לימונים

chikita2

New member
../images/Emo42.gifלימונים

קרידוס, תנגו ארבולה ינו דה לימונס. יא איזה לימון כבוש, יה איזה סירופ דה לימון. מה נו סה קומו סה אזה דולסה דה לימון קה נו מסלה קוארנוס ( לוס דיינטס נו סון קומו אנטס). קן מי פואדה איודר קה סייה בנדיצו'. גרסייס אה טודוס אי בואן דיה.

tsiporganeden

New member
רותי אין אצלנו ריבת לימונים, אף פעם

לא עשיתי ריבה כזו, אבל במתכונים היא יכולה למצוא בקלות.

chikita2

New member
חיפשתי

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי אבל תודה על העיצה

SuzieRS

New member
Chikita סולו פארה גאנאר טוס

נינדיסיוניס! טי בושקי און דולסה דה לימון. מה איסטה מוי קומפליקאדו, אי קאלי קי לו אבולטה אין לאדינו או אין אבריו.אז הינה במקום דולסה די לימון,אונה טארטה די לימון חומרים לבסיס: 250 גרם עוגיות חמאה טחונות 2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק 100 גרם חמאה מומסת למלית: 6 ביצים 1/2 1 כוסות סוכר 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי 2 כפות קליפת לימון מגוררת דק 3/4 כוס שמנת מתוקה לעיטור: קליפות לימון מסוכרות (לא הכרחי) תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת אופן ההכנה 1. מחממים תנור לחום נמוך (150 צ.). מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבסיס, משטחים על תחתית התבנית ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא כ-10 דקות. 2. מקציפים את הביצים עם הסוכר 3 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים. מוסיפים את השמנת ומערבבים. יוצקים את התערובת בזהירות לתבנית. 3. אופים 50-60 דקות, עד שהמלית תתייצב. מצננים, ואם רוצים – מעטרים בקליפות לימון מסוכרות. מגישים בטמפרטורת החדר. מקוה שתהני

chikita2

New member
תודה רבה רבה

נשמע טעים אנסה לעשות זאת. מוצ'אס גרסייס

צ'יקיטה - דולסה די לימוניס

ק"ג לימונים קטנים 1 ק"ג סוכר 1.5 כוס מים 1-2 תפוחי עץ חתוכים לרבעים (הפקטין שבהם ממצק את הריבה) לשוטף היטב את הלימונים, לחצות ולחתוך לרצועות דקות (להוציא את החרצנים ) להכניס לפיירקס או לסיר מיקרו את הלימונים, המים והסוכר ולבשל בעוצמה גבוהה במשך 20 דקות ללא כיסוי, להוציא ולערבב ואז להתחיל להוסיף כל פעם 5 דקות ולערבב, הריבה מוכנה כאשר הרוטב מסמיך למירקם של דבש. אפשר כמובן לבשל גם על כירת הגז ולהקפיד לערבב כל הזמן את הריבה.

tsiporganeden

New member
רותי דחוף למתכונים, אני שאני כזאת

בשלנית פעם ראשונה אני שומעת שיש ריבת לימונים, הכל שמעתי רק לא על ריבת לימונים. חחחחחהההההה.

chikita2

New member
אין לי לימונים קטנים

אבל הריבה הזאת ניראת נהדר. אולי זה הולך גם אם לימונים גדולים? שווה לנסות. בכל אופן אני אדפיס את המרשם שנתת לי כי זה בוודאי טעים מאוד. תודה רבה ואם תדעי איך עושים עם לימונים גדולים אנא כתבי לי תודה רבה על המירשם הזה.

צ'יקיטה מעולם לא הכנתי עם

לימונים גדולים- לקטנים יש קליפה מאוד דקה והריבה יוצאת מצויין - זה בטח לא אותו דבר עם הלימונים הגדולים שקליפתם עבה ומרירה יותר. אוטוטו יוזלו התותים וריבת התותים בדרך...(

tsiporganeden

New member
אני חושבת שלקליפה של הלימונים

הגדולים צריך להשרות מספר ימים כדי להוציא את המרירות מהקליפה, ואת יודעת מה צ'יקיטה? תנסי לגלגל את הקליפה בצורה כזו שתצא לך שרשרת כמו שעושים בקליפה של התפוזים, תגידי באיזה מקום בארץ את גרה? הייתי באה אליך וביחד מנסות ונראה מה יוצא, אני מבחינתי אוהבת לנסות כל מאכל חדש, ונעזרת הרבה בידע העצום שלי.

למעלה