חדשה בפורום

• פותח הנושא gsb
  • פורסם בתאריך

gsb

New member
../images/Emo42.gifחדשה בפורום

שלום,אני עוקבת אחרי הפורום כבר כמה זמן אבל רק עכשיו מצטרפת באופן פעיל. ילדתי בשבוע 27 תינוקת במשקל של 1,100 . אחרי חודשיים קשים בפגיה אנחנו בבית. ילדתי באופן מאוד מפתיע בלי שום הכנה מוקדמת באמצע היום פתאום ירדו כמויות של מים הגעתי לבית חולים בלי צירים ובלי שום פתיחה אבל די מהר התחילו צירים ועוד באותו הערב ילדתי בלידה רגילה. רציתי לשאול אם יש כאן עוד בנות שעברו תהליך דומה ואם כן האם יש דרך לברר למה זה קרה . רופאת הנשים שלי אמרה שאין מה לעשות אבל אשמח לשמוע גם אתכם.

דבר ראשון - ../images/Emo65.gifמזל טוב

וברוכה הבאה. לפי מה שאני מבין- לכל דבר יש הסבר. אם מוצאים אותו או לא- זה סיפור אחר. בסך הכל ההסבר יכול להיות גם נפשי... ואז הרפואה לאו דוקא תתמודד... ספרי קצת על הילדה. בת כמה היא היום? מה שלומה? אני מניח שאותנו את כבר מכירה..

gsb

New member
תודה על התגובה../images/Emo20.gif

אורן תודה על התגובה המהירה. הילדה שלנו בת 4 וחצי חודשים. חוץ מהצטננות אחת שירדה לראות ולוותה באינלציות היא ממש בסדר. מקווים שהחורף הנורא הזה יעבור כבר בלי שום סיבוכים נוספים. היא יונקת ועולה יפה במשקל (כבר 5 וחצי קילו). עוד לא ממש הבנתי איך אני אמורה להתיחס לגיל שלה, גיל אמיתי לעומת גיל מתוקן? דברים שתינוק עושה בגיל 3 חודשים מתי היא אמורה לעשות למשל?

גם אצלי יורדים המים מוקדם

שבוע 20 , 30 , 35 ....ו27 האחרון . הרס את הסדרה ההנדסית המתכנסת ל40 .(סליחה מההומאנים ). בכל מקרה אצלי יודעים את הסיבה - אי ספיקה של צוואר הרחם . אחרי ההפלה הראשונה הרופא שלי התעקש על ברור, והציל את ההריונות הבאים שלי (שמו לי תפר צווארי ). על תוותרי על ברור למרות שבחלקו הוא לא נעים . (צילום רחם לדוגמא זה תענוג מפוקפק ). בכל מקרה הסוף אצלי טוב - שלשה ילדים חמודים ומפותחים . (ומהממים ).

ammy

New member
אני לא משתתפת פעילה בפורום ,אבל

אני נכנסת לקרוא את ההודעות .קרה לי בדיוק אותו דבר רק בשבוע 34 -ירידת מים פתאומית בלי צירים , הגעתי לב"ח בלי צירים ,אשפזו אותי במחלקה לסיכון גבוה ובבוקר החליטו לתת זירוז.היה חשש לחיידק כי בבדיקות שתן אחרונות מצאו משהו ,אבל המשטח חזר שלילי .אני לא יודעת מה אעשה בפעם הבאה .אני דיי חוששת ממה שיקרה בהריון הבא ,אבל כרגע לא עשו לי שום בדיקה ולא המליצו על כלום.

skamah

New member
סיפור דומה

גם אצלי ירידות מים פתאומיות בשבוע 35 ו 32 - ללא בעית צוואר שנראתה במעקב ההריונות . ממה שאני קראתי וחיפשתי, זה אחד הנעלמים במילדות - לא יודעים למה קורה וכיצד ניתן למנוע. ההמלצה היחידה - מעקב .

GSB ברוכה הבאה ומזל טוב../images/Emo39.gif

קודם כל שווה לברר את סיבת הלידה המוקדמת מאוד יכול להיות שיש לזה סיבה אך הרפואה שללך סתם "מתעצלת" או שומרת על כספי הקופה (לעיתים הבירורים האלו יקרים). אז אפשר ומותר ואפילו רצוי להתעקש!!! בנושא השני של הגיל המתוקן, אז לפי עניות דעתי הדבר לא אומר הרבה, (ז"א זה לא משנה אם היא תתחיל ללכת בגיל שנה או שנה וחצי..) אבל מכיוון שאנו חיים במידנת הסטטיסטיקה והכל פה צריך להיות לפי הילדים האחרים בגיל שלה אז בגיל 6 חודשים היא "צריכה" להיות ברמה של תינוק בין 3-4 חודשים, בכל אופן ברגע שתגיעי לטיפת חלב, הם כבר יוציאו את כל הטבלאות ויאמרו לך בדיוק מתי היא צריכה לעשות ומה. בכל אופן שיהיה לך הרבה מזל טוב, רק בריאות שיהיה לכם רק נחת מהילדה, מהשתתפות בפורום רואים כי הפיצפונים האלו מביאים לנו הרבה מאוד נחת ובדרך כלל ילדים מאוד נוחים.. אמא של עופרי

קרן משם

New member
gsb ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

גמני מאלה שהמים ירדו אצלהם ללא הודעה מוקדמת....בבוקר בהיר אחד באמצע שבוע 18! סחבתי שלישיה בבטן ומהשק התחתון פשוט זרמו להם המים בלי "לדפוק" חשבון לשבוע! אז אני מניחה שיש לי סיבה....הריון מרובה עוברים. ובקשר לגיל מתוקן מול גיל כרונולוגי...החישוב פשוט-את ילדת 3 חודשים לפני הזמן ולכן צריכה להוריד לילדתך 3 חודשים מהכרונולוגי וכך תקבלי את גילה המתוקן! כרונולוגית ילדך כעת בת 4 חודשים וחצי אבל הגיל המתוקן שלה הוא חודש וחצי בלבד....ומה את כבר מצפה מילדה בת חודש וחצי?

gsb

New member
תודה../images/Emo39.gif

בוקר טוב, ותודה על התשובות. יום נעים לכולכם.

למעלה