.ספרדים/ אשכנזים

SuzieRS

New member
../images/Emo42.gif .ספרדים/ אשכנזים

דימניינה בואנה אה טווודוס,אי פ'ייסטה אליגרה. מי פאריסייו קי ב'ה טופר אקי קון קאן ביב'יר איל
די לא דימניינה. היום יוצאים בתפילה "משיב הרוח ומוריד הגשם". בסיום התפילה הספרדים אומרים את הפיוט: "בגשמי אורה תאיר אדמה, בגשמי ברכה תברך אדמה, בגשמי גילה תגיל אדמה…" אחינו האשכנזים דואגים שמה האלוקים הטוב עיף או נח ואין לו כח בדיוק ברגע זה לפענח פיוטים,ושלא יתבלבל בין אורה לגילה ולגיל,ואיך יאיר את האדמה. אז מבקשים ישר ולעינין: "לברכה ולא לקללה, לחיים ולא למוות, לשובע ולא לרזון." בנוסח זה או זה אני סומכת ל- ה' הטוב, שיתן לנו טל ומטר לברכה,ומוסיפה את הנוסח של שלמה ארצי:
"את הגשם תן רק בעיתו ובאביב פזר לנו פרחים"
אמן

Sarika

New member
בואנה דמאניאנה סוזי אי גראצייאס../images/Emo140.gif

אל נוסח די שלמה ארצי, אס ג'וסטו פרה מיס איז'וס פורקי סון מדיו ספרדיס אי מדיו אשכנאזיס
. בנדיצ'ו אל אי סו נומברי, קי אנטיינטדי טודוס לוס נוסחים, אי קי מוס מנדי לוב'יאס קון מיזורה, אמן.

SuzieRS

New member
Sarika ,אמן פור לאס לוב'יאס

מוי ארמוזה פ'וטו,קומו פוסטאר.

אסטרלו

New member
../images/Emo24.gifאמן. קה אייגה לוב'יה אן

מיזורה. אוי מי מאדרה מה קונטו קה ב'ידו אן לה טלביזיה טורקנה, קה איי מונצ'ה לוב'יה אן איסטנבול, קה ב'ינו פין אל מדיו דל בוי דה לוס אוטובוסיס. טנמוס מזל קה נו אסטוב'ימוס אסטה סמנה איה.

תבורכי

יו סה קאזלינו אי אסתה תפילה אן קואלונקה ב'רסיה אם פרינציפאלה דמאנדה. אסתו אי סלוד קון פאס התודוס ישראל אמן. תבורכי Suzie ptrv ,usu

תבורכי

יו סה קאזלינו אי אסתה תפילה אן קואלונקה ב'רסיה אם פרינציפאלה דמאנדה. אסתו אי סלוד קון פאס התודוס ישראל אמן. תבורכי' Suzie פארה תודו

בואן דייה די מועה|ד| ../images/Emo74.gif

אייר לה נוצ'ה סלימוס אל מרינה די הרצליה אי יה בטב'ה מוי פרסקו, אן טורננדו סטב'ה חאליס ילדו... ב'וס קרו קונטאר 'י אה קפה לונדון אין לה מרינה סי פואדי קומר מוי בואנו קון 24 שקלימ'ס... סלטאס קון לחמניות אי מנטקה, המבורגר מוי מוי גרנדי קפה או מרגריטה... יה נו אס כדאי גיזאר אן קזה!!! פסימוס אייר לה נוצ'ה אייה קון אמיגוס אונה נוצ'ה מוי אגראבלה אי סברוזה...

angelici

New member
בואן דייה אי דמיפרטי ../images/Emo74.gif

מוי ארמוזו לתפילה דללוביה אי אוי לנוצ'ה אס שימחת תורה
ארוגו אלגריה גרנדה אי תודו לו לס דמנדאס בואנס כסאקספטאן שישו ושמחו בשמחת תורה
ותנו כבוד לתורה

חונה קרידה אגורה טה אקורדרטס דה

קונטר לו דספואס קה איזה פרנקס יינאס אי אינצ'י קול, יה מסליו לה אלמה אוי . לס אפורומטי א מי פאמייה קה אז לא ב'ס דה אלקבו קה מאסטו מטיינדו קון אסטה פזגדורה דה אצ'ו. סתם אני קוטרית. באמת שלעיתים אני חושבת שמיותר לבשל לעיתים עדיף לאכול בחוץ.

chikita2

New member
חג שמח../images/Emo13.gif

בואנס טדרס סניוריקה. אסטו ויינדו קה טה אלגוסטה קוזינר. טנגו ארבולה דה אזייתונס. היא אוי אזימוס אל קטיף. טנגו אי ודרס, אי פרטס, אי מדיו מדיו. אס לה פרימרה וס קה קרו אזר אזייטונס. אי נו סה קומו סה אזה. מה פואדס איודאר? או סי סבס קן מי וה דיזיר קומו לוס ואזר? מוצ'ס גרסייס. גילה.

קרידה צקיטיקה - טיינס ירו אמי נו

מאגרדה גיזאר מה נו טנגו אוטרו רמדיו טנגו פאמייה אי קאלה קה קומאן. יקירה את טועה אני לא אוהבת לבשל , אבל אין לי ברירה יש לי משפחה שחייבת לאכול , מה לעשות? בקשר לזיתים: שוברים אותם אחד אחד, משרים במים למשך חודש ימים כשכל יום מחליפים את המים . לאחר חודש מוסיפים מלח, לימון, שיני שום בכמות נדיבה, פלפל חריף (ירוק או אדום מספר לימונים פרוסים. לאחר כ-15 יום טעים ומוכן לאכילה

rossano46

New member
../images/Emo91.gif

קון אל לימון אי אל פימיינטו מ טה קוונטס אוז'יקס דה רודה כשמוסיפים את הלימון והפילפל הוסיפו כמה עלים של פיגם מצוי (רודה)

tsiporganeden

New member
צ'יקיטה בואנה וינידה, טיינס מונצ'וס

ארבולס? סה פואדה אראנקאר באסטאנטה? אזיטונאס קיירס אזר דה לאס דוס קולורס? לאס ודרס יו לאס קורטו, לאס פרטס סולו אגו בוראקוס קון אל קוצ'יו. בעברית שכולם יבינו- זיתים ירוקים: לדפוק את הזיתים או אם רוצים זיתים שלמים רק לעשות חריץ בזית עם סכין משני הצדדים, אחר כך להשרות במים במשך שבועיים כל יום להחליף את המים, אחרי שבועיים לשים בצנצנת מים, מלח, שום, לימון, הכל לפי הטעם, אני למשל לצנצנת של 3 ליטר שמה 3 כפות מלח, ראש שום, למלא בצנצנת מים עד כיסוי מלא של הזיתים, ושני לימונים חתוכים לרצועות. את השחורים: גם להשרות במים ולהחליף כל יום מים לתקופה של שבועיים, לא לשכוח לעשות חריצים לפני, אחרי שבועיים, לשים בצנצנת עם מלח בלבד, ממש לשים מלח בכל שכבת זיתים שאת מכניסה לצנצנת, לנער כל יום את הצנצנת כדי שהמלח יתפזר כמו שצריך, אחרי שבועיים הזיתים טובות לאכילה, אז יש צורך לשפוך את המים שהצטברו בצנצנת ולשים שמן כדי כיסוי הזיתים.

may55

New member
תודה סוזי לאס דמנדאס דה לוס ג'ודיוס

אין לה תפילה "לוב'יה" מעניין הנוסח השונה אך הכוונה משותפת לגשמי ברכה ואכן שלמה ארצי שר יפה: "את הגשם תן רק בעיתו ובאביב פזר לנו פרחים" אמן

רותי ב.

New member
הרבה ../images/Emo51.gif על התכנים

שאת מביאה לפורום. כל הנוסחים יפים, ושיהיה רצון מלפניו באמת להמטיר עלינו גשם בעיתו ובכמות הנכונה.

למעלה