עדכוני פורום

• פותח הנושא syair
  • פורסם בתאריך

syair

New member
../images/Emo42.gifעדכוני פורום

1. אני רוצה לארגן טיול (טרק) פורום קצר (3-5 ימים) לאחד מהמדינות הקרובות לישראל. אני חשבתי על טורקיה. אם נהיה לפחות 10 אנשים, אפשר גם לארגן את הכל במחיר יותר זול, לפחות טיסה של 10 אנשים ויותר, מחירה יורד, ושמעתי שאפילו בכמה עשרות אחוזים. מי שמעוניין לקבל עוד פרטים, ו/או להצטרף לטיול כזה אשמח לשמוע מכם. 2. בכמה שבועות האחרונים דיברנו בפורום בנוגע לתרמילאים המגיעים לארצנו, ואמרתי שנארגן מפגש שננסה להבין את בעיות התרמילאים, ע"י מפגש עם תרמילאים. הארוע יתקיים כנראה ביום רביעי או חמישי הקרובים (ה-11 או ה-12 בחודש). מי שרוצה להצטרף, מוזמן ליצור איתי קשר במסר אישי או בפורום.

syair

New member
שכחתי

3. עוד משהו לפורום, שרציתי לארגן אם יהיה ביקוש, זה ביקור אצל יצרני ציוד לתרמילאים מישראל (אם אתם רוצים לדעת לגבי חברות המייצרות בארץ, תסתכלו ברשימת הקישורים). אם יש אנשים שזה מעניין אותם, אני אנסה לארגן סיור כזה. ואם אתם מעוניינים, האם תרצו שנארגן הסעה? מכיוון שראיתי שיש בעיות תחבורה להגיע לטיולי הפורום.

nuki d

New member
וואו!!!

קודם כל, סחתיין על הגיבוש בפורום, באמת כל הכבוד. :) דבר שני בעניין מפגש עם תרמילאים, נשמע מאוד מעניין: מתי ואיפה? ומה בתכנון בערך? תודה מראש :)

syair

New member
עוד עדכונים

דיברתי היום עם הבן אדם שאחראי במשרד התיירות, על שיווק המדינה כיעד תיירותי. כשהצגתי את נושא התרמילאים, הוא אמר שישראל לא מגרשת אותם, אבל אין עניין מיוחד בהם, ואז הגענו לנקודה, שהוא רואה כתרמילאי, בן אדם שמגיע עם אוהל, וישן את כל הטיול בשטח, וכמעט ולא משאיר כסף במדינה. אנשים כאלה אין למשרד התיירות לעודד להגיע לארץ, ומה שהם רוצים זה תיירים שיצרכו שירותים, כמו בתי מלון, מדריכי טיולים, הסעות וכו'. נראה לי שזה יכול לעזור לנו בעת שאנו באים לשאול את התרמילאים בארץ, לגבי התקציב, שנראה להם הגיוני שהם צריכים לבזבז בארץ. דיברתי איתו גם בנושא קמפינגים, ובאמת אין כמעט כאלה בארץ. הבנתי ממנו, שמעודדים הגעת מתנדבים לקיבוצים. בקיצר צריך להכין שאלון, אפשר לעבוד על זה בפורום, ואז ביום שנקבע. אני אנסה לדבר עם בעל אכסניה, שיוכל להפגיש אותנו עם תרמילאים, נשאל אותם את השאלות שהכנו, וננסה לעלות על בעיות התרמילאים בארץ. אפשר להפיץ במקביל את השאלון גם באינטרנט, רק שאז לא נדע בדיוק מי יענה, אבל אפשר לסנן כאלה שהם עויינים במיוחד, ולא תורמים להבנת הנושא. תנסו לעלות שאלות שנוכל לשאול. נראה לי במיוחד חשוב, בדברים שנראים לכם בעייתים או שנתקלתם בהם בחו"ל, ואהבתם, ואתם חושבים שהם לא קיימים בארץ.

syair

New member
טיולים

לגבי טיולים מאורגנים לתרמילאים מותר לפי מה שאמרו לי במשרד התיירות, רק עם מדריך שאושר ע"י משרד התיירות, ויש גם לוח תעריפים לכמה הם גובים עבור הדרכה. נראה לי שטיולים כאלה נוחים למטיילים, שרוצים למשל להגיע לאזור הגולן, אין לשם למשל תחבורה ציבורית סדירה, מלבד מספר אוטובוסים קטן, שמגיע אני חושב רק לישובים היהודים ברמה.

triba8

New member
יש לי רעיון...

מה לגבי עשיית רשת של תרמילאים מרחבי העולם שיציעו את בתיהם לאירוח בתמורה להבטחת אירוחם אצל אנשים הרשומים ברשת?

syair

New member
רעיון זה כבר קיים

למשל באתר בקישור הבא, ויש עוד כמה אתרים כאלה, שחלקם אפילו מציעים אירוח לישראלים בלבד.

triba8

New member
הייתי רוצה לדעת...

אם מישהו פה בפורום התנסה ברשת התרמילאים הזאת. אשמח לקבל חוות דעת!

syair

New member
אני שלחתי

כמה הודעות בזמן שטיילתי במדינות הבלטיות, ולאחת מהן ענו לי, אבל כבר אחרי שמצאתי אכסניה בעיר (וילנה). רציתי לפגוש את מציעת הארוח, אבל בסוף לא יצא. אני השתמשתי באתר travelhoo.

nitsansh

New member
שלחתי בקשות, לא ענו לי

לא מזמן קיבלתי בקשה מתורכי אחד שרצה להתארח אצלי. הוא שלח רשימה של תאריכים מכאן עד הודעה חדשה... כתבתי לו בין היתר שאני גר 7 ק"מ מהכביש הראשי... אחרי זה לא שמעתי ממנו...

nitsansh

New member
כל תייר משאיר כסף במדינה...

כל אחד כפי יכולתו... כל אחד ישן, אוכל, נוסע, מבקר באתרים... כל תייר שמגיע לישראל, גם אם הוא תרמילאי שמוציא 100 ש"ח ביום, מכניס כסף למדינה... אני המום מהתשובה של האיש ממשרד התיירות, או לפחות מהניסוח שלה... נשמע כאילו אנחנו עושים להם טובה שלא מגרשים אותם...

DiscoCat

New member
נכון מאוד../images/Emo70.gif

לאחרונה גם באירופה שם ניסו למגר את "תופעת" התרמילאים הבינו שזה טוב ואת התרומה שלהם למדינה, זאת מכיון שהם מכניסים כסף ישירות למדינה לכל שכבות האוכלוסיה (לדוגמא: תרמילאי שישן בגסטהאוס בכפר/ישוב נידח, לעומת תייר שישן במלון, המלון בבעלות משקיעים זרים, וכך רוב הכסף "שנכנס" למדינה יוצא כלעומת שבא). חבל שלא מבינים את זה פה במשרד התיירות, מה גם שהמדינה הזו פועלת על פי אינטרסים של אנשי העשירון העליון (שגם להם מניות/אחוזים ברשתות המלונות, או שהם בכלל בבעלותם) והאינטרס שלהם הוא כמובן התיירות העשירה יותר ולא תרמילאים. אבל עזבו, נגעתי פה בפוליטיקה (איכסה
) שלא ישעו אותי מהפורום

syair

New member
תרמילאים

זה מה שהיה לי מוזר, שמבחינת משרד התיירות, תרמילאי הוא בן אדם שיושן עם באוהל בכל שהותו בארץ, נוסע בטרמפים, ולא מבזבז כמעט כסף אלא אף משאיר לכלוך במקומות בו שהה אחריו. אני מסכים איתך, שכל מיני בעלי אינטרסים מרוויחים ממלונות היוקרה, והמדינה אף מסבסדת הקמתם, ולאחר מכן אם יש מיתון בענף. הם באים שוב לממשלה, ומבקשים שיעזרו להם להחזיק את המלון, ולשלם לעובדיו, אבל זה קורה לא רק בענף המלונאות אלא גם בענפים אחרים במשק. אם נצליח להבין מה התרמילאים רוצים, ואפשר לשאול אותם גם לרצוי ומצוי מבחינת הוצאותיהם בארץ, אולי נוכל להביא למשרד התיירות נתונים חדשים. אני גם לא מבין את נסיונות השכנוע שלהם בהבאת תיירות יהודית מהעולם, חלק מתיירים אלה יבוא גם ללא מסעי פרסום, ולחלק יש גם משפחה פה או שהם ישראלים שירדו.

Eldad H

New member
דוגמא לשאלון

אני עניתי על שאלון אינטרנטי שכזה על הטיול שלי בניו-זילנד ואני שולח את השאלות ששאלו שם... לא רק על ניו-זילנד, אלא גם על רשת האכסניוץ BBH בפרט, אז ככה שלא הכל רלוונטי...

מריושי

New member
ישראל שנחשבת למעצמת

תרמילאים לא מעודדת תרמילאות במדינה עצמה? הסנדל הולך יחף? לא ברור העניין

למעלה