טיולים טיולים!!!

dixie chick

New member
../images/Emo42.gifטיולים טיולים!!!

לקראת מזג האויר המדהים בשבועות האחרונים נזכרתי שתמיד סקרנו אותי הרבה נושאים לגבי טיולי סוסים ואימון סוסי טיולים ואיך הוא שונה מאימון רגיל... אז מה אתם אומרים, מה שונה ברכיבת שטח מאשר במגרש? מה שונה באופן העבודה שלכם עם הסוס (האם תבצעו תרגילים ומנברות בחוץ כדי לחזק אותן למשל?) האם אתם יושבים שונה? מתנהגים שונה (שמים מתגים אחרים אולי, אולי נותנים יותר חופש, אולי מנצלים את ההזדמנות סתם להרגע ונותנים לסוס לעשות מה שהוא רוצה?) האם אתם מנצלים רכיבת שטח כדי לעזור לסוס להבין תרגילים או עבודת מגרש? (שמעתי למשל על מאמנים שמשתמשים בתנאים טבעיים בשטח לאילוף: לוקחים את הסוס בירידות כדי לעודד אותו להשתמש בחלק האחורי כמו בעצירה, מנווטים אותו בין עצים כדי ללמד אותו על מושכות ונהיגה ושאר רעיונות מקוריים... שמעתי גם על מאמנים שמשתמשים בטיולים כדרך להגדלת מסת שרירים וסיבולת) ואם כן איזה תרגילים ואיך אתם עושים את זה? ולסיום לימוד והדרכה: האם אתם משלבים טיולים בתוכנית ההדרכה שלכם? ולמה כן\לא? על מה אתם עובדים עם התלמידים בחוץ? האם אתם חושבים שזה חשוב ללמד\ ללמוד את זה?

fliperit

New member
פעם

היינו יוצאים בחורף לטיולים, מוצאים שביל ארוך ארוך, ועובדים על החלפות רגליים. זה היה ממש כיף... מן אווירה אחרת. האמת שאני יוצאת לטיולים בעיקר בחורף כשאי אפשר לעבוד במגרש...וכל שנה אותו סיפור- הסוסים שעבדו כל הקיץ במגרש מתנהגים נורא בשניים-שלושה טיולים הראשונים, ורק אח"כ הטיולים מתחילים להיות מהנים. האמת שאני מדריכה טיולים בהרי יהודה..אבל התלמידים הם אנשים שלא רכבו לפני כן, וזה קצת מלחיץ. אני חושבת ששיעור בחוץ מדי פעם מנקה את הראש גם לסוס וגם לתלמיד..וזה חשוב

dixie chick

New member
למה דוקא על החלפות? בגלל הקוים הישרים?

האם בטיולים אתם גם מכנסים את הסוסים? האם הסוסים הגיבו בחוץ כמו בבית להחלפות? מה היה ההבדל ולמה? האם בטיול התלמידים בדרך כלל רק מסתלבטים ונהנים או שעובדים על דברים רלוונטיים לטיולים? (למשל סוסים שרצים מהר יותר מאשר במגרש או נבהלים יותר?)

fliperit

New member
דווקא על החלופת כי

אי אםפשר לעצור/לסובב בחוץ בלי להרוג לסוסים את הרגלים..ולאהיה מקום לרוץ מעגלים. היום, ליד המבנה החדש של הרי יהודה יש מרעה ובו יש מקום לא רע לעבוד על מעגלים...כשאין בו צמחים לא ממש עבדנו על כינוס בחוץ, כי בגלל שהקרקע לא ישרה קשה לסוסים לרוץ ישר..וזה לא שווה לאסוף אם הסוס רץ עקוםם. הרבה פעמים היה יותר קל להחליף בחוץ בגלל שבמגרש יש לך קו ישר של 60-70 מטר, ובחוץ יש שבילי ישרים של 200-300 מטר...אז יש זמן. מצד שני, זה גם קשה יותר, כי הסוסים פחות מרוכזים. זה דווקא יתרון, כי הסוס לומד להיות מרוכז ברוכב גם כשקורים דברים בחוץ. אה...ושכחתי קודם- לפעמים כשמתחילים סייח, וקשה לו לרוץ במעגלים, אפשר לצאת איתו לטיול "פתיחות", שהסוס ילמד לפתוח צעד

dixie chick

New member
את מזכירה לי שבחו"ל

היה לנו TRACK- מגרש ענקי, בערך פי 2.5 אלונים, שכולו חול, ואין גדרות או שהגדרות כ"כ רחוקות שהן ממש לא משמעותיות ולא משחקות תפקיד מבחינת המנטליות של הסוס מסביב רק עצים ומרעים וסוסים אחרים... (אגב הTRACK נחשב MUST כמעט בכל חוות ריינינג) ותמיד לרכב שם היתה חוויה אחרת לגמרה- אפשר לעשות הכל אבל הסוס מרגיש הכי לבד והכי חסר גבולות פיזיים, רק באמת הסוס והרוכב אין דבר כזה מעגלים שנצמדים לגדרות, אין דבר כזה צפוף במגרש, אין דבר כזה סוס מצפה עצירה על הקו הישר (שנמשך לנצח), אין כמעט פנסינג לצורך העניין, יש נהיגה ונהיגה מעגלים קווים ישרים, יש קאנטר וקאונטר קאנטר... אלו היו הרכיבות הכי כיפיות שהיו לי בחו"ל, לפעמים למרבה ההפתעה היו סייחים שדוקא הגיבו יותר טוב בחוץ מאשר בפנים, בחוץ אפשר היה לראות מה קורה מסביב הרבה יותר טוב (המגרש בפנים היה עם גג ובחורף ברזנטים על הקירות), אפשר להריח ולרוץ למרחקים ואין באמת לאן לרוץ... ראיתי הרבה סוסים שהרגישו יותר מדי חופשיים עם עצמם ורצו לרוץ ולהשתולל בחוץ בגלל העדר הגבולות הפיזיים, וגם סוסים שהרגישו הרבה פחות כלואים ופארנואידים והרבה יותר רגועים וחופשיים... ולכן צייתו הרבה יותר טוב! היה לי עוד טיולי רכיבה אמיתיים בטקסס, יפה שם לאללה, שיחי ענק ועצים דמויי חרובים, תרנגולות הודו, קיוטים, חזירי בר, צבאים, שקיעות, הטיולים האלה היו יותר בשביל הכיף מאשר בשביל חווית אילוף כלשהיא, הם עזרו לי אישית בעיקר בהעלאת הביטחון העצמי ובהרגשת נינוחות ובטחון והתרגעות זמנית מהמתח של אימון, בטיולים כאלה פשוט נתנו לסוסים לזוז עם הגבלות בסיסיות ביותר כמו פניות, מקצבים וכ'... לא דרשנו שום דבר

ram ram

New member
אההה.. הרבה, מאוד אפילו..../images/Emo8.gif

אין מגרש תמיד יוצאים לטייל, עם סוסים בתחילת אילוף/אימון יוצאים לשטח כדי להעלות להם את הכושר, ככה גם עם סוסים מיומנים יותר, יוצאים קצת להעלות את הכושר ולנקות את הראש, כמובן שנזהרים על הסליידרים [למי שיש] כדי שלא יפלו בירידות-עליות... אפשר לעבוד על החלפות, כינוס, האטת והגברת מהירות ועל חופש... מעולה לרוכב ולסוס [לדעתי לפחות] וזה מחייב את הרוכב לסמוך על הסוס ולהיפך... אהה... יש עוד אבל אני לא יודעת בדיוק איך לנסח אותם...

dixie chick

New member
אין מגרש בכלל?

כל הרכיבות מבוצעות בחוץ? מוצאים שדה ומתחילים לעשות מעגלים? נשמע מלהיב מאוד!

לאאא

יש אצלכם מגרש. היא מתכוונת שאם אי אפשר לרכב במגרש (גשם/רק מחר מגיע חול....) אז יוצאים לטייל כל היום.

ram ram

New member
חחח..../images/Emo6.gif

יש מגרש, בטח שיש.. אבל בחורף שהמגרש נראה יותר כמו בריכת שחייה מלאה בליילה של פנקייק [סלחו לי עת התאור אני פשוט חזרתי מהחווה ואני רעבה...
] אז יוצאים לטיול עם הסוסים... והאמת שאת מזכירה את זה.... אני למדתי מעגלים בשדה ממש לא מיושר.... חחח..
ועם פיק, בגלל שהוא היה קורא את העמצע היינו יוצאים לשדה ורק שם עושים החלפות....

dixie chick

New member
מגניב לגמרה!

האם אתם מתייחסים לסוסים אחרת כשאתם בטיול (נותנים יותר\ פחות חופש)? האם אתם צריכים בדרך כלל להפעיל יותר\ פחות כוח כדי לשלוט על הסוס? האם אתם מנצלים את העובדה שזה טיול כדי לעבוד בצורה שונה (למשל מסתמכים על חוק העדר ונותנים לסוס להגיע לסוס אחר)?

ram ram

New member
אמממ... אז ככה...

בטיול לרוב יוצאים כדי להינות אז נותנים יותר חופש... אלא אם כן הסוס נבהל ממשהו אז מחזיקים אותו יותר ואז משחררים שוב שעוברים את מה שהוא פחד ממנו... בדרך כלל צריך להפעיל פחות כוח כי לא מבקשים כמעט כלום... הליכה, טרוט, קצת קנטר ולהאט בחזרה... והסוסים כבר מכירים את המסלול ככה שאפילו לא צריך לכוון אותם.... מנצלים את העובדה שזה טיול בשביל כושר, הסוס רוצה לרוץ לבד אז זה הרבה יותר כיף מאשר סתם לרוץ במעגל... את חוק העדר לא כל כך מנצלים במקרה הזה כי יוצאים סוס אחד או שניים, מקסימום שלושה, לטיול כזה [אני מדברת על הסוסי האימון ולא על סוסי הטיולים..!] לא מנצלים אותו כי הם יכולים להילחץ פתאום כי הם נשארים לבד ואז סתם הטיול פחות מהנה לשני הצדדים...
לפעמים מנצלים את הסיבובים כדי לנסות החלפות וגם את הפסים הישרים... ועובדים על האטות וכל מיני כאלה... מקווה שהסברתי את עצמי טוב...

למעלה