס, שלא נדבר על החומרים הרעילים שעליה.. לא אתפלא אם תמצאי את הסוס שלך שבוע לאחר מכן בדרך לשריפה..
הסוסים שלנו פשוט לא בנויים לתנאי בר שכאלו... מפונקים!

desert star

New member
יש המון בדברייך!!../images/Emo166.gif

יש המון במה שאת אומרת אבל העיניין הוא שלא כולם מתייחסים ככה לסוסים שלהם.... יש המון אנשים שרואים בסוסים שלהם בתור מכונות שכשלוחצים על כפתור הסוס חייב לבצע.... ולא רואים בסוס כחיה שמידי פעם לא מבינה מה אנחנו רוצים ממנה (סוסים הם לא הכי אינטיליגנטים) או שהיא עייפה ובעלת רגשות... אז כשהמכונה לא פועלת נותנים לה בומבה והיא ממשיכה לעבוד... ויש עוד תגובות כמו ניסור ואלימות לא נחוצה... שמשתמשים בה בכל אבל כל סוגי הרכיבה גם אינגליש כלומר קפיצות ודרסז' וגם ווסטרן כך שזה בעצם לא קשור לסגנון הרכיבה אלא לאדם!!! אז ככה שאנחנו לא רוצים להיות כל סוס... אלא לי לא איכפת להיות סוס של בעלים אוהבים!!! ופה בארץ רוב האנשים לא פועלים לפי הרמוניה וסוס אם רגשות אלא כלי עבודה שחייב לעשות מה שאנחנו אומרים!!

Just A Firefly

New member
|יתוש| אממממ...

אישית, אני לא חושבת שבארץ מתייחסים לסוסים כאל מכונות. אולי בגלל העובדה שספורט זה קטן (בהשוואה לאחרים כמובן) ויותר "ביתי". הרוכבים בארץ לא מתחרים בעיקר כי הם נכנסו לספורט הזה נטולי אהבה לסוסים (ובכלל לבעלי חיים) ורק כי הם רוצים לנצח וישלמו כל מחיר כדי להשיג זאת. הגישה פה היא יותר על קשר משותף בין האדם לחיית ה"מחמד" (עד כמה שהיא יכולה להיות..
) שלו, ושזאת בעצם זכות גדולה מאוד לעבוד עם חיות כאלו אציליות - שאין להרבה אנשים ממש מגע בצורה מיוחדת כזאת איתם..
כמו שהוא לא היה הולך ובועט בכלב שלו כי הוא אמר ארצה והכלב לא השתטח על הרצפה כמו איזה רובוט |מזיע|
- אין כל סיבה כי יעשה זאת לסוסו. אני בטוחה ש-99.9 אחוז מהרוכבים בארץ יודעים שכשהסוס לא עובד כהרגלו - משהו קרה, משהו לא בסדר וצריך לבדוק זאת לעומק ולא לבעוט כמו בהמות כי הם חושבים שהסוס מכונה שיודעת רק שחור ולבן.. ואם אני אראה מישהו שמתייחס לסוס שלו כמו אל מכונה, הוא יחטוף ממני אישית 2 סטירות ובעיטה במקום מוצנע.....

desert star

New member
אני רואה שבכלל לא קראת כמו שצריך!!!

קודם כל לא אמרתי שכל הרוכבים בארץ ככה אבל בגלל הטמפרמנט הישראלי רובם ככה!!! חוץ מזה אם את רוצה הוכחה תלכי לחוות רועי לשם שבקדרון!!!! שם תראי הוכחה ותשאלי פה עוד אנשים בפורום שמודעים לניסורים והדברים המגעילים וחוסר המקצועיות שיש כאן בארץ!!!!! אז הא לך!!!

נכון... בחוות רועי לשם מנסרים...

ובכלל לא יודעים לרכב..!! חוץ מנועם, מור ויובל כל שאר האנשים שם מנסרים כאילו אין מחר! עצה לחיים: אל תרכבו בחוות רועי לשם! אין שם רמת מקצועיות בגרוש!

ציקו2003

New member
חט שרמוטה

יובל גוטסמן שרמוטה ונעם ניצן שמן הומו שמזיין בנים ויבל השטוחה המגעילה מזדיינת בשביל לרכב

למעלה