סקר חדש

MemphisRaines

New member
../images/Emo42.gif סקר חדש ../images/Emo42.gif

ונושא הסקר : כמה כסף אתה מוציא על התחביב מידי חודש נסו לחשוב לשניה אחת איך היה נראה חשבון הבנק שלכם או של הוריכם אילולא עסקתם בטיסנאות
אז יאללה לסקר שרון

ofersi

New member
המשך

לא מספיק שאנחנו (ומנהל הבנק) יודעים כמה זה באמת עולה לנו ??? אתה רוצה שנספר לכולם, הרי הנשים שלנו למדו, כי יש פורום טיסנאים והן מחפשות, כל רמז ולו גם הקלוש ביותר, להוכיח לנו, שהטבעת החדשה שהיא רצתה, עולה הרבה פחות מאיזה מנוע שרק מרעיש ומעלים אותנו בשבת. חפש איזה סקר מעודד ??? למשל כמה מטיסים בארץ מכירים את................. (דמיין) יום טוב עופר

tzachw

New member
היי עופר

מה קרה לך הבוקר? ירדת מהפסים? ולמה אתה לא בעין יהב? שיהיה לך יום טוב, צחי ורמוס

MemphisRaines

New member
היי עופר

הטבעת שאתה קונה לה מורגשת הרבה פחות מאשר המנוע שתיקח ותירד לה על האצבע
ואם נהיה קצת יותר רציניים תאמין לי הן יודעות הרבה יותר טוב מאיתנו כמה כסף אנו שופכים על התחביב הזה
שרון
אהבתי את הרעיון לסקר הסקר הבא יהיה כמה אנשים מכירים את ofersi

לא ברור לי דבר אחד...

דבר ראשון ברכות על השם החדש
. דבר שני, לגבי הסקר, אני לא מבין את ההיגיון. אני מכיר אדם אחד שמחליף טיסן כל חודש ואפילו שבוע שזה אשר חזן (אשר 3D), אולי יש איזה בן אדם מסטול שמרסק כל חודש. מלבדם ההוצאה היחידה היא על דלק... למגזימים זה 2 גלונים בחודש ולנורמלים זה גלון אחד בחודש... בבקשה הסבר לי את ההיגיון מאחורי הסקר, אורן. חשוב לציין, הכל חברי, אני לא יורד על אף אחד או מתחיל וויכוח עם אף אחד, זוהי שאלה לגיטימית לגמרי.

אני מוציא 300-400 ש"ח

רק על דלק ואני עוד מקבל אותו בהנחה. זה שונה אצל כל אחד ומה הוא מטיס. בברכה יוני שריג

hiyair

New member
בעיות בסקר

קשה מאד לחשב יש שנה שאתה קונה רדיו ומנוע ועוד כל מיני דברים אשר לא נכללים בצריכה השוטפת לכן צריך להגדיר את הסקר לדעתי רק על צריכה שוטפת

MemphisRaines

New member
הסקר חם ../images/Emo13.gif

יש ה מון מצביעים יחסית לסקרים קודמים
וכמה הבהרות הכוונה היא לממוצע הכסף כלומר מי שקונה כל חוד שטיסן חדש זה בוודאי יורגש בסכום שירשום ומי שוקנה טיסן אחת לשנה זה יורגש פחות אבל זה עדיין סכום מסויים בממוצע לחודש אישית אני בין אלו שמוציאם הרבה כסף
כמה
תנחשו
שרון

2fly ron jerasi

New member
כשהתחלתי להרוויח הוצאתי כ 1600 בח

כשהתחלתי להרוויח כסף (סיום שירות החובה -1996) הוצאתי כ 1600 בחודש , ככה זה היה במשך כ6-8 חודשים , ממש השתוללתי
היום קצת הרבבבבבבבה יותר קשה שאני נשוי ואישתי סטודנטית וכמובן איך לא יש משכנתא על הצוור.

עלות התחביב

אצלי זה לא תחחביב אלא סריטה. כבר שאלו אותי אם טיסנים זה לא תחביב יקר? התשובה שלי היא חד משמעית: לא! (ורק לידיעתכם אני סטודנט תפרן שאין לו הורים מיליונרים) אבל כשאני משווה את זה לדברים אחרים - כמו לתחזק רשיון טייס (10,000 ש"ח בשנה זה זול!) ולעשות קורס מכשירים (הנה בורחים להם עוד 20,000 - 30,000 ש"ח) אז הכל נראה טיפה אחרת.

זה לא יקר בעיקרון

אני משלמת 500 ש"J בשנה ומקבלת כמעט את כל החומרים והכלים, אבל לשגעונות הקטנים מהצד (אם בונים עוד משהו במקביל) אני משלמת נוסף

אור באיזה עולם את חיה?!

את מטיסה טיסנים חופשיים אם אני לא טועה. במקרה גם אני מטיס חופשיים. ציוד לטיסן ד-2 עולה די הרבה כסף: סקינים 45$ קורות 45$ טיימר+וו (בלוק) 65$ מיתקן פיתולים 25$ סט בנט 25$ צינור אחורי 20$ סה"כ: 225$ וזה דברים שאת לא יכולה לבנות בעצמך (רובם). די הרבה כסף לא?

noam weissman

New member
בניה לבד כן אפשרי

לירוק ממאדים... קליפות ניתן לעשות לבד ולא במאמץ גדול, קורות גם אבל ההבדל איכות יהיה משמאותי, לגבי צינור אחורי הבעיה בעיקר להכין קונוס ולאחר מכן לא נורא. וו וכמעט כל היתר ניתן לעשות אם יש את הציוד והידע המתאים. הכל ענין של כדאיות. אם רוצים לחסוך זמן קונים, ואם רוצים לחסוך כסף ולהנות ניתן לעשות הכל. הבעיה שלהשיג חומרים במיוחד בדים ושרף אפוקסי איכותי קצת קשה. אתה לא הזכרת את הדברים היקרים באמת: כנף מוכנה 400-200 דולר. טימר אלקטרוני + מחשב פאלם, מערכות חרטום לטיסני גומי שעולות 500-150 דולר מתקן מתיחה לגומי 150 דולר. גומי שעולה 25 דולר לחצי קילו... לכל מי שעדיין חושב שטיסנים חופשיים זה זול או פשוט אפשר להוסיף כיד הדמיון הטובה. סתם לכל הסקרנים מצורף לינק עם קרוב ל 2000 תמונות איכותיות של טיסנים חופשיים משלוש תחרויות כולל אליפות העולם האחרונה. בברכה.

jeblesh

New member
זה דיי מדהים כמה שניי הצדדים

מיתנסאים אחד קלפיי השני זול ,יקר ,טוב ,לא טוב, בקשר למחיר תיסן חופשי החי זול שיש עולה פחות מי תיסן מונחה רדיו החי זול שיש תיסן חופשי החי יקר שיש לא בהחרך יותר זול מי תיסן רדיו החי יקר שיש כול העסק של אייזה מי מהתחומים יותר יוקרתי\מיקצועי\טוב הו דיי דבילי זה חופשי וזה נישלת אקרונית אני חושב שטיסן חופשי יותר קשה לאסות למשל קיבון הCG אצל טיסן חופשי חייב ליהיות טוב לעומת זות בטיסן רדיו זה לא ממש משנה טעות של 5% בערך לא תהרוג אף אחד בקיצור חלס תפסיקו להיתנסות ואגב להרבה מתיסיי רדיו יש הרבה מה לילמוד מי תחום החופשיסתים תיסניי רדיו רובם קבדים כמו אני לא יודעה מה חצי מי המישקל יכול לרדת והחוזק יכול להחפיל את עצמו רק אים ישקיעו קצת במיבנה ברוב הקיתים...

חלק אפשר להכין לבד,

וחלק קונים... אבל מבחינה תקציבית אני משלמת לסניף 500 ש"ח בשנה (תשלום של מדריך) ומקבלת כמעט הכל חינם.

הכל אפשרי

אבל כמו שאמרת שאלה של כדאיות ואיכות. אני מכין את המגדלים (קליפות והדבקה של כל המתקנים) בעצמי מכיוון שזאת לא עבודה נורא קשה ודי מהנה ואני מצליח להגיע לאיכות טובה. ךעומת זאת קורות וסקינים זה דברים שאין לי ידע מספיק טוב בדרך ההכנה שלהם ולכן אני מעדיף לקנות אותם. כמו כן כדי טיימרים ו-ווים אתה צריך לשלוט במחרטה וכרסומת או בעל גישה ל-cnc וידע בשרטוט. לגבי החלקים היקרים יותר - כנפיים וכיו"ב לא ציינתי אותם כי ציינתי חלקים שאי אפשר או לא משתלם לבנות לבד- כלומר המינימום שצריך להוציא. לאון

למעלה