שבת אלגרה

../images/Emo42.gifשבת אלגרה

דמניינד'ה בואנה, דיאה אלגרה,קמינוס דה לצ'ה אי מייל אל דיו קמוס וואד'רה דה מאל, קמוס אנבייה סנאדאד,פרנסה בואנה פאס אי אמור, לה גאנה דה קנטר אי ביילאר.

ר ח י לו

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo42.gifשבת אלגרה קרידה אה טי

אי אה טודוס לוס אמיגוס

רותי ב.

New member
לה שבת אומפוקו אוטרו ב'ה פאסאר.

אוי ארה לה פרימרה ב'ס קי מי פ'ואה אלה מאר אין לה דמאדרוגה, פור קה נו סי קמן דל סול. אסטוב'ו מאראב'יוזו, אי דאינדה נו אסטוב'ו יינו קון ג'נטה. איל צ'יקיטיקו קה טיינה און אניו אי מדיו, קוריו אה לה אגואה, מי ג'וגו קון לה ארינה, אי קוריו דטראס דה אוטרוס קריאטורס מונצ'ו מאס גראנדס, קי ג'וגארון קון כדור. מי אולב'ידי קומו סה דיזי כדור. קן מי פואדי אקודראר?? ארה לה סיגונדה ב'ס קי סטה אלה מאר. אל אמפסיז'ו סה אספאנטו דה לוס גלים (נא אוטרונה פאלאב'רה קי יה מה אולב'ידי) אמה אב'אגאר אב'אגאר סה אמבזו קי לוס גלים דספואס קי אינקאלסאן אונדה אל אפוזה טורנאן אה לה מאר, אי אמפסו קוריר דטראס דה איוס (דה לוס גלים). אל מאס גראנדה, קי יה טייני דוס אי מדיו אניוס, אסטוב'ו אסנטאדו אריב'ה דה אונה טוב'ז'ה גראנדה, קומיינדו אוב'אס, קי נו קיז'ו ניי ג'וגאר קון לה ארינה, ני יר מאר סרקה אל מאר, אה לה אגואה. קואנדו יה אמפסו לה קאלור מוס טורנימוס אקאזה. אגורה איי אין חיפה, "פסלים בחול" מוי אירמוזו די פסלים (קומו סה דיזי??) קי אזיירון דה ארינה קי טרושרון ספציאלמנטה אנסינה קי לה אגואה נו לוס ב'ה דורוקאר פישין דספואס קי לוס פ'ראגוארון.

רותי ב.

New member
אטרון פ'וטו

די און פסל דה ארינה - סיגורו קי מוס פ'ואמוס אה ב'רלוס טאמביין.

terigo

New member
המלים החסרות

לאס פאלאב'ראס קי מאנקאן: כדור = טופ גלים דאלגאס

סורטרו

New member
קה דאלגה

קה דאלגה = אצלנו כשרצו לומר על מישהו שהוא "טיפוס" או כשקרה משהו לא חיובי היו אומרים קה דאלגה קה מוס ב'ינו.

ר ח י לו

New member
אצלנו דאלגה בסלנג זה דאחקות

אסטה פאסאנדו דאלגאס- הוא מסתלבט על מישהו

סורטרו

New member
על תעשו גלים!

גלים = אונדאס מהסלוניקאים שעבדו בנמל ת"א שמעתי הוי נו אמברקארון, לוס פאנטונס (הדוברות) נו פודיאן סאליר דה לה מאונה (המזח שהיה רדוד) פור מודו קה אב'יאן אונדאס פוארטס. אפרופו מאר אי קאלור. אגורה אטורני דה אילת לוס דשי אמיס אנייטיקוס יוראנדו פור קה נו מוס דשארון אטורנאר אקאזה. איל קלור אין אל מדיודיה אסטובו 42 גרדוס אין לה סולמברה. אין איל סול ס'אפוז'ה אותרוס 10 גראדוס. פואדיש אז'ר וובוס אנחמינדוס אין איל מדיו דל בלקון. 4 אוראס אינטראס אסטה קה אטורנימוס אל קיבוץ.

terigo

New member
על תעשו גלים ????

מה פירוש אמברקארון, = ? נשמע לי כאילו מתורכית = בארקאס = סירות??? גלים = אונדאס ??? אצלינו נהגו לומר אונדו = עמוק ועוד בענייני ים = על ים שקט נהגו לומר = לה מאר אסטה אזיטיה ועל ים סוער = לה מאר אסטה דאלגאדי. עם זאת צרפתי לאוצר האימרות שלי : דאלגה בסלנג = דאחקות אסטה פאסאנדו דאלגאס- הוא מסתלבט על מישהו. קה דאלגה קה מוס ב'ינו. כשרצו לומר על מישהו שהוא "טיפוס" או כשקרה משהו לא חיובי

terigo

New member
לאחר בדיקה נוספת

אני מקבל את דין החברים: בנוסף לדאלגאס =גלים אונדס = גלים (עוד מלה לאוסף)

סורטרו

New member
אכו בארקה

יש שיר ים ישן נושן אמי הייתה שרה לי ואני זוכר בית אחד. בערך כך: אכו בארקה יה סיריאני בארקה יאלו אכו בארקה יה סיריאני פו יה פסאר'מה דן קאני זומ טריאלארילארו בארקה יאלו בארקה ביוונית בבית רפויה כנראה כמו בתורכית בארקה = פירושה סירה ואולי מכאן.... אמבארקרון שמו הטעינו בתוך הבארקה? בואן דיה

בארקה

במילון ספרדי אניה= BARKO אצלנו קראו לאניה VAPOR כנראה משום שהופעלה ע"י קיטור. ביונית אכן VARKA= סירה. על סירות, ים וימאים יש אין ספור שירים יווניים. הם הרי יורדי ים וותיקים ביותר. וסורטרו, תשיר לנו את השיר הזה מה דעתך?

רותי ב.

New member
השאלה שאני הולכת לשאול

מזכירה לי את המערכון של הגששים - מי צריך להגיד שלום - זה שעולה או זה שיורד ... ובכל זאת כתבת "אסטה פאסאנדו דאלגאס- הוא מסתלבט על מישהו" אז קודם כל לא הכרתי את הביטוי, אבל משמיעה חשבתי שהביטוי "פאסאנדו דאלגאס" מתאים יותר למסכן שמסתלבטים עליו, מאשר לזה שמסתלבט על מישהו. מה דעתך??

למעלה